Siivoten kohti vuotta 2012

Tänään on imuri laulanut ja moppi heilunut. Ennen joulua en ehtinyt kovinkaan kummoista siivousta tekemään, joten urakkaa olikin tälle päivälle ihan kivasti. Pyykkiä on pesty neljä koneellista, astioita kaksi. Pölyjä ja tahroja pyyhitty tasoilta, ovista, peileistä… Ja viimein sain kaivettua imurinkin esille. Kylläpä oli villakoiria (sen oikean lisäksi) nurkat täynnä.

Method lattianpesuaine - Omakotivalkoinen siivouspäivän kuulumiset

Siivoaminen on kivaa ja rentouttavaa puuhaa. Itse kuuntelen aina musiikkia touhutessani rättien ja moppien kanssa. Palkkioksi saa hyvän mielen, puhtaan kodin ja kupin herkullista kahvia. Lemppari lattianluuttuamis-aineeni on Methodin mantelin tuoksuinen Squirt & Mop -pesuneste. Se on riittoisaa kuin mikä ja koko koti tuoksuu ihanalta lattioiden pesemisen jälkeen.

Tässä vielä muutamia siivouspäivän tilannekuvia meidän huushollista… 🙂

Omakotivalkoinen siivouspäivän kuulumiset

Ylhäällä olevassa kuvassa neitini huone on tyhjennetty irtotavaroista ja valmiina lattioiden moppailuun. Alemmassa kuvassa lattia puunattuna puhtaaksi. Tykkään kun on ihanan väljää ja siistiä. Matto vaan pois tuolta tason päältä niin kelpaisi minulle. 🙂

Omakotivalkoinen siivouspäivän kuulumiset
Omakotivalkoinen siivouspäivän kuulumiset
Omakotivalkoinen siivouspäivän kuulumiset

Matot on rullattu makkaralle ja nostettu sohvalle. Olkkarissa on muuten esillä enää VAIN 4 tähtityynyä, tästä minulta Paula jo ehti kysymäänkin ja osa tähtityynyistä on ripoteltuina makuuhuoneessa ja tytön huoneessa. Myös olohuoneen kattolampuista kysellään paljon ja ne ovat Lamp Gustafin Lövkulla-kristallivalaisimet. ♥

Omakotivalkoinen siivouspäivän kuulumiset
Omakotivalkoinen siivouspäivän kuulumiset

Eteisestä päin olohuoneeseen kuvattuna näyttää nyt tältä. Ihana kun lattia kiiltää ja tuntuu sukanpohjaankin puhtaalta! 🙂 Alla vielä pari kuvaa Eero Aarnion XL-kokoisesta Tupla Kupla -valaisimesta, jonka paikka on tuossa olohuoneeseen kääntyvässä kaaressa.

Omakotivalkoinen siivouspäivän kuulumiset
Omakotivalkoinen siivouspäivän kuulumiset

Huomiseen!


Seuraa myös Instagramissa 

13 kommenttia “Siivoten kohti vuotta 2012

 1. Voi vitsi, yritän imeä tästä itseeni siivouskärpäsen henkäystä. :S Jotenkin onnistuttu siirtämään päivä päivältä urakkaa etiäpäin.Kaunis koti teillä!

 2. Oho! Mä oon unohtanut kokonaan siivoamisen 😮 Jotenkin en kai (ainakaan) tänä vuonna miellä vuodenvaihdetta juhlaksi. Aivoissa on nyt joku väärä nappula päällä?!No joo, ei kai tuo haittaa. Jos vietän uuttavuotta, meen kummipoikani perheen luokse viettämään lapsellista ja lapsenmielistä iltaa. 🙂 Muutoin istun varmaan kotona ihan normaalin lauantai-illan tapaan. Vanha ei kato jaksa enää bilettää! ;D

 3. Kaisa: Mulla oli sama homma ennen joulua, nyt oli pakko ryhdistäytyä ja siivota kunnolla. Kivempi sitten juhlistaa uutta vuotta kun ei tartte ihan heti alkaa siivoamaan…. 😉 Paat vaan menevää musaa soimaan ja aloitat jostain helposti siivottavasta paikasta. Ite aloitin tytön huoneesta, siirsin vaan romppeet pois lattioilta, lelut kaappeihin, imurointi, pölyjen pyyhintä (samalla mikrokuituliinalla lennosta myös ovenkahvat ja tahrat) ja vikana lattioiden pesu. Sitten siirryin olkkariin (toisiksi siistein paikka meillä) ja siitä eteisen kautta keittiöön… WC oli viimonen… 🙂 Kyl se siitä lähtee, nupit kaakkoon ja rockaamaan mopin ja rätin kanssa! *hih* =D

 4. Inanaa: *KLIK* – mä painoin sun nappia! *hihhihiii* 😉 Nyt oot säkin juhlamoodilla…. =DSurrautat ekaksi sun hienolla Ergolla pölyt ja roskat poies lattioilta ja sitten tasopyyhintä ja samalla tavarat omille paikoilleen. Sitten soljuvasti moppailet lattiat ihanalla Methodin puhdistusaineella ja vikana wc:n kimppuun ja heti perään meet vaikka suihkuun niin tulee itsensäkii puhdistettua samal kertaa. =D

 5. Eih! Kyllä nyt jäi vuodenvaihteen siivous tekemättä. Ei minkäänlaista inspistä ja kotikin on kaaos. Otan kohta jätesäkin ja heitän KAIKEN pois! Jätän vain seinät, lattian ja katon.

 6. Outi: Niin ihana tuoksu muuten onkii! Mies heti ovella töistä tullessaan haistoi että "ahaaaa, sää oot siivonnut". 😉 *snuuf*Inanaa: Elä ny sentään…. 😉 Mä tulen auttamaan sua niin saadaan se ylimääräinen 30% pois… =D Menee kyl ens vuoteen ennen kun pääsen auttelemaan *hih* 😉

 7. Inanaa: Sit ei muuta kuin hihat heilumaan! Kaksi jätesäkkiä, toiseen selkeät roskat ja toiseen kierrätykseen menevät. Sitten kun kierrätyspussi on täynnä niin pussi kiinni ja suorinta tietä esim Uffille (mahd. nopeesti pois nurkista pyörimästä). 😉

 8. Hehe, kiitos tsempista! 😀 Musiikki tekee kyllä ihmeitä! Veski on mullakin Ai-na se viimeinen rypistys siivotessa.

 9. Kaisa: Eilen illalla oli niin hyvä mieli, kun olin saanut siivottua ja lattiatkin pestyä. 🙂 Mikähän siinä vessassa / kylppärissä on, kun se on aina mulla sellainen "ou nou, ei millään huvittaisi sitä siivota"-paikka… =D *hih* Jätän veskin aina viimeiseksi. :)Mun sisko taas aloittaa wc:stä ja se tykkää siivota sanitettitiloja ja keittiötä, mun kammokit! 🙂

 10. moikka :)Sulla on kyl tosi tyylikäs koti ja sun blogia on mukava seurata.Tykkään itekkin tosi paljon kaikista desing-tuotteista erityisesti valkoisista.

  1. Moikka! <3 Kaunis kiitos kehuista! <3 <3 <3 <3 Ja mukavaa että viihdyt blogini parissa! :)Postaustoiveita otan mielelläni vastaan! <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *