Lähikuvassa Vallilan Operetti -nukkamatto

Wenla esitti minulle toiveen pikapostauksesta tuotetietojen, hoito-ohjeiden ja lähikuvien kera, koskien uusia Vallilan Operetti -nukkamattojamme. 🙂

508eafdcc98c7e99350000b8.jpg

Matto koostuu kahdesta erilaisesta karvalangasta – paksusta villalangan tyylisestä sekä ohuesta kiiltäväpintaisesta. Niiden sekoitus tekee matosta helmiäishohtoisen ja eläväpintaisen. Materiaali on 100% polyesteriä, eli keinokuitua. Se hylkii hyvin likaa eikä sähköisty. Pohja on paksu ja tukeva, reunakanttaukset ovat napakat. Pohjan materiaali on 75% puuvillaa ja 25% polyesteriä. Matto pysyy hyvin paikoillaan, eikä välttämättä tarvitse alleen alusverkkoa. 

508eafe0c98c7e5f7e00000d.jpg

Matto painaa kuin synti, joten lankatiheys on varmasti todella suuri per neliö, mutta siitä minulla ei ole tarkkaa tietoa saatavissa. Vertauksena sanottakoon, että matto on huomattavasti paksumpi kuin yksikään VM Carpetin matto, jota olen hypistellyt. 🙂 

Maton paksuus on normaalitilassaan noin 5cm ja kun mattoa pöyhii (tai esim imuroi) niin korkeus nousee vajaaseen 7cm:iin. PInta tuntuu pumpulin ja satiinin sekoitukselta, eli on unelman pehmoinen ja upottava. Matto pysyy kuitenkin varsin hyvin kuosissaan, sillä meidän vanhempi pyöreä Operetti-mattomme on edelleen kuin uusi. 

508eafdcc98c7e4761000050.jpg

Pesuohjeessa sallitaan laakavesipesu 30-asteessa, joko itse tai pesulassa. Voimakasta hankausta on vältettävä, jotta nukkalangan päät eivät lähde purkautumaan. Kemiallinen pesu on kielletty.

Matosta voi uutena lähteä irtolankoja, sitä ei kannata säikähtää. Itselläni lähti ensimmäisestä Operetistamme lankoja noin kuukauden ajan, ennen kuin se lakkasi lähes kokonaan. Meillä tosin koira on kuopsinut mattoa, joten se on voinut osaltaan vaikuttaa tuohon lankojen irtoiluun. 🙂

508eafe5c98c7e476100005f.jpg

Maton valkoinen sävy on hyvin kaunis ja vaalea, ei lainkaan luonnonvalkoinen. Meillä kalusteet ovat suurimmalti osin Ikeasta ja matto on niiden kanssa lähes identtisen sävyinen. “Ikean valkoinen” ei ole sellainen paperinvalkoinen, vaan taittaa hieman lämpimään… monet teistä varmasti tietävät sen sävyn mitä yritän kuvailla. HIH 🙂 Mattossa on sama sävy ja vivahde myös meidän Villa Stockmannin sillkiverhojen kanssa, joten millin verran kermaan taitettu vitivalkoinen voisi olla tarkin sanallinen kuvaus tuolle sävylle. 🙂

Ostopaikkoja on kyselty myös, ja ainoat paikat joista itse olen tätä Operetti -mattoa löytänyt on Vallilaa myyvät marketit (Prisma, Anttila, Kodin1, Stockmann) ja muutamat huonekalukaupat sekä NetRauta, joka oli ainoa löytämäni paikka nettipuolella. 

Toivottavasti tästä tietopaketista oli hyötyä! 🙂

Huomiseen! <3

2 kommenttia “Lähikuvassa Vallilan Operetti -nukkamatto

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *