1000 tavaran haaste – Makuuhuoneen tavarat lukuina

Otan osaa 1000 tavaran haasteeseen ja tarkoitukseni on saada maaliskuun loppuun mennessä laskettua koko kodin tavaramäärä vaatteineen päivineen. Haasteen tavoitteena on, ettei kotona olevan maallisen omaisuuden yhteisumma kohoaisi yli tuhanteen. 😀 Haasteen voi moderoida itselleen sopivaksi ja laskea esim kaikki harrastusvälineet, alusvaatteet, aterimet ja paperit yhdeksi tavaraksi, mutta itse tartun härkää sarvista ja käyn haasteen kimppuun suoraan sellaisenaan. 🙂

1000 tavaran haaste Makuuhuoneen tavarat lukuina Omakotivalkoinen tavararoiden karsiminen

1000 tavaran haaste – Projekti alkakoon!

Nyt tuntuu siltä että meillä on tavaraa tosi vähän, mutta haasteen edetessä luvut saattavat yllättää himoraivaajankin. Tuhat tavaraa kuulostaa lukuna hurjalta, mutta se saattaa johtaa mielikuvallaan minua harhaan ja ylitän tonnin tavoitteeni reippaasti.

Otan blogini avuksi tavaramäärän kartoittamisessa ja teen jokaisesta huoneesta luettelomaisen listauksen kaikesta mitä se pitää sisällään. Laskettavien tavaroiden joukkoon kuuluu kaikki sellainen jonka voi kantaa huoneesta pois, eli lattiaa, kattoa, seiniä, ikkunoita, ovia, listoja ja sälekaihtimia lukuunottamatta kaikki muu. Ensimmäiseksi huoneeksi valitsin makuuhuoneen.

1000 tavaran haaste Makuuhuoneen tavarat lukuina Omakotivalkoinen tavararoiden karsiminen

Kalusteet:

 • Kare Design Ice Cube sängyn runko valkoista keinonahkaa (sängynpääty on osa runkoa)
 • 2kpl Ikea Sultan runkopatja 80x200cm
 • Familon AeroFlex sijauspatja 160x200cm
 • String Pocket seinähylly valkoinen
 • Hay Tray tarjotinpöytä 40x60cm valkoinen
 • Diy – Oksarekki (valkoiseksi maalattu oksa + valkoiset vaijerit ripustukseen)
 • 2kpl Iittala Vakka-säilytyslaatikko 45x15x30cm valkoinen
 • Iittala Vakka-säilytyslaatikko 45x23x30cm valkoinen

Yhteensä: 10kpl

1000 tavaran haaste Makuuhuoneen tavarat lukuina Omakotivalkoinen tavararoiden karsiminen

Valaisimet:

 • Louis Poulsen AJ lattiavalaisin valkoinen
 • Artek A330s riippuvalaisin messinki
 • Diy – roikkavalaisin valkoinen (osat Clas Ohlson)Tämä ei remontin jälkeen enää palannut makkariin
 • Louis Poulsen AJ pöytävalaisin valkoinen

Yhteensä: 3kpl

1000 tavaran haaste Makuuhuoneen tavarat lukuina Omakotivalkoinen tavararoiden karsiminen

Peitot, tyynyt ja liinavaatteet:

 • 2kpl Joutsen Finland untuvapeite 150x210cm
 • 2kpl Joutsen Finland untuvatyyny Triplus Tendre 50x60cm
 • 2kpl Joutsen Finland untuvatyyny Triplus Mega Ferme 60x80cm
 • Pioni Airfill -tuplapeite 200x220cm
 • Delux Fresh -patjansuojus 160x200cm valkoinen
 • Balmuir pellavalakana valkoinen
 • Villa Stockmann pellavalakana valkoinen (kaapissa)
 • Balmuir tuplapellavapussilakana valkoinen (kaapissa)
 • J.F by Finlayson Emilie-tuplapellavapussilakana valkoinen 
 • 2kpl J.F by Finlayson Emilie-pellavapussilakana 150x210cm valkoinen
 • 2kpl Villa Stockmann pellavapussilakana 150x200cm valkoinen (kaapissa)
 • 4kpl J.F by Finlayson Emilie-pellavatyynyliina 50x70cm valkoinen (puolet kaapissa)
 • 2kpl J.F by Finlayson Emilie-pellavatyynyliina 60x90cm valkoinen
 • 2kpl Villa Stockmann pellavatyynyliina 50x60cm valkoinen (kaapissa)
 • 2kpl Villa Stockmann pellavatyynyliina 60x80cm valkoinen

Yhteensä 26kpl

Huom: Kaapissa säilöttävät vaihtolakanat lasken suoraan makuuhuoneen yhteisummaan mukaan, vaikka fyysisesti ne sijaitsevatkin tällä hetkellä toisessa huoneessa.

1000 tavaran haaste Makuuhuoneen tavarat lukuina Omakotivalkoinen tavararoiden karsiminen

Muut tekstiilit:

 • 3kpl Villa Stockmann pellavaverho 140x260cm valkoinen (rempan jäljiltä ei verhoja toistaiseksi)
 • 2kpl Casa Stockmann höyhensisätyyny 45x45cm
 • 2kpl J.F by Finlayson Amanda-koristetyynynpäällinen 40x40cm valkoinen
 • J.F by Finlayson Amanda-torkkupeitto 130x170cm
 • Gant Home torkkupeitto 130x170cm valkoinen
 • Pappelina Svea Metallic White-matto 70x240cm

Yhteensä: 7kpl

1000 tavaran haaste Makuuhuoneen tavarat lukuina Omakotivalkoinen tavararoiden karsiminen

Piensisustus:

 • Casa Stockmann sylinterimaljakko 15x21cm kirkas lasi (sis. kukat)
 • Iittala Vitriini 60x60mm kirkas lasi
 • Iittala Vitriini 108x108mm kirkas lasi
 • Iittala Nappula 107mm messinki (sis. kynttilän) 
 • Iittala Nappula 183mm messinki (sis. kynttilän) 
 • Iittala Nappula 107mm valkoinen (sis. kynttilän)
 • Iittala Nappula 183mm valkoinen (sis. kynttilän)
 • By Lassen Kubus-kulho pieni valkoinen (sis. kukan)
 • 3kpl kirjoja
 • Hay Wire-henkarit 10kpl valkoinen

Yhteensä: 16kpl

Makuuhuoneen tavarat

Makuuhuoneen yhteenlasketuksi lukumääräksi sain 62 tavaraa, joka on minusta aika maltillinen määrä tähän alkuun. Kaikkea on sopivasti ja mitään ei ole liikaa. Huoneessa on perusasioiden lisäksi jopa koristeita, kuten kukkamaljakkoa ja kynttilänjalkoja. Makuuhuoneen tila on tällä hetkellä sellainen, että mitään en sinne lisäisi enkä mitään ottaisi poiskaan. EDIT 12.5.2014: Lukumäärä korjattu oikeaksi!

Oma ihanteeni on tämän huoneen osalta saavutettu ja voin keskittyä seuraavaksi luetteloimaan olohuoneeseen, jossa onkin perkaamista kesken olevien paperiskannausteni vuoksi. Aloitin nimittäin vuodenvaihteessa skannaamaan papereita sähköiseen muotoon ja siinä on aikamoinen homma. Mutta lopussa se kiitos tässäkin puuhassa seisoo, kun kurkkaa tyhjentyneen mappi öö-kaapin uumeniin ja siellä on tilaa! 🙂

Mukavaa perjantai-iltaa kaikille ja huomiseen!

Lue myös muut 1000 tavaran haaste -postaussarjan osat: ➤ 1000 tavaran haaste -sarja42 kommenttia “1000 tavaran haaste – Makuuhuoneen tavarat lukuina

 1. Jipii, juuri tätä postausta oon odottanut! En vain ole kehdaannut pyytää sinua tällaista tekemään; suuri homma luetella kaikki. Tästä innostuneena oman makuuhuoneen kimppuun, mitä kaikkea sieltä vielä joutaisikin pois…

  1. Lina: Aika iso homma on kyllä käydä läpi kaikki, makuuhuone oli sieltä helpoimmasta päästä aloittaa. 😀 Tykkään tehdä kaikenlaisia listoja ja tulin siihen tulokseen että pois lähteneneiden tavaroiden sijasta on mielenkiintoisempaa listata mitä kaikkea omistaa, koska mielikuva ja totuus ei kovinkaan usein kohtaa. 🙂 Saa nähdä mikä lukuni tulee lopulta olemaan, tässä vaiheessa oletukseni on että tuhat tavaraa ylitetään kevyesti, mutta kahteen tonniin ei päästä, eli 1000-2000 väliltä luulisin. 😀

 2. MAHTAVAA!!! Sä oot kyllä aika energiapakkaus, ku jaksat tehdä ton laskennan! Rupes houkuttamaan itseäkin tommonen urakka! Mä en kyllä kykene koko taloa käymään läpi, mutta jos vaikka muutaman huoneen nyt alkuun saisin käytyä… Kiitos inspiraatiosta, jälleen kerran! <br />
  <br />
  Toi papereiden skannaus… mihin sä sit talletat ne skannatut tiedostot? Uskallaksä luottaa siihen tallennuspaikkaan? Mitä jos ne tiedot katoaa? Mä tahtoisin kans kaikista paperidokumenteista eroon, mutta mua huolestuttaa se, että mitä jos se talletettu data sit katoaa/tuhoutuu?!

  1. Teija N: Urakka on aikamoinen ja se on pakko tehdä osissa huone kerrallaan. 🙂 Uskon että tämä avaa omiakin silmiäni, varsinkin kun maaliskuun loppuun mennessä olen saanut viimeisenkin sopen laskettua.<br />
   <br />
   Skannaan kaikki sellaiset paperit, jotka ovat tärkeitä säilyttää mutta alkuperäisyydellä ei ole väliä, eli palkkakuitit ja tämmöiset. Ne tallennan kahteen paikkaan, pilvipalveluun (Dropbox) ja ulkoiselle kiintolevylle, joka toimii koko tietokoneeni backuppina. Kahteen paikkaan ihan vaan siksi, että turvaan niiden säilymisen mikäli toinen näistä sattuisi hajoamaan / katoamaan. 🙂

  2. Teija N: On hyvä. 🙂 Se toimii tietokoneella ihan kuin tavallinen kansio, sinne vaan siirrät ja / tai kopioit kaiken mitä haluat turvaan ja omaan Dropboxiin pääsee mistä tahansa koneelta omilla tunnuksilla. Kätevää etenkin reissussa. 🙂

 3. Kiitos!! &hearts; Tässä tuli mahtava inspiraatiopläjäys omaan tavarankarsimisprojektiin! Harmi vaan ettei sitä voi aloittaa näin keskellä yötä joten ehkä sitä on pakko nukkua ensin ja säästää tämä into aamuun 😀

  1. Hani P: Yölliset siivouspuuskat on ärsyttäviä, kun inspiraatiota kerrankin riittäisi mutta kolistella ei voi. 🙂 Toivottavasti inspiraatiosi ei kadonnut yön aikana. 🙂

 4. Eikö sulla oo enää Tuplakupla valaisinta/valaisimia, kun niitä ei ollu tossa valaisin listalla??

  1. satu: Jaa,a, en kyl tiedä vielä. 😀 Tytön huoneen aion säästää viimeiseksi ja katson sitten miten lasken legot. Niitä palasia on kyllä aika mojovasti, joten voi olla että huijaan ja lasken ne yhdeksi. 😀

 5. Taisin vähän hätäsesti lukea läpi tuon postauksen 🙂 Koska nyt huomasin (lue tajusin), että siinähän olikin vaan makkarin valaisimet 🙂 Oot kyllä reipas, että kaiken jaksat laskea ja listata 🙂

  1. Hanni: Listaan jokaisen huoneen tavarat erikseen ja osissa, koska muuten saisin laskeskella monta päivää putkeen. 😀 Makkarista oli tämä eka postaus, ja tuplakuplat on toisissa huoneissa. 🙂

 6. Menee merkeillä lesoiluksi tuo juttu ennemminkin. Siis sinulla.<br />
  Minä lähdin Ostolakossa-blogin antamaan ideaan, tavara päivässä kiertoon. Tavaroita en noin muuten jaksaisi laskea, kun en ole pinnallinen sisustaja, vaan meillä on sitä ja tätä… Käsillä tekevä touhottaja, ja sen touhuperhe lemmikeineen.

  1. Minde: Minulta on toivottu listausta ja tarkkaa erittelyä, joten siksi laitan kaikki saatavilla / muistissa olevat tiedot ylös. Makuuhuone no maalausrempan alla, joten siksi käytin tässä makkaripostauksessa kuvituksena tuotekuvia. Jatkossa kuvat tulevat olemaan huoneesta itsessään. :)<br />
   <br />
   Ei tämän postauksen tarkoituksena ollut pinnallinen esittely, vaan tavaramäärän tarkka hahmotus ja yksilöinti jotta itse tiedän missä mennään. Tuhat tavaraa kuullostaa paljolta, mutta on oikeasti aika pieni määrä. Halusin haastaa itseni tähän tuhannen tavaran haasteeseen ihan itseni vuoksi, en sen vuoksi että esittelen tavaroitani. 😀

 7. Vitsi miten siisti haaste!Tässähän näkee samalla kaikki sinun ihanat tavarat samalla:)Tykkään!

  1. Peppiina: Tämä on kyllä aika mielenkiintoinen projekti, makuuhuone on helpoimmasta päästä oleva huone ja siitä oli rento aloittaa. Olohuone onkin jo paljon haastavampi ja se tulee seuraavaksi vuoroon. Ensi viikolla yritän ehtiä luetteloimaan olohuoneen tavarat, jopa ne jotka piilottelevat kaapissa oven takana. 😀

 8. Pois heittäminen vain sen takia että voi sitten taas ostaa lisää ja lisää ja sitten heittää nekin tavarat pois ja ostaa taas lisää on väärin. Tuo tahti, jossa tavarat vaihtuvat on ihan yhtä epätarkoituksenmukaista kuin hamstraus. Ostamisen määrä on molemmissa sama.

  1. Helena: Niin, tälläisen käsityksen blogistani varmasti saakin koska vaihdoin greigen sisustuksen vuoksi / aikana hankkimani tavarat toisiin. Siksi en olekaan tätä haastetta aikaisemmin tehnyt, koska halusin saada sisustuksen kuntoon ennen aloittamistani.

   1. Tiina: Ne on ihan ok. 🙂 Petauspatjalla on suuri merkitys ja sen pitää olla aika paksu, jotta nukkumismukavuus on paras mahdollinen. Runkopatjat ovat aika kovia ja ohuen petarin kanssa ei pysty kyllä niiden päällä nukkumaan, mutta paksun petarin kanssa sänky tuntuu ihan jenkkisängyn veroiselta. 🙂 Runkopatjat on ostettu muistaakseni elokuussa 2012 eli 1,5v on niillä nyt ikää. Runkopatjat ovat edelleen ihan uudenveroiset, eli niissä ei ole ainakaan havaittavaa käytönjälkeä tai -tuntumaa. 🙂

 9. Hei tämä on tosi kiva aihe! Mielenkiintoista nähdä kuvina ja sanoina se, mitä omistaa tavaran muodossa. Mä olen jotenkin tosi jäljellä tuossa sähköisessä arkistoinnissa, täytyykin paneutua siihen enemmin.<br />
  Tähän haasteeseen täytyy varmaan ottaa osaa itsekin! 🙂

  1. Mia: Tämä on aika työläs projekti mutta varmasti avaa silmiä. Olen lukenut aika paljon tavaramäärästä kertovia juttuja ja monessa artikkelissa on sanottu että 100 tavaralla tulee toimeen, 1000 elää mukavasti ja 10 000 on se yleisin normimäärä joka ihmisillä tavaraa kodista ja varastoista löytyy. Tämä pisti aikoinaan miettimään että tuo on totta myös meidän perheessä, tavaramäärä on moninkerainen siihen verrattuna mikä riittää hyvään elämään. 🙂 Siksi päätin viimein tarttua tähän haasteeseen ja aloitan siitä, että lasken nykyiset tavarat ja kartoitan tilanteen. Sitten on helppo miettiä mikä oikeasti onkaan tarpeen ja mitä kaikkea sitä muistamattaan edes omistaa. 🙂

 10. olen kanssa juuri tällästä postausta odottanut! aivan ihana 🙂 &hearts; kiitos!! &hearts; haaveilen kovasti tosta Finlayson amanda tuotteista ne ovat niin kauniita 🙂

  1. valentina: Tälläisiä juttuja on luvassa aika monta nyt kevään kynnyksellä, maaliskuun loppuun mennessä pitäisi olla jokainen huone listattuna omana postauksenaan. Omat vaatteeni olenkin jo ehtinyt laskemaan, niitä on 78kpl tällä hetkellä kenkineen ja asusteineen. Siihen kun lisää makuuhuoneen tavarat, on yhteisumma 140 kpl. :)<br />
   <br />
   Finlaysonin Amandat on ihania, tykkään niistä tosi paljon. &hearts;

  1. Hani: valitettavasti ei ole. 😀 Puolessa päivässä ehtii laskemaan ja listaamaan yhden huoneen tavarat, mutta puolikkaita päiviä on harvemmin käytettävänä. Tämäkin viikonloppu menee makkarin maalaamisessa, joten ensi viikolla sitten seuraavan kerran on aikaa. 🙂

 11. Voi miten hauska haaste! Mä oon just kans tämmönen listailija, pakko varmaan toteuttaa itsekin omaksi iloksi 🙂 Tavaroiden hävitys -projektikin kun on tässä jo toista vuotta käynnissä ;)<br />
  Miten muuten ajattelit laskea esim. tyttösi lelut (itsellä saman ikäinen tyttö 🙂 ), esim. duplot jne.?

  1. Nea: Listojen tekeminen on kivaa. 🙂 Mutta on tässä kyllä aikamoinen homma kun kaikki käy läpi. Huh. Mutta ainakin tietää sitten tasan tarkkaan mitä kaikkea omistaa ja voi miettiä onko kaikki omistamansa ihan oikeasti tarpeen. :)<br />
   <br />
   Tytön lelut meinaan laskea kappaleissa, mutta legojen suhteen en tiedä vielä. Niissä saatan oikoa ja laskea ne vain yhdeksi. 😀

 12. Oho, aikamoinen haaste! En kyllä itse jaksaisi tähän tarttua, vaikka olenkin vähän yrittänyt karsia tavaraa 😉

  1. LadyBlue: Tämä on aikaavievää puuhaa ja varsinkin paperikaappiin kurkkaaminen vie jo ajatuksena mehut. 😀 Mutta haluan silti tehdä tämän koska uskon että siitä on itselleni suuri hyöty tulevaisuudessakin. 🙂

 13. Ei voi olla totta että joku laskee kaikki mitä omistaa….huh huh! Miten oikein ehdit ja viitsit?

  1. Päivi: Tykkään tehdä listoja ja vaikka tuohon saa uhrata aikaa melko paljon, niin ei se silti ole kamalaa. On itseassa tosi kivaa käydä läpi tavaroita ja samallahan ne laskee kun muutenkin niitä lajittelee. 😀

  1. Sissi: En tiedä vielä, siellä on kahta laatikkoa ja niiden sisältöä lukuunottamatta vain sellaista tavaraa, joista pitäisi hankkiutua eroon. 😀 Kevään aikana aion kärrätä kaiken myyntikuntoinen kirpparille, todennäköisesti jo ennen maaliskuun loppua. Tavoitteeni on että varastossa ei olisi näiden kahden laatikon lisäksi yhtään mitään. 🙂

 14. Itselläni ei olisi kyllä aikaa moiseen mutta onhan tuo sinällään järkevää, jos omistaa paljon arvokasta tavaraa, että ne on listattuna ja kuvattuna jos vaikka tulipalo tulee tai asuntoon murtaudutaan. Vakuutukset tulee ainakin oikein.

  1. Nuppu: Tuossa oli ihan hyvä pointti kyllä, mutta eipä meillä sellaista arvotavaraa ole jolla olisi vakuutuksen kannalta kovinkaan suurta merkitystä. 🙂

 15. Tässä oliki hyvä johdattelu seuraavaan toivepostaukseen: mitä kaikkea varastosi sisältää? With all the respect: kerrot olevasi entinen tavaran hamstraaja, mutta tunnut silti ostavan aika paljo uutta, mihin ne katoavat esittelypostauksen jälkeen? 🙂 varastoon kerrot tunkevasi &quot;ylimääräisen&quot; tavaran, niin tuossa mietinomassa pikkupäässäni että hamstraatko sitä tavaraa nyt sitte sinne varastoon kodin sijasta.

  1. mandaliisa: Olen myynyt ja lahjoittanut hutiostoksiani ja vanhan sisustuksen mukaisia juttuja pois uuden alta, enkä ole varastoinut ylimääräistä tavaraa enää vuosiin. Varastossa on vain kaksi laatikollista sellaista säilytettävää, joitä säilytän ihan säilyttämisen vuoksi. Toinen laatikko on tytön muistojuttuja ja toinen on tytön leluja, joita vaihdellaan nykyisten kanssa päittäin aina välillä. Lelut pysyy tuoreempina kun niitä pyörittää säilytyksestä leikkeihin ja toisinpäin. 🙂

 16. On kyllä tosi hyvä, että pidät yllä tavaran karsimisteemaa. Siitä on saanut inspiraatiota ja tasaisin väliajoin muistutusta omaankin projektiin. Ihmisethän usein valittelevat, ettei kaappitila riitä, kun itse asiassa tavaraa on liikaa. Suhtautuminen tavaran määrään tietysti vaihtelee, itseäni alkaa ahdistaa, jos on liikaa kamaa eikä sille mitään järkevää paikkaa. Jospa pääsisi siihen, että kaapeissa – ja siellä pahuksen ylitäydessä kellarikomerossakin – olisi tilaa.

  1. Tuuli: Minäkin valitin joskus samaa ja syytin tilanpuutetta siitä että paikat olivat sotkussa ja epäjärjystyksessä. 🙂 Nyt kun olen vuosia vähentänyt tavaramäärää, olen samalla karsinut myös säilytystilaa pois. Yksi tärkeimmistä tavoitteistani on ollut, että jokainen omistamani tavara on sen verran katseenkestävä, että niitä voi pitää esillä. yritänkin välttää tavaran säilyttämistä kaapin kätköissä viimeiseen asti ja mietin jopa keittiövälineiden kohdalla niiden ulkonäköä ja sisustukseen sopivuutta. Monesta tämä saattaa olla hassua, mutta minulle on tärkeää että omistan vain sellaisia tavaroita joita haluan katsella esillä. 😀

 17. Huh-huh! Mulla ei ikinä ole niin paljoa aikaa, että tällaista lähtisin tekemään… ja vaikka olisikin niin ennemmin lähden vaikka ulos lenkille 😀

  1. Rose: No eihän lenkki ja tavaroiden laskeminen / romun raivaus / siivoaminen sulje toisiaan pois. 🙂 samaan aikaan niitä ei tietenkään voi tehdä, mutta eihän tavaran laskeminen ole mikään iso ja jatkuva juttu, vaan kerta keikka niin sanotusti. samalla kun siivoaa ja järjestelee, voi helposti laskea tavaratkin samalla kertaa. Pelkkä laskutoimituskin riittää, ei kai monikaan niitä jaksaisi ylös kirjoittaa samalla tavalla kuin minä tein postaustani varten. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *