Avautumista nettikiusaamisesta

Blogistani ja sisustuksestamme käydään tasaisin väliajoin keskustelua erinäisillä palstoilla. Pahimmat ”mielipiteet” on esitetty vauva.fi sekä kaksplus-sivustoilla. Bloggaajana käytössäni on useampikin tilastojärjestelmä ja olen aika hyvin tietoinen kaikista keskusteluketjuista, joissa blogini on mainittu. Osaa olen käynyt kurkistamassa ja osan olen tarkoituksellisesti skipannut välttääkseni mielipahaa. Näissä ketjuissa on nimittäin aina yksi yhdistävä tekijä, haukkuminen ja arvosteleminen negatiivisessa merkityksessä. 🙁

Avautuminen kokemastani nettikiusaamisesta - Omakotivalkoinen

Sananvapaus ei oikeuta kiusaamaan

Suomessa on sananvapaus ja mielipiteitään on kaikilla oikeus esittää, myös julkisilla palstoilla. Toivoisin kuitenkin ihmisiltä, toisilta naisilta ja äideiltä, hieman harkintaa asioiden esittämistapaan. Blogistani, kodistamme, tyttärestäni tai minusta ei tarvitse pitää, mutta en voi edelleenkään olla ihmettelemättä sitä tosiseikkaa, että aiheutan kummallisen suurta kiukkua eräissä / muutamissa ihmisissä.

Miten voi täysin tuntematon ihminen, joka ei edes elämästään juurikaan kerro, ärsyttää niin paljon? Kuinka te jaksatte turista samoista asioista kerta toisensa jälkeen palstoilla ja lietsoa mahdollisimman monta muutakin siihen mukaan? What´s the point? Se, että lopettaisin bloggaamisen? Vai että alkaisin muuttamaan tyyliäni teidän kritiikkinne mukaiseksi? Mielipahaa aiheutatte kyllä, sekin on varmasti osa tarkoitusperiänne…

Avautuminen kokemastani nettikiusaamisesta - Omakotivalkoinen

Anonyymiyden taakse piiloutuminen on heikkoutta

Muutama vakituisesti kommentoinut anonyymi siellä varmasti nyt hykerteleekin riemusta, kun pääsitte aiheuttamaan minulle surullisen mielen. Mutta lopettaa en bloggaamista edelleenkään aio ja kyllä se minunkin nahkani tästä vielä kovettuu. Anonyymien kommentointi on estetty, koska en enää jaksa aloittaa päivääni lukemalla karvaita mielipiteitänne rumasta kodistani, liikakiloistani tai vammaisesta lapsestani. Myöskin albiino-mies kommentit ovat jo niin vanha vitsi, ettei jaksa edes nauraa enää.

Ymmärtääkseni tällaistä blogivihaa ei esiinny ihan näin suuressa mittakaavassa ulkomailla. Mikä ihme meissä suomalaisissa oikein on, kun tarvitsee lytätä muita ja yrittää tahallisesti pahoittaa toisen mieli? Nainen on naiselle susi ja sitten vielä ihmetellään miksei tasa-arvo Suomessa toteudu… No joo, lähtee ajatus kohta rönsyilemään liikaa, mutta ymmärrätte varmasti vertauskuvani.

Avautuminen kokemastani nettikiusaamisesta - Omakotivalkoinen

Vain heikot kiusaavat muita

Koska blogissani todellakin sisustetaan ankeasti valkoisella ja pyöritellään samoja rumia huonekaluja edes takaisin, niin montako kertaa teidän täytyy todentaa tämä? Ei täällä mikään muutu… ei ole yön aikana sisustus muuttunut sateenkaaren väreihin. Jos et tykkää, ÄLÄ TULE VIERAILULLE! Tarkoitukseni ei ole ärsyttää blogillani ketään, vaan tarjota ideoita ja inspiraatiota sellaisille ihmisille, jotka ensinnäkin tykkäävät valkoisesta ja toisekseen ovat kiinnostuneita samoista asioista kuin minäkin. Ja uskokaa nyt herran jestas, sellaisiakin ihmisiä on! 🙂

Blogissani tulee jatkossakin olemaan pukeutumisasiaa ja muita ällöttäviä blogi-riepuja. Tätäkään asiaa ette valitettavasti pääse muuttamaan. Mutta arvatkaapa mitä? Oma blogi on helppo laittaa pystyyn ja sinne voitte sitten itse kirjoitella niistä asioista, jotka ovat omaan makuunne. Saattaisitte jopa tykätä bloggaamisesta ja löytää ihmisiä, jotka jakavat teidän kanssanne samoja kiinnostuksen kohteita. Suosittelen kokeilemaan. Valitettavasti kääntöpuolena on sitten se, että joku voi aloittaa teistä näitä samaisia haukkuketjuja…

Avautuminen kokemastani nettikiusaamisesta - Omakotivalkoinen

Empaattisuus on hyve, jota kiusaajilla harvoin on

Avautumiseni pointti on se, että arvostelkaa, kritisoikaa ja haukkukaa, jos se todella tuo paremman mielen. Ette tule saavuttamaan sillä mitään ja aikanaan opitte sen itsekin. Olen ollut koulukiusattu, joten olen tottunut tähän. Satuttaahan se, kun lukee kommentteja ja viestejä, joissa mennään jo ihan henkilökohtaisuuksiinkin asti, mutta periksi en anna. Elämässä ei pääse koskaan eteenpäin, jos antaa toisten nujertaa itsetunnon pahoilla puheillaan. Tämä on muuten sellainen asia, jonka aion tyttärelleni opettaa. Mitä te opetatte omillenne? Että toisia saa kiusata mielinmäärin, kunhan et jää kiinni?

Toivottavasti perjantai 13.päivä ei tuo epäonnea kenellekkään, edes teille nettikiusaajille!

Mukavaa viikonloppua!


Seuraa myös Instagramissa 

78 kommenttia “Avautumista nettikiusaamisesta

  1. Hei! Olipas surullista huomata että tuollaista todellakin tapahtuu:-( Tsemppiä sulle ja äläkä välitä muiden typeristä kirjoituksista! -Pia

 1. Hiljaiseksi veti tuo sinun kirjoituksesi 🙁 ..Nyt pitää oikein miettiä mitä kirjoitan, että saan sanotuksi mitä todella haluan. Todella kurjaa kyllä tuollainen pahanpuhuminen (kirjoittelu) ja arvostelu, mutta jos jotain, yritä ajatella jotain positiivistä.. ne on todennäköisesti kateellisia sinulle!Minäkin olen tavallaan sinulle kateellinen, mutta positiivisella tavalla!! Pidän itsekkin Eero Aarnion tuotteista kamalasti, mutta ovat sen verran hintavia ettei kauheasti ole varaa ostella, muutakun pitkän aikakaavan säästämällä (no sittenhän odotus palkitaan!!) mutta minusta on ihana herätä aamulla, juoda aamuteetä ja lukea blogeja ja juuri sinun blogia ja ihailla teidän kotia, sisustusta, ja ihania esineitä kotonanne. Se saa minut hyvälle tuulelle. Ja sitä on positiivinen kateus! Ehkä minullakin on jokupäivä Eero Aarnion iso Pony-lelu tytölleni :)Se nyt on sanomattakin selvää että jokaisella ihmisellä on erilainen maku.. vaikka olisi samantyylistä niin ei kaikki voi natsata,.. minäkin luen muutamia blogeja joiden sisustus on sellainen miten en omaa kotiani sisustaisi, mutta ne on silti kauniita ja persoonallisia koteja ja juuri heidän(kirjoittajan) näköisiäkin. Jokasella ihmisellä on oma tyylinsä ja niin pitääkin :)On jopa hauska lukea blogeja jotka ovat täysin erilaisia kun oma sisustus/tyylimaailmani.. siinä näkee miten ihmiset oikeesti ovat erilaisia, ja niin pitääkin olla.. olisi aika kamalaa jos me kaikki olisimme samanlaisia :D….Tavallaan haluisin lukea noita palstoja missä blogistasi puhutaan, ihan mielenkiinnolla mitä kaikkea ihmiset oikeasti onkaan jaksanut keksiä?? Mutta tavallaan en halua, sillä minulla tulee mielipaha sinunpuolestasi :/..Tää on ihan mun ykkösblogi joten älä missään nimessä tosiaan lopeta bloggausta!<3Mitä tekisinkään ilman blogiasi kaimaseni!<3Tsemppauksia ja hyvää viikonloppua teille :)Ps. Toivottavasti teksi ei oo kauheen sekava 😀

  1. Miia-kaimaseni: Kiitos ihanasta kommentistasi! <3 <3 <3 Ymmärrän pointtisi täysin ja itseasiassa sinä saitkin mut kirjoittamaan tuon uudemmen postauksen, joka kertoo kateudesta. Itsekin koen kateuden tunteita hetkittäin, mutta ne eivät ole pahoja vaan ihan hyviä tuntemuksia. 🙂 Omasta mielestäni on pelkästään rikkautta sallia erilaiset ihmiset ja erilaiset blogit. Valkoinen sisustus on vallalla blogistaniassa, siinä en siis itse ole mikään poikkeus tai erikoisuus. Mutta jos alkaa ihan vertailemalla koluamaan läpi kaikki valkoisesti sisustavat blogit, huomaakin, että eihän niissä olekaan kaikki ihan samaa. Eroavaisuuksia löytyy ja paljon. 🙂 Kommenttisi ilahdutti ja lohdutti kovasti, KIITOS! <3 <3 <3 <3 Kyllä me Miiat ollaan ihania! *hih* 😉 Ihanaa viikonloppua sinulle myös!

  2. Mä olen taas kateellinen ettei meille saa laitettua valkoista sohvaa tms. Mutta onneksi ei asia ole niin vakava :)Kaunis koti ja tyyli sulla 🙂

 2. Olen pahoillani, että olet saanut niin paljon negatiivista palautetta ja haukkuja. Seuraan blogiasi säännöllisesti, muttei minulle vaan ole auennut painosi, lapsesi terveys tai miehesi ulkonäkö… On tosi surullista että mennään henkilökohtaisuuksiin! Sisustuksesta voi mielipiteitä vaihtaa, kaikki ei tykkää vaaleasta, mutta niinkuin sanoit, sitten ei ole kyllä pakko lukea ja katsoa kuvia, jos se on niin kamalan näköistä katsojan silmissä. Tsemppiä sinulle, älä tosiaankaan lannistu. Nimettömänä on niin helppo haukkua.

  1. tiina: Jostakin ihmeen syystä nuo palstoilla arvostelevat ihmiset tietävät vaikka mitä ja myös olettamuksia esitetään totena. Palstat ovat sellaisia, että ne voi helposti sivuuttaa jos olo on sellainen ettei jaksa mitään kökköä kuulla. Mutta blogi-kommentit ja sähköpostit taasen levähtävät silmille aina sopivasti silloin, kun maailma muutenkin potkii päähän. Niiltä ei oikein voi välttyäkään. Siksi oli pakko laittaa taas tuo anonyymien-kommentointiesto päälle. 🙁 Itse olen aika avoin ja suvaitsevainen ihminen (mikä on ihme kaiken kiusaamisen jälkeen) enkä suhtaudu eritavalla ajatteleviin ihmisiin hyökkäävästi, syyttävästi tai vihamielisesti. En vaan saan päähäni taottua tätä tyyliä alkaa haukkumaan ja jopa vainoamaan täysin tuntemattomia ihmisiä. Toivottavasti edes muutama nettikiusaaja menee itseensä ja edes hieman hillitsee "avautumisiaan" palstoilla (JA MUN SÄHKÖPOSTISSA KANSSA!!!!). 🙂 Kiitokset tsemppauksestasi, oot ihana ihminen! <3 <3 <3 <3

 3. Tsempit sinulle Miia! Maailmassa on valitettavasti enemmän typeryksiä kuin fiksuja ihmisiä, ilmeisesti. Tai sitten ne fiksut tyytyvät olemaan hiljaa, jos omaavat poikkeavia mielipiteitä. En millään ymmärrä tuota anonyymina moittimisen ihanuutta. Kai se on helppo puskista huudella ja painaa taas pää nopeasti piiloon. Mikä tosiaankin saa naiset käymään toisiaan vastaan noin? Kateus? Oma paha olo? Ei miehet tee vastaavaa. Siksi kai heillä onkin toimivammat hyvä veli -kontaktit. Naiset keskittyvät moittimaan toisiaan, kadehtimaan, sättimään, juoruamaan… Ja miehet katsovat sitä touhua sivusta ja nauravat – eipä ole naisista siis pelkoa missään johtoasemissa kun aikansa ja energiansa tuollaiseen kuluttavat. Huh, tulipa purkaus mutta oli pakko kommentoida. Mä en ole sun blogiisi koskaan edes kommentoinut. Olen tyytynyt vain hiljaa ihailemaan. Tykkään sun tyylistä ja kodista. Kaunista ja raikasta. Pidä toi. Halit!

  1. Anne: Miehillä on ihana tyyli suhtautua elämään paljon rennommin. Toki heistäkin löytyy niitä mätiä yksilöitä, mutta yleisesti ottaen he tukevat toisiaan paljon enemmän kuin me naiset. Fiksut ovat ylleensä hiljaa, ainakin silloin kun ei ole mitään hyvää sanottavaa. Siinä se ero piileekin. *hih* 😉 Ihana kun tulit purkautumaan, tule toistekin! <3 <3 <3 <3 Halit takaisin ja ihanaa viikonloppua! <3

 4. Kuinka oikeasti joku viittii haukkua ja arvostella (siis negatiivisessa mielessä)?? Ei ketään varmastikkaan pakoteta lukemaan sinun tai minun blogia joten jos ei kiinnosta tai tyyli nappaa niin etsii sitten vain oman tyylisiä juttuja… Rakentavaa palautetta aina voi antaa ja sitä itsekkin kaipaisin. Kateus voisi olla niidenkin kommenttien takana, onhan sun koti tosi hieno ja sulla on siellä paljon juttuja mitä itsekkin haluaisin omaan kotiin. Joskin itselle ei tulisi mieleenkään alkaa haukkumaan yhtään ketään jos tällä olisi joku ihana valaisin… Ja mun mielestä on kiva ainakin lukea välillä muitankin juttuja kuin sisustukseen liittyviä postauksia. Mulla ei mitään kivoja vaatteita ole joten mulla ne pitäytyy lähinna laukkuihin ja muihin ihaniin juttuihin. Raakaa tämä maailma nykyään… Hyvää viikonloppua kuitenkin 🙂

  1. Päivi: Maailma on raaka, mutta täällä Suomessa se tuntuu raaistuvan koko ajan lisää. Ihme juttu kyllä kertakaikkiaan. :)Itselläni ei todellakaan riittäisi yhtään energiaa alkaa haukkumaan ja arvostelemaan yhtään ketään, oli bloggaaja tai ei. Nuidenkin palstalaisten kannattaisi kanavoida tuota ylimääräistä energiaansa vaikka ihan oman elämänsä kohentamiseen. En usko että kaikilla haukkujilla menisi edes mitenkään huonosti, mutta ainahan voisi mennä paremmin???! :)Mulla ei ole mitään kivoja laukkuja tai asusteita, pukeutumisen rintamalla hamstraan aina kenkiä, kenkiä ja välillä takkeja. Miun rahnat menee siis kotiin ja kenkiin. *hih* 🙂 Mukavat viikonloput sinulle myös! <3<3

 5. Näin "ulkosuomalaisena" olen toistuvasti ollut todella ällistynyt suomalaisesta nettikulttuurista. Keskustelupalstat ovat villi länsi, ja tuntuu että kaikille kaadetaan lokaa niskaa minkä kerkeää. Nimenomaan anonyymit. En pysty käsittämään tällaista käyttäytymistä, en vaikka yrittäisin. Keskenkasvuista touhua. Miten jollakin edes riittää aika moiseen?Onko Avaa oikeasti haukuttu VAMMAISEKSI? Herranjumala miten hirveää. Olen todella todella pahoillani, sanattomaksi vetää ihmisten julmuus. Hyvä että kirjoitat asiasta, toivottavasti tätä harjoittavat henkilöt menevät itseensä ja hankkivat apua. Ei kukaan joka kokee tarvetta netissä herjata tuntemattomia, puhumattakaan lapsista, voi olla henkisesti tasapainoinen ja mieleltään terve. Sananvapaus toki kaikilla on, mutta herjaaminen ja toisen kunnian loukkaaminen on netissäkin rikos. Sinulla on oikeus viedä asia poliisille ja henkilöt voivat joutua kirjoittelustaan rikosoikeudelliseen vastuuseen. Kuinkakohan moni kaksplussamamma tätä on tajunnut, että voit nostaa syytteen heitä vastaan?

  1. M: Olen lukenut juttuja ulkomaisista blogeista ja mitä heillä kulisseissa tapahtuu. Tätä Suomen touhua monet ulkosuomalaisetkin kavahtavat, enkä ihmettele. Kuinkahan monta ihanaa blogia on viimeisen 6kk:n aikana lopettanut, jäänyt tauolle tai mennyt salasanojen taakse juurikin näiden ihmeellisten nettivainojen vuoksi. Anonyymiteettiys pitäisi mielestäni kokonaan poistaa. Mielipiteitä saa ja voi edelleenkin ilmaista, mutta tekisi sen sitten avoimesti henkilöllisyytensä kanssa ja pysyisi sanojensa takana. Avaa on haukuttu vaikka miksi ja mun miestä kanssa. Ne satuttaavat eniten ja tulee hetkellisesti mieleen, että jos haukkuja just nyt olisi nenän edessä niin saattaisin käydä pilliin kiinni. 🙂 Virkavalta otetaan mukaan kuvioon, jos tilanne pahenee tai koen oloni (olomme) uhkaavaksi. Silloin en epäröi hetkeäkään vaan kaikki keinot otetaan käyttöön, jolla henkilöt saadaan selville ja vastuuseen. Toivottavasti niin pitkälle ei tarvitse mennä koskaan. On tämä nettimaailma kyllä varsinainen satumaa, koskaan et tiedä mihin suuntaan päivä kääntyy kun julkista ja avointa tavallisen ihmisen tavallista blogia kirjoittaa. *hih* 😉

 6. Hei Miia!Olen `salaa`seurannut blogiasi, siis salaa sillä tavalla etten ole aijemmin kommentoinut 🙂 Mutta nyt nousi karvat sen verran pystyyn etten voi enään olla hiljaa!Olen miettinyt että kuinka tylsää niillä ihmisillä onkaan joilla on aikaa solvata muita? Miten tylsä heidän elämänsä onkaan koska puhumista ei ole muista asioista kuin toisista – ja pahaa? Itseäni tämä koskettaa läheltä sillä olen aika suoraan puhuva, näkyvillä oleva persoona ja vieläpä minulla on lapsia,kaunis koti ja ihana mies 🙂 Siinähän ne ainekset ovatkin haukkumiselle, eli kateellisuudelle.Mutta ajattele asiaa näin, jos sinua ei olisi, blogiasi ei olisi niin mistä nämä ihmiset puhuisivat?? Eipä ainakaan hyvästä säästä ;)Joten hattu korkealle, ja jalat ilmaan – antaa haukkujen vahvistaa vaan!Kiitos ihanasta blogistasi!

 7. Hei Miia!Olen `salaa`lukenut blogiasi, siis salaa siltä osin etten ole aijemmin kommnetoinut..Mutta nyt en kertakaikkiaan voinut enään olla hiljaa!En todella ymmärrä miten köyhä elämä näillä ihmisillä on joilla on aikaa puuttua toisten tekemisiin? Kuinka tylsää heillä on kun omassa pienessä elämässä ei tapahdu mitään ihanaa ei sitten koskaan? Olen toisaalta hieman kateellinen sillä minulla ei koskaan ole aikaa EIKÄ halua puuttua toisten juttuihin negatiivisessa mielessä..mutta minulla onkin ihana elämä! Tämä että omaan kauniin kodin (valkoisen),minulla on kauniit ja ihanat lapset sekä maailman paras mies – tässä on aineksia tarpeeksi ihmisille selän takana puhumiseen,tekemisieni seuraamiseen sekä suoranaiseen haukkumiseen. Mutta nämä eivät enään lannista, vaan minua suoraan sanoen säälittää näiden kapeakatseisten ihmisten puolesta, joiden omassa elämässä ei ole mitään kadehdittavaa.Sillä, Miia kateuttahan tämä vain on :)Kiitos sinulle ihanasta blogista, kiva että avaat kotisi muille sillä niin kaunista on hyvä esitellä :)Mii

  1. Mii: Kiitos ihanasta kommentistasi! <3 <3 <3 <3 Itse en edes koe enää sääliä näitä parjaajia kohtaan vaan olen enemmänkin surullinen siitä, että joku voi kokea iloa toisen tahallisesta loukkaamisesta. :´( Ihmisten ilkeys ei todellakaan tule mulle yllätyksenä, mutta se, että tälläistä tapahtuu näin paljon ja näin sairaalla tavalla aikuisten perheellisten naisten kesken, on hieman pelottavaakin. Millaiseen maailmaan sitä on oman lapsensa synnyttänytkään? Toivottavasti tämä uusi nuori sukupolvi pelastaa meidät solidaarisuudellaan ja korjaa oman aikamme aiheuttamat ongelmat. Kumpa oma tyttöni ei koskaan joutuisi kohtaamaan kiusaamista…. kumpa vaan… 🙁

  2. Ohoh mielipiteeni tulikin kahteen kertaan, luulin että ensimmäinen ei tullut perille 🙂 No ompahan pointti tuotu kunnolla julki 😉

 8. Höh, noi voihan itku. Nuo mainitsemasi palstat on juuri niitä pahimpia,siellä ei tunnu juurikaan muita olevan kuin ilkeitä ihmisiä. :/ Joskus aikoinani lapseni vauva aikaan siellä kävin lukemassa ja kirjoittamassa, ihan vaan muiden kokemuksia kyselemässä koliikista yms. Niin aina siellä vaan vastaan tuli kritiikkiä ja arvosteluja. Oli toki asiallistakin porukkaa. Mutta enpä sen jälkeen kyseisille palstoille ole enää mennyt mieltäni pahoittamaan. Joten voin vaan kuvitella että siellä ruoditaan joka asiat! :/ Mutta älä missään nimessä ota itseesi,eläkä välitä! <3 Se on kateus joka ihmisen pistää tekemään älyttömyyksiä.Ihan varmana. Kuka muutenkaan jaksaisi kirjoitella pahaa toisesta yms.Teillä on kaunis koti.Mie niiiiiin rakastan valkoista!!! <3 <3Iloa viikonloppuusi!

  1. sarppa: Huomasin tuon saman ilkeilevän tyylin noilla palstoilla, kun itse odotin Avaa. Ihmeellisen vihaisia ja katkeroituneita ihmisiä siellä pyörii. Siksi vältänkin menemästä kummallekaan sivustolle, palkaksi saa vaan pahaa mieltä. Yritän olla välittämättä, mutta joskus tulee vaan mitta täyteen. Anonyymien inhottavia blogi-kommentteja on tipahdellut tasaiseen tahtiin, mutta eilinen sähköposti "sanompahan vaan-nimimerkiltä" ja vauva-palstan tuorein ketju sai kupin menemään nurin. :)Valkoinen = rakkautta!Ihanaa viikonloppua sinulle myös! <3 <3 <3

 9. Tämmöinen on kyllä tosi kurjaa :(, mutta älä suotta välitä tuollaisesta, olet varmasti tuollaisten inhottavien ihmisten yläpuolella ;)! Iloista kesän odotusta <3!

  1. BellaDonna: Kiitos murunen! <3 Iloista kesän odotusta sinne myös! <3

 10. Voi Miia murunen, olen niin pahoillani että Sinäkin olet joutunut tuon kiusaamisen kohteeksi, se ei paljon auta kun toinen sanoo että älä välitä, tiedän tarkkaan miltä tuollainen pilkkaaminen tuntuu, itselläni oli joskus aikoinaan Innon sivulla kuvia kesämökistäni ja sain todella pahan mielen lukiessani mökistäni niitä pilkkaviestejä. Yleensä tällaisten viestinen takana on kateelliset ihmiset, samat jotka kiusaavat koulussa ja työpaikoilla. Olen myös ulkonäöstäni ja vaatteistani saanut paljon negat. kommentteja ja aina ne tuntuvat pahalle. pitäisi olla harmaa varpunen, pukeutua verkkareihin ja käyttää samoja vanhoja rumia huonekaluja niin silloin varmaankin olisit hyväksytty, vai voiko koskaan miellyttää kaikkia ja toisaalta eihän toki tarvitsekaan. Huomasin myös että Kotiliesi blogissakin on ollut saman tyyppinen herjaaminen käynnissä ja olisiko Sisustusta ja Sepustusta bloggarin huilin syy myös tämän suuntainen, en tiedä. Kaikesta huolimatta Miia Sinulla on ihana lapsi, kaunis koti ja erittäin hyvä maku ja tyyli,, jatka samaan malliin ja koeta olla välittämättä. Voimia ja jaksamista Sinulle ♡Ystävyydelläڿڰۣ இtuiskuஇڿڰۣ

  1. Tuisku-rakas: Kateutta tai ei, miksi täytyy "kostaa" ihmiselle jostakin joka itseään nyt vaan sattuu ottamaan päähän yms? Olen joskus vuosia sitten ollut Innon suurkuluttaja. Siellä oli aivan ihania juttuja. Voi niitä aikoja. 🙂 Bloggaaminen Suomessa on vielä lapsen kengissä ja uudehko juttu, mutta olisi se aika katastrofi jos kaikki blogit lopettaisivat. Itseltäni ainakin lähtisi sisältöä elämästä, koska olen aivan koukuttunut blogeihin. Pahimpien haukkujien ja vainoajien tarkoitus ymmärtääkseni on juurikin se että blogi sulkee ovensa. Surullista mielenköyhyyttä sanon minä! Soilea kaipailen kovasti ja Kotiliesi-bloggaajalle kaikki sympatiat täältä! <3 <3 <3 Jokaisen haukkujan kannattaisi laittaa oma blogi pystyyn ja katsoa miltä tuntuu kun massahyökkäys iskee, se ei ole kiva tunne. Mukavaa ja iloista viikonloppua sinulle Tuiskuseni! <3 <3

 11. Surullista että tää maailma ja Suomikin on niin täynnä vihaa ja katkeruutta! Jonnekin niiden onnettomien on se vissiin purettava että sais pahaa oloa vähemmäksi. Koita tosiaanki olla välittämättä, kateellisiahan ne tietysti ovat, eikä muuten sun blogia seurais jos siinä ei ois jotain ihailtavaa!:) Minä tykkään sun blogista ja postauksista:)

  1. Saara: Samaa ajattelen, yleensä p**'ka vaan tuppaa napsahtamaan takaisin omaan nilkkaan, joten en ymmärrä noita haukkujia. Onko ne masokisteja vai mitä??? Ihanalle Saaralle ihanaa viikonloppua! <3 <3 <3

   1. Image-mussu: Enkeli-Elisaa olen lukenut ja itse koulukiusaamisen uhrina voin samaistua Elisan kokemiin kauheuksiin. Itse jaksoin jatkaa elämää ja toivoa parempaa huomista, mutta kyllä silloin kävi mielessä etten jaksa enää elää tälläistä elämää. Ymmärrän liiankin hyvin, että tyttö päätyi epätoivoiseen ratkaisuunsa. :´( Nyt tuli itku kun tätä kirjoitan. Sä olet Image aivan ihanan ihana ihminen! <3 <3 <3 Miten ihmeessä voitkin aina osata valita ne oikeat sanat, jotka pelastaa mun päiväni? 🙂 Olet rakas! <3 <3 <3Närhenmunat täältä näytetäänkin! 'GRRRRRRRRRRR RÄYH* ;)IHQUa viikonloppua sinne kanssa! Meillä on hyvä blogitiimi! <3

 12. Jouduin ekaa kertaa siirtymään tuonne vauvalandiaan katselee, miten pahasti ne muka kirjoittaa. Ja tähän voi tokaista vain: Vittu mitä paskaa!Jaksamista teille, loisto blogi, kaunis sisustus.

  1. enne: Eiiiiiii, elä vaan mene pilaamaan aivojasi sinne mammalaan! =D Me naiset ollaan aika vekkuleita kyllä, mutta toivon mukaan siellä palstailevat vain ne "vihaisimmat ja kieroituneimmat" yksilöt. Osa meistä naisista on ihan helmiä! *hih* ;)Mukavaa viikonloppua! <3

 13. Kateus on vastaus moneen asiaan. Sitä välillä ihmettelee, että mitä kiksejä siitä voi saada, että tarkoituksellisesti kirjoittaa toisesta, tai toisen elämisestä pahaa. Mielipiteitähän saa olla, mutta mikä saa ihmisen käyttämään aikaansa siihen, että jauhaa mm. netissä pahaa muista.. Itsellänikin on usein hyvin vahvat mielipiteet eri asioista, mutta tarvetta julkiseen arvosteluun mulla ei koskaan ole ollut. -> En voi vaan käsittää, että kuka käyttää aikansa niin.Jokaisella on oma makunsa ja jokainen elää juuri sellaisessa ympäristössä, kuin itse haluaa. Onnellisuushan on kaikkein tärkeintä!Mutta, onnelisuuden voikin kyseenalaistaa näiden jauhajien kohdalla.. Välillä ihmettelen, että mikä saa odottavat äidit, tai äidit yleensäkin arvostelemaan asioita niin kovalla kädellä. Luulisi, että varsinkin äidit käyttäisivät energiansa johonkin muuhun, kuin paskanjauhamiseen! -> Totuushan se on monen kohdalla. Se on aivan kamalaa, että lasta arvostellaan julkisesti. En voi käsittää tälläistä.. HuhMutta, tsemppiä sulle! 🙂 Jo sillä pääsee pitkälle, että jättää tietynlaiset ihmiset ja heidän tekemisensä omaan arvoonsa. Mukavaa viikonloppua perheellesi! :)Ps. Se on hienoa, että kiusaamisen vakavuuden opettaa lapselle niin, että se oikeasti vaikuttaa lapsen ajatuksiin. Henkinen ja fyysinen kiusaaminen on kiusatulle arvet jättävä kokemus. Mutta, lapsi on peili vanhemmistaan, kukaan ei synny kiusaajana.-Marko

  1. Marko: Ihana kommentti! Kiitos! <3 <3 <3 Kritiikki ja haukkuminen ovat kaksi täysin eriasiaa, mutta tuolla palstalla ne ovat yhtä. Kaikki pitäisi vaan pureksimatta niellä, pidänhän "julkista" blogia. Ja hevon marjat sanon minä. Julkisuuden henkilö ja yleisölle avoin tavallinen blogi ovat todellakin kaksi eri asiaa, eikä niitä pidä sekoittaa keskenään. Johonkin Big Brotheriin osallistuminen on tietoinen valinta kohdata julkisuuskökköä, mutta kasvottoman sisustusblogin perustaminen ei ole. Jos haukut kohdistuisikin vain meidän kotiin ja sisustukseen ei olisi hätäpäivää. Mutta koska palstalaisilla on suuri tarve haukkua lapseni ja mieheni ja koirani yms. toivoa ed.mainittujen kuolemaa, menee tämä aivan yli hilseen. Toivottavasti näiden haukkujien lapset eivät ole Avan kanssa samaa ikäluokkaa, en tahtoisi että pieni tyttöni joutuu kiusatuksi. Kuten sanoit, mitä isommat edellä –> sitä pienemmät perässä. :´(Mukavat viikonloput sinulle Marko! <3

 14. Kyseinen aihepiiri on ollut monessa blogissa esillä viime aikoina ja todellakin syystä: MITEN IHMISET VOI OLLA NIIN ILKEITÄ?!!! On mahtavaa ja omaa maailmankuvaa avartavaa, että ihmiset tuottavat "naistenlehtimaista" luettavaa ja vieläpä ilmaiseksi. Itse suhtaudun blogeihin mutkattomasti: jokainen taaplaa tyylillään ja ehkä minä voin inspiroitua jonkun tyylistä ja taaplauksesta :)Jokainen, jolla on sydän paikallaan, tietää kuinka paljon lähimmäiset merkitsevät ja kuinka heihin kohdistuva "kritiikki" sattuu. Pienen lapsen arvostelu on jo anteeksiantamatonta ja jopa tuomittavaa. Jos sydämeen ei sattuisi, olisi ihminen pilalla. Miten tuollaisia tekstejä voi edes tuottaa? Kuinka pilalla silloin on? Huhhuh, paljon tsemppiä!

  1. J: Tätä minäkin ihmettelen. Enkä ymmärrä miksi bloggaamisesta on tehty kovin monimutkaista ja vaikeaa. Tämähän on yksi mutkattomimmista asioista nettimaailmassa… Kirjoitat blogia –> löydät jutuistasi tykkääviä lukijoita, luet blogeja —> löydät blogin joka ei kiinnosta —> suljet blogin ja siirryt seuravaan —> löydät blogin josta tykkäät —> luet toistekin. Simple as that. :)Sisustustamme saa haukkua aivan vapaasti, se ei minua enää hetkauta suuntaan tai toiseen. Mutta lapsen ja miehen haukkuminen (ja itsenikin välillä) suututtaa minut aivan todenteolla. *RÄYH MURRRR*. Ja jos on jo kerran kurkannut blogiini ja todennut sen olevan "täyttä shittiä", tarviiko se toteamus tehdä 20 kertaa?????? Eikö se yksi kerta riitä ja sillä hyvä???? :)No, kaikesta huolimatta aion pitää oikein lystikkään viikonlopun ja toivon sinulle myös J mukavaa viikonloppua! <3 <3<3

 15. Hetken luettuani tekstiäsi luulin olevani jossain amerikkalaisessa koulukiusaamiselokuvassa, jossa kiusaajat ovat typerimmistä typerimpiä ja katsoja ei ymmärrä, miksi oikeastaan kiusattua edes kiusataan. Sitten heräsin taas todellisuuteen ja ajattelin "Eihän kukaan VOI oikeasti kirjoittaa tuollaisia kommentteja?!". Netin hyvät ja huonot puolet kiteytyvät juuri tuohon: Voit olla kuka tahansa, voit olla täysin anonyymi, kenenkään tietämättä, että se olet juuri sinä. Raukkamaista piiloutua anonyymeuden taakse tuollaisilla kirjoituksilla. Niin se vain näköjään on, että jotkut kiusaajista eivät aikuistu koskaan ja kiusaavat vanhempinakin ja jotkut kiusatut joutuvat kokemaan ikävää kiusaamista myös silloin, kun ovat jo aikuisia. Onneksi pistät hanttiin etkä anna kiusaavien ihmisten lannistaa sua! Meitä on täällä kuitenkin varmasti enempi sellaisia ihmisiä, jotka pitävät blogistasi kuin niitä, jotka eivät mutta joiden on ihan pakko käydä silti täällä haukkumassa sitä. Hohhoi. Tsemppiä! <3

  1. Mabn: Välillä tuntuu siltä kuin todella olisi tähtenä kiusaamisesta kertovassa elokuvassa, eikä tämä oikeasti totta olisikaan. Mutta todellisuus iskee ihan kivasti päin näköä. Välillä tekisi niin mieli antaa arvostelijoille samalla mitalla takaisin, mutta sitä en tee. En halua vajota samalle tasolle niiden muutamien henkilökohtaisuuksiin menevien ihmisten kanssa. Yritän vaan nostaa leuan ylös ja paahtaa eteenpäin kovemmalla höyryllä. :)Mukavaa viikonloppua sinulle Mabn! <3 <3

 16. Tsemppiä Miia!Meitä mahtuu tähän maailmaan niin moneen junaan menijöitä.Hymyä huuleen ja nenä myötätuuleen!Kikka

  1. Kikka: Kiitokset tsemppauksestasi! Ylpeänä nokka kohti maailman tuulia ja tuiverruksia! 🙂

 17. Muutama blogi on tuosta syystä lopettanutkin. Itse olen ainakin niin herkkänahkainen että en edes noilla sivuilla käy. Tosin blogini on suljettu, joten "tiedän" ketä lukijani on:)Ihmisillä on tylsä elämä, kun toisia moittivat. Teillä on kaunis koti! Ja jokainen ihminen on kaunis omalla tavallaan -joko ulkoisesti tai sisäisesti!! Koita nauttia viikonlopusta ihanan perhesi kanssa ja unohtaa ilkeät kirjoitukset!

  1. Mia: Itsekin harkitsin salasanan taakse muuttamista, mutta en tahdo antaa sitä iloa noille arvostelijoille. 🙂 Jokainen miettikööt itse, millainen ihminen on ja millainen tahtoisi olla. Minä olen kiltti ja kiva tyyppi ja ylpeä siitä että osaan olla ymmärtäväinen, joustavainen, ystävällinen ja rakastava. 🙂 Joskus vaan tekisi mieli sortua ilkeyteen ja antaa samalla mitalla takaisin, mutta tyhmää se olisi. Enkä tahdo pahoittaa kenenkään mieltä tahallisesti ilkeilemällä. Sinulle ja perheellesi myös ihanaa viikonloppua! <3 <3 <3

 18. Ihailen rohkeuttasi ja sitä, miten kuljet pää pystyssä eteenpäin kritiikistä huolimatta. Anonyymien kommentit ja arvostelut voidaan silti jättää aina omaan arvoonsa – on aina helppoa haukkua nimettömänä ja kasvottomana. Nämä haukkujat purkavat vain omia aggressioitaan ja voivat olla kateellisiakin, vaikka tähänkin jaksetaan aina vääntää että miksi pitäisi olla kateellinen jos haluaa vain haukkua? Nojaa… vaatii pokkaa kirjoittaa netissä omalla nimellä ja avata maailmansa kaikelle kansalle. Anonyymit eivät sellaisesta tiedä mitään.Kaikilla vaan ei ole samanlainen maku sisustuksen suhteen. Kun toiselle kumartaa niin toiselle pyllistää, vai miten se meni? Vaikka ei tykkäisikään, voisivat nämä erimieliset esittää asiansa nätisti, eikä haukkua..Suomalaiset on kateellista kansaa, hyi 🙁 Mutta älä välitä näistä, provosoi lisää! Haluan nähdä jatkossakin kuvia UPEASTA, KAUNIISTA JA HÄIKÄISEVÄSTÄ kodistasi. 🙂 Poratkoot anonyymit lahoavissa luukuissaan. Sun blogi on rautaa ja sulle löytyy kyllä puolestapuhujia vaikka kuinka monta! 🙂

  1. Typeränainen: Se ei ole helppoa. Helpompaa olisi sulkea blogi ja käpertyä itseensä murehtimaan, mutta yritän olla vahva ja esimerkillinen pienelle tytölleni. Näyttää ettei minua nujerreta edes nettikiusaamisella. Mielessäni on käväissyt, että onko joku minua kouluaikoina kiusanneista tunnistanut minut ja aloittanut kiusaamisen netissä. En tiedä ja onko sillä väliäkään? Minusta olisi paljon rehellisempää avautua omalla nimellä, jotta saataisi aikaan kunnon keskustelu ja kädenvääntö. Anonyymien arvostelu on vain pelkästään ärsyttävää. :)Sie olet aina niin ihana! <3 <3 <3 <3

 19. Kateellisia ihmisiähän vaan kiukuttaa kun muilla on hienompi koti! ; ) Eihän kukaa pakota heitä lukemaan blogia,josta ei tykkää. Itse en ainakaan tee niin. Mutta sulla on hyvä blogi ja älä välitä ihmisistä, jotka eivät uskalla naamoja näyttää ja seisoa sanojensa takana. Tsemppiä.

 20. Heippa!En ole aiemmin mitään tänne kommentoinut, mutta olen kyllä juttujasi lukenut ja kuvia katsellut. Nyt oli pakko kirjoittaa, en myös ymmärrä nuita vauva ja kaksplus kirjoittelijoita. Yleensä mitä vain hakee googlesta niin nuo kaksi palstaa tulee ekoina linkkeinä ja kai äidit tietää kaikesta kaiken hormonihuuruissaan 😀 Niistä ei kyllä kannata välittää. Ja toinen asia, en kyllä edes tiennyt miehesi olevan albiino (tiedä pitääkö paikkansa 🙂 enkä lapsesi olevan vammainen. Eiväthän nuo asiat edes näy blogissasi ja miten ne liittyy sisustamiseen? 😀 Kenen nuista nyt pitää mainita.Jaksamista ja älä välitä anonyymeistä ja keskustelupalstoista 🙂

  1. Noora: Ihanaa kun jaksoit kommentoida! <3 <3 <3 <3 Nuo palstat kyllä osaavat aina kertoa kaiken kaikesta, siellä on ilmeisesti selvännäkijöitä ja itämaan tietäjiä koko sakki. 🙂 Mieheni ei oikeasti ole albiino, eikä edes vaaleatukkainen mutta palstalla tiedettiin sekin että olen valinnut myös puolisoni sopimaan valkoiseen sisustukseeni. *hah* 🙂 Tyttöni ei ole vammainen, mutta vaikka olisi niin se ei vaikuttaisi mihinkään. Ihan yhtä rakas olisi silti. Mutta tälläisiä faktoja on kiva löytää itsestään ja perheestään kertovan, ja nuo nyt oli vaan pari hassuinta esimerkkiä. =DKivaa viikonloppua sinulle Noora! <3 <3 <3

 21. Tuntuu, että tämä blogikiusaaminen on levinnyt ja levinnyt… Mä en tajuu. En. Miten jotkut ihmiset viitsivät käyttää aikaa ja vaivaa toisten haukkumiseen ja arvostelemiseen? Se on samanlaista kuin juoruämmien kanssa: ne aina "tietää" sun asiat paremmin kuin sinä itse. Ja vielä anonyyminä. En arvosta sellaisia ihmisiä yhtään ja usko mua Miia, elämässä käy heillekin kuten sanotaan "pilkka osuu omaan nilkkaan". Joku päivä. Ihmisillä on eri makuja niin sisustuksessa kuin kaikessa muussakin. Onneksi. Jos ei esim. pidä jonkun postauksesta, ei tarvitsekaan. Ohita se. Muttei tarvitse haukkua. Jos nämä anonyymit haukkujat raoittaisivat omaa oveaan/elämäänsä, en usko, että montaakaan diggaajaa löytyisi. Pikkusiuluisia, kateellisia ihmisiä. Perisuomalaisesta kateudesta tämä kaikki johtuu. Henkilökohtaisuuksiin meneminen on törkeää. Mutta me muut tiedämme, ettei tuollaisista ihmisistä tarvitse välittää, emmekä välitä. Olet vahva ja yläpuolella tuollaisen loan heiton, muutenhan et tätä blogiasi edes pitäisi. Ja sekös noita hatuttaa:) Olen aika uusi blogisi lukija ja ihannoin blogiasi sekä kaunista asuntoanne, jota jaksatte sisustaa ja näyttää meille. Painosi tai miehesi ei minullekaan ole avautunut tätä lukiessa, eikä tarvitsekaan. Tyttärenne on todella suloinen:) Tsemppiä!

  1. Sari: Olen huomannut samaa kasvua tuossa blogien kritisoinnissa. Vuosi sitten taisi olla muutama hassu blogi, joista kirjoiteltiin ja niistäkin hyvin vähän. Nyt kun katselee palstoja, niin sieltä löytyy yli kymmenen blogia, joita haukutaan jatkuvasti. Mikä ihme ihmisiä riivaa??? Ja millainen olisikaan maailma ilman blogeja? Tylsä… :)Kiitos kauniista sanoistasi! Eteenpäin mennään täyttä höyryä! =D

 22. Mistä näitä ihmisiä oikeasti sikiää, jotka kehtaavat noin kirjoitella? Taas tuli itsellekin niin paha olo noista lauseista mitä olet kirjoitukseen kerännyt, siis APUA!!Miten voi arvostella ihmistä blogin perusteella, koska kukaan ei oikeasti tiedä kuka olet.. Todella ällistyttävää ja karvat pystyyn nostattavaa! Kateus on kamalinta, sitähän se pääpiirteittäin on ja paistaa niiden keskustelijoiden kommenteista suoraan läpi. Ja miksi, oi miksi ne Avan ja miehesi vetävät siihen mukaan, en ymmärrä!Todella hyvän tekstin taas olet kirjoittanut, eiköhän tästä pitäisi ymmärtää jo mitä tarkoitat!Blogisi on ihan maailman paras <3!!!

  1. Minna: Ilkeitä ihmisiä on paljon, sullekin on satanut tätä "kritiikkiä" ja täysin syyttä. Mua harmittaa ihan kamalasti itseni ja kaikkien haukuttujen bloggaajien puolesta, että tuolla on sellaisia ihmisiä jotka iloitsevat toisten mielipahasta. :´(Sinä olet Minsku ihana! <3 <3 <3

 23. Voi miten paha mieli mulle tuli sun puolesta. Miten tollaset kauheat jutut edes tulee mieleen niille! Mä oon alusta asti lukenut sun juttujas ja sä oot aina niin iloinen ja kiva kun kirjoittelet juttuja ja vastailet komentteihin. Mä en voi ymmärtää miksi miksi ne sua kiusaa? Aika varma oon, että ovat kateellisia sulle, mutta en mä silti tajua. Luin myös kateus-postauksen, oli muuten hyvin kirjoitettu! Mä oon kyllä sellanen, etten oikein osaa kateellinen olla, ehkä hitusen katkera/suruissani jostakin…menettämistäni rakkaistani. Tai no oon mä vähän kade sun siisteydelle 😉 Itsekin olin ennen lapsia enemmän tiptop, mutta nyt ei vaan enää niin jaksa viilata. Tsemppiä kovasti sulle ja ajattele meitä lukijoita jotka tykkäämme, yritä unohtaa pahansuopeat ihmiset!

  1. Anne: Mä olin sottapytty ennen Avaa. Aina oli mukamas kauhea kiire eikä siivoamiselle ollut aikaa. =D Nyt kun viettää enemmän aikaa kotona ja on mahdollisuus sisustaakin, niin kodin siisteyden merkitys on kasvanut ja paljon. Siinä vaiheessa kun tyttö kasvaa isoksi ja tuo kaverinsa kylään, voi minultakin ropista into. *hih* 🙂 Eteenpäin porskutetaan ja kiitos siitä kuuluu teille ihanille lukijoille, jotka jaksatte vierailla täällä. KIITOS! <3 <3 <3Kivat lauantait sinulle Anne! <3 <3 <3 <3

 24. Siis ihan nousi karvat pystyyn!!! En edes uskalla mennä katsomaan tuonne keskustelupalstoille, kun napsahtaisin ihan varmasti. En vaan voi ymmärtää, miten jotkut pystyvät kirjoittamaan tuollaisia kauheita asioita!!! Mitä ihmeen tyydytystä siitä voi saada, että haukkuu toisia noin julmasti? Ihan järkyttävää!!! Netissä on se paha puoli, että kun voi kirjoittaa anonyymisti mitä vain. Se sitten antaa innoituksen näille paskapääidiooteille kirjoittaa mitä vain jäämättä kiinni. Niin käsittämätöntä. Raukkamaista.Tämä nyt ei niin iso juttu ole, mutta tulipa mieleen. Joskus vuosi pari sitten sain idean ruveta kirjoittamaan blogia, jossa ihan vain esittelen kaikkia pieniä ja suurempia hankintojani, mistä ne olen hankkinut jne. Himoshoppaajan tyyliin siis. 🙂 Ensimmäiseen postaukseen joku anonyymi oli tiensä löytänyt ja kommentoinut siihen, että siis niin turha blogi, kuka näitä jaksaa katsella jne jne. Loppui se blogi siihen ensimmäiseen postaukseen. :DMutta uskaltauduin sitten kuitenkin avata Pinkin työhuoneen ja bloggaaminen on kivaa! Ja blogien lukeminen on kivaa, varsinkin sinun kauniin blogisi!!! Jatka samaan malliin vaan ja haistata piiiiiitkät kaikille kateellisille pienille ihmisille!!! 🙂 <3 <3 <3Tulipas kiroiltua ja avauduttua myös näin "hieman" temperamenttisenä immeisenä. 😀 Tsemppiä!! T. Maria

  1. Pinkki työhuone: Ihanaa että uskaltauduit avaamaan uuden blogin! Se onkin mitä ihaninta luettavaa ja olen kaikki postauksesi käynytkin lukemassa. Kommentointi on jäänyt ajanpuutteen vuoksi, anteeksi! :)Ilkeyttä maailmasta löytyy, mutta en silti jaksa ymmärtää tahallista toisten herjaamista ja haukkumista. :´( Tuon anonyymiteettiyden taakse voi kätkeytyä ja tämä onkin riistäytynyt käsistä. Kaikki täytyy miettimättä päästä suoltamaan ulos, toisen tunteista piittaamatta. Surullista, että monet saavat jopa nautintoa siitä kun saavat toiselle harmia ja mielipahaa.Onneksi meitä on paljon, jotka pitävät yhtä ja käyvät taistoon nuita palstamammoja vastaan bloggaamalla vielä enemmän. 🙂 Hyvä me! <3 <3 <3Mukavaa lauantaita!

 25. Ihan sairaita juttuja varsinkin alkaa haukkua lasta ja perhettä. Tavaroita ja sisustusta voi arvostella ja saa olla eri mieltä ja tykätä eri asioista, mutta kenenkään henkilökohtaisuuksiin ei tosiaankaan pidä mennä. Julkisesti herjaaminen on muuten laissa rangaistava teko. Teillä on ihana koti ja ihana perhe ja blogillasi on valtavasti lukijoita. Minäkin luen säännöllisesti ja välillä jotakin kommentoin. Olen innolla seuraillut remontointianne ja muitakin blogin juttuja. Kirjoitat elävästi ja mukavasti juttuja, joita on ilo lukea ja kuvat ovat kauniita. Jatka vaan samaan malliin omana itsenäsi. Älä anna anonyymien huutelujen latistaa blogi-innostustasi.

  1. Valua Kuvasa: Julkisesti toisten herjaaminen on rikos, mutta ne herjaamisen rajat ovat niin häilyvät. Virkavalta ei kovin mielellään edes puutu, joten sitä on puun ja kuoren välissä. Sisustustani ja meidän kotia saa haukkua yllinkyllin, tosin sekään ei ole kivaa. Mutta juuri nuo kommentit, joissa haukutaan Avaa tai mun miestä saavat savun nousemaan korvista. Olen itse kokenut kiusaamista monissa eri muodoissa lähes koko ikäni enkä tahtoisi kenellekään tälläisiä kokemuksia mitä itselläni on ollut. Monesti varsinkin poikaporukassa kiusattu alkaa itse kiusaajaksi ennen pitkää, koska tahtoo sitä kautta muutoksen omaan kohteluunsa. Olisi niin helppoa alkaa itsekin kostoretkelle ja antaa täysin tuntemattomille samalla mitalla takaisin mitä itsekin on saanut kokea. Mutta siihen en alennu. Minusta osoittaa luonteenlujuutta ja henkistä vahvuutta osata käyttäytyä ja arvostaa muita ihmisiä. Meillä kaikilla on tunteet ja jokainen meistä joutuu loukatuksi, tahattomasti tai tahallisesti elämänsä aikana. Itse en koskaan enkä missään tilanteessa tahtoisi aiheuttaa mielipahaa kenellekään. Minä kannan omat henkiset arpeni ja pyrin elämään parhaani mukaan niin, etten satuta muita. 🙂

 26. Hyi, kun oikein viilsi sydämestä kun luin tuon mitä lapsestasi on kommentoitu! :'( En voi ymmärtää miksi pitää suoltaa itsestään kaikenmaailman paskaa, jos joku blogissa (enkä tarkoita vain sinun blogiasi vaan yleisesti) ei kiinnosta tai sytytä, tai jos jokin ihan oikeasti ärsyttää, niin miksi pitää käydä lukemassa ja pahoittamassa muidenkin mieli kommentoimalla jotain tyhmää. Mutta kuten moni muukin on todennut, niin uskon kyseessä olevan kateus. Vaikka ei sekään oikeuta tuommoiseen käyttäytymiseen! Ja juuri nuo kaksi mainitsemasi palstaa on kaikista pahimpia, siellä luullaan tietävänsä kaikesta kaiken ja totuuksia (=omia mielipiteitä) lauotaan hyvin kärkkäästi ja vihamielisesti.Minusta kotisi on aivan ihana ja olen hyvällä tapaa kateellinen siitä. Se on myös inspiraationa minulle, mitä voi tavoitella omassa sisustuksessa vaikka meillä ei ihan niin vaaleaa ja valkoista olekaan. Äitinä toivon ettei kenekään tarvitsisi kuulla noin inhottavia kommentteja omasta lapsestaan. Niin kuin itsekin sanoit, niin millaisen kuvan nämä haukkujat antavat omille lapsilleen?! Äh, en vaan ymmärrä noita idiootteja!!Ihanaa viikonloppua sinulle ja ihanalle perheellesi!! <3

  1. Cato: Minunkaan mielestäni toisen ihmisen tahalliseen haukkumiseen / herjaamiseen ei ole minkään valtakunnan oikeutta, oli kateutta ilmassa tai ei. haukkujat tuskin edes itse tiedostavat mitä kaikkea välittävät lapsilleen. Itse 2-vuotta äitinä olleena voin todeta, että lapsi imee itseensä aivan kaiken. Myös tiedostamattomat asiat. Pienet lapset (ja suuremmatkin) ovat peili vanhemmasta, josta kaikki heijastuu. Jokainen tietysti on oma yksilönsä ja ympäristö kyllä koulii ja kasvattaa jokaisen hieman omanlaisekseen, mutta pohja tulee kotoa. Tapa liikkua, tapa puhua, levottomuus tarttuu, sanomattomuus säätelee lapsen reaktioita…. lista on loputon. Kun itse olen turhautunut, menee 5 minuuttia ja Avakin on. Kun olen surullinen, Avakin on. Energia tarttuu myös. Ava matkii kaikkia eleitäni ja tarkkailee kuin haukka 24/7, imee itseensä aivan kaiken minkä irti saa. :)Vaikea uskoa, että näillä nettikiusaajilla jäisi se toisten ylenkatsominen ja hampaiden kiristely pelkästään tietokoneelle. Eiköhän se ilmene heilläkin suuttumuksena kauppajonossa, kiroamisena ruuhkabussissa… Kaikki tuo siirtyy suoraan ja voin vain kauhulla ajatella millaisia aikuisia heidän lapsistaan kasvaakaan. Työpaikkakiusaajia, selkäänpuukottajia, simputtajia…. *huokaus*

 27. Voi kurjuus mitä urpoja maailma on pullollaan! Itse olin aikoinani myös vauvapalstan av:lla puheenaiheena. Siellä kauhisteltiin ja arvosteltiin minua, lapsista lähtien… Onneksi en osannut kuin nauraa niille kommenteille. Mutta musta sulla on AIVAN IHANA koti!

  1. Mirva: Nauru tuo terveyttä ja pitkää ikää. 🙂 Itsekin jaksoin nauraa alussa, mutta enää ei naurata. satunnaiset ketjut ja viestit vielä jaksaisi, mutta tälläinen jatkuva ilkeily useilla keskustelufoorumeilla, mun kommenttiboksissa sekä sähköpostissa menee jo liiallisuuksiin. Miten paljon p*'kaa voi yksi ihminen kestää? Itse en aio antaa periksi vaan tappelen vastaan, viimeiseen asti. 🙂 Paras näpäytys näille arvostelijoille on se, ettei anna periksi. 🙂 Täältä siis pesee, blogi jatkuu, jatkuu, jatkuuu vaan… =D Kiitos Mirva!!!!!! Olet ihana! <3 <3

 28. En ole aikaisemmin kommentoinut vaikka täällä säännöllisesti käynkin, mutta nyt on pakko. Olen todella pahoillani puolestasi enkä minäkään voi ymmärtää, mikä saa ihmiset jatkuvalla syötöllä haukkumaan muita ja ilkeilemään kaikista asioista, todella kurjaa. Ja kurjinta on se, että oletettavasti näille mammasivuilla kirjoittavilla naisilla on lapsia, mitä he heille opettavat ja minkälaista esimerkkiä antavat?Toivottavasti et lannistu ilkeistä kommenteista ja lopeta blogin pitämistä, sinulla on kaunis koti, kiva blogi ja aivan hurmaava pikkuneiti! Kovasti tsemppiä sinne ja toivotaan, että ihmiset aikuistuvat edes joskus ja tajuavat, mitä saavat muissa ihmisissä aikaan kommenteillaan!

  1. Piritta: Ihanaa että kommentoit!!!!! <3 <3 <3 <3 Teidän kommentit vahvistaa ja auttaa jaksamaan! KIITOS!!!! <3Lannistuminen oli vain hetkellistä, periksi en anna. Bloggaan tasan niin kauan kun keksin aiheita mistä kirjoitella ja aika riittää. En anna näiden arvostelijoiden sanoille enää mitään valtaa! Ihanaa että teitä on niin paljon siellä ruudun toisella puolen, jotka tykkäätte käydä lukemassa mun juttuja. En tiedä miten voisin kaiken kiitollisuuden teille esittää, kun santa eivät riitä kuvailemaan mun suurta iloa ja rakkautta teitä ihania kohtaan! Halaus sinulle Piritta! Mukavaa lauantaita! <3 <3 <3

 29. Minulle tuli myös paha mieli puolestasi ja alkoi niin kiukuttamaan. Meitä kun on niin moneen junaan. Minä pidän blogistasi ja seuraan sitä säännöllisesti. Monta ideaa olen sinulta lainannut ja kiitos siitä! Tsemppiä tuleviin päiviin! Älä lannistu! 🙂

 30. Täytyy minunkin kommentoida, vaikka ihan uutena eksyin blogiisi. Yleensä haen netistä jotain tietoa ja sitten vähintään muutama linkki aina osoittaa tuonne vauvailu-palstoille. Sinne jos eksyy, niin eksyy aina mielessään olevasta aiheestakin. Nyt löysin sinun blogiisi sen ilkeän haukkumisviestin perusteella. Ja pitää sanoa, etten nyt oikein ymmärrä mikä vauvailijoita taas ärsyttää. Mutta kateutta tosiaan veikkaisin. Siellä ärsyttää välillä sekin, että valitsee jonkun mielestä väärän nimimerkin kommenttiinsa! Mutta sama keljuilu, naljailu, haukkuminen vaivaa monia muitakin foorumeita. Joku kysyy asiallisen kysymyksen (vaikkapa mikä on paras grilli) ja sitten vastauksissa on mitä mieleen pälkähtää ja rumasti/töykeästi ilmaistuna. Tulee mieleen, että tyhmä onkin se joka kysyy, kun vastaukset ovat niin laaduttomia! Sananvapaus otetaan vähän liian kirjaimellisesti Suomessa eli hyvät käytöstavat unohdetaan (koska ne kuuluvat vain sivistysvaltioille?). Kauniilta näyttää sisustuksesi ja kyllä olen hiukan kade valkoisuudesta. Ja ehkä ajastasi, jota voit käyttää sisustamiseen! Mielelläni itsekin sisustaisin valkoisella (ja yläkertamme on sentään vaalea), mutta kahden lapsen ja kahden kissan kanssa ei siisteys pysy puoltakaan tuntia 🙂 Ja tosiaan, käytän aikana eri tavalla eli nyt puutarhasuunnitteluun, terassin tekoon ja leikkimökin rakentamiseen. Siinä ei jää enää sisätiloille aikaa: ehkä sitten syssymmällä. Onneksi voi haaveilla blogien avulla ja ihastella muiden aikaansaannoksia. On ihanaa virtuaalimatkailla kaikessa rauhassa (yleensä en kommentoi mitään, kun ei ole niin kova tarve päästä sanomaan joka asiasta, vink-vink vauvapalsta). Mukavaa keväänjatkoa sinulle ja blogillesi!

 31. Tuli niin paha mieli sun puolesta.. Mun piti oikeesti kahteen kertaan lukea tää teksti..en voinu uskoa..siis huh mitä ihmiset nettipalstoille kirjoittaa. Miia, täältä tulee sulle virtuaalihalaus <3 ja toivon että yrität unohtaa nuo tuommoset puheet. Ihana ja lämmin ihminen olet <3 Sen olen huomannut lukiessani sun blogia.

 32. Hyvin kirjoitettu Miia! Olen noita samoja asioita miettinyt, että miksi, mutta ehkä se just on ihmisen luonteessa se vika. No, yritäppä sinäkin olla välittämättä, yleensä se on kateus mikä pistää pahat kielet kalkattamaan. Sulla on ihana blogi ja ihana tyttö! Minä ja varmasti monet muutkin jatkavat lukemista! Mukavaa kevättä sinne teidän VALKOISEEN KOTIIN! =D

 33. Voi herranjestas sentään niitä pikkusieluisia ihmisiä, liian paljon aikaa ja liian vähän tekemistä…Ei muutakuin tuultapäin, kyllä ne kaatuu.

 34. Nyt vasta ehdin koneelle ja vastaamaan tähän, vaikka luin postauksesi jo heti julkaisun aikoihin. Nyt on jo niin väsy ja kiire nukkumaan, mutta en voi muuta kuin edelleen ihmetellä ja sanoa että HOHHOI! Niillä tyypeillä ei ole elämää!! Me tykätään susta ja sun blogista! <3

 35. Tulin eilen koulusta ja yritin nopeasti selata muutaman päivän blogipäivityksiä, ja MITÄ IHMETTÄ! Oli pakko lukea hitaasti ja uudelleen tekstisi. En voinut ensi lukemalla uskoa silmiäni, kaikkeen sitä törmää!! En ole koskaan yllämainittuja palstoja lukenut, enkä aio mennä sinne katsomaankaan, että mitä P….A sieltä löytyykään, olen vain syvästi järkyttynyt puolestasi! Kaunis kotisi on vailla vertaa, varmasti lukija määräsi jo sen kertoo ;)Tsemiä sulle ja perheellesi, ihana blogisi on yksi suosikeistani, älä ihmeessä lopeta 😀

 36. Ei hyvää päivää!! Oli kanssa pakko kommentoida ensimmäistä kertaa, alko vaan ottaa sinun puolesta päähän! Ihan uskomattomia ihmisiä on suomi pullollaan..oikein hävettää välillä. Oikeesti, jos jonkun valokuvat ja blogi ärsyttää ni miks helevetissä pitää vaan jatkaa lukemista, uudelleen ja uudelleen!? 🙂 Kävin kattoo mitä blogistasi oli kirjoitettu ni en voinu kun nauraa! Ihan keskenkasvuisten kirjoituksia, ei niistä kannata välittää. Eipä taida heillä olla muuta tekemistä päivisin kun arvostella muita ihmisiä, kun oma elämä on varmaan maailman hienointa sisustuksineen jne 😉 Voin vaan kuvitella kuinka pahalta sinusta tuntuu, itse varmaan itkisin ja lopettaisin blogini kirjoittamisen samantien mutta sinulla on kaunis koti, kivat ideat ja suloinen tyttö 🙂 Jatka vaan samaan malliin kirjoittamista. Minä ainakin luen blogiasi joka päivä 🙂 Olen monta vinkkiä saanut valokuvistasi ja ideoistasi, varmasti monet muutkin 🙂 Tsemppiä vaan ja oikein ihanaa valkoista kevättä sinne 😉

 37. Olisipa muuten t o s i kurjaa, jos kaikki kivat blogit menisi suljetuiksi! Miten ihmeessä sitä sitten löytäisi ne? Minä ainakin saan blogimaailmasta niin paljon kivoja ideoita ja uusia ajatuksia. Jestas, sitä joutuisi ostamaan satoja lehtiä viikossa että saisi saman verran inspistä! ;)Ilkeyttä, kateutta ja pahuutta on aina ollut, nyt se vaan taitaa tulla näkyviin kun keskustelupalstoille on niin "näppärä" laittaa anonyyminä ns "kommenttia". Suomessa kuvitellaan, että näpäytys tai ilkeähkö kommentti on jotenkin älykästä ja näppärää. Oikeasti se on vain pahansuopuutta.Tsemppihalit Sinulle, tykkään sun tyylistä kovasti!

 38. Ihmisillä on niin paha olla itsensä kanssa ja se paska olo vaan kertaantuu kun puhuu muista pahaa, tuntemattomista. Eihän he itse tee mitään väärää ja ovat aina oikeassa. Must noi vaikuttaa niin kateellisten puheilta kun itse ei saa mitää aikaseks…Antaa harakoiden raakkua kyllä maailmaan ääntä mahtuu, ei se sitä tarkoita etteikö se tuntuisi missään tai ala harmittamaan. Pöljiä ne on. Mitens se meni itte on kun toista haukkuu 😀

 39. Kateus … Suomalaisilla on vaikeaa olla iloisia toisten puolesta!<br />
  <br />
  Onnea on, että kaltaisasi on viielä olemassa&hearts;&hearts;&hearts;oot parasss

  1. Love: Oli mikä tahansa syy, niin itse en tykkää siitä että ihmisiä täytyy haukkua seläntakana. Valitettavasti se on hyvin yleistä, ainakin itse olen kohdannut paljon tälläistä toimintaa. Syy lienee huonossa itsetunnossa, koska on vaikea uskoa että kukaan ihminen olisi oikeasti pahansuopa ilman syytä. Jokaisessa meissä on varmasti paljon hyvää, jopa niissä joilla on tarve saada pahaa mieltä muille. &hearts;<br />
   <br />
   Ihanaa että sinunkaltaisia ystävällisiä ja aitoja ihmisiä on olemassa! &hearts; &hearts; olet aarre maanpäällä ja minulle ainakin todellinen helmi! &hearts; &hearts; Iso halaus, olet rakas! &hearts;

 40. Miia! Sä olet ihan paras. Sun blogi ja sisutus ovat antaneet minulle niin valtavasti inspiraatiota etten voisi tarpeeksi kiittää. Onneksi olet olemassa =)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *