Auts, koira ja valkoinen matto osa 2

Tässähän yö jo sitten menikin ja klo on 8.30. Meidän tyttökoira Miffe ei ole pahemmin ikinä oksennellut, reilun 7-vuoden aikana kerrat voi laskea kahdella kädellä (olisiko noin 6-7 kertaa oksentanut). Viime yönä päätti neitimme sitten oksennella oikein huolella ja valkoinen mattommekaan ei säästynyt osumilta, AUTS. 

Onhan se kurjaa, kun matto likaantuu ja ärräpäitä päästelin kyllä siivotessani. Mutta pieni huoli alkaa kaivelemaan nyt takaraivossa, koska oksentamista on jatkunut kohta 9 tuntia yhtä soittoa. Miffe on kuitenkin ihan iloinen ja pirteä ja ruokahalukin on kohdallaan. Kokeilemme parhaillaan pysyykö riisi sisällä, vai tuleeko sekin kohta ulos (riisillä puhdistava vaikutus, sanoi tohtori).

Kuvasin teille surulliset mattoni, jotka odottavat että teen taas taikojani. 🙂 Korjasin kyllä siis pahimmat oksut pois ja matoissa on vain läikät jäljellä, voitte siis huoletta jatkaa selaamista alas päin. 😀

50b46071c98c7ef74d00000d.jpg

50b46071c98c7ed659000036.jpg

50b46074c98c7e9326000010.jpg

50b46077c98c7e1d1500000a.jpg

Koira oksensi matolle ne ensimmäiset satsit, of course, jotka tietenkin värjäävät kaikista eniten kun osa iltaruoasta ei ollut vielä täysin sulanut vatsalaukussa. Kauniin oranssinpunainen mössö oli varsin mielenkiintoista saada pois pitkä- ja tuuheanukkaisesta matosta. 

Edellisten mattojen puhdistamiseen käytin taulu-tv:lle ja tietokoneen näytölle tarkoitettua puhdistussuihketta, joka vei lian todellakin mennessään ja haihtui kuivaksi hyvin nopeasti (taisi sisältää alkoholia yms). Sitä ei kuitenkaan nyt löydy kaapista, eikä pahemmin muutakaan pesuainetta. Pelkällä Fairy-suihkeella ja talouspaperilla oli pärjättävä. 🙂

Kokeilen kohta puoliin hieroa Universal Stonea noihin läntteihin ja jos se ei auta niin täytyy ostaa valkaisevaa tahranpoistoainetta. Palaan siis tähän aiheeseen vielä myöhemmin, kun saan maton (tavalla tai toisella aion saada) puhtaaksi. 🙂

Minä hörppään nyt aamukahvia kolmannet santsikupit ja alan pyykinpesuun. Joulusiivouksesta olikin tarkoitukseni tänään teille postailla ja tuo koiran oksentelu tuli varsin hyvään saumaan siis. 🙂

Kivaa päivää kaikille! <3

Miia / Oma Koti Valkoinen - -

46 kommenttia “Auts, koira ja valkoinen matto osa 2

 1. Voi Miffeä &hearts; Toivotaan että on vain yhden yön kestävä tauti. Tiedän tunteen kun valkoiseen mattoon tulee osuma 😉 Meillä koira myös silloin tällöin saa öisiä oksennuskohtauksia ja jotenkin hakeutuu aina vielä jokaisen maton päälle oksentamaan ja minä juoksen tuhatta ja sataa rullaamassa asunnon mattoja kasaan ja koitan olla koiraa nopeampi,joka yleensä on jäänyt vaan yritykseksi 😀

  1. Jenni: Toiseksi riisi on pysynyt masussa. 🙂 Joten pahin taitaa olla takanapäin. :)<br />
   <br />
   Koirilla on kyllä kumma tapa aina hakeutua matolle tai muulle kankaiselle alustalle oksentamaan. 🙂 Miffeltä ei edes tule sitä kovaa oksennusta edeltävää möykkää ennen lastia, vaan se kävelee hissuksiin kohti mattoa ja rykäisee varoittamatta. Minäkin laitoin mattoja taitellen ja suojasin Pappelinan mattoa asettelemalla tuolit vinksin vonksin että pöydän alle on vaikea mennä. pappelina on ainakin toistaiseksi säästynyt oksennukselta. 🙂 Kylpyhuoneessa oli pitkin poikin oksua ja pesukone jyllää nyt tuhatta ja sataa. Kylppärin valkoinen matto ja yksi pyyhe saivat osumaa, samoin minun kotoilupöksyt jotka olin laiskuuttani jättänyt kylppärin lattialle myttyyn. :)<br />
   <br />
   No, jospa taas vuosi menisi ennen seuraavaa oksennusrumbaa. 🙂

 2. Vanish suihke ottaa ainakin kaiken mahdollisen tahran veke lastenvaatteista (mm. päivän ajan kuivunut mustikkakiisseli lähti sillä!), joten jos ei muulla lähde niin kokeile sitä 🙂

 3. Hei ja voi pientä..toivon jo ohi paha tauti.Meillä ja koira ja samanmoiset valkoiset matot ja olisin kiinnostunut kuulemaan miten onnistut läiskäurakassasi.Pisu-ja oksuläikkiin oon käyttänyt ih-<br />
  misten suosittelemia soodaa,etikkaa,koirakauppojen aineita ja aika huonolla menestyksellä.Läikkä jää..nyyh.Kerro ihmeessä jos onnisut:)<br />
  <br />
  Ihanaa tiistaita sinulle:)

  1. jessica: Itsekin olen kokeillut samaiset aineet eikä ne auttaneet kunnolla. Tuota Vanishin suihketta aion ainakin kokeilla. Se voisi toimia. :)<br />
   <br />
   Edellisistä matoista sain kaikki tahrat pois sillä taulu tv:n puhdistussuihkeella, joka oli ainakin hajun perusteella melkoistä myrkkyä (asetonimainen). Sitä minulla ei nyt ole enkä ole löytänyt sitä edes Suomalaisesta Kirjakaupasta, josta omani alunperin ostin. Snif.

 4. Voi toista… Toivottavasti tauti on selätetty. Tiedän ton tunteen niin, täälläkin vaikka on kissasta kyse niin kyllä sinne matoille aina puklataan. Välillä yölläkin syöksyn sängystä yrittämään pelastamaan mattoa… välillä ehdin ja välillä en…

  1. Suffeliini: Kai se taitaa olla niin että oli eläin mikä hyvänsä niin kaikilla on sisäänrakennettuna jokin ohjeitus, että &quot;oksenna MATOLLE&quot;. :)<br />
   <br />
   Se on varsin koomista katsottavaa, kun yrittää ohajata eläintä pois matolta. 😀 Minäkin menen täällä kumarassa koiraa työntäen ja hyssyttäen. 🙂 Aina ei ehdi ja matto parka joutuu koetukselle. Meillä on oksennus nyt pelkkää limaa ja nestettä ja se jos mikä oikein uppoaa maton lankoihin. Yöks.

 5. Huomenta! Meillä on nyt ollut sama matto ollut muutaman viikon ja yksi kissoista on onnistunut oksentamaan siihen jo kahdesti. Ihan tavallisella pyykinpesuaineella ja luutulla olen jynssännyt ja valkoista on tullut 🙂

  1. Petra: mahtava juttu! 🙂 Lähtee testiin heti, pidä sormet ristissä että meilläkin lähtee matot puhtaaksi. <br />
   <br />
   Meillä on nyt Arielin actilift-pesunestettä (kivan liilaa ainetta) ja onneksi ostin eilen sen pullon, sillä nyt sitä tarvitsee. Meinasin jättää kauppaan kun omaa pesuainetta ei ollut. 🙂

 6. Voi Miffe raukka. Nyt toivotaan että ei ole mitään vakavaa ja että menis pikapikaa ohi. 😐 &hearts; Itse lasten jäljiltä saan siivoilla lasten tahroja milloin mistäkin, nukkamatoilta, sohvalta jne. Näihin puuhiin käytän sellasta suihkutettavaa tekstiilipuhdistus vaahtoa. Suihkuta, anna vaikuttaa ja imuroi pois. Toimii 😉 Sitä myydään ihan citymarketissa esimerkiksi ja hinta luokka on noin alta 10 euroa 🙂 ja riittää pitkään 😉

  1. Live&amp;Home: Minulla on ollut sellainen sinikorkillinen purtilovaahto, olikohan nimeltään Bio Shout? Sillä sai pienet tahrat pois, mutta oksennuksesta aiheutunutta värjäytymää ei saanut. Onkohan sama kyseessä vai onko sinulla jokin supertuote??? 🙂 Semmoisen tahtoisin kyllä…

  2. Se on tuo sama jota olet siis jo kokeillut. Toisena käytän itse pahimpiin tahroihin Korrekin tekstiilipesuvaahtoa. Sen kanssa täytyy vain olla tarkka ja kokeilla ensin pieneen kohtaan että miten tekstiili siihen reagoi. Itsellä ei ainakaan ole mitään vahinkoa sen suhteen käynyt, mutta parempi aina pelata varman päälle 😉

  3. Live&amp;Home: Tuo Korrek voisi olla kokeilun arvoinen tökötti. :)<br />
   <br />
   Matto lähti aikalailla puhtaaksi Arielin pesunesteellä, ainakaan en pahemmin näe länttejä enää. 🙂 Mutta tulevaisuuden varalle ajattelin hankkia ainakin sen Vanish suihkeen ja myös tuon Korrekin voisin ostaa. Tahroilta tuskin nimittäin vältytään. 🙂

 7. Voi Miffe -parkaa!! Ja Miia -parkaa 🙂 Onkohan nyt koirillakin jotain vatsatautia liikkeellä? Meilläkin koiralainen oksenteli eilen, onneksi tosin takapihalle! Aamulla puoli kahdeksan jälkeen pyysi päästä ulos, luulin että pissalle, mutta ei, juoksi vauhdilla syömään heinää ja sitten oksenteli pihalle. Maha oli kuulema pitänyt hirveää meteliä aamulla (kun minä vielä nukuin, mutta vanhin tyttö oli lähdössä kouluun). Oksentamisen jälkeen olikin sitten ihan veto pois koko päivän. Tällä kertaa meillä siis säästyttiin mattojen sotkeentumiselta, mikä oli kyllä mahtavaa, sillä matot tuli pesulasta reilu viikko sitten (Miia, nyt seuraa taas puukon haavassa kääntämis -osuus; kaksi pyöreää ja yksi pitkä lankamatto, nouto ja palautus kuivattuna, yht 70€).<br />
  <br />
  Jos sulla sattuu olemaan niitä vauvojen puhdistus/kosteuspyyhkeitä (baby wipes), kokeile niillä puhdistusta! Niillä mä olen saanut matoista sekä koiran oksennukset, lapsen kakat (rotavirus -rokote aiheutti &quot;lievän&quot; rotaviruksen meillä…) ja muut sotkut matoista, mustekynän ja nokitahrat sohvasta tietty meikit naamasta :-)<br />
  <br />
  Tsemppiä siivoiluun &hearts;

  1. teija: Kääk, miten halpa hinta kahdelle matolle ja vielä toimitettuna. On tää niin väärin, *yhyyyyyy* itken Helsingin hintoja, varsinkin autottomalle. 🙂 Tuo on kyllä sellainen hinta että olisin heti soittanut pesulaan ja sanonut että tulkaa hakemaan meidän matot pois ja pesuun. :)<br />
   <br />
   Vauvojen kosteuspyyhkeitä ei ole ja ne Lidlin siivousliinatkin on päässyt loppumaan. Universal Stonella sain vähän paremmaksi nuo läiskät mutta mattoa kuivatellessa koiruus päätti oksentaan viereen uuden satsin kun silmä vältti. Kohta kokeilen Arielin pesunesteellä sen putsata ja jos sekään ei tehoa niin haen lähikaupasta (jos siellä on) Vanishin suihkeen…. Vaikka kaikki maailman aineet pitäisi koluta läpi, niin en aio luovuttaa. 🙂

 8. Meille kävi presis sama muutama viikko sitten. Heti yritin oksuja putsata mutta jäljet jäi. Heitettiin matto pesulaan Texcleaniin ja haetaan tällä viikolla. Jää nähtäväksi jäikö tahroja?

  1. Outi: Pesuloissa on ymmärtääkseni kyllä sellaisia tököttejä joilla luulisi saavan tahrat pois. 🙂 Jos saan toivoa, niin tekisitko postauksen blogiin kun matot on haettu. Tuo Texclean on meistä katsottuna aika kaukana, mutta jos he saavat tahrat huspois niin voisin nakittaa heille meidän ziljoonan maton pesemisen. 😉

   1. minttu: Hyvä kun sanoit, meillä taitaa olla vanhemman koiran jäljiltä yksi oksenteluun tarkoitettu lääke kaapissa, jos siinä on päiväystä jäljellä. :)<br />
    <br />
    Tuo pesuniksi on hyvä, jos Fairy vaahto ei auta niin kokeilen sitten Arielia ja sinun pesutekniikkaa. 🙂 Kiitokset! &hearts; &hearts; Ja peukut pystyyn että toimii. :)<br />

 9. Meiltä olen hinkannut valkoisesta matosta pois koiran oksennukset ja rakas lapseni oli saanut käsiinsä minun aurinkopuuterin mikä oli mennyt palasiksi ja aukassut sen tietenkin maton päällä ;)<br />
  <br />
  Sain pesuaineella nimeltään swipe pois suihkuttamalla pesuainetta siihen kohtaan ja hinkkaamalla mikrokuituliinalla. Ilman swipeja en pärjäisi. 🙂 Siinä on 1litran tiiviste pullo joka kestää vuosia. Ja 3 eri suihkepulloa. On mieto,normaali&amp;vahva. Esim. Mietoa pesuainetta kaadetaan pulloon ja kaadetaan takas se seos tiiviste pulloon ja täytetään vedellä.<br />
  Niin vähän pesuainetta tulee siihen mietoon suihkepulloon. :)<br />
  Miedolla pesuainesuihkepullolla suihkutan kaikki paikat kotona. Valkoiset bestå huonekalut , korkea kiiltoisen ruokapöydän,seinät,ovet,keittiönkaapit jne.. Ja pyyhkäsee vaan mikrokuituliinalla. :)<br />
  Itse en myy swipejä mutta kannattaa ehdottomasti kattoa niiden nettisivut ja harkita tilaamistq :)<br />
  <br />
  Ostin mun ystävälle tuparilahjaksi suihkepullot&amp;sen aineen makso 25€ muistaakseni ja se tiiviste oikeesti kestää vuosia. Hänkin on aivan rakastunut pesuaineisiin wink wink. ;-)<br />
  <br />
  <a rel="external nofollow" href="http://homcare.jmhosting.fi/kauppa/index.php?option=com_joscproject&view=productinfo&Itemid=51&cPath=32_33&products_id=568664&quot; target="_blank">http://homcare.jmhosting.fi/kauppa/index.php?option=com_joscproject&view=productinfo&Itemid=51&cPath=32_33&products_id=568664</a&gt;

  1. Anna: auts, aurinkopuuteri on paha. Se on vielä niin hienojakoista että uppoaa kyllä mattoon kuin veitsi voihin ja jos kostuttaa vähänkään niin se leviää ja pahasti. <br />
   <br />
   Kiitos vinkistä, en ollut kuullut tuollaisesta Swipesta aiemmin. 🙂 Täytyy laittaa mielenkiinnosta tilaus sisään ja toivoa että se vahva seos auttaisi putsaamaan pahimpia tahroja. :)<br />
   <br />
   Oma luottotuotteeni Universal Stone tekee ihmeitä, mutta nukkamattoa sillä on vaikea puhdistaa. Tosin matto tuli valkoisemmaksi tahrakohdista, mutta ei tarpeeksi. Jokin järeä aine olisikin siis ihan paikallaan, jos meidän vuhveli päättää alkaa oksentelemaan säännöllisesti myös jatkossa.

 10. Voi onnetonta!<br />
  No meilläkin kävi hiukan isompi onnettomuus jokin aika sitten. Neitimme tuolloin 1 v 3 kk oli isänsä kanssa kotona. Isä &quot;istunnolla&quot; ja neiti oli sillävälin mennyt jääkaapille, jossa oli tietysti eiliseltä päivältä jäänyt kattila jossa oli ruskeaa kastiketta. No salavaivihkaa hän oli tämän napannut ja siirtynyt hieman sopan keittoon olohuoneen valkoisen rahin päälle.<br />
  <br />
  No voit vain kuvitella miltä rahi näytti sen jälkeen… Siis se oli ihan ruskea ja kamala ja haisi ruskealta kastikkeelta. No päätin että ei se ainakaan huonommaksi voi mennä. Äitini neuvoi minua ottamaan hanasta niin kuumaa vettä kuin tulee ja sinne fairia. Sitten vispilällä sekoitat siitä vaahtoa ja levität ongelmakohdan päälle. Ja niin minä tein ja jynssäsin harjalla. Sitten vähän suihkuttelin vaahtoja pois. Nostin rahin saunaan ja pistin saunan päälle. Ja siitä tuli kuin uusi!!<br />
  <br />
  Kannattaa siis ehdottomasti tehdä matolle fairi vaahtoa ja hangata sitä. Otat sitten talouspaperilla vaahon pois ja pyyhit vaikka kostealla pyyhkeellä kuivaksi. Tehoaa varmasti!<br />

  1. Fanni Pauliina: Ruskea kastike on hyvää, mutta vanhana se haisee kuvottavalle. Thyi. Osaan kuvitella millainen haisu on rahista lähtenyt, eikä käy kyllä kateeksi. :)<br />
   <br />
   Fairy on huipputavaraa, meillä kotona on sillä putsattu aina kaikki mahdollinen ja mahdotonkin ja äidiltä olen oppinut että sitä voi käyttää vaikka miten. 🙂 Tuo Fairyvaahto ei käynyt nyt edes mielessä, koklaampas sitäkin. 🙂 Meillä on se hajusteeton kirkas fairy ja sillä puhdistamalla haju on aikamoinen. Se jotenkin korostaa puklun hajua ja on hyvin kuvottava. Jos tuo taktiikka auttaa, niin suihkutan myöhemmin kuivaan mattoon hieman hajuvettä jotta se hirmuinen haisu ei leijaile nenään. 🙂

 11. Meillä on myös valkoinen matto, ja koiramme on siihen kerran oksentanut, mutta sain kaiken pois Ihmesientä käyttäen. Eli suosittelen kokeilemaan. Muutenkin valkoisen kodin pelastus, käytän sitä itse joka viikko. Meidänkin kodin sisustus on pääasiassa valkoinen, niin ollut suuri apu, sillä lähtee melkeinpä kaikki tahrat ja käytän sitä ihan mihin vaan.

  1. Jonna: En ole koskaan ajatellutkaan että ihmesientä voisi tuohon käyttää. 🙂 Kiitos niksistä, täytyykin kokeilla sitä. 🙂 Ihmesieni oli minulla aktiivisessa käytössä ennenkuin löysin Universal Stonen. Se syrjäytti ihmesienen, vaikka ei yhtä helppokäyttöinen olekaan. :)<br />
   <br />
   Täytyy kokeilla vielä tuotakin niksiä, kun matto ensi kuivaa tahrapesun jäljiltä ja näen millainen läntti on jäljellä. 🙂 Kiitokset sinulle Jonna! &hearts;

 12. Koirataloudesta tervehdys,<br />
  <br />
  meillä kyllä siivoillaan ihan säännöllisesti milloin mitäkin sotkuja koirien jäljiltä. Nyt, kun ympäri kämppää viilettää kolme alta luovutusikäistä terrierinpentua, laitoin parhaat (ja valkoiset ;D) matot piiloon, mutta normaalisti mun suosikki on Soft Care -tekstiilinpesuaine. Sillä on tullut pestyä yhtä sun toista, eikä ole kovin voimakastuoksuinen.<br />
  <br />
  Mä muuten bloggasinkin siitä joskus: <a rel="external nofollow" href="http://harjutie.blogspot.fi/2012/04/softcare-tekstiilituotteet_17.html&quot; target="_blank">http://harjutie.blogspot.fi/2012/04/softcare-tekstiilituotteet_17.html</a><br />
  <br />
  Miffelle paranemisia, riisiä ja piimää, niin eiköhän se siitä 🙂

  1. Anna: Tuota tekstiilien puhdistussuihketta en olekaan kokeillut. Laitan myös sen muistilistalleni. 🙂 Käynkin lukemassa tuon postauksen… :)<br />
   <br />
   Nyt vaikuttaisi siltä että Arielilla paikallinen vaahdotus ja pesu olisi auttanut, mutta koska läntit ovat vielä märkiä niin en näe lopullista tulosta. Sormet ristiin että tällä kertaa selvittäisi fairy ja ariel putsauksella. 🙂

 13. Voi että, toivottavasti on pöpö jo ohi eikä tuu pahempia lääkärilaskujakaan. Hah nauratti nuo kommentit ja sun tarinointi kans 😀 Meillä ei oo koskaan tullu oksut matolle, kun oon jo koiran pienestä pitäen huutanut ku hyeena että POIS MATOLTA aina ku rupee pienintäkää kakomista kuuluu 😀 Pikkupoika lopettaa rykimisen aina, siirtyy pois matolta ja jatkaa kävelyä ja oksut tulee jos tulee sit aina suoraan lattialle. Meilläkin on saatu olla nyt jo muutama kuukausi ilman moisia. Toivottavasti jatkuu vaikka hamaan loppuun asti vaikka varmaan aika turha toivo 🙂

  1. Joan: Taisi olla pöpö vain, koska meni ohi lopulta. Ja Miffekin on ihan pirteä oma itsensä. &hearts; &hearts;<br />
   <br />
   Tuo &quot;EI MATOOOLLEEEE&quot; on meilläkin tuttu, mutta itse olen tänään vain ohjaillut hiljaksiin Miffen pois matonreunoilta. 🙂 Meillä tuo käsky kaikuu kuuroille korville muutenkin. Aina on pakko maton päälle mennä oksentelemaan. :)<br />
   <br />
   Toivottavasti teillä opitaan pysyvästi tekemään oksut paljaalle lattialle. Säästyy jynssäämiseltä. 🙂

 14. Ihana matto! Mistä se on hankittu? aivan upea &hearts;<br />
  <br />
  Ja voin yhtyä tunteeseen, kun koira oksentaa matolle ja valkoiselle vieläpä. Mutta onneksi arielpesut on auttanut 🙂

  1. Jenna: Matot ovat Vallilan Operetti nukkamatot. Niitä myy mm. Prisma, huonekalukaupat ja NetRauta. :)<br />
   <br />
   Vallilalla alkoi tänään arvontakin (sivupalkissa oikealla ylhäällä) ja siellä on palkintona sisustuspaketti johon voi valita esim nuo Operetti matot. 😉 <br />
   <br />
   Minä pesin Arielilla ja nyt odotan miltä tulos näyttää kuivuttuaan. Toistaiseksi näyttää oikein hyvältä. 🙂

 15. Heippa! <br />
  Olen seuraillut blogiasi jo vuoden ainakin, nyt vasta tuli ilmoittauduttua lukijaksi! 🙂 <br />
  Mutta siis, meilläkin pikkukoiria, niistä toisella oli vasta oksennustauti. Käytiin ihan tohtorin pakeilla ja tipassa kun ei hellittänyt, kertoikin että paljon koirilla oksennustautia ihan liikkeellä. <br />
  Yrkkäset lähtee huippuhyvin pidemmänkin karvan matosta vaahtoavalla verhoilun puhdistus aineella. On sellaisessa painepullossa ja taitaa olla jossain auto osastolla myynnissä. <br />
  Tsemppiä matto hommiin! 🙂

  1. Jonna: Ihanaa että jätit kommenttia! &hearts; &hearts; &hearts; Minäkin soittelin meidän lääkärille ja sanoi samaa. Nyt on joku vatsaepidemia liikkeellä, mikä voi aiheuttaa tuon vuorokauden oksentelun. Sain ohjeena seurata Miffen vointia ja jos koira alkaa vaikuttaa apaattiselta ja väsähtäneeltä niin sitten tippaan. Vettä piti juottaa pienissä erissä tunnin välein, jotta oksentelurefleksiä ei olisi tullut ja 12 tuntia syömättä. Näyttäisi toimineen nuo niksit, sillä Miffe ei ole tunteihin nyt oksentanut ja on pirteä kuin peipponen. Ruokaakin kerjää keittiön kaapin edessä, kun niin tekisi mieli. :)<br />
   <br />
   Minä olen kokeillut sitä ruokakaupoissa myytävää Bio Shout-pesuvaahtoa ja se ei toiminut tarpeeksi hyvin. En ole sitä enää vuoteen ostanut. Fairy-vaahtokaan ei auttanut, mutta Arielin pesunesteellä pesu näyttäisi toimineen. Läikät on vielä kosteita, joten lopullista tulosta en vielä nää, mutta lähes puhtaat näyttäisi olevan. :)<br />
   <br />
   Toivottavasti tämä oli tällä selvä, eikä tarvitsisi enempää hinkata ja puhdistaa. 🙂

  1. Jos olisit lukenut Miian kirjoituksen alusta loppuun et sanoisi noin. 😉 <br />
   Ärsyttää tuollaiset kommentit joissa ei ole päätä ei häntää ja kirjoittaja ei itsekään tiedä mistä puhuu kunhan laukoo. 🙂 Pinnallista.

 16. Auts tosiaan tuon maton puolesta. Onneks on kaiken maailman tehopuhdistajat. Mutta voi Miffe-parkaa :/. Toivottavasti se voi jo paremmin.

  1. Jen: Matto lähti kokonaan puhtaaksi Arielin Aktilift pesuneellä pesemisellä. Käytin pyyhettä apuna kun pyörittelin ja vaahdotin länttejä. Nyt kuivuttuaan ei läiskiä ole enää lainkaan. 🙂 JES! :)<br />
   <br />
   Miffe voi taas oikein hyvin, syö normaalisti ja on oma iloinen ja reipas itsensä. Oksentelu taisi olla sitä koirilla esiintyvää vatsatautia, jota on paljon ollut liikkeellä nyt syksyn ja alkutalven aikana. Onneksi meni ohi eikä ollut mitään vakavaa. &hearts;

 17. Oi voi, tää näyttää niin tutulta. Meillä tosin oksentelua harrastelevat enimmäkseen nuo kissat, koira hyvin harvoin. Mikähän koodaus noilla eläimllä on, että aina pitää oksentaa jonkun päälle, eikä ikinä paljaalle lattialle…? Tuo karvalanamatto, kun on vielä niin viheliäs niiden murujen pois saamiseksi. Onko sinulla siihen jotain hyvää kikkaa? Saitko muuten maton puhtaaksi?

  1. Cinnabaria: Sain maton puhtaaksi jynssäämällä länttejä Arielin nestemäisellä pesuaineella ja pyyhettä apuna käyttäen. Pyörivin liikkein vaahdotin pesuainetta läntissä ja huuhtelin pois saunajakkaran päällä bide-suihkun avulla. Nyt kuivuttuaan länttejä ei oikeastaan näy. :)<br />
   <br />
   Minä otin muruset pois pinsettien avulla, talouspaperilla nukkalankoja vetäen. Aika hyvin sain kaikki murut pois. kosteana ne tuppaavat murenemaan, joten paperia on hyvä käyttää avuksi. 🙂

 18. Vanha juttu, mutta jos jollekin tästä olisi apua! Meillä koiran oksennukset ja kaikki tahrat on saatu loistavin tuloksin pois Bissell spot clean tekstiilipesurilla (mm. Motonet) enkä ilman tulisi enää toimeen!

  1. Kia: kiitokset vinkistä! Kerron suosituksesi heti eteenpäin yhdelle ystävälleni jonka pentukoira juuri oksensi makuuhuoneen maton pilalle. Ei auttanut mikään konsti, mutta tuota ei takuulla ole ehtinyt vielä testaamaan. 🙂 Iso kiitos siis vinkistä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *