Arkisen tarpeellisen tavallinen sisustus :)

Sisustamisessa minua on viimeisen vuoden aikana eniten kiehtonut arkisuus ja arkisten käyttöesineiden hyödyntäminen kodin kaunistamisessa. Koristeiden, koristeellisuuden ja luksuksen aika on auttamattomasti ohitse ja sellaista hotellimaista ylellisyyttä en oman kotini sisustukseen enää kaipaa. Silmäni lepää nykyisin arkisemmissa yksityiskohdissa, tarpeellisissa tavaroissa ja kokonaisuuksissa joilla on selkeä funktionaalinen syy olla olemassa. Hyllyseinäni on yksi näistä asioista ja se saikin tänään uutta täytettä ruokakaupan tarjousyrttien muodossa. 🙂

Sisustaminen yrteillä - Arkivinkit Omakotivalkoinen
Sisustaminen yrteillä - Arkivinkit Omakotivalkoinen
Sisustaminen yrteillä - Arkivinkit Omakotivalkoinen

Ruokailutilan sisustus

Eva Solon yrttiruukut ja Uashmaman paperiset pestävät pussukat ovat yksiä fiksuimmista koskaan tekemistäni ostoksista. Niiden elinkaari on pitkä ja käyttötarkoituksia voi soveltaa tarpeen mukaan lähes rajattomasti. Hyvä arkisisustuksen esimerkki on Sagaformin Fix-yrttiruukku, johon laitoin yrtin sijasta tällä kertaa sävyyn sopivia limejä. Eva Solon ruukkujakin voi käyttää vastaavalla tavalla, sillä posliininen valkoinen yläosa ja maitolasia oleva alaosa ovat erilliset. Niitä voi käyttää pieninä kulhoina esim kattauksessa tai kylpyhuoneessa. 🙂

Sisustaminen yrteillä - Arkivinkit Omakotivalkoinen
Sisustaminen yrteillä - Arkivinkit Omakotivalkoinen
Sisustaminen yrteillä - Arkivinkit Omakotivalkoinen
Sisustaminen yrteillä - Arkivinkit Omakotivalkoinen

Sisustaminen yrteillä

Yrtit kuuluvat ehdottomasti arkisen hyötysisustuksen piiriin. Ne ovat kauniita syötäviä sisustuselementtejä, joista kaiken lisäksi tulee hyvää tuoksua kotiin. Myös mielenvirkistystä olen itse havainnut tapahtuneen aina kun kotona on yrttejä tai muita kasveja / kukkia. 🙂

Sisustaminen yrteillä - Arkivinkit Omakotivalkoinen
Sisustaminen yrteillä - Arkivinkit Omakotivalkoinen
Sisustaminen yrteillä - Arkivinkit Omakotivalkoinen
Sisustaminen yrteillä - Arkivinkit Omakotivalkoinen
Sisustaminen yrteillä - Arkivinkit Omakotivalkoinen

Kruunukynttilät, lautasliina ja paperipussukat

Sisustusesineiden virkaa toimittavat myös kruunukynttilät sekä lautasliinat, jotka löytyvät hyllyllä olevista paperipussukoista. Polttelen edelleen iltaisin aika paljon kynttilöitä, joten on näppärää kun voi ohikulkiessaan vaihtaa kynttilän vanhan loppuun palaneen tilalle. Viikottain sitä on tähän mennessä saanutkin tehdä, mutta auringonvalon lisääntyessa ja päivän pidentyessä kynttilät joutavat kaappiin odottelemaan syksyä. 🙂

Sisustaminen yrteillä - Arkivinkit Omakotivalkoinen

Keväiset sisustusvärit

Tämän kevään ja kesän sisustusvärit tulevat olemaan valkoinen, vihreän sävyt ja vaaleat puulajit kuten tammi ja saarni. Avaraa, valoisaa, raikasta, vehreää, piristävää, siistiä, tilavaa, kaunista, viihtyisää, järjestelmällistä ja ennen kaikkea helppoa elämää on näiden seinien sisäpuolella. 🙂 

Tyttö tahtoo muuten vaihtaa huoneensa seinän väriä. Olemme neuvotelleet asiasta useamman viikon ja neidin pää ei käänny. Hän on määrätietoinen ja hämmästyttävän hyvä argumentoimaan perusteluja vaikka on vasta vajaa 4-v. 🙂 Siispä ensi viikko on viimeinen mietintäviikko ja jos sama kanta edelleen pitää, lupasin neidille että hän saa uuden värisen seinän keltaisen tilalle. Väriä en vielä paljasta, mutta sen verran vinkkaan että hempeä tai pastellinen se ei ole. 🙂

Viettäkäähän ihana lauantai-ilta!


Seuraa myös Instagramissa 

10 kommenttia “Arkisen tarpeellisen tavallinen sisustus :)

 1. Kauniita, mutta mielestäni liika on aina liikaa yrteissäkin. Basilikaakin taitaa olla kolme erilaista.

  1. Anna: Basilikaa on neljä ja ihan tarkoituksella. 🙂 Ruokaan meni eilen kaksi kokonaista basilikaa ja nypin irti puolet jokaisesta, koska halusin säilyttää ne elinkelpoisina tulevia basilika-tarpeita varten. Jos kaikki lehdet nappaa pois, ei minulla ole enää lähtenyt varret kasvamaan. Siksi napsin vain puolet käyttöön ja jätän toisen puolikkaan kasvamaan minulle lisää syötävää. 🙂

 2. Joo nyt ehkä vähä karkas yrtit lapasesta 😉 Mielestäni näyttää paremmalta kun on vain muutama.

  1. Tiina: Mitä tähän nyt sanoisi? 🙂 Yrtit ovat sisustuksen lisäksi myös ihan syömistä varten, joten ulkonäkö ja yli-yrttisyys ei haittaa minua yhtään. 🙂

 3. Yrtit ovat ihania mutta meillä koko yrttipuska menee kerralla tai sitten siitä ei ekan käytön jälkeen jää mitään noin kaunista sisustussilmää hivelevää puskaa jäljelle kuin sinulla vaan sellainen reppana reuhka:D Hollannissa kasvatin yrttejä isoissa ruukuissa ulkona ja ajattelin kokeilla samaa nyt täällä Suomessa meidän lasitetulla partsilla:) Taitaakin kohta olla aika laittaa siemenet idätysruukkuihin!

  1. Sissi: Näin meilläkin mutta ratkaisin ongelman ostamalla yrttejä enemmän, jolloin voin napsia vain puolet lehdistä ja jättää toisen puolen kasvamaan. 🙂 Neljästä basilikasta käytin eilen pastakastikkeeseen puolet eli kaksi kokonaista basilikaa. Nappasin puolet jokaisesta, joten jokainen basilika selviää herkkusuun hyökkäyksestä ja viikon päästä niistä voi taas viedä puolet pois. :)<br />
   <br />
   Minäkin ajattelin kokeilla lasitetulla parvekkeella yrttien kasvatusta ihan siemenistä asti. Yhteen isoon ruukkuun ajattelin neljä yrttiä istuttaa ja jos ne alkavat kasvaa kunnolla, laajennan puutarhaani isommaksi. 🙂

 4. Ihanan vehreän ja raikkaan näköistä! Itse uudistin lastenhuonetta ja joku sieltä tuntui puuttuvan. No ei muuta kuin pari vihreää tekokasvia kauniisiin pentikin koreihin ja jo tuli yleisilmeestä paljon raikkaamman ja viimeistellymmän näköinen. Käy kurkkaamassa jos vain suinkin ehdit 🙂

  1. deliciousliving: Tuo onkin hyvä konsti ja saatampa itsekin napata tuon idean tytön huoneeseen. Aidon näköinen tekokukka sopii hyvin lasten huoneeseen, koska sitä ei tarvitse varjella lentäviltä leluilta ja uteliailta multapeukaloilta. :D<br />
   <br />
   Tulen kurkkaamaan nyt heti. 🙂

 5. Vai että liikaa… No, jos niitä oikesti käyttää ruuanlaitossa, tarvii niitä olla reilusti että niistä voi ottaa jotain syötäväksi. Kuten Miia jo tuossa selilttikin jollekin epäilevälle. Mutta jos käyttää yrttejä vain leikkokukkien tapaan, riittää vähempikin. Yrtit on hienoja kokonaisina, mutta kun alat napsia oksia pois, nopeasti näyttävät aika kauheilta :)<br />
  <br />
  Ai niin. Oletko Miia käyny Kaaren Sokoksella? Naistenvaateosastolla on hinoja huonekaluja ja valaisimia… 😉

 6. Ihanat yrtit 😉 kestääkö sulla nuo noissa evan purkeissa hyvin? Ja onko vain yksi vai useampi laitettu samaa ruukkuun? Mulla aika nopeesti niinku kuivuu kasaan noi yrtit vaikka on vettä?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *