Parhaat vinkit joulusiivoukseen

Kaupallinen yhteistyö: Hobbyhall.fi

Parhaat vinkit joulusiivoukseen olen saanut omalta äidiltäni, joka viiden lapsen äitinä oli lapsuuteni jouluvalmisteluissa varsinainen virtuoosi. Siisteys ja kodin puhtaus on minulle jopa tärkeämpi joulumielen tuoja kuin joulukuusi tai muut sesongin koristeet. Se tunne, kun tietää pyykkikorin olevan tyhjä, uunin olevan puhdas ja saunakin tuoksuu pesun jäljiltä miedosti mäntysuovalta, on hykerryttävän ihana – joulu saa tulla!

Parhaat vinkit joulusiivoukseen - 8 vaihetta

Hyvät siivousvälineet auttavat estämään kaaoksen syntymistä

Vaikka jokaisella tavaralla on meidän kodissa oma paikkansa, on hetkiä jolloin ne eivät päädykään suorinta tietä takaisin. Minimalistisesta sisustuksesta ja vähäisestä tavaramäärästä huolimatta arki on joskus meilläkin kaaosta.

Olen vuosien varrella ymmärtänyt, etten ole luonnostani siisti ihminen. Jokaiseen päivään mahtuu hetkiä, kun en jaksa tai muista laittaa käyttämiäni tavaroita heti takaisin paikoilleen. Astiat kertyvät tiskialtaaseen astianpesukoneen sijaan useammin kuin kerran viikossa ja olen mukavuudenhaluissani kerryttänyt joskus roskiakin keittiön tasoille, kun ne olisi voinut lähes yhtä helposti laittaa myös suoraan roskikseen.

Olen oppinut, että oikein mitoitetut ja helppokäyttöiset siivousvälineet helpottavat arkea ja auttavat estämään kaaoksen syntymistä. Kun siivousvälineet ovat aina käden ulottuvilla, niitä tulee käytettyä matalammalla kynnyksellä ja koti on helpompi pitää siistinä.

Parhaat vinkit joulusiivoukseen - 8 vaihetta
Parhaat vinkit joulusiivoukseen - 8 vaihetta

Brabantia NewIcon poljinroskakori sopii sisustukseen

Hobbyhall.fi verkkokaupan valikoimasta löysin täydelliset joululahjat – myös itselleni ja erityisesti joulusiivousta silmällä pitäen.

Brabantian kierrätysmateriaalista valmistettu 30L polkimella varustettu NewIcon-roskakori sopii osaksi avokeittiön sisustusta ja täydentää roskakaapin sisällä piilottelevia pienempiä roskaämpäreitä, helpottaen myös roskien kierrätystä.

Vaikka rakastan vedinuralla varustettuja keittiön kaappejani, olen kyllästynyt pyyhkimään viikottain roskakaapin ovea, joka likaantuu, kun sitä joutuu availemaan likaisin sormin päästäkseen laittamaan roskan roskampäriin. Jatkossa ruoanvalmistuksesta syntyvät roskat sujahtavat poljinroskikseen, jonka avaamiseen ei hyppysiä tarvita. 🙂

Brabantia NewIcon poljinroskakori sopii sisustukseen
Roskapussit, puhdistusaineet kätevästi Hobbyhall.fi verkkokaupasta

Roskapussit, puhdistusaineet kätevästi samasta paikasta

Myös roskapussit, puhdistusaineet, siivousliinat ja muut arjen tykötarpeet sain kätevästi tilattua samalla kertaa ja jopa lähikauppoja edullisempaan hintaan. Erikokoisia roskapussirullia on kymmenittäin ja tilasin 30L kokoiseen poljinroskikseeni useampia erilaisia vaihtoehtoja, joista erittäin edullinen Skubis-sarja osoittautui olevan laadultaan paras.

Kaunis 4Living-punoskori on myös Hobbyhall.fi verkkokaupasta ja sen tehtävänä on toimia päivittäin käytettävien siivoustarvikkeiden säilytyksessä keittiön tasolla.

Selaa kodin siivoustarvikkeiden suuri valikoima täältä: hobbyhall.fi/siivoustarvikkeet

Xiaomi Deerma lattiamoppi kokemuksia
Xiaomi Deerma lattiamoppi kokemuksia

Xiaomi Deerma lattiamoppi kokemuksia

Kaikista eniten innoissani olen vesisuihkeella varustetusta Xiaomin Deerma-lattiamopista, joka lunasti kaikki odotukseni heti ensimmäisellä suihkaisulla. Lattiamopin varressa on kätevä kahva, josta painamalla vesisäiliöstä pehmeästi leviävä sumu kostuttaa lattiaa. Tällaista siivouksen pikku apulaista olen kumarrellessa esiintyvän selkäkipuni takia mietiskellyt jo pitempään ja nyt mieleni tekee moppailla päivittäin. 🙂

Instagramista ja Facebookista löydät videon lattioiden moppauksesta, jos sinäkin innostuit!

Xiaomi Deerma lattiamoppi kokemuksia
Parhaat vinkit joulusiivoukseen - 8 vaihetta

Parhaat vinkit joulusiivoukseen – 8 nopeaa työvaihetta

Äidiltäni opin, että siivoamisessa tärkeintä on työjärjestys ja se, että edistymisen näkee. Tämä auttaa motivoimaan ja jatkamaan siivousurakan maaliin saakka.

Alla 8 siivousta nopeuttavaa työvaihetta tärkeysjärjestyksessään:

1. Kerää lojuvat likapyykit pyykkikoriin ja laita tasoilla seilaavat tavarat paikoilleen. Jos tavaralle ei ole vielä syntynyt omaa paikkaa, kerää ne erilliseen koriin tai kestokassiin odottamaan vuoroaan.

2. Vaihda puhtaat lakanat sänkyyn.

3. Laita pyykinpesu- ja astianpesukone pyörimään, tai pese astiat käsin.

4. Imuroi lattiat ja matot. Älä unohda imuroida kalusteiden alta. Imuroi samalla myös jalkalistat ja ikkunankarmit. Tässä vaiheessa näet jo selvästi työsi tuloksen, joka innostaa jatkamaan siivouspuuhia.

5. Pyyhi pölyt pölyhuiskulla ja pyyhkäise tasopinnat, mahdolliset tahrat ja hanat puhtaiksi nihkeällä liinalla. Nappaa mukaasi kodittomien tavaroiden kori ja etsi tavaroille sopivat paikat pintoja pyyhkiessäsi.

6. Pese uuni ja sulata pakastin. Nämä kaksi askaretta hoituvat yleensä samalla kertaa varsin näppärästi. 

7.  Moppaa lattiat puhtaiksi.

8. Siirry kylpyhuoneeseen, pese saunan lauteet, wc-pytty, lattia ja tarvittaessa suihkunurkkauksen seinät. Huuhtaise siivousvälineet, ripusta kuivumaan ja hyppää suoraan suihkuun peseytymään. Palkintona on pesty ja puunattu koti – ja sinä!

Parhaat vinkit joulusiivoukseen - 8 vaihetta

Kaikki joulua varten Hobbyhall.fi-verkkokaupasta

Mitä tahansa tarvitsetkaan, löydät sen satavarmasti Hobbyhall.fi-verkkokaupasta. Lelut, joululahjat, koristeet, astiat, kengät, korut, vaatteet, mopit, imurit ja monet muut kodin pienet ja suuret kodinkoneet yksillä toimituskuluilla ja halutessasi suoraan kotiin kannettuna.

Inspiroivaa päivää kaikille!

Lue myös: Syksyiset sisustusvinkit – 5 vinkkiä valaistukseen


Seuraa myös Instagramissa 

8 kommenttia “Parhaat vinkit joulusiivoukseen

 1. Hei Miia, olen vuosia seurannut sinun mielenkiintoisia sisustukseen liittyviä juttujasi. Nyt olen usein ajatellut onko intosi bolgin ylläpitämiseen hiipunut? Ajatus tästä, koska juttuja tulee nykyään todella harvoin. Toki innon hiipuminen olisi ymmärrettävää, onhan kotinne kokenut todella suuria muutoksia vuosien varrella ja mielenkiinnolla niitä seurannut ja saanut itsekin paljon ihania vinkkejä 🤗

  1. Sari: pahoittelut pitkästä vastausviiveestä, toivon että vastaukseni sinut vielä nyt tavoittaisi.

   Autoimmuunisairaus Basedow aiheutti näkökyvyn menettämisen ja sen kanssa olen paininut koko syksyn. Lisäksi kaksi rakastani joutuivat kohtaamaan syövän ja tämän vuoksi kaikki energiani ja ajatukseni ovat viime syksyn olleet muualla, kuin siellä minne ne erittäin mielelläni olisin kanavoinut. Olen pahoillani tästä ja toivon, ettet ole suotta jäänyt odottamaan vastaustani näin pitkäksi aikaa.

   Olen äärimmäisen kiitollinen ja ilahtunut jos vielä joskus somessa ja blogin kommenttiboksissa tapaamme!

   Olkoon vuosi 2024 täynnä toivoa ja onnenhetkiä sinulle, minulle ja kaikille muillekin! ❤️

 2. Innostuin vähän tuosta mopista, mutta ainakaan Hobbyhall ei myy siihen lisää noita mikrokuituliinoja, joita uskoisin haluavani ajoittain vaihtaa vaikka tuo pestävissä olisikaan. Ostamatta jäi 🙂

  1. Pirkko: tuohon moppiin sopii kaikki 40-50cm leveät mopit, eli ei ole merkkiriippuvainen. Minullakin on pari eri merkkistä mikrokuituista pesintä kun tykkään moppailla useammin kuin ehdin pestä pyykkejä. 🙂

 3. Voi Miia, oletpa kokenut kovia 🥺 Hurjasti voimia sinulle ❤️ Meidänkin perheessä oli ikävä loppuvuosi, kun aikuisella tyttärelläni todettiin ISO kasvain maksassa, kuukausia odotettiin pelolla millainen kasvain on kyseessä ja onneksemme osoittautui sellaiseksi, joka on yleinen nuorilla naisilla ja laadultaan pitäisi olla hyvä ja muuttumaton. Pelottavia asioita 🥺 Voimahaleja kaikille joilla on kokemuksia vastaavista asioista ❤️

  1. Sari: Syöpäepäily on sellaisenaan jo pysäyttävä, vaikuttaa aivan kaikkeen. Ihana kuulla että osoittautui hyvälaatuiseksi. ❤️ Lämmin halaus sinulle ja tytöllesi! ❤️

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *