3D-luonnoksia tulevasta keittiöstä

3D-luonnoksia luvassa! Malttamattomana käytin hyväkseni Ikean keittiösuunnitteluohjelmaa ja puuhastelin teille mallikuvat suunnittelemastani keittiöstä mahdollisimman tarkassa mittakaavassa. Eteisen viistosti kulkevaa seinää en saanut luonnoksen pohjaksi, mutta muuten avokeittiön ja olohuoneen mittasuhteet ovat hyvin lähellä sitä muutosta, joka remontin jälkeen kodissamme tulee toteutumaan.

3D-luonnoksia tulevasta keittiöstä - Avokeittiö ja olohuone yhdistelmä

3D-luonnoksia tulevasta avokeittiöstä

Keittiön varustelusta en saanut ihan sellaista kuin tuleva köökkimme tulee remontin jälkeen olemaan. Kalusteiden jaottelu on hyvin samantapainen, mutta esimerkiksi liesituuletin ja liesilevy kuvista puuttuvat kokonaan. Ikealta kun ei niitä saa valkoisena.

Saareke jää 3D-kuvissa hieman oikeaa suunnitelmaa lyhyemmäksi ja 60cm levyisen kaapin verran todellisuutta pienemmäksi.

3D-luonnoksia tulevasta keittiöstä - Avokeittiö ja olohuone yhdistelmä
3D-luonnoksia tulevasta keittiöstä - Avokeittiö ja olohuone yhdistelmä
3D-luonnoksia tulevasta keittiöstä - Avokeittiö ja olohuone yhdistelmä

Olohuone siirtyy avoimen tilan toiselle puolelle

Sohvan asetteluun on uudessa valmiissa olohuoneessa kaksikin hyvää vaihtoehtoa. Tulemme todennäköisesti päätymään siihen, että sohva asettuu selkä ulko-oveen ja keittiöön päin. Entisen väliseinän kohdalle kattoon ajattelimme rakentaa kattopalkin tai koteloinnin, jonka sisällä kulkevat olemassa olevat sähkövedot.

Kotiteatterin takakaiuttimille teemme siinä tapauksessa valmiit paikat kattokiinnityksin ja kaiutinjohtovedot piiloutuvat myös tämän saman palkin sisään. Sähköpistoke mahdollisesti myöhemmin hankittavalle videotykille tehdään myös valmiiksi kotelointiin.

TV-kaappi tulisi tässä suunnitelmassa peräseinälle, jossa nyt on seinähyllyt. Laajakangas laskeutuisi kaapin eteen katosta. Isoille etukaiuttimille olisi myös kunnolla tilaa kaapin molemmin puolin. 🙂

Yli 60 m2 yhtenäistä avointa tilaa

Aurinko pääsee paistamaan aamusta iltaan

3D-luonnoksia katsomalla on helppo havainnoida miten aurinko pääsee jatkossa kulkemaan koko kodin läpi. Aamun auringonsäteet ylettävät valaisemaan koko kodin nykyisen olohuoneen ja tulevan makuuhuoneen perimmäiseen nurkkaan saakka. Tämä on ehdoton etu tässä suunnitelmassa, jossa seinä puretaan ja tila avataan.

Vastaavasti myös ilta-aurinko valaisee uuteen olohuoneeseen asti, mutta ilman että television kanssa tulee ongelmia. Televisio tulee nimittäin jäämään piiloon paikalleen jätettävän kylppärin seinän taakse, jonne aurinko ei yletä.

Itse tykkään tästä uudesta huonejaosta tosi paljon. Keittiö ja olohuone ovat jatkossa vielä enemmän yhtä suurta tilaa kuin ennen ja turhia nurkkia ei enää ole yhtään. Kodista tulee hieman loft-tyylinen, tilava ja avara.

Ulko-ovelta, joka ylemmän kuvan keltaiseksi merkitty ovi, on tulevaisuudessa esteetön näkymä yleiseen asuintilaan ja makuuhuone eristetään liikuteltavalla elementillä, joka päästää valoa läpi. Vaihtoehtoina on tällä hetkellä liukuvat ovet, joiden asennuttamista nyt selvitämme seuraavaksi. Maitolasinen ovi, jossa muutama vaakasauma olisi aivan unelma.

3D-luonnoksia tulevasta keittiöstä - Avokeittiö ja olohuone yhdistelmä

Sohvan ja ruokapöydän tuleva sijoittelu

Yllä oleva kuvakulma on otettu uuden olohuoneen takaseinästä ulko-ovelle ja eteiseen päin. Sohva tulisi tuohon ikkunoiden väliseen kohtaan takaseinän suuntaisesti selkä eteiseen päin. Ruokapöytä, joka saisi olla neliön muotoinen ja kooltaan noin 100×100 cm, sijoittuisi sohvan taakse viistoon hieman lähemmäs makuuhuonetta. Saarekkeen, sohvan ja ruokapöydän ympärille jää reilusti tilaa joka suuntaan ja kulkeminen on esteetöntä.

Samaisen kuvan oikealle puolelle jäävälle seinälle olen suunnitellut valokuvakehyksista koottua kollaasia tauluhyllyjä apuna käyttäen. Seinään ajattelin kerätä meidän kaikki olemassa olevat kehykset ja hankkia suuria A2- ja A3-kokoisia kehyksiä muutaman lisää, jotta kokonaisuus on sopivan sekalainen. Tässäkin ajattelin käyttää hyödykseni 3D-luonnoksia, kun rupean tauluseinää tarkemmin suunnittelemaan.

3D-luonnoksia tulevasta keittiöstä - Avokeittiö ja olohuone yhdistelmä

Yli 60 m2 yhtenäistä avointa tilaa

Yllä oleva kuva on otettu eteisestä ulko-oven takaa. Siitä huomaa hyvin miten tilava keittiökin tulee olemaan. Saarekkeen pöytätasosta tehdään kuvasta poiketen alakaapistoja leveämpi, jotta saarekkeen ympärillä on mukava istua baarituoleilla. Kuvassa olevan oven vierestä lähtee meidän tapauksessa eteisen vino peiliseinä. Isot seinäpeilit tulevat ainakin alkuun jäämään paikoilleen.

Aurinko pääsee paistamaan aamusta iltaan

Linjakkuus rikkoutuu rosoisuudella

Kokonaisuutena kodin sisustus tulee hieman muuttumaan. Tahdomme tuoda kodin peruspintoihin ripauksen vanhan ajan patinaa ja yrittää luoda Helsingin ydinkeskustan tyylistä 1800-luvun fiilistä tähän 2000-luvulla rakennettuun uudistuotantoon. Ajatuksena on asentaa korkeat jalkalistat ja vaihtaa 3-sauvainen perusparketti antiikkipatinoituneeseen vaaleaan lankkulattiaan tai laminaattiin, josta eilen teille kirjoittelin.

Kokonaisuutta rikomme täysin eriparia olevilla kalusteilla, jotka tulevat olemaan hyvin moderneja ja virtaviivaisia. Keittiöstä tulee pöytätasoa ja kodinkoneita myöten kokonaan valkoinen, melko eleetön ja epäkeittiömäinen. Keittiökalusteet ovat myös vetimeettömät, sillä kaikissa kalusteovissa on vedinurat.

Vanha sohva säilyy meillä remontin jälkeenkin ja se on tulevan saarekkeen kaltaisesti järeä ja massiivinen. Nahkainen sänky ja nykyaikaisen modernit Kartellin kirkkaat kalusteet ovat sopivan utopistisen kummallisen ihania ja tuovat mielenkiintoa pelkistyneisyyden keskelle.

Kotiin haluamme jatkossa vain muutamia tärkeitä kalusteita ja kaikki ylimääräinen tullaan karsimaan pois. Tuleva sisustus on mielessäni jo tässä vaiheessa kristallin kirkkaana.

* * *

Minä jatkan suunnittelupuuhiani ja otan lihan huoneenlämpöön ennen ruoanlaittoa. Meillä on tänään herkkusapuskaa pääsiäisen kunniaksi, paistia, itsetehtyä marinadia, kastiketta, perunaa ja kahdenlaista salaattia. Nam nam – nälkä on jo kova. 🙂

Ihanaa pääsiäisen jatkoa kaikille ja aurinkoa päiväänne!

Lue myös: ➤ Keittiö ennen ja jälkeen remontin


Seuraa myös Instagramissa 

9 kommenttia “3D-luonnoksia tulevasta keittiöstä

  1. H: Tämä suunnitelma meni myttyyn koska purettavan senän kohdalle on pakko jättää palkki sojottamaan. Loft-fiilikset jäävät siis haaveeksi. Snif. :´) Onneksi haaveilu on ihanaa!♥

 1. En malta odottaa remonttinne valmistumista, sen verran perinteisen mukavuusalueen ulkopuolelle hyppäsitte että ihan jännittää 😀 kirosin syksyllä näitä kerrostalojen minikokoisia makkareita kun vauvan sänky ei sitten mitenkään päin mahtunut meidän huoneeseen. Olisimme muuttaneet olkkariin, jos sisäänkäynti ei olisi niin avarasti ja suoraan sinne. Nyt päädyimme kompromissiin, mutta haaveilen reilunkokoisesta makuuhuoneesta jossa ei joka senttiä tarvitse mittailla. Kovasti tsemppiä remppatohinaan ja aurinkoisia päiviä sinne! ♥

  1. Meri: Valitettavasti näyttää siltä että tätä kyseistä suunnitelmaa ei päästä toteuttamaan, koska purettavan seinän paikalle pitää jättää tukipalkki joka vuorostaan estää tuon päätytilan käyttämisen olohuoneena. Nyyh. Samalla sain hyvästellä haaveen isommasta makuuhuoneesta ja kaiholla juuri katselin aikaisempaa postaustani isosta ja kauniista makkarista olohuoneen tilalla. Byääää, on tämä niin väärin. :´)<br />
   <br />
   Mukavaa viikon jatkoa sinulle myös! &hearts;

 2. Täällä päässä tykätään 🙂 Ihanaa kun te jaksatte/osaatte tehdä itse niin paljon!<br />
  Kun ekan kerran näin tän uuden suunnitelman niin mietin sillon jo että sohva sopisi juuri noin miten nyt sen laitatte ja tv siihen vastapäätä olevalle seinälle 🙂 (Y)

  1. Jennifer: Jes, me ollaan siis samalla aaltopituudella. 🙂 Harmi että kyseinen muutos jää suunnitteluvaiheeseen, sillä sitä ei voida toteuttaa. Purettavan seinän kohdalle on jätettävä pystypalkki, jonka vuoksi sohva ei mahdu tuohon tilaan ollenkaan ja huoneen rajojen sisäpuolelle otettuna etäisyys televisiosta on liian pieni.

 3. Näyttää edelleen erittäin kivalta, jopa paremmalta 🙂 en malttas odottaa kun näkee sisustusta! &hearts;

 4. Wau kuulostaa tosi hyvälle, itseen iskee tuo Loft-tyyli ja lujaa 🙂 Vitsi kun itsekin pääsisi joskus muuttamaan isompaan asuntoon, tällä hetkellä olisi rivari haaveilulistalla, mutta ei haluttaisi ihan perus rivaria kuitenkaan, vaan semmoinen modernimpi isoilla ikkunoilla. Mutta ehkä se tulee eteen, kun sitä vähiten odottaa 🙂 meneekö teillä paljon huonekalua vaihtoon, vai pidättekö vanhat ?

  1. Veronica: Olen ollut Loft-fani jo pitkään, niin kauan kuin muistan. Unelmani olisi ostaa oma uusi koti Kaapelitehtaasta, ihan sellainen raakile ja paljas betoniluukku, jonka saisi alusta alkaen suunnitella ja laittaa mieleisekseni. &hearts; &hearts; &hearts; &hearts;<br />
   <br />
   Tuon suunnitelman osalta emme pääse toteutusvaiheeseen valitettavasti. Kalusteita ei ole näillä näkymin menossa vaihtoon oikeastaan mitään. PIentä karsintaa haluan silti tehdä ja tahdon kokeilla luoda ripauksen loft-tyylistä fiilistä tänne meidän kotiin. 🙂 Katsotaan miten ajatukset ja ideat tästä täsmentyy…. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *