Innostunut inkivääristä – MUJI miniraastin

Rakastan inkivääriä ja syön sitä joka ikinen päivä inkiväärishottina ja keiton, smoothien tai teen joukossa hyvän maun ja terveysvaikutusten vuoksi. Mujilta viime syyskuussa Habitaresta ostamani minikokoinen teräsraastin on yksi eniten käyttämistäni keittiövälineistä heti puulastan ja saksien jälkeen.

Muji miniraastin inkiväärille ja parmesanille
Muji miniraastin inkiväärille ja parmesanille
Muji miniraastin inkiväärille ja parmesanille

Hienoa muhennosta smoothien joukkoon

Raastimella saa aikaiseksi todella hienoa muhennosta, lähes mehumaista nestettä, joka on helppo huljauttaa kurkusta alas jopa shottina sitruunamehuun sekoitettuna ilman epämiellytävää suutuntumaa. Kuuman veden tai vihreän teen joukkoon raastettuna inkivääri liukenee lähes olemattomiin. Myös porkkanaa ja selleriä olen pari kertaa raastanut shottia varten, kuten myös parmesaania pastan päälle ja hyvin toimii.

Muji miniraastin inkiväärille ja parmesanille
Muji miniraastin inkiväärille ja parmesanille
Muji miniraastin inkiväärille ja parmesanille
Muji miniraastin inkiväärille ja parmesanille

Pesu kätevästi koneessa

Teräksisen raastimen voi pestä astianpesukoneessa ja minikokoisena se vie vain vähän tilaa keittiövälinelaatikosta. En tiedä löytyykö muilta merkeiltä vastaavaa miniraastinta, mutta toiveissa on että Muji innostuisi osallistumaan Habitareen tänäkin vuonna. Jos niin tapahtuu niin käykää ehdottomasti ostamassa itsellennekin tällainen köökkikapine! 🙂

Kivaa perjantaita ja alkavaa viikonloppua kaikille!

Lue myös: Inkiväärinen kasvissosekeitto resepti


Seuraa myös somessa 

8 kommenttia “Innostunut inkivääristä – MUJI miniraastin

  1. Inkivääri on kyllä ihan huippu juttu!

    Itse olen tänään juonut pari kupillista kuumaa juomaa, johon veden lisäksi tulee inkivääriä, sitruunaa ja hunajaa. Ensin kuoritaan noin 4 cm:n pätkä inkivääriä ja pilkotaan se sitten pieniksi kuutioiksi, joiden särmät ovat noin 5 mm pitkiä. Kuutiot laitetaan mukin pohjalle. Päälle lisätään puolikkaan sitruunan mehu hedelmälihoineen sekä kolme teelusikallista hunajaa. Lopuksi päälle kaadetaan pari desilitraa kiehuvaa vettä. Juoma sekoitetaan ja sen annetaan hautua noin 5-10 minuuttia.

    Jäin tässä miettimään, että kuutioiden sijaan juomassa voisi ehkä käyttää myös pienemmän määrän inkivääriraastetta. Täytyy kokeilla seuraavalla kerralla. Toisaalta inkiväärikuutiot antavat kivaa ilmettä erityisesti jos juoman juo läpinäkyvästä mukista. On kuitenkin hieman sääli heittää liotetut inkiväärit biojätteeseen.

    Millaisella reseptillä olet tehnyt kuvassa näkyvän vihreän juomasi?

    1. Hippu-76: itse teen aika samanlaista juomaa mutta inkiväärikuutioiden sijaan kupin pohjalla on inkivääriraastetta. 🙂 tulee enemmän makua.

      Vihreässä smoothiessa on käytetty luomuomenamehua, salaattia, puolikas avokado, pätkä kurkkua, kourallinen babypinaattia, pieni pala selleriä, loraus limeä, pikkuisen inkivääriä ja teelusikallinen spirulinajauhetta. Tällä saa kunnon tehobuustin aikaan, vaikka makunautintona ei olekaan parhaimmasta päästä. 🙂

    1. Hei Nanna!

      Kiitos vinkistä! Ei ole itsellä tullut mieleen pakastaa inkivääriä. Kuoritko inkiväärin ennen pakastamista ja laitat muovipussiin ja raastat tuota sitten ilman sulattamista?

      1. Hippu-76: kuoritun inkiväärin voi pakastaa kokonaisena, paloiksi leikattuna sekä raasteenakin esim jääpalalokerikossa. Ikean uudelleensuljettavat pakastuspussit on tähän hommaan ihan parhaita. 🙂 Jäistä inkivääriä on myös helpompi raastaa, eikä inkivääriä mene turhaan roskikseen nahistumisen takia. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *