Edullista & 100% suomalaista hiustenhoitoa

Viimeiset Tigin ja Redkenin hiustenhoitotuotteet on käytetty ja nyt meidän perheessä käytetään pelkästään Erittäin Hieno Suomalainen -sarjan 100%:sti kotimaisia shampoita ja hoitoaineita. Oman kuontaloni pesen fiiliksen mukaan Koivu-, tai Mustikka-shampoolla, hoitoaineena käytän perinteistä ja lapsuudesta tuttua valkoista hoitoainetta. Tytölle ostin ompuntuoksuisen EHS:n Herra Hakkarainen 2 in 1 (shampoo ja hoitoaine yhdessä) tuotteen, joka pesee hentoiset hiukset hellävaraisesti.

iIMG_6033.jpg

Erittäin Hieno Suomalainen Mustikkashampoo tarjoaa kesänraikasta energiaa kuiville ja käsitellyille hiuksille kosteuttaen ja hoitaen niitä. Silikoniton, aitoa suomalaista mustikkauutetta sisältävä shampoo on valmistettu puhtaista ja parhaista raaka-aineista. Saman tuotesarjan mustikkainen hoitoaine viimeistelee ja kosteuttaa käsitellyt ja kuivat hiukset. Hoitoaineen osalta kannattaa huomioida, että se sisältää pienen määrän silikonia, joka tekee huonokuntoiset hiukset sileämmiksi ja kiiltävämmiksi. Tämä on ainoa silikonoitu tuote Erittäin Hieno Suomalainen -tuotesarjassa ja vaikka silikoni ei pienissä määrin olekaan haitallista hiuksille, jätän kuitenkin tämän herkullisen tuoksuisen hoitoaineen kaupan hyllyyn nyt ja jatkossakin.

erittainhienosuomalainenmustikka1.jpg

Oma suosikkini Koivu-shampoo sisältää luonnon omaa eliksiiriä, hentoja suomalaishiuksia vahvistavaa koivu-uutetta. Koivunlehdistä saatavaa uutetta on jo vuosisatojen ajan osattu käyttää hiusten huuhteluvedessä hoitavana ainesosana. Hellävarainen koivushampoo sopii myös usein toistuvaan pesuun ja jättää hiukset ihanan ilmavaksi ja keveäksi. 

Nostalginen sininen perusshampoo tuo tuoksullaan mieleeni oman lapsuuteni kylpy- ja saunapäivät, koko perhe pesi hiuksensa sinisellä shampoolla ja valkoisella hoitoaineella. <3 Tykkäsin muksuna enemmän Linna-shampoosta, koska pullo oli söpön vaaleanpunainen… 😀

iIMG_6036.jpg

Myös tervan tuoksuisesta shampoosta tykkään, se on parhaimmillaan viikonloppujen saunailta-shampoona. Terva-löylytuoksua tykkään käyttää löylyveden joukossa syksystä kevääseen, koivuntuoksu on enemmän kesäsaunaan sopiva. Syksyn tullen meinaan tervashampoon pitkästä pitkästä aikaa ostaa, mutta kesästä aion kuitenkin nautiskella suomalaiseen tapaan koivuneitona. 🙂

iIMG_6035.jpg

Erittäin Hienon Suomalaisen shampoon tarina.

Erittäin Hieno Suomalainen Shampoo on pysynyt osana suomalaista arkea ja hienoja hetkiä jo vuodesta 1974. Menestysshampoon reseptissä on aimo annos sisukkuutta, rehellisyyttä ja suomalaista arvomaailmaa. Kirsti Paakkasen suunnittelema sarja omaa mielenkiintoisen syntytarinan, jossa tuotteiden ominaisuudet on valittu suomalaisten sydäntä lähellä olevista asioista. 

Pullon muodoksi valikoitui apteekkipullo, sillä apteekki edusti suomalaisten mielissä kaupoista luotettavinta. Sininen väri on tuttu lipustamme, kesätaivaasta, sinisilmistä ja epävirallisesta kansallisasustamme, Suomi-verkkareista. Pitkän tuotekehityksen tuloksena syntyi kermaisen täyteläinen koostumus, joka hienojen ominaisuuksiensa lisäksi symboloi kauan kaivattua vaurautta ja arjen luksusta. Pullon kylkeä kuvittavaan vaakunaan tallentui kappale suomalaista sielunmaisemaa, punainen tupa järven rannalla. Kokonaisuudesta tuli harmoninen ja taianomainen, kuin hiukset pehmeiksi pesevä sadevesi.

Kaikki Erittäin Hieno Suomalainen -tuoteperheen tuotteet valmistetaan parhaista, puhtaista raaka-aineista Heinävedellä. Niinpä koko tuotesarjalle onkin myönnetty Suomalaisen Työn Liiton Avainlipputunnus.

(Teksti lainattu erittäinhienosuomalainen.fi -sivustolta)

Cederroth_EHS.jpg

Siivouspäivän siivouspostaus olikin nyt sitten itsensä puunaamispostaus. 😀 Iltasella tein todella vauhdikkaan siivouksen – pyyhin pölyt, vaihdoin lakanat, imuroin, moppasin lattiat jne. mitä nyt normaalistikin aina teen. Saunassa rentoutin kylmän ilman aiheuttamaa niskajumitustani lähes tunnin ja kohta sukellan puhtoisena nukkumaan peiton alle koivuntuoksissa hiuksissani. 🙂 Kauniita unia kaikille yökyöpeleille! <3

(Kuvat 2 & 5 Cederroth.fi)

21 kommenttia “Edullista & 100% suomalaista hiustenhoitoa

 1. Minulle tämä on aina Mökkishampoo, nimitin sitä jo noin pienenä, kun mökillä oli aina sininen pullo ja sillä perinteisesti hiukset saunassa pestiin 😀 Mutta kiitos tästä postauksesta. Taidanpa seuraavaksi ostaakin pullon Mökkishampoota kalliiden shampoiden sijasta 🙂

  1. Rita: mökkishampooksi itsekin tätä olen kutsunut. 🙂 Joskus ennen muinoin kymmenisen vuotta sitten kun mökillä tuli käytyä, piti ostaa aina tätä shampoota mukaan. :D<br />
   <br />
   Kannattaa kokeilla, omalle tukalleni tämä sopii tosi hyvin ja hiukset on paljon ilmavammat ilman föönaustakin. Kovin käsiteltyyn tukkaan tämän sarjan shampoot ei ole riittävän hoitavia, mutta jos hiukset ovat suht hyvässä kunnossa, niin voivat olla jopa parempia kuin kalliit kampaamomerkit. Hiuksien ylihoitaminen liian hoitavilla tuotteilla tekee tukasta lirun nimittäin. 🙂

  2. Nimenomaan on nykyään oma väri hiuksissa ja ainoastaan latvat on vielä blondatut niin en juuri siksi enää käytä liian hoitavia hiustuotteita. Kannatti lopettaa vaalentaminen, koska nyt on hiukset kiiltävät ja hyväkuntoiset ja katkeilu loppui siihen paikkaan 🙂

  3. Rita: Moni ei tiedä että jopa ruskeaksi värjäämällä saattaa onnistua polttamaan hiuksen puhki. Itselleni on näinkin nimittäin käynyt ja mikroskooppitutkimus näytti miten hauraaksi ja huokoiseksi oli tukkani mennyt ihan vaan tummanruskealla kestovärillä värjäämällä. Useastihan ajatellaan että vaalennusaine on se joka käristää hiusta ja tummat tai punaiset sävyt vain tekisivät värillisen kalvon hiuksen pintaan, mutta näin ei tosiaan ole. Siksikin värjäämisessä kannattaa pitää välillä taukoa ja jos tyveä käsitteleekin, niin jättää latvat ja pituudet välillä sävyttämättä kokonaan. Hiusten kuntoisuusero on hiustenhoidon kannalta haasteellista, tyvi ei kaipaa tujuja hoitotuotteita mutta latva janoaa niitä sitäkin enemmän. Silloin kannattaa tehdä täsmähoitoja latvaosuuksille esim tehohoitonaamiona (redkenin all soft on ihan paras) kerran viikossa tai kahdessa ja muutoin pestä tukkaa kevyemmin hoitavilla tuotteilla. Myös hiuksiin jätettävä hoitoaine (suihke tai öljy) on hyvä kompromissi jolla tukkaa ei tule mistään kohtaa ylihoidettua mutta huonoin aines saa kuitenkin riittävästi kosteutusta. <br />
   <br />
   Jos latvat ratisee rutistettaessa korvan vierellä, kannattaa laittaa niihin erikseen tehohoitavaa ainetta. Jos ne ei ratise, ovat ne suht ok kuntoiset ja kevyt lisähoito kerta viikkoon riittää normaalin kevyemmän shampoo/hoitopesun lisäksi. 🙂

  1. anonyymi: Ihan omalla rahalla ostin S-marketista ruokaostoksien yhteydessä. 😀 Postauksen tunnisteissa on non-commercial -tägi, joka kertoo ilman erillistä mainintaa että tämä mainosmainen postaus ei ole mainos. 🙂

 2. Olen jo pitkään miettinyt shampoiden ja hoitoaineiden vaihtamista kun tuntuu että Redkenit ja Maroccon oilit on niin kalliita ja osassa on juuri tuota silikonia, tuntuu ettei ne tee hyvää ohuille suomalaisille hiuksilleni. Ja nyt se löytyi, aion ehdottomasti kokeilla tuota koivushampoota. Onko tuoksu mieto? Olen vähän hajuallerginen. Minulla on erittäin kuivat hiukset tällä hetkellä.<br />
  Tulee kyllä lapsuus mieleen noista shampoista!

  1. Maarit: Koivushampoo tuoksuu purkissa aika miedosti, ei minusta yhtään liikaa. Hiusten kuivuttua tuoksu on todella mieto eikä jää leijumaan perään kuten esim Tigin tuotteilla pestyillä hiuksillä on tapana. :)<br />
   <br />
   Jos hiuksesi ovat erittäin kuivat, suosittelen shampooksi tuota mustikka-shampoota, Se on hoitavampi ja tekee hiuksista pehmeämmät kuin koivu. Hoitoaineeksi kuiville hiuksille sopisi tuo mustikka-hoitoaine, mutta koska se sisältää hieman silikonia, tekisin itse niin että käyttäisin tuota valkoista hoitoainetta pesun yhteydessä ja laittaisin latvoihin hiuksiin jätettävää tehohoitoainetta vielä lisäksi. <br />
   <br />
   Lapsuus tulee minullakin mieleen ja minusta on kiva jos omakin tyttö muistaisi lapsuudestaan nämä shampoot. &hearts; 🙂

 3. Toinen hyvä vaihtoehto on Ole Hyvä-sarjan shampoot ja hoitoaineet 🙂 Nekin on kotimaista ja vieläpä luomua.

  1. LillaMy: Tuo sarja on minulle täysin uusi, täytyy laittaa korvan taakse tulevaisuuden shampoo-ostoksia ajatellen. 🙂 Kiitos vinkistäsi! &hearts;

 4. Vau, sinä selvitit mun tosi herkän ja kipeän päänahan juuri :)<br />
  <br />
  En kestä yhtään silikonia, ja ostin vasta tuota mustikka-hoitoainetta. Luulin, että nuo kaikki tuotteet ovat silikonittomia. Nyt kun luin tämän postauksen, sain syyn tähän ärtyneeseen päänahkaan. Itse en ollenkaan osannut epäillä tuota hoitoainetta.<br />
  <br />
  Onneksi ole tänään kipeänä, ja kun pesin hiukset niin en jaksanut ruveta hoitsikan kanssa läträämään.<br />
  <br />
  Kiitos, kiitos todella paljon tästä infosta 😀

  1. Minna: Hihii, jes jes! 🙂 Kävipä tuuri että onnistuin postaamaan aiheesta ja sait syyn kiukustuneeseen päänahkaan. Mustikkainen hoitoaine kannattaa jättää jatkossa kauppaan, koska päänahkasi reagoi noinkin pieneen silikonimäärään noin vahvasti. Jos hiuksesi eivät ole huonokuntoiset, suosittelen tuota valkoista tavishoitoainetta mustikkahoitsikan tilalle. jos latvat kaipaavat erikseen lisäkosteutta, kannattaa niihin laittaa esim hiuksiin jätettävää tehohoitoainetta. 🙂

  2. Tämä oli kyllä todellinen säkä 🙂 Olen todella yliherkkä silikonille, ja päänahka oli todella kipeä jo. Eilen jouduin laittamaan Hydrocortison-liuosta, mutta eihän se mitään auttanut. <br />
   Pesen hiukset joka aamu, ja tänään tosiaan en käyttänyt, kun en yksinkertaisesti jaksanut. Nyt illalla päänahka ei ole niin arka enää.<br />
   <br />
   Mutta, huomenaamulla olisin taas aloittanut käyttämään, kun tosiaan luulin silikonittomaksi. Mutta onneksi postasit tästä, ja satuin huomaamaan tämän 🙂 En tosiaan olisi hoksannut, että se on tuosta hoitsikasta. Todella hyvä hoitoaine muuten kaiken puolin, se valkoinen ei kyllä taas toimi mulla ollenkaan. Sitä lastenshampoota voisin kokeilla, sehän 2in1. Ja ilman silikonia.

 5. Itse käytän myös tuota koivushampoota, koska se sopii hyvin päivittäiseen pesuun. Mutta mulla ainakin hiukset on todella korput pesujen jälkeen vaikka käytän hoitoainettakin. Minulla ei ole käsitellyt hiukset. Pitää varmaan testata tuo mustikkashampookin 🙂

  1. Teisu: Hiuslaatusi on todennäköisesti huokoinen ja koivushampoo kaikessa hellävaraisuudessaan liian pesevä. Kannattaa kokeilla Mustikkashampoota, siinä on hyvä kosteuttava ominaisuus. 🙂 Millainen sinun hoitoaineesi on?

  2. Oon käyttänyt hiuksiin jätettävää suihketta, oliskohan glissin hauraat ja katkeilevat hiukset.. Ja sit on suihkussa sexy hairin siloittavaa minkä ostin kun oli pidennykset päässä. 🙂 <br />
   Mulla on todellakin huokoinen hius 🙂 ja mulla rasvottuu hiukset todella helposti, siksi tykkään koivushampoosta, kun sen kanssa ei tätä ongelmaa ole niin helposti kuin muila merkeillä. Head&amp;shoulderin dry scalp on kans hyväks havaittu mun päälle (päänahan kutina häviää) mutta silä tulee taas todela sähköinen hius 😀 <br />
   <br />
   Miten voikin olla vaikeaa löytää SE täydellinen shampoo hiitoaine yhdistelmä :D<br />
   <br />
   <br />
   Peeäs. Ihanaa kun saa sisustusblogissa apua muihinkin kuin sisustusasioihin 😀

 6. Meillä on myös nämä tuotteet kotona käytössä ja olen ollut tyytyväinen. Edullinen tuotekin kaiken lisäksi 🙂 Joskus tulee ostettua värjätyille hiuksille erillinen hoitoaine kampaamosta, mutta pääosin käytän tuota Mustikka-shampoota. Pitääpä ensi kerralla kokeilla tuota Koivua 🙂

  1. moonangel: Halpa ja hyvä ei kovinkaan usein sovi samaan tuotteeseen, mutta Erittäin Hieno Suomalainen sarjan tuotteissa molemmat yhdistyvät. 🙂 Mustikkashampoo on todella hyvä tuote, minulle se on jopa liiankin hoitava. Ja parasta on se ettei siinä ole turhia myrkkyjä kuten silikonia. Koivua kannattaa ainakin kokeilla, mutta jos tukka tuntuu kuivalta pesun jälkeen niin kannattaa vaihtaa takaisin Mustikkaan. 🙂 Eipä siinä menetä kuin 1,75€ jos shampoo ei sovikaan omalle tukalle. Ja jos perheessä on muita jotka voivat sen käyttää pois, ei mene hukkaan nuokaan eurot. 🙂

 7. Oletteko te kokeilleet tytölle tuota lasten versiota? Olet ilmeisesti työskennellyt joskus hiustenkin parissa, niin kysyisin senkin takia, että tiedätkö mahdollisesti jonkun toisen shampoon, joka sopii hyvin lapselle? Katsoin, että tuossa Erittäin hienossa oli SLS:n lisäksi ainakin neljää eri &quot;acidia&quot;, mikä minusta kuulostaa aikamoiselta myrkkysatsilta, kun ajatellaan (pienten) lasten herkkää ihoa.

  1. Krisse: Olemme pesseet sillä kolmesti ja voin suositella tuotetta. :)<br />
   <br />
   Acid-hapot kuullostavat paljon paljon pahemmalta kuin mitä ne ovatkaan, laitan sinulle alle selityksen niistä: <br />
   <br />
   Citric Acid<br />
   -Sitruunahappo. Sitä esiintyy luonnossa muun muassa sitrushedelmissä. Elintarvikkeista sitruunahapon tunnistaa E-koodista E330. Sitruunahappo on yksi sitruunahappokierron välivaiheista. Se osallistuu täten lähes kaikkien organismien aineenvaihduntaan. Täältä löydät lisää infoa sitruunahappokierrosta: <a rel="external nofollow" href="http://fi.wikipedia.org/wiki/Sitruunahappokierto&quot; target="_blank">http://fi.wikipedia.org/wiki/Sitruunahappokierto</a><br />
   <br />
   Benzoic Acid<br />
   – Bentsoehappo, jota käytetään mm. elintarvikkeissa säilöntäaineena antibakteeristen ominaisuuksiensa vuoksi. Bentsoehapon elintarvikkeiden E-koodi on E210. Bentsoehappoa on luontaisesti monissa kasveissa kuten esimerkiksi puolukassa.<br />
   <br />
   Dehydroacetic Acid<br />
   – etikkahappo, toimii säilöntäaineena härskiintymistä vastaan. Luonnontuote tämäkin ja sitä käytetään paljon luonnonkosmetiikassakin.<br />
   <br />
   Formic acid<br />
   – Muurahaishappo. Luonnontuote, esim nokkonen sisältää tätä. Yleisesti käytetty luonnonkosmetiikassa.<br />
   <br />
   Kaikkia Erittäin Hieno Suomalainen Lasten shampoossa käytettyjä acideja suositaan myös luonnonkosmetiikassa. Ne ovat hyvin siedettyjä ja turvallisia käyttää. :)<br />
   <br />
   Muita hyviä vaihtoehtoja voisi olla esim Weledan Calendula Shampoo &amp; Body Wash (luomutuote) tai Sebamedin apteekeista saatava Everyday. 🙂

 8. Postauksesi innoittamana kokeilin tuota sinistä shampoota. Voi elämä, että en voi uskoa tulosta! Hiukseni ovat aina olleet todella lättänät. Olen käyttänyt kampaamotuotteita: tuuhentavaa, volyymishampoota yms. Sitten vielä päälle tuuhentavaa hoitoainetta ja muotoilutuotteita. <br />
  Tämän aamuisen pesun jälkeen hiukseni olivat todella tuuheat, puhtaan tuntuiset ja muutenkin aivan ihanat. <br />
  Hiustuotteet menevät vaihtoon asap. <br />
  Kiitos ihanasta blogista. <br />
  ps. Se leipominen on ihan helppoa:)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *