Toivepostaus – tv tasoja ja hyllykokonaisuuksia

Lukijani S esitti minulle toivomuksen postauksesta, jossa esittelisin oman makuni mukaisia tv-tasoja, jossa televisio jäisi näkyville. Ovelliset kaappiversiot ovatkin nyt täysin pois suljettu vaihtoehto. 🙂

Minähän teen työtä käskettyä ja palasin ajassa taaksepäin, aikaan ennen Bestå-kaappejamme. Silloin haaveilin BoConceptin tv-tasoista ja tasokokonaisuuksista, joista voi erillisten moduleiden ansiosta rakentaa vaikka minkälaisia näyttämöitä. 🙂

5106e5c2c98c7efc2800003b.jpg

Itse laittaisin tv-tason mahdollisimman pitkälle ja ehjälle seinälle, jossa ei olisi ikkunoita tai ovia. Rakentaisin kokonaisuudesta melko ison, ainakin leveydeltään. Yllä olevan kuvan mukainen kokonaisuus on minusta kivan simppeli, mutta siinä on silti jotain pientä extraa tuon seinäkaapiston ansiosta. <3

5106e5bbc98c7e4829000002.jpg

Myös tämä ratkaisu on minusta toimiva, kun television yläpuoleinen tila on hyötykäytetty. Yläkaappien pohjaan laittaisin joko erilliset spotit tai sitten Ikean Dioder led-valolistat. Väriksi valitsisin itse ehdottomasti valkoisen, mieluiten korkeakiiltovalkoisen.

5106e5bfc98c7e3945000011.jpg

5106e5c4c98c7efc28000040.jpg

5106e5bec98c7e4f6500007f.jpg

Modulien osista voi rakentaa omiin tarpeisiin täydellisesti sopivan kokonaisuuden. Laitteille ja soittimille on omat paikkansa, elokuvakokoelmille omansa. Ja jos tarve vaatii muidenkin tavaroiden säilytystä kyseisessä tilassa, ei se ole mahdottomuus. 🙂 BoConcept on yksi lempparimerkeistäni ollut jo vuosia ja arvostan heidän yhdisteltävyyttä, laatua ja kaunista designia. <3 <3

Tein Ikean Bestå-suunnitteluohjelmalla vielä yhden ehdotuksen, hieman BoConceptin tyyliin. Tälläistä aikoinaan meillekin mietiskelin, mutta ovellinen kaappi-idea tuli ja vei mennessään. 🙂

5106e99cc98c7eb81300001e.jpg

Leveyttä löytyy aika paljon, 360cm kaiken kaikkiaan. Alaosan korkeus on jalustan kanssa 48cm ja syvyyttä 40cm. Seinällä olevat kaapit ovat vain 20cm syvyydeltään, eli juuri sopivasti elokuvien ja cd-levyjen säilytykseen. Television ympärille jäisi reilusti tilaa, eikä kokonaisuudesta tulisi liian täyteen ahdetun näköinen. Telkkarin laittaisin kiinni seinään ja johdot piilottaisin erillisen muovisen johtokourun sisälle, jonka maalaisin seinän sävyyn sopivaksi (meillä laasti X487). 

5106e99cc98c7e4f65000089.jpg

Itse suosin eniten sitä, että televisio ja sohva (tai muu istuinryhmä) on suoraan toisiaan vastapäätä. Se ei ole aina kaunein ratkaisu, mutta teeveen katselumukavuuden vuoksi toimivin. 🙂 Tv-tason laittaisin ehjälle seinälle ja meillä se olisi olohuoneen seinä, joka jatkuu eteisen peilien jälkeen. Jos sitä vastapäätä olisi ikkunaseinä, laittaisin silti sohvan sille seinälle, ikkunan eteen. Ottaisin vain hieman sohvaa irti seinästä, jotta taakse jäisi ilmavaa tilaa ja verhot laskeutuisivat kauniisti. <3

Toivottavasti tästä oli sinulle S apua! <3

Ja loppuun vielä pari aiheeseen liittymätöntä kuvaa omasta inspiraatiokansiostani, BoConceptia tietenkin. 🙂

5106e5b9c98c7e4f6500007a.jpg

5106e5b9c98c7ee140000018.jpg

5106e5bdc98c7e2a03000007.jpg

Mukavaa myöhäisiltaa kaikille ja huomiseen! <3

(Kuvat: Ikean suunnitelmaa ja hinnastoa lukuunottamatta BoConcept)

22 kommenttia “Toivepostaus – tv tasoja ja hyllykokonaisuuksia

 1. Hih, hauska yksityiskohta tuolla kuusen latvassa :-)<br />
  <br />
  Mä olen yrittänyt suunnitella meidän mini-ihmiselle sänkyä tuohon tapaan, kuin tuossa toiseksi viimeisessä kuvassa on. Neitokaisella kun on niin pieni huone, että kaikki mahdollinen säilytystila olisi tarpeen. Hankintalistalla on aika monta beståta niin vaatesäilytykseen kuin leluillekin, mutta tuota sänky -ongelmaa en vielä ole saanut ratkaistua. Ideoita? 2 x 120cm moduuli niin, että toinen olisi seinän puolella vain runkona ja toiseen tulisi laatikot leluille? <br />
  <br />
  Kauniita unia sinne &hearts;

  1. Teija: Se on niin supersuloinen. :)<br />
   <br />
   Ikealla on ainakin joskus ollut hieman samanlainen sängynrunko laatikoineen, kuin tämä BoConceptin versio. Nettikaupan sivulta ei osunut nyt silmään… Ja erillisiä vetolaatikoitahan on saatavana, jos vaan mittojen puolesta ne sopisi. Tuo BoConceptin sänky on kyllä loistava keksintä ja laadullisesti aivan huikea. Yritän vielä kahlata Ikean kuvastoa läpi, jos löytäisin sinulle sen sängyn johon saa myös laatikot alle. :)<br />
   <br />
   Kauniita unia! &hearts;

  2. Love: Piipitä vaan 🙂 Kaikki ideat on tervetulleita! Mä kävinkin kommentoimassa tota sun postausta. Meillä on tilanne se, että huone on todella pieni, n 8m2 ja muotokin on hieman haasteellinen… Vauva-aikana huone oli ihanteellisen kokoinen, mutta nyt alkaa sekä säilytys-, että leikkitila loppua. Huoneessa on nyt ikean leksvik-sarjan jatkettava sänky ja saman sarjan vaatekaappi, mutta haluan niistä molemmista eroon ja tilalle beståta. Sänky on kyllä oikeastaan ihan turha vekotin tuossa huoneessa, koska meidän mini-ihminen nukkuu minun kanssani, valloittaen 180cm leveästä sängystä n.130cm leveän tilan… 🙂 Mutta koska toiveissa olisi saada neitokainen takaisin omaan sänkyynsä jossain vaiheessa, pitäisi hänen huoneessaan kai olla joku paikka, jossa nukkua 🙂

  3. Teija: Miten olisi sellainen sohvasänky, jossa alalaatikko varapetiä varten? Sinne lootaan saisi kätevästi varapatjan tilalta leluja ja tilavuuskin olisi huippuluokkaa. Patjakoko olisi tosin vain 80x200cm, en tiiä riittäkö se teidän naperolle… 🙂 Meillä ei 80cm leveä sänky riitä alkuunkaan ja siksi nyt on käytössä 120cm jenkkivuode tytöllä. Bestå-kaapit imee kyllä järjettömän määrän leluja sisäänsä, joten jos Beståja olet suunnittelemassa niin ehkä sitä sängynalussäilystystä ei ehkä tarvitsisikaan. Beståa voisi laajentaakin ylöspäin sitä mukaa kun säilytystilan tarve kasvaa…<br />
   <br />
   Tein aikoinaan postauksen Tyylivarkaiden jaksosta jossa sisustettiin aika pientä ja pitkulaista tytön huonetta. Tästä voisi saada vinkkejä.<br />
   <br />
   <a rel="external nofollow" href="https://omakotivalkoinen.casablogit.fi/lue/2011/11/tyylivarkaat-apua-vauvan-huoneen-sisustukseen&quot; target="_blank">https://omakotivalkoinen.casablogit.fi/lue/2011/11/tyylivarkaat-apua-vauvan-huoneen-sisustukseen</a&gt;

  4. Toi huone oli ihan kuin Fannyn huone! Paitsi että Fannyn huone on reilun metrin verran lyhyempi ja ovi on silleen kulmittain. Tällä hetkellä 120 cm pitkä sänky on ihan maksimi ja leveys 80cm saa luvan riittää 🙂 Jos sinne huoneeseen laittais yhtään isomman sängyn, ei sinne oikeastaan muuta mahtuiskaan. Parin vuoden sisään (kun vanhin äidin pikku palleroista lähtee opiskelemaan jonnekin) olis tarkotus siirtää Fanskuliinin huone yläkertaan hivenen isompaan tilaan, mutta siihen saakka pitäs pärjätä tossa kopperossa.<br />
   <br />
   Oletteko te kiinnittäneet yhtään beståta seinään kiinni vai onko kaikki jalustoilla?

  5. Teija: Pärjäisikö Fanny sillä vanhalla sängyllä sen pari vuotta? Menisikö se kokonsa puolesta? MInusta ei kannattaisi ostaa tilapäistä ratkaisua, vaan hankkia sitten Fannille iso ikioma sänky kun saa oman isomman huoneen. 🙂 Hänestä tulisi iso tyttö sitten kerta heitolla. &hearts;<br />
   <br />
   En muista oliko se just Ikeassa missä oli valkoista muovia olevat matalat pyörälliset laatikot, jotka voisi hankkia sängyn alle… etsin sinulle huomenna ne jostakin. :)<br />
   <br />
   Meillä on kaikki Beståt jalustoilla eikä niitä ole kiinnitetty seinään. Niissä tulee mukana kyllä seinäkiinnitykseen tarvittavat osat, eli ainoastaan ruuvit ja ne tupit sinne porattuihin reikiin tarvitsee hankkia. SEinäkiinnitys olisi kyllä ihana, kun siivoaminen olisi super paljon helpompaa. Vaihtelunhaluisena en ole kuitenkaan malttanut pultata kaappeja seiniin kiinni. 🙂

  6. Ihana sinä ku viitsit nähdä vaivaa &hearts;<br />
   <br />
   Järkevintähän se olis pitää toi nykyinen sänky, muttakun mä en oo aina kauheen järkevä 🙂 Mä en jostain syystä tykkää siitä enää yhtään, mutta mun pitäs saada jotenkin TODELLA hyvin perusteltua miehelle tuon sängyn hävittäminen… Eli todennäköisesti tässä tulee käymään niin, että vanha sänky on ja pysyy ja mä tuskailen säilytystilan ja huoneen järjestyksen kanssa. Mutta noi pyörälliset lelulaatikot vois olla kyllä hyvä ratkaisu tähän ongelmaan!

  7. Teija: mie en löytänyt niitä laatikoita, mutta kavei vinkkasi että Clas Ohlsonilla olisi. jos siis piipahdat kyseisen kaupan lähistöllä, niin käy kurkistamassa. Kirjaa itsellesi ylös se korkeusmitta, minkä kokoinen laatikko sängyn alle mahtuisi. :)<br />
   <br />
   mie tiedän tuon tunteen kun johonkin tympääntyy ja tahtoisi saada muutoksia aikaan ja heti. 😀 Joskus se on hyvä ja toisinaan on parempi makustella juttuja pitempään. 🙂 Saisiko sitä vanhaa sänkyä tuunattua jotenkin kivemmaksi? Jos tahdot niin voit laittaa minulle sähköpostilla siitä kuvan ja voin yrittää keksiä jotain ideaa mitä sille voisi tehdä. (__REMOVE_ME____REMOVE_ME__miia@omakotivalkoinen.fi). 🙂

  8. Heippa!<br />
   Koitin jo aikaisemmin laittaa kommenttia, mutta kommentoinnissa tais olla just sillon jotain vikaa. Mutta; ensimmäkset beståt on nyt hankittu ja fanskuliinin huone on jo paljon, paljon tilavamman oloinen ja viihtyisämpi! Mutta kyllä mä silti tartun tohon sun lupaukseen, ja laittelen sulle jossain vaiheessa meiliin kuvia! Kiitos vaan jo etukäteen &hearts; &hearts; &hearts;

  9. Teija: Kommenteissa oli häikkää viikonloppuna, mutta nyt toimii. :D<br />
   <br />
   Loistavaa, eikös olekin huippukaapit! :)<br />
   <br />
   Laita viestiä tulemaan kun ehdit niin ideoidaan yhdessä sille sängylle uusi ilme. &hearts;

 2. Kiitos tästä vinkistä!! mulla kestää nämä pähkäilyt aina niin kauan:) edelleenkin etsin itselleni sitä toimivinta Bestå-kokonaisuutta, mutta hiljaa hyvä tulee, kivaa päivää kaunokainen &hearts;

  1. t: Itse mietin myös pitkään aikoinaan ja alkuperäinen suunnitelmani muuttuikin sitten kotona toisenlaiseksi. Meillä oli ensin kaksi 64cm korkeaa jalustallista Beståa jonka päälle piti tulla telkkari. Sivuihin piti tulla seinälle kiinnitettävät kaapit, mutta toisin kävi. :)<br />
   <br />
   Vaihtoehtoja on niin paljon, että vaikea on valita mistä osista oman kokoonpanon rakentaisi. Mie suosittelen tekemään listan kaikista tavaroista, jotka pitää laittaa säilöön kyseiseen hyllystöön ja sen perustella miettisin sitä kaappimäärän tarvetta ja miten niitä asettelisi. 🙂 Mutta hiljaa hyvä tulee ja joskus idea saattaa putkahtaa mieleen ihan yhtäkkiä. :D<br />
   <br />
   Ihanaa päivää sinullekin t! &hearts; &hearts; &hearts; &hearts;

 3. Heipsan,<br />
  <br />
  Oot kyllä taitava suunnittelija, sun pitäs kyllä ruveta oikeasti sisustussuunnittelijaksi. &hearts; Tästä intoutuneena tulinkin kysymään haluaisitko miettiä meidän olohuone/ruokahuone akselille sisustusta? Tuntuu, että oon ihan jumissa sen kanssa itse… Beståta ainakin pitäs saada, mut minkalaisia kokonaisuuksia ja miten sijoittaa huonekalut? Oon nyt kyllästynny tähän tän hetkiseen asetteluun pahasti ja kun kotona oon vauvan kanssa, ni muutosta on saatava heti (tai en kestä enää tulla yhteenkään ihanaan blogiin, hih). Mä oon niin rakastunnu tohon bestå-sarjaan, on oikeasti niin toimiva ja vetää hyvin tavaraa ja kaiken saa kätevästi järjestykseen mahtavien Ikean yhteensopivien säilytyslaatikoiden ym kanssa. Uus ruokaryhmäkin pitäs hankkia…<br />
  <br />
  Mukavaa päivää Miia &hearts;

  1. Kuvitelmia: Siihen suuntaan pikkuhiljaa pyrin, että joskus voisin tehdä päätyönä sisustushommia. &hearts; &hearts; &hearts; &hearts; Saa nähdä miten pärjään opinahjossa, intoa ainakin löytyy. 😀 hihi.<br />
   <br />
   Ilman muuta voin ideoida teidän olohuone-ruokailuhuonetta. 🙂 Katsonko kuvia sinun blogista vai haluatko lähettää sähköpostia miulle? Sähköposti voisi olla minulle helpoin, kun kuitenkin tulee kysyttävää tässä ideoinnin ohessa. :D<br />
   <br />
   Ihanaa päivää sinulle ihanainen! &hearts;

  2. Hienoa, että olet suuntautumassa alalle! &hearts;<br />
   <br />
   Voisin laittaa sinulle meiliä, niin saan selitettyä tarkemmin mitä toivotaan juurikin Bestå-kokonaisuuksilta ja mitä olen itse miettinyt… Laitan illan tai huomisen aikana viimeistään ja Miia, ei mitään paineita vastaamisen suhteen! :)<br />

  3. Kuvitelmia: Jes, mie jään odottelemaan viestiä. 🙂 Ja luulen että tahdon aika nopsaan tarttua tuumasta toimeen, olen jo aika malttamaton. 😀

  1. Sini: Kiitoksia haasteesta! &hearts; &hearts; Mie kerkisin tämän jo tekemään eilen, mutta lisäsin sinut siihen postaukseeni haasteen antajaksi myös. :)<br />
   <br />
   Ihanaa iltaa! &hearts;

 4. Kiitos Miia tästä postauksesta 🙂 Tuon suuntaisia ajatuksia oli minullakin. Sitten kun vaan saisi päätettyä, että pitääkö telkkarin koko ajan esillä vai tarvittaessa ovien takana piilossa…

  1. S: Ole hyvä! Toivottavasti tästä oli apua ideointiin! :)<br />
   <br />
   Sekä avoratkaisu että ovien taakse kätketty kokonaisuus ovat toimivia, valinnanvaikeutta on varmasti. 🙂 Tulethan sitten kertomaan millaiseen vaihtoehtoon päädyit! &hearts;<br />
   <br />
   Mukavaa iltaa! &hearts;

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *