Rakkaudella haalitut keittiövälineet

Olen tänään käynyt läpi sitä alkupeäistä haave- ja ostoslistaani vuodelta 2009. 😀 Lista on ollut älyttömän pituinen ja onneksi osa niistä silloisista haaveista on unohtunut ja menettänyt merkityksensä (mm. valkoinen pieni rottinkituoli tytön huoneeseen :D).

Ajattelinkin tehdä teille tälläisen postaussarjan, jossa esittelen osastoittain ne ostamani jutut, jotka on olleet sillä listalla 3,5-v sitten. Aloitan keittiövälineistä, koska uusin ostokseni on Fiskarsin valkoiset sakset, jotka noudin postista perjantaina. <3

51056e09c98c7e5056000003.jpg

Ensimmäisenä siis Fiskarsin colors-sarjan keittiösakset, väri coconut. <3 <3 Listallani ei ollut mainintaa Fiskarseista, mutta valkoisista yleissaksista kyllä. Nämä kyseiset sakset löysin reilu vuosi sitten kaupan valikoimasta, mutta en sitten ostanut niitä (tyhmä minä!). Viime vuoden lopulla aloin kipeästi kaipaamaan laatusaksia, kun vanhat alkoivat vetemään viimeisiään ja mieleeni muistuivat nämä Fiskarsit. Siitä asti olen niitä kaupoista etsinyt, mutta tuloksetta. Onneksi lukijani vinkkasi että näitä saa ainakin Iittala Storesta ja nehän piti äkkiä klikata kotimatkalle. <3 <3

51056e22c98c7e6b450000b2.jpg

Itselleni yksi tärkeimmistä päivittäisistä keittiövälineistä on tämä viime vuoden lopulla ostamani magneettinen Georg Jensenin talouspaperiteline. Tuo sojotin kiinnittyy alustaansa magneetilla ja on varsin kätevä käytössä. Hyvin tukeva teline, vaikka kuinka rempoisi paperia rullasta. 🙂

51056e3cc98c7e4b2a00004b.jpg

Talouspaperitelineen kanssa samaa sarjaa olevat suola- ja pippurimyllyt. Nämä mies sai joululahjaksi ja siitä asti ovat olleet päivittäisessä käytössä. Karkeutta voi säätää hyvin hienosta jauheesta isompiin palasiin ja meillä ei sormisuolaa tai hienoa suolaa ole enää lainkaan käytössä erikseen. Kunnollista myllyistä olemme haaveilleet jo 7-vuotta. 😀

51056e64c98c7e2f6c000055.jpg

Aikoinaan sisustuslehdestä bongaamani Magisson kakku- ja piirakkalapio teräksisenä. Tämä on aika hauska vempain, joka sopii erityisesti pehmeisiin ja kosteisiin kakkuihin. Vaatii laidattoman alustan / vuoan kakulle, muuten ei tällä onnistu leikellä. 🙂

51056e7fc98c7e5910000118.jpg

Steltonin multiavaajalla saa auki niin säilykkeet, pullot ja muutkin purtilot. Kompaktin kokoinen avaaja, johon tosin olisin kaivannut myös viinipullo-osan. Se puuttuu. 🙂 Tämä ei ollut varsinaisesti listalla, mutta tarve on syntynyt, kun edellinen “automaattinen” purkinavaaja hajosi.

51056e98c98c7e5a100000f5.jpg

Eva Solon silikoniset pannunaluset. Nämä ovat osoittautuneet käytössä tosi loistaviksi, ovat huomaamattomat valkoisella pöydällä ja mahtuvat pieneen tilaan säilöön. <3 Meillä oli aikoinaan metallinen iso pannualusta, mutta se naarmutti pöytää ja jouti roskiin.

51056ecbc98c7e8c4a000026.jpg

Eva Solon valkoista muovia oleva siivilä pastan valutukseen ja kasvisten huuhteluun. Plussaa keveys ja kaunis ulkomuoto, miinusta pienestä vetoisuudesta. 🙂 Vanhassa metallisessa siivilässä oli liian isot reiät ja makaronit pursuivat niistä ulos. Valkoisesta siivilästä olen haaveillut kauan. <3

51056f33c98c7e8c4a00002b.jpg

Sitruspuserrin Alessilta joka on ikisuosikkini. Ei muuta lisättävää. 😀

51056f7ac98c7e5a100000ff.jpg

Nämä loput ei varsinaisesti kuulu keittiövälineisiin, mutta koska ovat esillä keittiön seinähyllyillä niin kuvasin nekin samalla kertaa. 🙂 Lautaliinat pellavaa ja renkaat kiiltävää terästä. Molemmat Villa Stockmann-merkkiä. Nämä olivat listalla ja olen muutamat erilaiset jo ostanutkin. Nämä on uusimmat. 😀

51056f80c98c7e5a10000104.jpg

Hedelmäkori, jossa oli vielä eilen satsumaa ja omenaa sisällä. Tänään jäljellä vain tyhjä kori. 🙂 Tämä on unelma, joka on kulkenut mukanani teini-iästä asti.

51056f79c98c7e9a72000011.jpg

Ja loppuun oma lemppari, ihana kannu Georg Jenseniltä! <3 <3 Kertaakaan ei ole vielä käytetty kyseistä kannua, mutta kenties omille synttäreille raaskin sen ottaa käyttöön. 🙂 Vetoisuus on aika pieni, joten kahvimaito taitaa olla järkevin vaihtoehto sisällöksi. 🙂 Ostoslistalla oli tosin kermakko, mutta tämä kai ajaa saman asian. 🙂

Meillä on tänään touhuiltu vaikka mitä, on siivottu, ulkoiltu, käyty pulkkailemassa ja kaupassa. Tein lisäksi tuplapitkän kahvakuulatreenin ja nyt on voimat niin veks ettei tosikaan. 🙂 Painona on vain 3kg, mutta kyllä tuntuu, huhhuh. 😀

Viettäkää ihana sunnuntai-ilta! <3 <3

Miia / Oma Koti Valkoinen - -

21 kommenttia “Rakkaudella haalitut keittiövälineet

 1. Te ootte reippaillu oikein kunnolla :):) Kuulostaa ihanalta ja nuo sinun ihanat keittiövälineet. Muutamia himoitsen :):):) hihiihih<br />
  <br />
  Oikein mukavaa ja rauhallista iltaa :))) <br />
  <br />
  T: Love- sohvan omistaja ;););)<br />
  <br />
  ps. laitoin letkan kuvia sulle mailiin, tulihan perille 🙂

  1. Love: Juu, ja oli nenä ja posket niin puneisia kun tultiin tytön kanssa kotiin. :D<br />
   <br />
   Ihanaa ja laiskaa iltaa teille myös! &hearts; &hearts; &hearts;<br />
   <br />
   Ei ole tullut, mutta katson vielä roskapostista. Sinne on mennyt muutamia viestejä viime aikoina, varsinkin jos on liitteitä mukana. Hetkonen vaan. 🙂

 2. Oi, että ihanat nuo pannunaluset! Piti heti niitä pikkuisen googlailla, tahdon! Itse tykästyin myös noihin coconutsaksiin ja syksyllä löysin Prismasta paketin, jossa oli yleissakset ja kynsisakset. Mahtaakohan kukaan enää ostaakaan niitä kamalia perusoransseja 😀 Mulla iänikuisen vanhat oranssiset joutivat askartelusaksiksi niin ei ole niin väliä, vaikka liimaan ja väreihin sotkeutuisivat.

  1. Rita: Nuo pannualuset on todella kätevät. Hieman epäilin että kestääkö moinen silikoni kuumutta kunnolla, mutta kestää se. 🙂 Ja ne on minusta kauniitkin. &hearts;<br />
   <br />
   Ne perus-oranssit Fiskarsit on kyllä aika karmeat. 😀 Vaikka nostalgisuudesta ja muistoista pakko antaa pointseja. meidän äidillä on vieläkin käytössä ikivanhaakin vanhemmat sakset. On aina välillä teroitellut niitä toki, mutta kunnossa ovat kaikin puolin. 🙂

 3. Oi, tuo talouspaperiteline on aivan mahtava! On nimittäin hakusessa sellanen enkä haluis tyytyy mikään ihan tavalliseen ja tylsään. On vaan aika kova hinta tuolla..

  1. Tarja: Miekin tahdoin jotain speciaalia, kun tuo teline on kuitenkin aina näkyvillä keittiössä. 🙂 Aikaisemmin meillä oli sellainen mattateräksinen suora ja huomaamaton sojotin ja kun tämän uuden löysin niin ei tarvinnut miettiä kauaa ostanko vai en. 🙂 Tuo G. Jensenin teline on 18/10 terästä ymmärtääkseni joten kestää käytössä vuosikymmenet. Ja on myös kaunis. 🙂 Mie ostin sen meille loppuelämäksi. 😀

 4. Hei, siis millä magneetilla talouspaperiteline tarraa pöytään? Siis ymmärrän, että telineessä voi olla magneetti, mutta pöydässä pitäisi olla vastakappale. Ottaako se kaikkiin pintoihin kiinni? Siis en ymmärrä ollenkaan. Pöytätasot on puuta, lastulevyhässäkkää, kiveä jne, eikä niihin tartu magneetti. Heh, tää on nyt ihan positiivisessa hengessä kysymys, en vaan pysty ymmärtämään asiaa. 🙂 Hyvän näköinen teline on ja voisi meillekin kelvata… 🙂 Mutta mikä magneetti, äh… 🙂

  1. Anu: Tuo varsi irtoaa siitä pyöreästä litteästä alustastaan ja se on magneettikiinnitteinen. 🙂 Tuo itse teline ei siis ole kiinni pöydässä lainkaan vaan seisoo ihan vapaasti. Tukevuudella tarkoitin sitä, että vaikka talouspaperia vetäisi voimalla rullasta, niin se telineen oma magneettikiinnitys pitää. Magneetti on voimakas ja teline tukeva. :)<br />
   <br />
   Tuota telineen yläpäässä olevaa möllykkää ei saa irti, eli itse talouspaperirulla syötetään siihen varteen alakautta, irroittamalla ensin se varsi siitä alustasta ja rullan laiton jälkeen se kliksautetaan takaisin paikoilleen. 🙂

  2. Anu: Hihii, mie en ole selityksen mestari, joten ei ihme jos ei minun sepostuksia aina ymmärrä. 😀 Mie aina rönsyilen niin paljon puheessa ja tekstissä, että välillä pitää itsekin miettiä mitä oikein tarkoitinkaan. 😀

 5. Ihania, varsinkin nuo myllyt ja pannunaluset pitäis kotiuttaa 😉 Mistä ostit pannunaluset? <br />
  Ihanaa uutta viikkoa;)

  1. Johanna: Pannunaluset löysin Stockmannilta viime vuonna, olivat tarjouksessa ja siksi oli pakko napata ne mukaan. 🙂 Viime viikolla niitä oli ainakin Helsingin myymälävalikoimassa, sillä ostin tutulleni lahjaksi sellaisen. :)<br />
   <br />
   Ihanaa viikkoa sinulle myös! &hearts;

  2. Ahaa, kiitos vinkistä 😉 Olen Stokkalle illalla menossa käymään joten nämä pitää katsastaa myös :0)

 6. Kunnon talouspaperitelinettä mekin olemme vailla ja tuo vaikuttaa hyvältä vaihtoehdolta, plussaa kaunis ulkonäkö &hearts; Tällä hetkellä meillä on käytössä erittäin hutera halpisversio 😀

  1. Marit: Tuo on aika painava ja todella tukeva. 🙂 Suosittelen!<br />
   <br />
   Ja ehdoton plussa kauniista muotoilusta ja materiaalista joka kestää vielä lapsenlapsillekin (jos niitä joskus siunaantuu :D).

 7. Voi kuinka kauniita kaikki keittiövälineenne ovat! 🙂 Muistatko vielä mistä tuo ihana hedelmäkori on ja saakohan niitä enää?<br />
  <br />
  Valkoisista saksista ja talouspaperitelineestä haaveilen myös &hearts;<br />
  Hyvää illanjatkoa! &hearts;

  1. Lina: &hearts; &hearts; &hearts; Tuossa oli parhaimmisto ja ne tärkeimmät. 🙂 Meiltä löytyy kyllä myös niitä vähemmän kivoja, kuten 7-vuotta vanhat Clas Ohlsonin metalliset ja naarmuuntuneet kauhat. 🙂 Ne alkaa ollakin jo niin huonossa kunnossa, että olisi ihan paikallaan ostaa muutama uusi kauha.<br />
   <br />
   Hedelmäkori on Alessin ja sitä on valmistettu jo vuosikymmeniä. On siis ihka aito klassikko. :)<br />
   <br />
   Ainakin Stocmannien myymälävalikoimassa sitä löytyy (ne myymälät joissa Alessia). Verkkokaupoista Room21 ja Stockmann ovat sitä myyneet myös, mutta tällä hetkellä ei kummankaan valikoimasta löytynyt tätä kyseistä koria. Sitä tulee varmasti kuitenkin lisää. 🙂 Jos olet tottunut ulkomaisten nettikauppojen kautta shoppailija, niin sitten löytyykin varmasti valinnanvaraa mistä ostaa. Itse olen hyvin arka tilaamaan ulkomailta mitään ja siksi suosin suomalaisia nettikauppoja tai ainakin sellaisia joissa suomenkielinen asiakaspalvelu. :D<br />
   <br />
   Ihanaa iltaa! &hearts; &hearts;

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *