Syksyiset sisustusvinkit – 5 vinkkiä valaistukseen

Kaupallinen yhteistyö: Hobbyhall.fi

Syksyiset sisustusvinkit painottuvat valaistukseen ja pieniin yksityiskohtiin, joiden avulla kotiin saadaan luotua tunnelmaa helposti ja vaivattomasti. Rakastan vuodenaikojen vaihtumista ja sitä, että saan muutamilla pienillä muutoksilla säädettyä kodin ilmettä raikkaan kesäisestä lämpimän syksyiseksi. Syksyisen hyggemäinen sisustus rakentuukin kätevimmin valaistuksen avulla, joihin lasken myös kynttilät kuuluvaksi…

Syksyiset sisustusvinkit -  5 vinkkiä valaistukseen
Syksyiset sisustusvinkit -  5 vinkkiä valaistukseen

Syksyiset sisustusvinkit valaistuksen avulla

Kodin jokainen tila tarvitsee riittävän yleisvalon, täydentävän apuvalon sekä 2-3 tunnelmavaloa, jotka tekevät tilasta viihtyisän ja tarkoitukseensa sopivan. Lisätunnelmaa saadaan sesonkiin sopivilla kausivaloilla ja kynttilöillä.

Keskellä huonetta katosta roikkuva riippuvalaisin tai plafondi toimii hyvänä yleisvalona esimerkiksi siivoamista ajatellen, mutta tunnelman luomiseen se ei yksinään riitä. Pieneenkin tilaan kannattaa siis sijoittaa useampi erilainen valonlähde.

Tunnelmavalaistuksessa tärkeintä on häikäisemätön ja pehmeä valo. Pöytä- ja lattiavalaisimia kannattaa sovitella rohkeasti eri paikkoihin ja tutkia missä valaistus tulee parhaiten oikeuksiinsa.

Esimerkki 15m2 kokoisen olohuoneen valaistustarpeesta:

  • Yleisvalona kattovalaisin
  • Apuvalona pöytä- tai lattiavalaisin
  • Tunnelmavalona huoneen nurkkiin ja kalusteiden vierelle sijoitetut valaisimet
  • Lisätunnelmaa sesonkiin sopivilla kausivaloilla ja kynttilöillä

Sisustukseen voidaan valaistuksen avulla luoda helposti erilaisia tunnelmia himmentimien ja värejä säätävien lamppujen avulla. Minulla on käytössä Philips HUE -malliston lamput, joiden kirkkautta ja valon sävyä on helppo säätää portaattomasti kulloiseenkin fiilikseen sopivaksi lämpimästä viileään valkoiseen.

Syksyiset sisustusvinkit -  5 vinkkiä valaistukseen

5 vinkkiä kodin valaistukseen

1. Valoa ei voi koskaan olla liikaa! Mielummin liian monta valaisinta, kuin liian vähän. Noin 15m2 kokoiseen tilaan kannattaa sijoittaa vähintään 5 erilaista valaisinta.

2. Paras tunnelmavalo on epäsuora ja pehmeä! Hyödynnä valaisinten asettelussa erilaisia korkeuksia ja yhdistele tilassa pöytä-, lattia-, ja koristevalaisimia.

3. Hyödynnä himmennettäviä ja säädettäviä lamppuja! Värisävyä ja himmennystä säätämällä tilan tunnelma muuttuu nappia painamalla!

4. Korosta sisustuksen kauniita yksityiskohtia! Valaistuksen avulla voidaan korostaa sisustuksen kauneimpia yksityiskohtia, kuten tauluja, koriste-esineitä ja viherkasveja. Kotini sisustuksessa pöytävalaisin ja viherkasvi kulkevat käsikkäin ja tykkään tämän kombinaation luomista valoista ja varjoista.

5. Kynttilät ovat osa valaistusta! Omassa kodissani kynttilät ovat merkittävä osa syksyistä sisustusta ja ne toimivat kirsikkana kakun päällä.

Sisustukseen voidaan valaistuksen avulla luoda helposti erilaisia tunnelmia himmentimien ja värejä säätävien lamppujen avulla
Valaistuksen avulla voidaan korostaa sisustuksen kauneimpia yksityiskohtia, kuten tauluja, koriste-esineitä ja viherkasveja
Sisustukseen voidaan valaistuksen avulla luoda helposti erilaisia tunnelmia himmentimien ja värejä säätävien lamppujen avulla
Minimalistinen kattovalaisin yleisvalaistukseen

Minimalistinen kattovalaisin yleisvalaistukseen

Olohuone on ollut kattolamppuja vailla useamman vuoden, kun en ollut löytänyt sopivan minimalistisia valaisimia. Perinteisiä plafondeja en tahtonut ja vaihtelunhaluisena olohuoneen alati muuntuva kalustejärjestys asetti omat haasteensa valaisinten valinnalle.

Hobbyhall.fi verkkokaupan tuhansien valaisinten valikoimasta löytyy taatusti oikeanlainen valaisin jokaiseen kotiin, tilaan ja tarpeeseen – niin myös meidän olohuoneeseen.

Muotokieleltään pelkistetyt ja pyöreät POINT TONE -valaisimet on valmistettu pulverimaalatusta teräksestä ja sisällä niissä on Philips HUE Color -sarjan G10-kantaiset spottilamput. Valaisimet toimivat olohuoneessa yleisvalona ja himmennysominaisuutensa ansiosta monesti myös taustavalona elokuvia katsellessa ja iltaisin kotona hääräillessä.

Tuttujen kotimaisten designbrändien lisäksi saatavana on monipuolinen kokoelma eurooppalaisten valaisinvalmistajien parhaimmistoa. Katso tuhansien valaisinten valikoima täältä: Hobbyhall.fi/lamput-ja-valaisimet

Syksyinen sisustus hobbyhall.fi verkkokaupasta

Koristetyyny pellava/musta Lovely Casa | Koristetyyny valkoinen Douceur d’intérieur | Tuoksukynttilä Villeroy & Boch | Pöytävalaisin Nordlux | Talja Narma

Kauniit tekstiilit ja mielenkiintoiset struktuurit

Mitä olisi syksy ilman pehmoisia tekstiilejä ja mielenkiintoisia struktuureja! Hobbyhall.fi-verkkokaupan valikoimasta bongasin Villeroy & Bochin upeaan mustaan keramiikka-astiaan pakatun tuoksukynttilän. Kynttilän tuoksu on erittäin hienovarainen ja miellyttävän mieto. Tuoksussa erottuu ripaus havupuuta, pakkashangen kirpeyttä ja glögiä – täydellinen syystuoksu jos minulta kysytään. 🙂

Lisäksi löysin kynttilän väriparina toimivan pellavaa ja mustaa yhdistelevän Lovely Casa -koristetyynyn, joka on samanaikaisesti sekä graafinen, että pehmoinen. Tyynyn toinen puoli on mustaa puuvillaa ja toinen hempeää pellavaa maustettuna raidallisella kirjailulla.

Kauniit tekstiilit ja mielenkiintoiset struktuurit
Syksyiset sisustusvinkit
Trendivärit syksy-talvi 2023

Syksyiset sisustusvinkit ja trendivärit

Kotini sisustuksessa valkoinen väritys pysyy vuodesta toiseen vakiona, sillä koen sen rauhoittavana ja rentouttavana. Vaaleaan perusväritykseen on helppo lisätä ajan henkeen sopivia pieniä ja värikkäämpiä yksityiskohtia vuodenaikojen ja fiilisten mukaan.

Pehmeät luonnonsävyt, kuten pellavabeige, hiekka, marjapuuro, mustikansininen ja erilaiset ruskeat ovat tämän syksyn vallitsevia trendivärejä. Myös musta on alkanut hiipiä hiljalleen takaisin ja pitkään suosikin asemasta nauttinut kontrastiväri antrasiitinharmaa on alkanut väistyä. Olen itsekin innostunut tästä herkullisesta syysväripaletista ja haluan tuoda ripauksen pehmeyttä pellavaisten beigeen vivahtavien sävyjen ja puuterisen mattamustan muodossa. Syksy on parhautta! ♥︎

Lue myös: ➤ Sisusta parveke viihtyisäksi – 5 sisustusvinkkiä


Seuraa myös Instagramissa 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *