Lelujen säilytys – Lego Storage Brick x 6

Lelujen säilytys ja säilytystavat vaihtelevat erilaisilla perheillä ja eri ikäisillä lapsilla tarpeiden mukaan. Oma pikkuneitini rakastaa prinsessaleikkejä ja leikkikokkailua. Myös legoleikit ovat edelleen in. Halusin että lelut olisivat mahdollisimman helposti saatavilla, ilman että ihan kaikki mahdollinen olisi levällään lattioilla. Legon pinottavat säilytyslaatikot toimivat tässä tarkoituksessa meillä tosi hyvin ja tyttö jopa siivoaa vanhan leikin pois omaan laatikkoonsa, ennen uuden aloittamista.

Lelujen säilytys Lego Storage Brick Box säilytyslaatikot Omakotivalkoinen säilytysvinkit

Kaikki lelut ovat kätevästi käden ulottuvilla ja kun laatikkoon ei laita mitään kovin painavaa (kuten kirjat tms), niin kolme-neljä vuotiaat muksut pystyvät hyvin siirtelemään laatikoita itsekin. Samalla saan opetettua omalle tytölleni, että jokaisella tavaralla on oma paikkansa. Näin hän kenties oppii hyväksi organisoijaksi, josta on hyötyä vanhempana. 

Kolme valkoista ja kaksi mustaa Lego Storage Brick -säilytyslaatikkoa pitävät sisällään tytön leluja. Vanhassa keltaisessa laatikossa on värityskirjoja ja askarteluvälineitä, jotka siirtyvät kaappiin ovien taakse heti kun saan sellaisen hankittua. Molemmissa mustissa bokseissa on tytön kokkaus- ja kattausvälineitä, valkoisissa laatikoissa on prinsessamekkoja, barbeja ja muita tyttöjen juttuja. 🙂

Lelujen säilytys Lego Storage Brick Box säilytyslaatikot Omakotivalkoinen säilytysvinkit
Lelujen säilytys Lego Storage Brick Box säilytyslaatikot Omakotivalkoinen säilytysvinkit
Lelujen säilytys Lego Storage Brick Box säilytyslaatikot Omakotivalkoinen säilytysvinkit
Lelujen säilytys Lego Storage Brick Box säilytyslaatikot Omakotivalkoinen säilytysvinkit
Lelujen säilytys Lego Storage Brick Box säilytyslaatikot Omakotivalkoinen säilytysvinkit
Lelujen säilytys Lego Storage Brick Box säilytyslaatikot Omakotivalkoinen säilytysvinkit
Lelujen säilytys Lego Storage Brick Box säilytyslaatikot Omakotivalkoinen säilytysvinkit
Lelujen säilytys Lego Storage Brick Box säilytyslaatikot Omakotivalkoinen säilytysvinkit

Lego-laatikoiden päällä on tytön rakkaat Disney Animators -nuket, jotka ovat päivittäin mukana leikeissä ja öisin kainalossa sängyssä.

Legot ovat edelleen H&M:n pyykkipusseissa, joka on osoittaunut tosi käteväksi säilytyspaikaksi. Pusseissa on kahvat, joista tyttökin saa kiinni ja näin ollen pussien siirtäminen on helppoa eikä minun apua enää tarvita legojen levitykseen. 🙂

Lelujen säilytys Lego Storage Brick Box säilytyslaatikot Omakotivalkoinen säilytysvinkit
Lelujen säilytys Lego Storage Brick Box säilytyslaatikot Omakotivalkoinen säilytysvinkit

Meillä tosiaan toimii parhaiten se, että lelut on lajiteltu omiin laatikoihinsa. Sitten kun saan aikaiseksi hakea Ikeasta tytölle jonkinlaisen kaapin, siirtyvät kirjat, lehdet ja askartelumateriaalit kaappiin ovien taakse. Kaksi pienempää lego-laatikkoa voisin myös hankkia, jotta barbien vaatteet, -kengät ja muu pikkukrääsä olisi erikseen omissa lootissaan. Nyt ne ovat nimittäin barbilaatikon pohjalla ja ihan turhaan leviävät barbieleikkien yhteydessä pitkin lattioita, kun niillä tyttö ei ole kiinnostunut leikkimään. Pehmolelut asustelevat sängyn päädyssä ja niitä ei saa siirtää missään nimessä. Ovat tytölle tosi tärkeitä unikavereita. 🙂

Moikka hetkeksi!


Seuraa myös Instagramissa 

5 kommenttia “Lelujen säilytys – Lego Storage Brick x 6

 1. Saman olen huomannut neljän lapseni kanssa. Kaikelle on hyvä olla oma paikkansa. On lapsellekin mielekästä, että leikkikokkailuvälineet löytyy yhdestä paikasta, barbiet toisesta, isommat nuket omastaan, samoin autot, legot jne jne. Eihän se aikuisenakaan olisi kiva etsiä esim. meikkivälineitä työkalujen ja keittiövälineiden joukosta samasta isosta laatikosta 😀 <br />
  <br />
  Lapset on kuitenkin erilaisia siinäkin asiassa, että meillä ei ole niin hyvin toimineet kannelliset säilytyslaatikot (paitsi legot ja pikkutavaroiden säilytysboksit). Käteväksi on osottautunut sellainen tilanjakajanakin halutessa toimiva hyllykkö, jossa on päältä avonaisia sisustuskoreja. Korit ovat niin korkeita &quot;hyllykoloonsa&quot; nähden, että hyllykön ulkoasu on tosi siisti, mutta lapset saavat kuitenkin tosi näppärästi nostettua leikkeihinsä aina tarvitsemansa korit (esim. barbit yhdessä, toisessa niiden vaatteet pari sellaista läpinäkyvää, matalaa, lokerillista säilytyslaatikkoa, joissa moni pitää kalastustarvikkeitaan tai nappeja tms. Meillä niissä barbien kengät, korut, laukut, pikkuruuat jne. Kolmannessa ne barbihuonekalut, jotka eivät ole barbitalossa).<br />
  <br />
  Isot nuket meillä on leikkikerrossängyssään vaunussa, mutta niiden vaatteet lapsen omassa vaatekaapissa isossa kannettomassa laatikossa (joskus tosin mietin jonkinlaisen vaatetangon virittelemistä kaapin sisälle, lapsen omien henkarivaatteiden alapuolelle, mutta tuskin lapset olisivat kauan jaksaneet nuken vaatteita tankoon ripustaa vaan vaatteet olisivat lojuneet kaapin pohjalla, joten pelkkä laatikko osottautui ihan hyväksi ratkaisuksi).

  1. Tämän tyyppisistä laatikoissa meillä on barbien kengät ja muu pikkusälä (osassa laatikoistamme siirrettäviä väliseiniäkin). Kansi ei huku, kun on laatikossa kiinni ja pikkutavarat näkyvät lapselle helposti.<br />
   <a rel="external nofollow" href="http://www.sinelli.fi/sinelli/tuotteet/204567;jsessionid=14d9c1c4d9c471195842c2548b69851fd21844dfb6176d279d4dd95e2fbba222.e3uLax4Qb3mSe34KbNuQc30Tbhz0&quot; target="_blank">http://www.sinelli.fi/sinelli/tuotteet/204567;jsessionid=14d9c1c4d9c471195842c2548b69851fd21844dfb6176d279d4dd95e2fbba222.e3uLax4Qb3mSe34KbNuQc30Tbhz0</a&gt;

 2. Vau. Kyllä sinun tyttö on todella poikkeuksellisen järjestelmällinen pieneksi ihmiseksi 🙂 Meillä ei nuorimmainen osaa noin nätisti lelujaan laatikoihin kerätä vaan kaikki on sikin sokin ja sinne päin. Siivouspäivänä yhdessä lajitellaan &quot; eri aihepiirien&quot; lelut omiiin säilytyslaatikoihin, mutta itsenäisesti tyttö ei osaa/jaksa/viitsi noin järjestelmällinen olla.

 3. Mitä sä teit niille kirkkaille säilytysjutuille, missä oli legot ennen? Ne oli niiiin siistit. 🙂

 4. Pikkupurkki-vinkkinä Rice-säilytysrasiat! Aivan mahtavia lelulaatikkoon, lapset tykkäävät väreistä ja kannet sopivan tiukat; pitävät tavarat sisällään, mutta lapsi saa ne silti itse auki. Itse ostin noita viime vuonna ja ovat olleet mahdottoman hyviä:<br />
  <a rel="external nofollow" href="http://www.pepparspray.blogspot.se/2012/08/lelulaatikot-jarjestykseen.html?m=1&quot; target="_blank">http://www.pepparspray.blogspot.se/2012/08/lelulaatikot-jarjestykseen.html?m=1</a&gt;

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *