Sisusta parveke viihtyisäksi – 5 sisustusvinkkiä

Kaupallinen yhteistyö: Hobby Hall Suomi Oy

Kevät on voimaantumisen aikaa! Viimeistään vapun kynnyksellä me suomalaiset siirrymme hiljalleen sisätiloista ulos ja ajatukset alkavat täyttyä kukkaistutuksista, grilliherkuista ja ulkotilojen sisustuksesta, valmistellen samalla aistimme kesämoodiin. Terassit, pihat ja parvekkeet ovat merkittävässä roolissa yleisen viihtyvyyden kannalta ja ulkotilat toimivat jatkumona sisätilojen tunnelmalle ja toivotulle lisäneliöiden tarpeelle. Tämän kevään ja kesän sisustustrendeissä suositaan kodinomaisuutta ja helppohoitoisuutta. Sisusta parveke viihtyisäksi viiden helpon vinkin avulla ja nauti raikkaasta ulkoilmasta oman parvekkeen rauhassa!

Sisusta parveke viihtyisäksi - Riippuva korituoli parvekkeelle
Riippuva korituoli parvekkelle taljat ja Dew Drop valosarja

Vinkki 1: Näin valitset oikeanlaiset kalusteet parvekkeelle

Parvekkeen sisustuksen määrittelee tilan käyttötarkoitus. Perinteisesti parvekkeet ovat kooltaan varsin pieniä, joten tee lista erilaisista asioista mitä haluaisit parvekkeellasi tehdä ja laita ne tärkeysjärjestykseen. Haluatko rentoutua, grillailla, kestitä ystäviä, joogata, viljellä yrttejä ja salaatteja, tai ihastella upeaa kukkamerta? Valitse parvekekalusteet kahden tärkeimmän funktion mukaan ja hyödynnä erilaisista osista ja paloista koostuvia istuinryhmiä, joissa esimerkiksi kulmasohva muuntautuu daybed-vuoteeksi käden käänteessä.

Riippuva korituoli parvekkeelle

4-henkisen ruokailuryhmän rinnalle kaipasin loikoilua varten jonkinlaisen löhötuolin kesäiltojen lukuhetkiä varten. Meidän kodin parveke on kooltaan kohtalaisen pieni ja hieman hankalasti kalustettava. Hobby Hallin valikoimasta löysin täydellisen ratkaisun sirolinjaisesta riippuvasta korituolista, jonka pyöreä kuppimainen muoto pehmentää parvekkeen kantikkuutta ja luo illuusion isommasta tilasta. Näin sain kaksi itselleni tärkeintä toimintoa, ruokailun ja loikoilun, mahtumaan tiiviiseen tilaan tyylikkäästi.

Polyrottingista valmistettu korituoli voidaan ripustaa mukana tulevaan jalustaan ja halutessaan myös suoraan kattoon tai esimerkiksi puunoksalle. Vankkarakenteinen 125kg painoa kestävä korituoli toimitetaan kolmessa osassa ja se oli nopea kasata suoraan paikalleen ilman apukäsiäkin. Tilavan kokoisessa ja unettavasti keinuvassa korituolissa mahtuu ottamaan kunnon pötkötysasennon, kunhan muistaa varautua pikku nokosiin. 🙂

Hobby Hallin monipuolisen ulkokalustemalliston löydät täältä: hobbyhall.fi/ulkokalusteet

Riippuva korituoli parvekkelle taljat ja Dew Drop valosarja
Sisusta parveke viihtyisäksi ja panosta valaistukseen myös ulkona

Vinkki 2: Panosta valaistukseen myös ulkona

Valaistus on kalusteiden jälkeen heti seuraavaksi tärkein viihtyvyyteen vaikuttava asia myös ulkotiloissa. Aurinkokennolla latautuvat ulkovalaisimet, monenlaiset ulkokäyttöön tarkoitetut valosarjat, sekä erilaiset patterikäyttöiset koristevalot tuovat toivottua tunnelmaa niin pihalle kuin parvekkeellekin. Ripusta esimerkiksi valosarja päivävarjon ympärille ja sujauta patterikäyttöiset koristevalot lyhtyjen sisälle kynttilän sijaan.

Tunnelmallinen valaistus Dew Drop -valosarjalla

Kieputin korituolin runkoon ulkokäyttöön soveltuvan Dew Drop -valosarjan, jossa on 360 pikkiriikkistä LED-valoa. Ohut rautalankamainen valosarja pysyy tukevasti paikallaan ja luo upean tunnelman pimeneviin iltoihin. Lämpimän valkoisessa tunnelmavalossa näkee iltahämärässä myös lukea ja taljat lämmittävät mukavasti nyt kun säät ovat vielä viileät.

Katso kattava valikoima puutarha- ja ulkovaloja täältä: hobbyhall.fi/ulkovalot

Sisusta parveke viihtyisäksi ja yhdistele iloisia värejä
Ripustettava ruukku lasitetun parvekkeen kaiteeseen

Vinkki 3: Klassiset värit ja rohkeat pienet yksityiskohdat

Laadukkaat ulkokalusteet ovat investointi, jonka tulee kestää aikaa ja käyttöä säässä kuin säässä. Skandinaavisen ajaton ja pitkäikäinen väripaletti koostuu tummista väreistä, pehmeästä beigestä ja kauniista puunsävyistä. Kalusteiden klassista värimaailmaa on helppo maustaa värikkäillä koristetyynyillä, torkkupeitoilla, ruukuilla ja kukilla fiiliksen mukaan. Tänä kesänä yhdistellään iloisia värejä ja kuviollisia kuoseja rohkeasti toisiinsa myös ulkotiloissa!

Pinkit neilikat ja krysanteemit

Tummat sävyt ja pinkit kukat ovat match made in heaven. Valitsin parvekkeelle ruukkuneilikoita ja yhden sävyyn sopivan krysanteemin. Multasäkkien kanniskelu kaupasta kotiin on autottomalle hikistä hommaa ja tilasin mullat kotiin asti kannettuna samalla toimituskululla tuolin ja ruukkujen kanssa Hobby Hallista.

COMPO SANA® rododendronimaa ei ole perinteistä kesäkukkamultaa, vaan ravinteikas ja taudeilta suojaava heti valmis maaperäsekoitus, joka soveltuu käytettäväksi ruukuissa, istutuksissa ja pihamaalla. Tuote sopii erityisesti mm. hortensioille, kanerville ja atsaleoille, varmistaen kasveille vahvan juurikasvun ja intensiivisen kukinnan. En malta odottaa että neilikkani alkavat rehottaa.

Hobby Hallista löydät siemenet, mullat, lannoitteet, työkalut, kasvihuoneet ja paljon muuta: hobbyhall.fi/piha-puutarha

COMPO SANA® rododendronimaa ravinteikas kasvualusta kukille ja kasveille
COMPO SANA® rododendronimaa ravinteikas kasvualusta kukille ja kasveille
Sisusta parveke viihtyisäksi ja nauti kauniista ruukuista ja kukista

Vinkki 4: Kauniit ruukut ja kukat

Sommittele kalusteryhmän ympärille pieni viherkeidas erilaisista ruukuista ja kasveista. Iloisen väriset kesäkukat ja kauniit ruukut tuovat hymyn huulille. Asettele kesäkukkia ja kasveja rinnakkain ryhmiksi ja hyödynnä jalallisia ruukkuja luodaksesi korkeusvaihtelua. Valitsemalla ruukuihin eri materiaaleja ja kokoja luot parvekkeen sisustukseen mielenkiitoisuutta ja rentoutta.

Kaiteeseen ripustettava ruukku lasitetulle parvekkeelle

Olen ihaillut äitini kesäkukkia ja haaveillut, että lasitetullekin parvekkeelle löytyisi kaiteeseen ripustettava ruukkumalli. Italialaisen Nicolin kierrätysmuovista valmistettu Arke`Balcony -kukkalaatikko on kuin tuulahdus äitini parvekepuutarhasta. Mietin hetken aikaa eri värivaihtoehtojen väliltä, mutta päädyin lopulta antrasiitinharmaisiin ruukkuihin, sillä haluan antaa kaiken huomion hohtavan pinkeille kesäkukilleni.

Ripustettava ruukku lasitetun parvekkeen kaiteeseen
Ripustettava ruukku lasitetun parvekkeen kaiteeseen
Ripustettava ruukku lasitetun parvekkeen kaiteeseen

Vinkki 5: Helppohoitoiset materiaalit vaihteleviin sääolosuhteisiin 

Alumiinirunkoiset kalusteet ja polyrottinki ovat kestäviä, keveästi liikuteltavia ja huolettomia valintoja pihalle, parvekkeelle ja puutarhaan. Etenkin polyrottinki sopii suomalaisiin vaihteleviin sääolosuhteisiin, sillä se ei säiky sadetta eikä räntää, jota tänäänkin on taivaalta tuiskunnut parvekkeelle saakka, vaikka elämme jo toukokuuta. Tekstiilien osalta ulkotiloissa kannattaa suosia UV-suojatusta kankaasta valmistettuja istuinpehmusteita ja tyynyjä, jotka eivät haalistu auringon vaikutuksesta ja pysyvät ryhdikkäinä vuosia. Sisusta parveke viihtyisäksi valitsemalla ulkotiloihin laadukkaita materiaaleja.

Sisusta parveke viihtyisäksi

Kalusteiden ja tekstiilien helppohoitoisuus on osa viihtyisyyttä ja mitä vaivattomammin siivous ja huoltaminen onnistuu, sen parempi. Kesällä on lupa nauttia ja laiskotella, keinahdella korituolissa kuuntelemassa lintujen laulua ja unohtaa arjen askareet, velvoitteet ja aikataulut!

Sisusta parveke viihtyisäksi laadukkailla kalusteilla ja materiaaleilla
Riippuva korituoli parvekkelle taljat ja Dew Drop valosarja

Kaikki mitä tarvitset suoraan kotiin kannettuna

Pitkän sisätiloissa vietetyn talven jälkeen on ihana siirtyä ulos ja saada kesäolohuoneena toimiva parveke jälleen käyttöön. Olen jo siirtynyt juomaan aamukahvini parvekkeelle ja korituolissa samalla keinahdellessa tavanomainen arkirutiini on muuttunut rauhalliseksi puolituntiseksi, jonka aikana jäsentelen ajatuksiani.

Panostamalla parvekkeen sisustuksessa ja kalustevalinnoissa kahteen sinulle tärkeimpään funktioon, kauniisiin kukkiin ja kasveihin, sekä tunnelmalliseen valaistukseen luot parvekkeestasi kotisi sydämen!

Tee elämästä helppoa ja kipaise Hobby Hallissa! Hobbarista löydät kaikki mitä tarvitset parvekkeelle, pihalle ja puutarhaan suoraan kotiin kannettuna: hobbyhall.fi

Lue myös: Hobby Hall @ Habitare


Seuraa myös Instagramissa 

4 kommenttia “Sisusta parveke viihtyisäksi – 5 sisustusvinkkiä

  1. Moikka, meillä on lasitettu parveke myös ja miettinyt ihan samaa että mistä löytäisi kaiteelle ripustettava ruukku. Hobbyhallin sivuilta en löytänyt sen enempää tietoa, mutta miten nämä siis ripusetaan kiinni että pysyvät? Ja toimiikohan kaikkien valmistajien lasien kanssa?

    1. Sisko: tuossa ruukkumallissa on valmiina kiinteä U-mallinen muotoilu jolla se ripustetaan paikalleen, eli ei tarvitse erikseen hankkia minkäänlaisia koukkuja. Multa ja kukat vaan ruukkuun ja nostaa paikalleen. Meillä Lumon lasitus ja lasituksen alalistan ympäri ruukku mahtuu. Jos listan lisäksi on kiinteä roiskesuoja eli ns. Ikkunapelti niin siihen ei ruukku mahdu, koska vaatisi 26cm syvän U-muotoisen kannakkeen.

  2. Oi että o kin kivan näköinen parveke. Ja siis vau että olet löytänyt parvekelaatikot lasitetulle parvekkeelle. Mua kiinnostaisi tosi paljon nähdä se kiinnitys eli miten ripustst sen että lasi menee kiinni..rautalangasta kato pitää vääntää näköjään mulle😂 seuraan sua myös instassa eli jos siellä olet postannut jotain tästä niin on mennyt minulta ohi.

    1. Jessica: Lasi ei mene kiinni jos parvekelaatikko on paikallaan. Parvekelaatikko roikkuu ikäänkuin S-koukun tyyppisesti kaiteen päällä ja tuo S-muoto syntyy ruukusta ja sen kiinteästä nurinpäin olevasta U-tyylisestä lisäkaaresta, joka tulee kaiteen päälle. Mitään ei siis ruuvata tai porata, eikä lasituksen runkoon tai mekanismiin suositella edes kajottavan työkaluilla. 🙂 Mahdoinko osata selittää selvästi..? Kysy vaan lisää jos olin epäselvä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *