Jouluinen kattaus kahdelle

Tein päivällä ruokapöydälle kauniin valko-kultaisen kattauksen joulun juhlateeman hengessä ja tykkään tästä ihan hirmuisesti. Tämä on mielestäni kaunein ja onnistunein kattaukseni koskaan ja jouluna yritän toteuttaa tämän uudelleen. 

Jouluinen kattaus kahdelle valkoista ja kultaa Omakotivalkoinen arjen pienet vinkit
Jouluinen kattaus kahdelle valkoista ja kultaa Omakotivalkoinen arjen pienet vinkit

Kukkakimpun ostin jouluista lehtijuttua varten ja on kyllä ihanaa kun kotona on näin kauniita kukkia. Mietin että pitäisiköhän ottaa loppuvuoden tavoitteeksi pitää kotia kuin kukkaa kämmenellä, eli ostaa uusia kukkia aina vanhojen lakastuttua… 🙂

Minustahan kuoriutuu tässä pikkuhiljaa ihan uusia puolia esille ja kohta huomaan opiskelevani hortonomiksi. Ties vaikka minusta kehkeytyisi vielä mestarikokkikin jonain päivänä, jos tätä menoa jatkan. 🙂

Jouluinen kattaus kahdelle valkoista ja kultaa Omakotivalkoinen arjen pienet vinkit
Jouluinen kattaus kahdelle valkoista ja kultaa Omakotivalkoinen arjen pienet vinkit

Koti sai tänään jouluisemman ilmeen ja virittelin muutenkin itseäni joulumoodille. Club 4 Fiven joululevy soi taustalla ja piparitaikina on sulamassa. Aatonaattona vasta piti leipoa ekat piparit Sunnuntain valmistaikinasta, mutta nyt alkoi tekemään niin paljon mieli uunituoretta lämmintä piparia, että pakko on saada suu makiaks. 🙂

Jouluinen kattaus kahdelle valkoista ja kultaa Omakotivalkoinen arjen pienet vinkit
Jouluinen kattaus kahdelle valkoista ja kultaa Omakotivalkoinen arjen pienet vinkit
Jouluinen kattaus kahdelle valkoista ja kultaa Omakotivalkoinen arjen pienet vinkit

Huomenna postailen teille olohuoneesta ja kynttilämerestä, joka siellä vallitsee! Alan olemaan jo joulutunnelmissa ja kotikin on sitten sen mukainen. Joulukuusi tulee kuitenkin vasta hieman ennen aattoa, joten jää sentään jotain odotettavaa varsinaiseksi jouluksikin.

Ihanaa talvista iltaa kaikille!


Seuraa myös Instagramissa 

30 kommenttia “Jouluinen kattaus kahdelle

 1. Kaunis kattaus! Ja nuo Nappulat ovat kyllä niin kivat, itsellä ei ole kuin mustia ja valkoisia. Kovasti tekis mieli ostaa muunkin värisiä, mutku kaapissa on jo ihan tarpeeksi kynttilänjalkoja…ehkä pukki tuo 😉

  1. Sofieshome: Nappulat on hauskoja, tykkään itsekin niistä kaikista mutta yksi jos täytyy ylitse muiden valita niin se olisi messinkinen. 🙂

 2. Upea kattaus! ♥ Kulta ja valkoinen on ihana yhdistelmä ja kulta tuo siihen ripauksen romanttisuutta. 🙂 Ihanan näköistä.

  1. Valkoinen visio: Minustakin kattaus on aivan ihana, lähes täydellisyyttä hipova jos näin voi sanoa. ♥ ♥ Vaikka pöytä onkin pieni, niin silti siihen sai kivasti mahtumaan nuo kaikki tarvittavat elementit ilman että pöytä näyttää liian täydeltä. ♥

 3. Kaunis on kattaus, vain aterimet puuttuu. Olet kyllä aika nopea , vasta valkoisesta nappulasta ja vakka-laatikoista haaveilit ja siellähän ne jo on.

  1. Leena: Aterimet ovat itseasiassa tuolla lautasliinan sisällä. 🙂 Ne ovat terästä eli ns. hopeaa, joten ne halusin piilottaa jotta valkokultainen kokonaisuus säilyisi. :)<br />
   <br />
   Nappulat ja Vakat ostin tätä lehtijuttua varten tänään, en miettinyt kovinkaan paljon tällä kertaa asiaa. 😀 Minun piti ostaa vain kultaiset servettirenkaat ja kukkakimppu, mutta repäisin sitten oikein huolella ja röhmusin säästötililtäni rahat. 😀 Ei ollut kyllä tarkoituksena moisia juttuja ostella ainakaan tänä vuonna. 😀

  2. Vakka on kyllä todella upea. Niistä itsekin haaveilen, mutta ilman alennuksia aika suolainen hinta. Laatu tietysti maksaa.

  3. Leena: Vakkaa kannattaa käydä kurkkimassa sokosen nettikaupassa. Siellä on ollut Iittalan tuotteista usein tuntuvia alennuksia ja 30% ale tuosta hinnasta on jo aikamoinen säästö. 🙂

  1. Mervi: Kiitokset! &hearts; &hearts; Lautasliinarenkaat ostin tänään Stockannilta. Ne ovat Villa Stockmannin merkkiä ja maksoivat alta neljä euroa kappale.

 4. Onko sinusta tuo pitempi nappula kynttiläjalka liian korkea käytössä?että ei kaadu.kummastako mallista olet tykännyt enemmän,matala vai korkea?:))

  1. minni: Minusta se ei ole liian korkea, jos siihen valikoi sellaisen matalamman kruunukynttilän (olisko nämä minun kynttilät noin 30cm?, Dune-merkkiset ovat kuitenkin ja siis normaalia lyhyemmät). Kynttilänjalka on tosi tukeva ja painava joten se ei kyllä hevillä kaadu. Itse kaipaisin näiden kahden lisäksi vielä välikokoa tuosta puolivälistä. Itse tykkään enemmän matalasta, se on jotenkin tasapainoisempi ja söpömpi. 🙂

 5. yksi pikku vinkki..:) tuohon pöydän/kattauksen keskelle (tai pitkin pöytää miten haluaa) kun sirottelisi koristekristalleja niin tulisi vielä sädehtivämpi lopputulos! 🙂 itse olen ostanut stokkalta, finnmari merkkisiä..

  1. mmmm: Loistava idea, kiitos! &hearts; &hearts; &hearts; Täytyykin seuraavalla Stockmannin visiitillä yrittää muistaa etsiä noita koristekristalleja. 🙂

 6. yksi pikku vinkki 🙂 tuohon pöydän keskelle (tai pitkin pöytää miten haluaa) kun sirottelisi koristekristalleja niin tulisi vielä sädehtivämpi lopputulos 🙂 Itse olen ostanut stokkalta finnmari merkkisiä..

  1. ulla: Pieni pöytä varmasti pieni neljälle hengelle, mutta meidän talouden kokoon se on kompakti ja sopivan tilava. Ja pointti tarkentuu myöhemmin (tammikuussa) miksi pöytä on noin pikkuruinen. 🙂

 7. Ihana kattaus! Mutta pöytä on kyllä kovin pieni. Mihin tuossa mahtuu ruuat? Tai jos neljä henkilöä olisi syömässä (kai teillä muitakin joskus syö kuin sinä ja tytär?), niin hädin tuskin mahtuisi kaikkien lautaset pöydälle..?

  1. Laura E: Pöytään ei kateta ruokia tarjolle, vaan ne jokainen saa annostella lautaselleen keittiön tasolta. Pöytä on pelkästään ruokailua varten siis ja keittiössä on sitten ns. buffapiste. 🙂 Me mahdumme oikein hyvin ruokailemaan pöydän ääreen, tilaakin vielä jää. 🙂

 8. Kaunista jälleen! Meillä yhä Ikean laatikot toimittavat Vakkojen virkaa :-)<br />
  <br />
  Ihanaa viikonloppua!

  1. Vekarus: Ne Ikean lootat on mahtavat. 🙂 Itse niitä katselin viime Ikean visiitilläni mutta jätin sitten ostamatta kun oli jo muuta kärryt pullollaan. Ajavat kyllä täysin saman asian, ekä säilytyksen että lisäpöytänä toimimisen osalta. <br />
   <br />
   Ihanaa viikonloppua sinullekin! &hearts;

 9. Kattaus on kaunis! Minäkin olen &quot;harmitellut&quot; pikkuruista pöytää, mutta kukin makunsa mukaan. Itsekin pidän nelisnurkkaisesta pöydän muodosta, mutta tuo näytää kyllä postimerkiltä. Huoneen ja huonekalujen mittasuhteet eivät nyt isossa ja avarassa tilassa toimi. Mahtuuhan sitä toki ruokailemaan vaikka tiskipöydän reunalla, jos on pakko.

  1. Sippara: Minä tykkään sekä pöydän muodosta että sen koosta ja se on meidän talouteen todella kompaktin kokoinen. Mahdumme syömään oikein hyvin ja pienen somistuksenkin pöydälle mahtuu tekemään. Pöytään olisi mahtunut vielä kolmaskin syöjä, neljättä ruokailijaa varten olisi pitänyt kukkakimppu ottaa pois. 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *