Monikäyttöiset luottovaatteeni

Tein teille vaatepostauksen pari viikkoa sitten, jossa listasin jokaisen vaatekappaleen, asusteen ja kenkäparin 75 yksilön kokoelmastani. Nyt kokonaisluku on 78kpl, sillä Seppälään oli tullut uusi erä lempparineuleitani ja ostin niitä kolme lisää. 🙂 

Valkoinen neuletakki asukokonaisuus Omakotivalkoinen
Valkoinen neuletakki asukokonaisuus Omakotivalkoinen

Valkoinen polvimittainen neuletakki

Löysin ensimmäisen pitkän neuletakkini viime kesänä ja siitä asti se on ollut vaatevarastoni käytetyin kappale. Siksi olinkin riemuissani, kun alkuviikolla  kurkistin Seppälän ovesta sisään ja heti ensimmäisessä vaaterekissä vilkkui näitä lempparineuleitani. 🙂

Avonainen ja napiton neuletakki on malliltaan rento, mutta tarvittaessa se taipuu myös asialliseen menoon. Legginsien, pitkän trikoopaidan ja nahkaisten ylipolvensaappaiden kanssa pidän neuletakkia auki. Suorien housujen tai mekon kanssa puettuna kuron neuletakin vyötäröltä kasaan ohuella vyöllä.

Kohta vuoden vanha neuletakkini on viime viikkoina mennyt siihen kuntoon, että se kelpaa enää rentoiluun. Pinnassa on pientä nyppyä ja sivusauma on alkanut kiertämään hieman. Epäsiisti se ei kuitenkaan ole, mikä on suoranainen ihme, sillä edulliset ketjuliikkeiden neuleet eivät useinkaan ole kovin pitkäikäisiä.

Valkoinen neuletakki asukokonaisuus Omakotivalkoinen

Napitettu neuletakki

Tämä aavistuksen lyhyempi mutta silti pitkä neuletakki on malliltaan todella kaunis. Se istuu päällä nätisti, eikä se pussita selästä, kuten monet vastaavan mallin neuletakin minulla tekevät. V-aukko on syvyydeltään sopiva, ei liian avonainen muttei liian snaftikaan. Paitapuseron kaulukset saa tosi kivasti näkyviin. Kuten edellinen malli, voi tätäkin käyttää missä ja milloin vain. 🙂

Valkoinen trikoopaitai asukokonaisuus Omakotivalkoinen

Viskoositrikoo – Lempipaita Seppälästä

Olenkohan koskaan postannut teille tästä Seppälä Womanin viskoosisesta trikoosta? Nämä ovat nimittäin unelmanpehmoista ja kauniisti laskeutuvaa kangasta. Minulla on menossa jo ties kuinka monennet paidat. Valkoinen on lempparini, mutta olen omistanut myös mustia ja beigejä trikoopaitoja sekä -toppeja eri pituisina versioina.

Viskoositrikoisen paidan sävy ei ole vitivalkoinen, vaan tismalleen samanlainen kuin ylläolevissa neuletakeissakin. Sävy taittaa aavistuksen kermaan, muttei ole kuitenkaan kermanvalkoinen, ja itselleni tämä pehmeän valkoinen on valkoisista se paras.

Ihoni on sävyltäänon keltaiseen taittava ja hiuksisissani on voimakas punapigmentti, jonka vuoksi vitivalkoinen näyttää kasvojen lähellä (huivit, paidat, hatut) usein liian kovalta ja korostaa ihoni keltaisuutta. Tämä pehmeämpi valkoisen sävy on neutraali ja se korostaa minusta kivasti hiuksieni suklaanruskeaa väriä.

Valkoinen neuletakki asukokonaisuus Omakotivalkoinen
Valkoinen neuletakki asukokonaisuus Omakotivalkoinen

Kriteerit vaatteiden ostamiselle

Oma tärkeysjärjestykseni vaatehankinnoissa on seuraava:

 • Mukavuus / istuvuus
 • Yhteensopivuus olemassa olevien vaatteiden kanssa (väri, malli)
 • Materiaali / laatu sekä hinta. Hinta-laatu tason on oltava kunnossa, oli kyseessä kallis tai edullinen tuote.

En tiedä olenko itse tullut vanhaksi vai mistä on kyse, mutta Seppälästä olen tehnyt viimeisen vuoden aikana yllättävän hyviä löytöjä. Minusta valikoima on parantunut huikeasti ja klassisten perusvaatteiden lisäksi on valikoimassa myös aikuisempaan makuun sopivia nahkalegginsejä ja trendikkäämpiä elementtejä. Vaatemerkeissä Zara on silti vielä ykkönen, mutta myönnettävä on että Seppälä on minulla heti kakkosena. 🙂 

Pirtsakkaa perjantaita kaikille!20 kommenttia “Monikäyttöiset luottovaatteeni

 1. Näyttää todella hyvältä!<br />
  <br />
  Mutta sitten taas mä itse vaatisin vaatteelta pidempää käyttöaikaa kuin vuosi. Mun mielestä tuollaisten vaatteiden pitää kestää paljon kauemmin sen näköisinä, että niitä kehtaa pitää vaikka töissä. Mulla itsellä on vastaavia, mutta toisten edullisten ketjujen neuletakkeja – ja nämä ovat kestäneet paljon pidempään.

  1. Krisse: Minulla on ollut useamman laatumerkinkin neuleita, mutta nekään eivät siistikuntoisena ole vuotta pitempään kestäneet. Espritin V-aukkoinen perusneuleeni meni huonoon kuntoon alle kymmennessä pesussa ja sen seurauksena en olekaan enää raaskinut ostaa satasen neuleita. Tämä Seppälän neule yllätti todella positiivisesti, sillä en odottanut tämän kestävän siistinä paria pesukertaa enempää. Minusta vuosi on jo aika arvostettava aika siistikuntoisena pysymiseen alle kolmenkympin neuleen osalta. 🙂

  2. Käyttöikää arvioitaessa on hyvä ottaa huomioon myös garderoobin koko ja vaatekierto. Itse pyrin aktiivisesti pitämään vaatevaraston pienenä jonka seurauksena yksittäiset vaatekappaleet joutuvat pienemmässä kierrossa luonnollisestikin kovemmalle käytölle ja kulutukselle. Neljän neuletakin kierrossa vaate kuluu väistämättä nopeammin kuin kahdenkymmenen. Toki olisihan se ihanaa ja ehdottomasti tavoittelemisen arvoista, että lempineule kestäisi vuosikausia . 🙂

  3. Jessica: naulan kantaan! 🙂 Minä olen käyttänyt kohta vuoden vanhaa neuletakkiani lähes päivittäin, eli wash and go-tyylillä. Ja pitkään se oli jopa ainut neuleeni. 🙂

 2. Minkä hintaisia Seppälän trikoopaidat ovat? Olen käyttänyt jo pitkään ainoastaan Vilan trikoopaitoja ja toppeja, jotka ovat huippulaatua! Eivät nyppyynny ollenkaan ja pitävät muotonsa täydellisesti. Ajattelin vain, että jos Seppälän tuotteet ovat yhtä hyviä ja halvempia niin vaihdan sinne ;)<br />
  <br />
  Useinhan ketjuliikkeiden neuleiden huonous johtuu siitä, että niissä käytetään materiaalina hyvin paljon akryyliä, joka nyppyyntyy tosi pian. Senpä vuoksi aina ensimmäisenä tarkistan neulepaitojen valmistusmateriaalin. Akryylipaitoja ei meidän taloon tuoda enää lainkaan! :)<br />
  <br />
  Ennen kaikkea mukavan näköisiä on sinun käyttövaatteesi 🙂 Mukavaa viikonloppua!

  1. Sipuli: Seppälän trikkopaidat ovat mallista riippuen 10-15 euron hintahaarukassa, eli perushintaisiksi niitä sanoisin. 🙂 Vilan trikoo on myös todella hyvälaatuista, se on aavistuksen paksumpaa viskoosisekoitetta kuin nämä Seppälän. Hintaeroa ei taida olla montaakaan euroa, Vila on hinnaltaan erinomainen kun miettii kuinka pitkäikäisiä ne trikoopaidoiksi ovat. <br />
   <br />
   Akryyliä en suosi minäkään, monesti paita on entinen kapistus jo ennen ekaa pesua. Pahimpia on olleet ne paksut akryylineuleet jotka nöppääntyvät kainaloista jo ekan käyttökerran jälkeen. <br />
   <br />
   Olen mukavuudenhaluinen peruspukeutuja, en kaipaa mitään kovin räväkkää päälleni ja tykkään pehmeistä sävyistä, tummansinisestä sekä mustasta. Pukeutumiseni ei tarjoa kovin kummoista inspiraatiota, mutta jos siellä ruudun takana on muita mukavuudenhaluisia tylsimyksiä, saa vaate- ja asupostauksistani ehkä jotakin irtikin. 😀

  2. Henkilökohtaisesti voin suositella Vero Modan trikkoopaitoja, ovat todella hyviä ja kestävät pesusta pesuun…!!

  3. Rose: Vertsullakin on hyvä trikoo, onko peräti nykyään sama sekoitus kuin Vila Basicissäkin, eli viskoosia, puuvillaa ja elastaania? 🙂

 3. Mulla on myös noita Seppälän neuletakkeja ja olen ollut tyytyväinen. Aiemmin olen käyttänyt muun muassa Vero Modan ja Esprin neuletakkeja, mutta niissä hinta-laatusuhde ei ole edes murto osaa tuosta (Vaikka nuo Esprin neuletakit maksavatkin tuplasti).

  1. Veera: Espritillä on paljon laadukkaita vaatteita, mutta heilläkin valikoimaan on eksynyt muutamia vähemmän kestäviä yksilöitä. satsasin Espritin neuleeseen olettaen sen kestävän siistikuntoisena usemman vuoden, mutta sille kävi samalla tavalla kuin usealle H&amp;M:n kympin neuleelle, menetti muotonsa, saumat kiertyivät alareunasta ja hihoihin tuli nöppää. Se satanen kirpaisi ja päätin silloin etten enää koskaan osta yli 50€ neuleita. 🙂 Veromodan puuvillaneule on ihan ok, ei kallis muttei kovin pitkäikäinenkään. Minusta se peruspuuvillainen neulos muuttuu pesussa tosi kovaksi ja kuivuriin kun lopulta sen laitoin, tuli ulos kokoa XXXXXS pituinen &quot;pitkä neule&quot;. 😀

  2. Itse olen ostanut Espritin yli satasen farkut ja ne menivät alle puolessa vuodessa rikki. 😀 Olen päättänyt että en enää ikinä maksa farkuista niin paljoa. 😀

  3. Pesunalle: Minulla on käynyt monesti samoin kalliimpien merkkifarkkujen kanssa. MissSixty kun oli aikoinaan suurinta muotia, omistin itse useammat farkut. Niiden pahin vika oli toisen lahjesauman kiertäminen ja se että pöksyt ratkesi haarasaumasta liian löysän saumuriompeleen vuoksi. Leen farkut hajosivat myös lahkeen sisäsaumasta parin kuukauden aktiivisen käytön jälkeen. Toki nämä voivat olla yksittäin tapauksia suuresta massasta, mutta kyllä silti itseäni harmitti tosi paljon. Espritin farkuista ei ole kokemusta, mutten itsekään enää raaski satasen farkkuja ostella. Zaran 40€ farkut ovat kestäneet minulla tosi hyvin käytössä, jo vuosia. JOs sattuvat hajoamaan niin ei harmita läheskään niin paljon kuin kalliimpien merkkien suhteen. Odotukseni Zara farkkujen eliniästä on jo nimittäin ylittynyt puolella. 😀

 4. Onko noita neuletakkeja muita värejä kuin valkoinen? Esim mustaa? Minkä hintaisia nämä kaikki esittelemäsi ovat?

  1. Anu: Neuletakkeja on useampia värejä, mustaa löytyy molemmista malleista. Seppälän sivuilta voit kurkata valikoiman. 🙂 Molemmat neuleet ovat 29,95, trikoopaitojen hintahaarukka on mallista riippuen 10-15 euroa. :)<br />
   <br />
   <a rel="external nofollow" href="https://www.seppala.fi/neuletakki/fi_2008414/dp?openGroup=5058&quot; target="_blank">https://www.seppala.fi/neuletakki/fi_2008414/dp?openGroup=5058</a><br />
   <br />
   <a rel="external nofollow" href="https://www.seppala.fi/neuletakki/fi_2000878/dp?openGroup=5058&quot; target="_blank">https://www.seppala.fi/neuletakki/fi_2000878/dp?openGroup=5058</a&gt;

 5. Nämä sinun vaatejutut on mielenkiintoisia. Kaksi viikkoa oon etsinyt valkoista neuletakkia, pitääkin Seppälään mennä katsomaan. Onko sinulla kokemusta Lindexin vaatteista?

  1. Lina: Seppälässä on useita malleja valkoisessa värissä, joten kannattaa käydä katsomassa ja sovittelmassa. 🙂 Olen ollut Lindexillä töissä joten kokemusta löytyy. 😀 Neuleet on ihan ok laatua, perusneuleet kestävät hyvänä pitempään kuin trendimalliston neuleet. Riippuu materiaalista mitä ostaa, viskoosisekoiteneuleet on Lindexissäkin hyviä, mutta heillä taitaa nykyisin olla enimmäkseen puuvillaisia ja akryylisiä neuleita. 🙂

 6. Seppälän neuleet olivat kyllä hyväntuntuisia, mutta liian pitkiä. Melkein polveen. Ja lyhyt neule oli sitten vain vyötärölle, olisin halunnut sellainen mikä on just ja just takapuolen alle. Etsintä jatkuu siis.

  1. Lina: peffan alle ulottuvaa mallia ei taida tosiaan olla SEppälällä nyt. Pitkät ovat lähes polveen ja lyhyet loppuvat housun vyötärölle. Minä olen itse pitkien neuletakkien ystävä, tykkään käyttää niitä legginsien kanssa ja silloin ne saa olla mekkomaisia, kunhan eivät ole telttoja kuitenkaan. 🙂

 7. Miekin olen löytänyt nykyisin seppälästä todella kivoja vaatteita. Miulla oli monta vuotta hm:n perus neuletakki joka oli tosi hyvä, mutta lopulta se tuli tiensä päähän. Niitä nykyisiä ei viitsi edes ostaa kun jo kaupassa näkee ettei ne ole hyviä. Nykyinen musta perus neuletakki on seppälästä ja hyvältä vaikuttaa.

  1. Mari: H&amp;M:n neuleissakin on yksittäisiä helmiä, ennen niitä tuntui olevan enemmän kuin nykyisin. Seppälän neuleet ovat minusta hintansa väärtejä ja onneksi heillä tuli valikoimaan lisää pitkää avointa neuletakkimallia. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *