Mustavalkoista keittiöön!

Olen käyttänyt keittiössä käsien kuivaamiseen ja satunnaiseen tasojen pyyhkimiseen talouspaperia, mutta talouspaperipakkausten kantaminen kaupasta kotiin on alkanut kiukuttaa. 🙂 Olen muutenkin tarkastellut viime kuukausina kulutuskäyttäytymistäni ja miettinyt keinoja miten saan pienennettyä meidän jätemäärää. En ole koskaan oikein pitänyt keittiöpyyhkeistä, koska viileän nihkeään pyyhkeeseen on inhottava kuivata käsiä. Talouspaperista keittiöpyyhkeeseen siirtymisessä on kuitenkin enemmän plussapuolia kuin miinuksia, joten jatkossa kuivaankin käteni Design Lettersin aakkospyyhkeisiin. 🙂

IMG_5995.jpg.jpg

iIMG_5993.jpg

iIMG_5997.jpg

Olin nähnyt näitä kyseisiä pyyhkeitä vain värillisillä ripustuslenkeillä varustettuna (turkoosi ja oranssi lenksu), joten yllätyin erittäin positiivisesti kun omasta pyyhepakkauksestani paljastuikin kaksi pikimustalla lenksukalla ripustettavaa keittiöpyyhettä. 🙂 Nyt pitäisi vielä keksiä mihin kohtaan keittiössä kiinnitän tarrakoukun, ehkäpä pikkuikkunan viereen… 🙂

IMG4741.jpg

iIMG_4727.jpg

Uudet pyyhkeeni sopivat kivasti yhteen Musta5101 -keittiösiivoussarjan tuotteiden kanssa. Musta keittiörätti on jo ehtinyt korvaamaan talouspaperin enkä hetkeäkään ole vaihdosta katunut. Toivottavasti tulen olemaan samalla kannalla myös keittiöpyyhkeestä, kun hyppyseni ensin tottuvat pyyhekuivaamiseen. 🙂

siivousv%C3%A4lineet%204552671.jpg

Tyylikäs mustavalkoinen keittiösiivoussetti näyttää hyvältä, eikä sen osia tarvitse koskaan piilotella. Oma kokoelmani on melkein valmis, vain Normann Copenhagenin joustavasta kumista valmistettu tiskiallas uupuu. Se olisi suuri apu pienen tiskipöydän ja yhden altaan omistajalle puurokattiloita ja paistinpannuja pestäessä. Valkoisia vohvelikuvioidusta mikrokuitukankaasta valmistettuja OnniOon -merkin keittiörättejä haluan myös päästä kokeilemaan, sillä niitä on kovasti kehuttu siskon toimesta. 🙂

Tämmöisiä mietteitä tänä iltana, huomenna siivouspäivä ja kenties jotakin siihen liittyvää höpinää. 🙂 Kivaa iltaa kaikille!

(Kollaasin tuotekuvat valmistajien)

7 kommenttia “Mustavalkoista keittiöön!

 1. Mä olen hurja talouspaperin käyttäjä myös! Pyyhin sillä tasot, lieden, joskus satunnaisia käsin pestyjä astioita sun muita. Sitä kuluu hurjasti ja joskus se kyllä vähän tuntuu hölmöltä kuluttamiselta. Vihaan tiskirättejä. Ne on rumia, roikkuu ärsyttävästi altaan reunalla ja alkaa haisemaan erittäin nopeasti. Olen silti päätynyt hankkimaan mustavalkoisen nätin tiskirätin ja yritän alkaa vähentämään talouspaprun käyttöä. Keittiöpyyhe on kyllä käytössä jatkuvasti, mutta sitä käytetään meillä ainoastaan käsien kuivaamiseen. Kollaasin tuotteet on kivoja, mustan saippua/tiskiainepullon minäkin haluaisin.

  1. Blondi: Ihan sama täällä. 🙂 En ole tykännyt tiskiräteistä samoista syistä johtuen mutta Musta5101 tiskirätti muutti sen. Siinä ei näy lika eikä se haise. Sitä kehtaa roikottaa rättitelineessä altaan reunalla. 🙂 Nyt vielä kun oppisin pois talouspaperin käyttämisestä, vähänkö on kivaa kun ei tarvitse enää raahata kaupasta niitä pakkauksia ja roskaakin tulee vähemmän vietäväksi. 🙂

  2. Tiskirätti ei haise, jos sen lopuksi huuhtelee kylmällä vedellä. Tai ainakin minulla toimii tämä kikka. 🙂 En ymmärrä miten ihminen pärjää ilman käsipyyhettä keittiössä, minä pesen käsiä koko ajan ruoanlaiton ja leipomisen yhteydessä! 🙂 Talouspaperin käyttö on ihan turhaa monessa asiassa ja kai siinä vähän säästää ympäristön lisäksi rahaakin. Meillä menee varmaan jotain 4-6 pakettia vuodessa. <br />
   <br />
   Saisi kyllä minunkin keittiössä olla vähän nätimpi rätti, tosi kivoja nuo postauksessa esiintyvät tuotteet!

  1. Utelias Vili: Juhannukseen mennessä on alkuperäinen deadline ollut, mutta tässä on muutamia juttuja tapahtunut minkä vuoksi en ehkä halua tehdä koko remppaa. 😀 Juhannukseen mennessä kuitenkin selviää asia jos toinenkin, en halua kertoa tämän enempää asioista vielä. 🙂

 2. Itse taas suosin mieluummin keittiöpyyhkeitä ja rättejä :). Nykyään käytän ainoastaan itse neulomiani bambu-tiskirättejä, sillä ne ovat paitsi ekologisia, myös hygieenisiä, eivätkä ala haista tunkkaiselle. Keittiöpyyhkeeseen kuivataan niin kädet, käsitiskit (lähinnä paistinpannu ja kokkiveitsi) kuin myös liesi sen jälkeen, kun olen ensiksi pessyt ja pyyhkinyt sen rätillä. Keittiöpyyhkeitä pitää meillä ollakin aikamoinen kasa, sillä vaihdan sen puhtaaseen melkeinpä päivittäin, joskus jopa kahdesti päivässä jos on oikein märkä ja ällöttävä :). Talouspaperiakin toki käytämme, mutta melko vähän. Suosin niitä puoliarkillisia talouspapruja, sillä harvoin sitä tarvitsee kokonaista neliön muotoista :). <br />
  <br />
  Ps. Mistä ostit nuo Design Letters -keittiöpyyhkeet? Itse olen aina jättänyt ostamatta, koska minua on häirinnyt nimenomaa se värikäs ripustuslenkkin mutta tuollainen musta olisi kyllä täydellinen!

 3. Mistä onnistuit löytämään mustavalkoisena nuo keittiöpyyhkeet? Itse harmittelun viimeksi tänään stockalla kun pyyhkeitä oli vain turkoosin värisenä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *