Viihtyisästi sisustettu kaupunkiparveke!

Kaupallinen yhteistyö: Plantagen Suomi

Reipas kolmetuntia tuli ahkeroitua parvekkeen parissa ja kyllä kannatti. Parveketta ei meinaa edes tunnistaa samaksi tilaksi kuin mitä se ennen oli, niin suuri muutos on tapahtunut. Kaikista merkittävimmät yksityiskohdat ovat Plantagenin yhteistyökampanjan kautta saamani mustat koristekivet sekä neljä kaunista vihreää kasvia, jotka yhdessä tekevät parvekkeen sisustukseen sen viimeisen silauksen. Nyt toivotankin teidät kaikki tervetulleeksi kaupunkiparvekkeeni virtuaaliesittelyyn! 🙂

Viihtyisä sisustus kaupunkiparvekkeelle - Sisustusvinkit Omakotivalkoinen
Viihtyisä sisustus kaupunkiparvekkeelle - Sisustusvinkit Omakotivalkoinen
Viihtyisä sisustus kaupunkiparvekkeelle - Sisustusvinkit Omakotivalkoinen
Viihtyisä sisustus kaupunkiparvekkeelle - Sisustusvinkit Omakotivalkoinen

Musta koristekivireunus ja upotetut spottilamput

Parvekkeen ulkoreunoilla on musta koristekivireunus, johon olen upottanut 10 puutarhaspottia. Spottivalot toimivat automaattisella hämäräkytkimellä ja luovat kaunista epäsuoraa tunnelmavaloa pimeään vuorokaudenaikaan. Spottien asennuksesta teen oman postauksen loppuviikon aikana. Valkoisen nurmimaton ja mustien järvikivien kontrasti on minusta upea! ❤︎

Viihtyisä sisustus kaupunkiparvekkeelle - Sisustusvinkit Omakotivalkoinen
Viihtyisä sisustus kaupunkiparvekkeelle - Sisustusvinkit Omakotivalkoinen
Viihtyisä sisustus kaupunkiparvekkeelle - Sisustusvinkit Omakotivalkoinen
Viihtyisä sisustus kaupunkiparvekkeelle - Sisustusvinkit Omakotivalkoinen

Sitruspuu parvekkeella

Kuljeksin eilen Plantagenin myymälässä kirjaimellisesti hullaantuneena kaikesta näkemästäni. Jos parveke olisi suurempi (tai jos olisi se oma ihana piha mitä laitella), olisin tahtonut kokeilla hortonomisia kykyjäni mm. kanariantaatelin ja oliivipuun kanssa. Pakko oli kuitenkin pitäytyä neljässä kasvissa, koska tilaa tai ruukkuja ei ole suuremmalle viidakolle. Yritin valikoida mahdollisimman sekalaisen sakin kasveja ja kukkia, joista yhdistämällä tulee kivan näköinen ja rento kokonaisuus. Spiraalivihvilä, puksipuu, tuoksuvainen laventeli sekä hedelmäinen sitruspuu toimvat hyvin yhdessä, vaikka ovatkin keskenään hyvin erilaisia. 🙂 

Viihtyisä sisustus kaupunkiparvekkeelle - Sisustusvinkit Omakotivalkoinen
Viihtyisä sisustus kaupunkiparvekkeelle - Sisustusvinkit Omakotivalkoinen
Viihtyisä sisustus kaupunkiparvekkeelle - Sisustusvinkit Omakotivalkoinen
Viihtyisä sisustus kaupunkiparvekkeelle - Sisustusvinkit Omakotivalkoinen

Valkoinen matto ja kalusteet parvekkeella

Valkoisen kodin parvekkeen ei kai voi olettaakaan olevan muuta kuin valkoinen? 🙂 Matto ja kalusteet tekevät koko parvekkeen yleisilmeestä valkoisen vaikka harmaata ja tummia sävyjä on käytetty tilassa yhtä paljon. Seinät ja kivet muodostavat ikäänkuin kehyksen kaikelle tuolle valkoiselle. Juuri tuon rajauksen vuoksi valkoinen toimii noin hyvin ulkotilassakin.

Viihtyisä sisustus kaupunkiparvekkeelle - Sisustusvinkit Omakotivalkoinen
Viihtyisä sisustus kaupunkiparvekkeelle - Sisustusvinkit Omakotivalkoinen
Viihtyisä sisustus kaupunkiparvekkeelle - Sisustusvinkit Omakotivalkoinen
Viihtyisä sisustus kaupunkiparvekkeelle - Sisustusvinkit Omakotivalkoinen

Raikas ja rauhoittava parvekepuutarha

Vihreä ja valkoinen on yksi suosikkiväriyhdistelmistäni vuodesta toiseen. Mikään ei raikasta vihreää niin kauniisti kuin valkoinen ja valkoisen raikkaus korostuu minusta parhaiten vihreään yhdistämällä. Lopputulos: Tuplaraikasta! 🙂

Viihtyisä sisustus kaupunkiparvekkeelle - Sisustusvinkit Omakotivalkoinen
Viihtyisä sisustus kaupunkiparvekkeelle - Sisustusvinkit Omakotivalkoinen
Viihtyisä sisustus kaupunkiparvekkeelle - Sisustusvinkit Omakotivalkoinen
Viihtyisä sisustus kaupunkiparvekkeelle - Sisustusvinkit Omakotivalkoinen

Näin saat lattiaspotit parvekkeelle

Olen aina haaveillut maahan upotetuista spoteista ja tuskaillut sitä kun parvekkeen betonilattiaan ei voi jälkikäteen niitä upottaa. Tämä koristekiviin jemmatut spotit -idea tuli mieleeni kuin salama kirkkaalta taivaalta ja olen niin tyytyväinen että lopputulos on onnistunut ja toimiva. Tummansävyiset kivet olivat myös täysin oikea valinta, hyvä etten päätynyt valkoisiin kiviin. 🙂

Viihtyisä sisustus kaupunkiparvekkeelle - Sisustusvinkit Omakotivalkoinen
Viihtyisä sisustus kaupunkiparvekkeelle - Sisustusvinkit Omakotivalkoinen

Kalusteet, jotka sopivat myös käyttöön

Parvekkeen kalustuksen kanssa oli aikamoinen homma. Halusin yhdistää nojatuolit ja ruokapöydän, mutta eihän niitä näin pieneen tilaan saanutkaan toimivasti. Kokonsa puolesta ne mahtuivat kyllä, mutta parveke oli niin sumpussa ja ahdaskulkuinen, ettei se kovin nätiltä näyttänyt. Siispä otin lennosta käyttööni sisustussovelluksen nro kaksi ja siirsin tytön huoneesta ylimääräiseksi jääneen PS-peltikaapin ulos. Myös toinen 40x40cm kokoisista HAY Tray-pöydistä pääsi parvekkeelle asumaan kesäksi. Parveke onkin nyt kuin kakkosolohuone – tavoite siis saavutettu!. 🙂

Haluan erikseen kiittää Vantaan Tammiston Plantagenin ammattitaitoista henkilökuntaa hyvästä palvelusta ja mukavasta myymäläkierroksesta! Kiitos myös Sannalle joka mahdollisti tämän kivan yhteistyöprojektin! <3

Nyt saa kesä tulla! Ja huominen vappugrillaus! 🙂

Ihanaa iltaa kaikille!77 kommenttia “Viihtyisästi sisustettu kaupunkiparveke!

 1. Siis aivan ihana! Ja huippuidea laittaa valot kivien sekaan. <br />
  Varmasti viihtyy tuolla terassilla 🙂

  1. J: Olen kyllä tosi tyytyväinen lopputulokseen ja tähän spotti-ideaan. 🙂 Valaistus illalla oli ihan mieletön, postailen kuvat siitä vähän myöhemmin tänään. &hearts; &hearts;

 2. Vautsi! Mielettömän ihanan näköistä! Voisin muuttaa tuonne teidän parvekkeelle :D. Olen niin mykistynyt, etten keksi mitään muuta sanottavaa kuin että todella onnistunut lopputulos!

 3. Huikaiseva parveke! Aivan upea. Iltavalaistuksessa spotteineen olisi kiva nähdä myös. Lähdenkin viikonloppuna Plantageniin, se on nyt päätetty 🙂

  1. Vilja: Kiitokset! &hearts; Iltavalaistuskuvia tulossa postauksen muodossa myöhemmin tänään. 🙂

  1. Hannele: Makuuhuoneen puolella ikkunan alla oli niin rumasti betonia ja peltiä näkyvissä. Onneksi kiviä jäi sen verran yli, että sain peitettyä nekin. :)<br />
   <br />
   Aurinkoista ja iloista vappua sinulle Hannele! &hearts;

 4. Tosi kivan näköistä! Laitoitko muuten jotain katekangasta tms. valkoisten kivien alle ruukkuihin? Tai lattialle? Ja pakko kysyä mites Stockalta tilatut pikkupaketit kiviä? Saitko peruttua, palautitko vai etkö vain ottanut tilausta vastaan? Nykyiset kalusteet varmasti parempi kuin ahdettuna ruokapöydän kanssa, pääsee kasvit ja kivet yms. oikeuksiinsa. Ja varmasti noilla kalusteillakin voi syödä ja kahvitella ulkona vaikkapa lisätarjottimien tms. kanssa. Oikein mukavia hetkiä kesähuoneessa! 🙂

  1. Johkis: En laittanut katekangasta laisinkaan. 🙂 Ne Stockmannin tummanharmaat kivet jäivät tulematta koska niitä ei ollut tarpeeksi montaa pakettia saatavilla. Kauppa niiden osalta siis peruuntui kokonaan Stockmannin puolelta. Nyt jälkikäteen mietittynä tämä oli hyvä juttu, sillä nuo Plantagenin omat sileäpintaiset mustat järvikivet ovat paremman näköisiä. 🙂 Nurmimatollakin voi istuksia ja tyynyjä riittää peppujen alle tarvittaessa. Jos kesällä meille tulee isompi porukka viettämään aikaa, aion siirtää isomman Hayn tarjotinpöydän parvekkeelle ja laittaa tyynyt siihen ympärille. Ja onhan meillä noita tuoleja jotka voi kantaa parvekkeelle jos ehdottomasti haluaa istua tuolilla eikä kaksi olemassa olevaa riitä. :)<br />
   <br />
   Iloista vappua sinulle Johkis! &hearts; &hearts;

 5. Ihan ok, mihin laitat toisen &quot;nojatuolin&quot; mitä alunperin suunnittelit? Jotain tästä niinku puuttuu, liian stailattu mutta sinunhan tää on:)<br />
  Aika monta samanlaista kuvaa, yli 20…Minua jotenki ärsytti noin paljon kuvia, Minusta muutama (max 4-5) olisiko sinulla harkitsemisen paikka tässä asiassa?

  1. Niih: Kuten Koomalle tuossa ylempänä jo vastasinkin, yritin kyllä rajata kuvamäärää mahdollisimman pieneksi (12 kuvaa on minusta hyvä maksimi, 5 kuvaa ihan liian vähän näin mittavassa postauksessa). 😀 70% kuvista jäikin julkaisematta mutta näiden loppujen osalta päätin että julkaisen ne kaikki. Niissä on jokaisessa jotain spesiaalia jos pysähtyy niitä tuijottamaan toviksi. Omien kuvien tarkastelu on yksi bloggaamisen haasteista, pitää yrittää miettiä kuvista mitä muut niissä näkee ja mihin muiden ihmisten huomio kiinnittyy… Itse kun katsoo kuvia aina vähän erilaisesta näkökulmasta. 🙂

 6. Todella kauniilta näyttää! Minäkin olen onnellinen että toit mukaan vähän mustaa, pelkillä valkoisilla kivillä olisi ollu pliisuhko 🙂 Rouheat kiviset tai betoniset ruukut sopisivat sekaan myös todella hyvin! 😉

 7. Vau, kerrassaan upea parveke! Kyllä nyt passaa aika viettää kauniilla parvekkeella. Hauskaa Vappua!

 8. Kaunishan tuo on, mutta eikö alkuperäinen syy muutokselle ja viime keväänä ostetun pitkään haaveilemasi sohvan myyntiin ollut nimenomaan se, että saat pöytäryhmän parvekkeelle? Iso rahanmeno ja turhien tavaroiden kulutus ja myynti, vaikka suunnitelma ei sitten onnistunutkaan. Harmi. Kaunista kyllä näinkin!

  1. Lukija: Alkuperäinen syy oli juurikin tuo. 🙂 Rottinkisohvan kanssa olisi ollut todella hankala saada grilliä mahtumaan parvekkeelle niin että se olisi turvallinen, ruokapöydästä nyt puhumattakaan. Pöytä ei nyt mahtunut järkevästi tilaan, se on harmi, mutta olen kyllä niin äärettömän tyytyväinen tähän muutokseen etten kadu yhtään. 🙂

 9. Aivan huikea! Ihan täydellinen parveke. Minä tykkään. Jotain tuollaista fiilistä haluaisin saada omalle pikkutakapihallemmekin. 🙂

  1. antsu: Kiitokset! &hearts; Koristekivillä, valaistuksella ja viherkasveilla / kukilla saa ihmeitä aikaan betonisessa pikkuparvekkeessakin. 🙂 Pihalla olisi varmasti vielä tuplasti tunnelmallisempaa. &hearts;

 10. Ihan täyellinen parveke!! &hearts; Niin kaunis ja raikas &hearts; Ei nuo värit voiskaan muuta olla sinun parvekkeella &hearts; Viihtysin 🙂

  1. Enkeli: Kesäolkkaria tavoittelinkin ja onnistuin mielestäni todella hyvin luomaan sellaisen tunnelman, että parveke on oikea lisähuone eikä pelkästään tylsä parveke. 🙂 Koristekivet ja valaistus tekivät ihmeitä ihan rehellisesti sanottuna. Pelkkä kalustus ei olisi saanut aikaan näin upeaa kokonaisuutta. &hearts;

 11. Ihana matto, upeat kivet, hauska idea lampuista! Meilläkin on jo useampi päivä touhuttu ulkona, eikä valmista ole vieläkään…<br />
  <br />
  Iloista vappua!

  1. Vekarus: teillä taisikin olla kunnon piha, jos en väärin muista? 🙂 Aikaa saa pihahommissa kuluttettua varmasti kymmenkertaisesti minun pikkuparvekkeeseeni verrattuna. :D<br />
   <br />
   Iloista vappua sinulle myös! &hearts;

 12. olis kiva tietää kuinka paljon tämä kaikki yhteensä on maksanut? suunnittelen itselleni jotain tuon vastaista.. todella kaunista on. 🙂 &hearts; oletko laittanut noiden kivien alle jotain kankaan tai jotain muuta?

  1. utelias vain: Laitan sinulle alle erittelyä kustannuksista (hinnat pyöristetty):<br />
   <br />
   – Matot 190€<br />
   – Kivet 160€ (mustat ja valkoiset)<br />
   – Valaistus 90€<br />
   – Kukat 100€<br />
   – Multa 30€<br />
   – Ruukut (Lechuza) 200€ (edullisemmalla pääsee jos ostaa esim Plantagenin omia valkoisia ruukkuja)<br />
   <br />
   Kalusteet:<br />
   <br />
   – Ikean PS kaappi 79€ (vanha)<br />
   – Hay Hee nojatuoli 221€ (vanha)<br />
   – Hay Tray pöytä 159€ (vanha)<br />
   – valkoinen jakkara 9€ (vanha, tuunattu itse, kirpparilöytö)<br />
   – Essent´ial säkkinojatuoli 150€ (kirpparilta)<br />
   – Normann Copenhagen talolyhty 90€ (vanha)<br />
   <br />
   Parveketta varten tehtyihin hankintoihin upposi noin 770€. Kalustusta en laske mukaan kustannuksiin omalta kohdaltani, koska ne ovat myös sisätiloissa käytettäviä ja siirtyvätkin talven tullessa sisäkäyttöön. 🙂

 13. Aivan tosi ihana, raikas ja valoisa, pidän myös tavastasi kuvata nää.. &hearts; hyvää wappua tuolla on kiva avata se skumppa vaikka.

  1. Ritu: Kiitoksia! &hearts; Vappua täällä jo kohta aletaan valmistelemaan. Mansikoita ja lasillinen kuohuvaa olisi alkustarttina tarkoitus herkutella. Itse ruokana on grillattuja kasvisvartaita ja sisäfileetä. Uusia perunoita ja salaattia siihen palan painikkeeksi. Huomenna sitten nakkeja ja Forssan perunasalaattia. 😀

 14. Nätin näköinen, kiva n'hdä miten nuo spotit toimivat, tuovat varmasti nätin valon! <br />
  <br />
  Mua kiinnostaa miksi tuo PS kaappi jäi ylimääräiseksi?

  1. RR: Spotit ovat tosi upeat päällä ollessaan. Postaan tuossa neljän jälkeen kuvat niistä. &hearts;<br />
   <br />
   Tytön huoneessa on muutoksia luvassa toukokuun puolella. Postailen niistä heti kun ne on toteutettuna. PS-kaappi oli tarkoitus säilyttää huoneessa, vaikka sinne ilmestyykin uusi hyllystö. Turha se olisi siellä ollut tosin. PS-kaappi kuitenkin nyt löysi paikan parvekkeelta minne se sopiikin mainiosti materiaalinsakin vuoksi. Paremmin ei olisi voinut käydä. 🙂

 15. Omaan makuuni liian kliininen ja &quot;kalsea&quot;. Muhkeat tyynyt, enemmän istuimia, enemmän pöytäalaa herkuille ja laseille, tunnelmallisia tekstiilejä jne. Siinä omaan makuuni viihtyisä &quot;olohuonemainen&quot; parveke. Mutta makunsa kullakin.<br />
  ps. Tuolla ei istu kuin kaksi ihmistä kerrallaan..?

  1. L: Makuja on erilaisia. Itse tykkään omasta parvekkeestani todella todella paljon. Selkänojatyynyn varmasti laitankin Heen terästuolille myöhemmin, mutta nyt halusin että tuo parvekkeelta avautuva maisema ja lasituksen edessä oleva koristekivistö näkyy kunnolla joka suunnasta. :)<br />
   <br />
   Meidän parvekkeella istuu yleensä vain yksi ihminen kerrallaan, tyttö ei paljoa malta istua ja jos istuukin niin lattialla leikkien. Vieraita varten on kyllä tuoleja koti täynnä, joita voi sitten tarpeen vaatiessa kantaa parvekkeelle. Myös tyynyjä löytyy, lattialle voi tehdä japanilaishenkisen istuinryhmän halutessaan. 🙂

   1. Pisara: Lämpimästi tervetuloa blogini pariin! Mukava kuulla että olet viihtynyt. 🙂 <br />
    <br />
    Ruokapöytä ja valkoiset Hee tuolit on todella oiva yhdistelmä, ne tasapainottaa toisiaan niin kauniisti. &hearts; &hearts; &hearts;<br />
    <br />
    Spottipostausta tulossa noin tunnin sisään! 🙂

 16. Tätä on odotettu siitä lähtien kun kerroit parvekesuunnitelman, hyvältä näyttää Miia! :)<br />
  Erityisesti tykkään noista mustista kivistä spotit, laitathan kuvaa iltahämärässä miltä spotit näyttää? <br />
  Itsekin kuumeisesti pähkäilen meidän lasittamattoman partsin kanssa :/

  1. Jennifer: Spottipostaus on tulossa muutaman tunnin kuluessa. 🙂 Ne näyttävät tosi ihanalta ja luovat kauniin valonsäteet kohtisuoraan ylös yöaikaan. &hearts; &hearts; &hearts; &hearts;

  1. nappi: harmi ettei pöytä ja ne kaksi vihreää tuolia mahtuneetkaan niin hyvin kuin luulin. Mittojen perusteella ne vaikuttivat mahtuvan oikein hyvin ja ympärillekin olisi jäänyt senttien mukaan hyvin tilaa. Todellisuudessa parveke oli täyteen ahdetun näköinen ja kalusteet liian massiivisia. Lopputuloksesta tuli kuitenkin tosi kaunis ja toimiva, grilikin mahtuu parvekkeelle. 🙂

 17. Kivet ja spotit ovat aivan loistava idea, samoin PS-kaappi parvekkeella. Itse hieman vierastan tuota valkoista nurmimattoa, on omasta mielestäni jotenkin liian keinotekoinen ja &quot;blingbling&quot; kun muuten suosit niin ihanan aitoja konstailemattomia sisustuselementtejä.

  1. Kotirouva: Nurmimatto on käytännönsyistä tehty järkivalinta. 🙂 Se kestää pakkasta, sadetta ja säänvaihtelua. valkoisena se toimii minusta parhaiten, ja ympärillä kulkeva koristekivireunus korostuu todella kauniisti. &hearts; &hearts; Toinen mattovaihtoehto olisi ollut juutti tai vastaava, mutta ne eivät siedä suoraa aurinkoa kovinkaan hyvin eikä varsinkaan pakkasta. Halusin maton jonka voi antaa vaan olla paikoillaan ja imuroida tarvittaessa puhtaaksi. 🙂

 18. Voi, minusta ei yhtään oo liikaa kuvia! <br />
  Mitä enemmän kuvia blogeissa sen parempi Minun esteetikon silmälle :)<br />
  Aurinkoista vappua Miia sinnekki 🙂

  1. Meän Satu: MInäkin tykkään itse siitä että on paljon kuvia. Jos näen blogeissa jotakin kaunista, imen itseeni mahdollisimman paljon kuvissa esiintyviä yksityiskohtia. 🙂 <br />
   <br />
   &hearts; &hearts;

 19. Hei,<br />
  <br />
  Jos todella aiot grillata jossain kohtaa parveketta, niin ehdottaisin esim. Ikean tason sijalle ns. apu-/tarjoilupöytää, joka on normaalin ruokapöydän korkuinen, mutta kapea ja pitkä kuten lipasto. Se olisi siirrettävissä ruokapöydäksi keskelle lattiaa tarvittaessa 😉 <br />
  <br />
  Esim. meillä Nonwoodin kapea pitkä apupöytä (valkoinen) tällaisessa tarkoituksessa pienellä parvekkeella.<br />
  <br />
  Ja kaunis parveke, spotit harkintaan meillekin! Saako valkoisen maton pestyä helposti, jos tulee tahroja (ei niitä muitakaan, mutta ei välttämättä näy niin helposti ;))

  1. Grilli mihin: Grillissä on oma jalusta, jonka päällä voi grillailla. Sen voi myös tarvittaessa laittaa ilman jalustaa tuohon kaapin päälle, jos jalustalle ei ole paikkaa. Oma apupöytä olisi näppärä, mutta parvekkeen tila ei anna oikein myöden. Sähköjohdon paikka on ikkunan nurkassa ja se rajoittaa grillin paikkaa myös. :)<br />
   <br />
   Tuo valkoinen nurmimatto on tosi helppohoitoinen, se sopii myös ulos terassille. Se kestää vettä, pakkasta ja kuraa. 🙂

 20. Tosi kaunis parveke! Ja kuvia ei ollut tippakaan liikaa! Minä pidän matosta ja mustista kivistä, tuosta ihanasta &quot;ryppyisestä&quot; nojatuolista ja PS-kaappi sopii tuonne materiaalinsa ja lookkinsa puolesta kuin nenä päähän! Todella todella ihana! &hearts;

 21. Todella kaunista 🙂 minkä kokoisia nuo Lechuzat ovat? Itsekin olen niitä miettinyt mutta jotenkin vaikea hahmottaa kokoa netistä kun täällä ei ole sellaista putiikkia mistä näkisi livenä 🙂

  1. Marika: Ruukkuja on neljää eri kokoa: pyöreitä 21cm (puksipuu), 28cm (vihvilä), ja 35cm (sitruspuu), kantikas korkea ruukku on 30x30x56cm (laventeli). 🙂

  1. Hani: Grilli tuli parvekkeelle vasta hieman ennen h-hetkeä, eli se puuttuu näiden kuvien ottohetkeltä. 🙂

 22. Moikka Miia, <br />
  <br />
  Parveke on upea!! 🙂 Onko saltex nurmimattoja kolme 100×200 koossa parvekkeella? 🙂

  1. jenni: Spottivalot ovat Clas Ohlsonilta. :)<br />
   <br />
   Perusosa on tämä:<br />
   <br />
   <a rel="external nofollow" href="http://www.clasohlson.com/fi/Led-kohdevalot/36-3587&quot; target="_blank">http://www.clasohlson.com/fi/Led-kohdevalot/36-3587</a><br />
   <br />
   Pakettiin kuuluu muuntaja johtoineen, virranjakoboksi, hämärätunnistin sekä neljä spottia. Neljän perusspotin lisäksi ostin kuusi yksittäistä lisäspottia eli näitä:<br />
   <br />
   <a rel="external nofollow" href="http://www.clasohlson.com/fi/LED-kohdevalaisin/36-3588&quot; target="_blank">http://www.clasohlson.com/fi/LED-kohdevalaisin/36-3588</a><br />
   <br />
   Yhteen virranjakoboksiin voi kytkeä maksimissaan kymmennen spottia. Jos niitä tahtoo enemmän, on ostettava toinen perussetti jossa toinen virranjakaja. Minulla on parvekkeellani maksimit eli 10kpl spotteja. 🙂

 23. Kiitos ihanasta parveke postauksesta 🙂 Ihania ideoita sinulla parvekkeelle. Ajattelimme kokeilla omalle lasitetulle parvekkeelle valoja ja kiviä terassimaton tylsää reunaa koristamaan. Minkä kokoisissa paketeissa on kivet saatavana? 🙂 Olen jäänyt koukkuun blogiisi iso kiitos siitä!

 24. Juuri olen pohdiskellut että millä heittäisin meidän vuokra-asunnon parvekkeen rumat reunat piiloon ja mietiskellyt kaiken maailman risuja ja kiviä. Kyllä nuo kivet näyttävätkin kivoilta eikä yhtään hullumpi idea olisi lähteä toteuttamaan! Ihana kun löysin konkreettista kuvaa 🙂

 25. Hei, upea parveke. Näin yli vuoden jälkeen: miten nurmimatto on pysynyt puhtaana? Onko se ollut parvekkeella koko vuoden? Minkä merkkinen tuo nurmimatto on?

  1. Sisustajaoppilas: Matot (3kpl pitkulaisia mattoja yhdistetty yhdeksi isoksi) olivat minulla parvekkeella keväästä talven yli seuraavaan kesään, kunnes kesäsiivousta tehdessäni yksi matoista varastettiin tuuletustelineeltä. Byää ja räyh. Matot pysyivät hyvässä kunnossa, eivät kellastuneet, vaihtaneet väriä tai pakastuneet pakkasilla. Pysyivät vitivalkoisina jopa siitepälyaikaan. Päädyin varastetun maton tilalle ostamaan uudet Ikean lattiaritilät, joten jäljelle jääneet kaksi mattoa ovat viime kesästä asti olleet siskoni ulkoterassilla (suojattu tila). Ne ovat edelleen hyvässä kunnossa, joten mielelläni suosittelen kyseisiä mattoja. Merkki on Saltex ja malli Coral nurmimatto, väri valkoinen, joka on puhtaanvalkoinen eikä vivahda kermaan. 🙂

 26. Moikka!
  Huomasin tämän sisustusidean,kun pähkäilen meidän parveketta.Meillä myös reunoilla nuo korotetut osat ja itse lattia on ikäänkuin tasoa alempana.Onko tuo ihan sääntöjen mukaista,että saa nuo reunat peittää esim.kivillä ja led valoilla?Tuo idea nimittäin toimisi myös meille hyvin.

  1. Maarit: On sääntöjen mukaista kun kivet ovat kooltaan sellaisia että vesi mahtuu liikkumaan kivien lomasta. Nämä järvikivet ovat hyviä siihen, kun ovat pyöreitä ja sileitä ja vesi kulkee estettä niiden lomasta kohti ränniä. Pientä hiekkaa tai soraa ei saa käyttää, se tukkii tuon väylän liian tiiviisti. Myös teräväreunaisissa isommissa kivissä pitää olla tarkkana miten ne asettelee, jottei tule tulppaa. Led-valojen pitää soveltua ulkokäyttöön eli luokituksen tulee olla IP44. Seuraa kuitenkin sadesäällä aluksi että vesi varmasti kulkee oikeaan paikkaan ja kurkista myös miltä led-lamppujen pohja näyttää. Meillä Clasun valosarja oli käytössä monta vuotta, ja viime keväänä alkoi näkymään ruostumisen merkkejä jonka takia otin ne pois käytöstä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *