By Lassen Kubus olkkarissa (ja vähän muutakin)

Tänään on ollut varsin epäonninen päivä. Päivällä koira oksensi kahdesti olohuoneen paperinarumatolle ja orkidea-ostosreissuni Prismaan veti vesiperän, kun kaikki valkoiset orkideat olivat loppuneet. Onneksi Prismasta löytyi kuitenkin oikeaa valkoisen sävyä olevia antiikkikynttilöitä sekä 50x70cm kokoinen valkoinen kehys Ylva Skarpin printilleni. 🙂

Ylva Skarp mustavalkoinen printtijuliste ja valkoiset kehykset Omakotivalkoinen
Ylva Skarp mustavalkoinen printtijuliste ja valkoiset kehykset Omakotivalkoinen

Valkoiset kynttilät valkoisessa kynttiläjalassa

Halusin Curiosity-printin valkoisiin kehyksiin mustan sijasta ja aikasemmista höpötyksistäni huolimatta ostin By Lassenin Kubuksenkin valkoisena, enkä mustana. Kubuksen tilasin Finnish Design Shopista keskiviikkona ja perjantaina posti toi sen jo kotiin asti. Kubuksella minun piti juhlistaa lokakuun alkamista, mutta toimitus olikin niin nopsa että ehdin saamaan Kubuksen kotio jo nyt syyskuun puolella. 🙂

Valkoisen Kubuksen värisävystä mainittakoon, että se on hieman kermaan vivahtava taitetun valkoinen. Kynttilöiden kanssa oli pieni ongelma, kun valmiiksi Tigeristä ostamani kynttilät olivat vitivalkoisia ja ne eivät sopineet yhtään toisilleen. Rainbown antiikkikynttilät, joita myydään 10kpl pakkauksessa, ovat onneksi täydellisen sävyiset Kubukseen.

Ylva Skarp mustavalkoinen printtijuliste ja valkoiset kehykset Omakotivalkoinen
Ylva Skarp mustavalkoinen printtijuliste ja valkoiset kehykset Omakotivalkoinen

Kun pienetkin asiat ärsyttävät…

Olohuoneen iso Linda-paperinarumatto odottaa maanantaita ja pesulaan viemistä eteisessä. Koiran oksut olivat niin vahvaa mönjää, etten onnistunut saamaan mattoa puhtaaksi omin voimin. Toivottavasti matto puhdistuu pesulassa ja saan sen puhtoisena takaisin lattialle vielä ensi viikon aikana.

Nappasin makuuhuoneesta ison Pappelinan pois ja laitoin sen väliaikaisesti olohuoneeseen, jotta koiran kävely ei kuulu niin ärsyttävästi parketilla. Nyt kun totuin jo melko hiljaiseen menoon mattojen suuren ja ääntä vaimentavan määrän vuoksi, en tykkää yhtään kuunnella koiran tassujen ja kynsien aiheuttamaa kipetikopeti-ääntä. Tänään on ollut ärrimurri-päivä muutenkin ja pikkuasiat onnistuvat ärsyttämään suunnattoman paljon. 😀

Ylva Skarp mustavalkoinen printtijuliste ja valkoiset kehykset Omakotivalkoinen
Ylva Skarp mustavalkoinen printtijuliste ja valkoiset kehykset Omakotivalkoinen

Huulipunat seinällä – Tavallinen päivä lapsiperheessä

Kaiken muun pienen riesan lisäksi tyttö oli kähveltänyt ainokaisen siskolta saamani ripsivärin (oma mokani oli, että unohdin sen ruokapöydälle) ja harjoitteli sillä Ylva Skarpin tyylisen printin tekemistä kylpyhuoneen seinään. Onni oli tosiaankin tässä onnettomuudessa mukana, koska kylpyhuoneen seinästä ripsari lähti kohtuullisen helposti irti.

Jos kyse olisi ollut esim struktuurimaalilla maalatusta seinästäni keittiössä, olisin varmasti pillahtanut itkuun ja parkunut pari tuntia putkeen, samalla miettien millainen homma on seinän korjaaminen. 😀 Nyt sain todellisen opetuksen siitä, että meikit on pidettävä lapsen ulottumattomissa, eli ruokapöytää korkeammalla. 

Ylva Skarp mustavalkoinen printtijuliste ja valkoiset kehykset Omakotivalkoinen
Ylva Skarp mustavalkoinen printtijuliste ja valkoiset kehykset Omakotivalkoinen

Meillä neiti meni jo untenmaille ja itse meinaan illan ottaa lunkisti leffaa katsellen. Iltapalana on ylihyper-herkullista lempparikanasalaattiani, jolla hemmottelen itseäni viikonlopun kunniaksi. Namskis. 🙂

Rentoa lauantai-iltaa kaikille!


Seuraa myös Instagramissa 

29 kommenttia “By Lassen Kubus olkkarissa (ja vähän muutakin)

 1. Voi, kotinne on niin kaunis!! Ja hyvä valinta mielestäni että ostit Kubuksen valkoisena, tykkään juurikin siitä, että kodissanne on ripaus mustaa, eikä ihan musta-valkoinen niinkuin monet kodit ovat. .

  1. Sini: Ihana Sini! &hearts; &hearts; Kiitos! &hearts;<br />
   <br />
   Päädyin valkoiseen Kubukseen juuri sen vuoksi että haluan sen olevan ikuisesti yhtä ihana kuin nyt ja suhteeni mustaan väriin on vielä ainakin toistaiseksi riskialtis kyllästymiselle. 🙂 Valkoisena on minusta ihana myös, vaikka mustana se on ehkä tyylikkäämpi. &hearts; &hearts;

 2. Höh ! Mä jo olin päättänyt että ostan sitten sun kubuksen, kun kyllästyt, mutta menit ja ostit valkoisen, kysymättä multa lupaa. Plääh !<br />
  <br />
  Kuten huomaat, kynttilätkin tuottavat ongelmia. Suosittelen että tilaat vielä sen mustan ja muistat sitten mua.<br />
  <br />
  Rauhallista lauantai-iltaa sinnekin !

  1. lanttuleikkuri: damn. 😀 Hihiii. :)<br />
   <br />
   Tällä kertaa ajattelin olla järkevä ja ostaa mielummin valkoisen Kubuksen kuin mustan, jotta se olisi vuosi toisensa jälkeen ja aina vaan yhtä ihana. &hearts; &hearts; &hearts; Valkoinen on minulle turvallisempi valinta kuin musta, vaihtelunhaluni tuntien. ;)<br />
   <br />
   Totta turiset ja piru vie kynttilät!!! 😀 Kynttilätkin voi tosiaan aiheuttaa sisustusongelman. 😀 En olisi muutaman vuosi takaperin edes uskonut ajattelevani asiaa sen kummemmin, kunhan olisin tuikannut ylivalkoiset kynttilät tuleen ja ihan tyytyväisenä poltellut ne pois. 😀 Näin se sisustussilmä kehittyy ja tälläisiin minikokoisiin mitättömyyksiin kiinnittää huomiota, tsihihiii. :)<br />
   <br />
   kohta alkaa minulla leffa rullaamaan, just sain syöpöteltyä kanasalaatin rippeet ja ai että kun olikin hyvää. &hearts; &hearts; Olisin superähkyt vetänyt, jos salaattia olisi ollut enempi. :)<br />
   <br />
   ihanaa lauantaita ja iso halaus! &hearts; &hearts; &hearts;

 3. Voi Miia, anteeks, mut en voi olla nauramatta sun epäonniselle päivälle 😀 Tsemppihalit sinne, huomenna on pakostikin parempi päivä &hearts;

  1. Teija N: Naura pois vaan. 😀 Minuukin naurattaa jo, varsinkin se ripsarijuttu. 😀 Meidän nelli-nöppösestä taitaa tulla isona lahjakas taiteilija. Ainakin äitiä uhmaavaa uskallusta löytyy, ja ripsaritaiteesta päätellen myös graafista hahmotuskykyä ja luovuutta. 😀 Matto on vähän iljettävä, kun oksukohdat on &quot;kuivumassa&quot; näkyvillä. 😡 Maanantaina sen kiikutan mattopesulaan. :)<br />
   <br />
   Huomenna on satavarmasti parempi päivä, hope so. 🙂

 4. jotkut päivät on vaan niitä, mitkä vois skipata kokonaan! täydet sympatiat sulle Miia, niin tuttua tuo et kun hommat lähtee menemään persiilleen niin sit menee kaikki samalla kaavalla… toivottavasti leffa ja kanasalaatti vähän piristää, ja huomenna on päivä uus! 🙂

  1. nea: Mitenkä se onkaan aina niin että kaikki mahdottomatkin kommellukset kerääntyy samalle päivälle. 😀 Kanasalaatti oli superia ja heti tuli parempi mieli kun sai herkutella niin että napa naukaa. 🙂 Ja huomenna on päivä uusi, joka ei varmasti mene ihan yhtä huonolla tuurilla kuin tämä päivä. (ripsarit ja muutkin meikit on laatikossa 120cm korkeudessä jo valmiina ja pappelinan muovimatot saa putsattua tulevista oksuista vaikka kylppärissä). 😀

  1. Mari: herkkusalaatin ohje on peräisin Prisman tuorealtaasta, hihiii. 😀 Eli en tiedä mitä salaisia ainesosia kanasalaattiresepti pitää sisällään, mutta ainakin siinä on jäävuorisalaattia, friseesalaattia, kanaa, kirsikkatomaattia, paprikaa ja jotain herkullista currypohjaista kastiketta. Nam. &hearts;

 5. Moi! Olisko mitenkään mahdollista saada johonkin postatuksesi kuvaan osumaan se sun koira! Oon seuraillu tätä plokia jo jonkin aikaa ja ootellu et hänkin välillä vilahtaisi kuvissa 😉 Kivaa jutustelua muuten! ps.jännityksellä ootan onko koirakin valkoinen 😉

  1. TeijaT: Tottakai. 🙂 yritän houkutella karvakuonon kuviin vaikka jo ensi viikolla. 😀 Olen tehnyt muutamia postauksia meidän Miffestä, joten jos et ole käynyt vielä kurkkaamassa arkistoni aarteita, niin alla linkit. :)<br />
   <br />
   <a rel="external nofollow" href="https://omakotivalkoinen.casablogit.fi/lue/2013/03/vuf-mina-olen-cockapoo-nimeltani-miffe&quot; target="_blank">https://omakotivalkoinen.casablogit.fi/lue/2013/03/vuf-mina-olen-cockapoo-nimeltani-miffe</a><br />
   <br />
   <a rel="external nofollow" href="https://omakotivalkoinen.casablogit.fi/lue/2012/10/meidan-miffe-on-nyt-7-v&quot; target="_blank">https://omakotivalkoinen.casablogit.fi/lue/2012/10/meidan-miffe-on-nyt-7-v</a><br />
   <br />
   <a rel="external nofollow" href="https://omakotivalkoinen.casablogit.fi/lue/2012/01/hyvaa-paivaa-mina-olen-miffe&quot; target="_blank">https://omakotivalkoinen.casablogit.fi/lue/2012/01/hyvaa-paivaa-mina-olen-miffe</a><br />
   <br />
   <a rel="external nofollow" href="https://omakotivalkoinen.casablogit.fi/lue/2011/08/miffe-tytto-5-v&quot; target="_blank">https://omakotivalkoinen.casablogit.fi/lue/2011/08/miffe-tytto-5-v</a><br />
   <br />
   koira ei ole valkoinen, vaan sellainen vaalean, hunajan ja kullanvärisen karvan sekoitelma muutamalla pienellä vaalealla kohdalla. 😀

 6. Teidän koti on nyt niin kaunis. Koko ajan menty parempaan suuntaan. Olet tosiaan löytänyt viime aikoina sen oman tyylisi. Parempi tuo pieni ripaus mustaa ja enempi valkoista kuin täysin musta-valkoinen koti. Tulee muuten liian retrohenkinen.

  1. hannele: Oma tyyli on löytynyt. 😀 Tämä tyyli on lähes sama kuin se miltä koti näytti vuonna 2006 kun sisustin pelkällä valkoisella. Tykkäsin silloin tosi paljon sisustuksesta, vaikka se ei ollutkaan kokonaisuutena loppuun asti hiottu. Mustan lisääminen sisustukseen oli silloin hyvä idean, mutta sisustuksesta tuli lopulta enemmänkin mustaa valkoisella kuin valkoinen mustalla. 😀 Pakko oli kokeilla hempeämpiä linjoja raskausuutiseni ja varsinkin tytön syntymän jälkeen, ja tyylikierroksella olin useamman vuoden. Nyt on palattu takaisin tähän stailiin mikä tuntuu kaikista parhaimmalta ja omimmalta. Valkoinen on minulle aina ollut mieluisin sisustusväri ja uskon että se tulee aina olemaankin. Oikealla polulla olen viimeinkin. 🙂

 7. Hei! Miksi uuden mustan tuolin päällä on valkoinen peite? Et kai ole tullut katumapäälle värin suhteen? 😀

  1. Jenna: Viltti on siinä päällä sen vuoksi että siinä on mukavampi istua pitempään. 😀 Olen ominut tuon tuolin datailupisteekseni ja siinä on mukava istua näpyttelemässä. Nytkin istun kys. tuolilla torkkupeiton päällä. 🙂

 8. Meillä koirien kynsien kopina parketilla on merkki siitä, että ne on aika leikata. Kun kynnet ovat lyhyet, ne eivät kopise. :)<br />
  <br />
  Kubus on kyllä kiva! 🙂

  1. Mari: Meillä on koirien kynnet kopissut aina, jopa kynsien leikkuun jälkeen (leikkautan eläinlääkärissä), joten se ehkä johtuneen näiden lättävarpaista. 😀 Tulleet ehkä minuun kun on lättätassut. :D<br />
   <br />
   Kubus on tosi ihana. &hearts; &hearts; &hearts;

 9. Täällä samanlaiset ärrimurrisunnuntaifiilikset, mutta heti piristyin kun luin lauantaipäivästäsi. Parempaa huomista, meille molemmille (:

  1. Minttu: Ihanaa että sain postauksellani sinut paremmalle fiilikselle. 🙂 &hearts; &hearts; &hearts; Tänään on ollut ihan kiva päivä, ei mitään suuria kommervenkkejä ole tapahtunut. Paitsi että eteisen kattospotteja vaihtaessani sain haavan sormeen, mutta se on pikkujuttu eilisen rinnalla. :D<br />
   <br />
   ihanaa ja onnistuvampaa uutta ensiviikkoa! &hearts; &hearts; &hearts;

 10. Hei! Mä olen juuri ostanut String pocket hyllyn ja kysyisinkin nyt sinulta, että miten sä kiinnitit sen seinään? Laitoitko paketissa mukana tulevilla ruuveilla kiinni? Mitä materiaalia seinäsi on? Meillä on gyproc seinä ja mietin että miten hyllyn kiinnittäisin, että se varmasti pysyy seinällä ja kannattelee hyllyillä olevat tavarat. Kiitos vastauksestasi jo etukäteen. 🙂

  1. SatuS: Olohuoneen String on kiinnitetty paketin mukana tulleilla ohuilla ja pitkillä ruuveilla ja makuuhuoneeseen otin omasta työkalulootastani hieman lyhyemmät ruuvit. Molemmat seinät on meillä betonia, joten porakoneella porasin reiät seiniin ja sitten muovitulppa sisälle reikiin ja ruuvit niihin. Cyprocille olen kiinnittänyt Lack-hyllyt (keittiöseinä, jossa mustavalkoisia juttuja) ja niihin oma loistavaksi todettu kiinnitysproppu on tämä:<br />
   <br />
   <a rel="external nofollow" href="http://www.renholm.fi/snapskru_asennus.html&quot; target="_blank">http://www.renholm.fi/snapskru_asennus.html</a><br />
   <br />
   Tälläisillä olen cyprokkiin kiinnittänyt Lack-hyllyt ja muut tarvittavat ja hyvin ovat pysyneet. painorajoitus yhdelle ruuville on noin 13kg muistaakseni, mutta niitähän tulee Stringiin neljä joten noin 40kg voi maksimissaan siihen laittaa painoa (en ole varma kestääkö itse hyllykään ihan noin paljon painoa). Ainut ongelma on se, että tuo kipsilevyankkuri jää seinän pintaan hieman näkyviin, mutta onneksi se on valkoinen. Vähäsen se näkyy, mutta ei pahasti pistä kuitenkaan silmään jos seinä on valkoinen. Jos seinä ei ole valkoinen, niin itse maalaisin ennen hyllyn kiinnitystä nämä muoviset ankkurit seinämaalin sävyllä (maalaus kun se on ruuvattuna seinään). Silloin ne katoaa seinään aika hyvin, eikä jäljelle jää kuin pieni epätasaisuus. 🙂

 11. ei kai vain ala jo hayn tuolin musta väri kyllästyttää kun on torkkupeitolla muurattu valkoiseksi 😉 😉 ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *