Meidän aamut…

Meidän perheen tavallinen aamu on varmasti yhtä lennokas kuin lapsiperheillä yleensäkin. Viipotetaan hiukset hulmuten puurokattilan ja lapsen aamupuuhien välillä, yritetään saada pöperöä pöytään mahdollisimman nopeasti ja samalla koira kieppuu jaloissa vaatimassa omaa aamupalaansa. Puhelin piippaa alvariinsa muistutuksia päivän tärkeistä tehtävistä. Sekunnin kuluttua tyttö huutelee kylpyhuoneesta, että juuri päälle vaihdetulle paidalle tippui hammastahnaa ja vahinkoa putsatessani koira jo ehtii ottamaan käyttöönsä ”oman tassun oikeuden” nappaamalla aamupalaleipäni lautaselta ja ahmimalla sen omaan napaansa syyllisyydestä häntäänsä heiluttaen. Menen torumaan koiraa ja tyttö aloittaa vänkäämisen uuden paidan valinnasta. Mikään ei päälle kelpaa ja puurokin melkein palaa kattilaan ratkoessani paitaongelmaa ja pitäessäni koiraa silmällä, ettei loputkin aamupalat mene karvakorvan suihin. Puhelin piipittää ja itselläni alkaa verenpaine nousemaan… 😀 Kuullostaako tutulta?

Meidän aamut ja ajatuksia arjesta Omakotivalkoinen
Meidän aamut ja ajatuksia arjesta Omakotivalkoinen
Meidän aamut ja ajatuksia arjesta Omakotivalkoinen

Täydellisessä hiljaisuudessa nautittu aamukahvi on minulle arjen luksusta, joka antaa extrabuustia koko päivään. Tänä aamuna sain pitkästä aikaa hörppiä kahvit omaan tahtiini ilman kiirettä, kriiseilyä ja puhelimen piippausta. Koiran ketalekin nukkui sikeästi. Käytin rauhallisen vapaa-aikani hyödyksi tekemällä muutamia sisustussuunnitelmia, joista ainakin yksi tullaan näkemään syksyn myötä myös täällä blogin puolella. Rakkaalle harrastukselleni otan aikaa sieltä mistä milloinkin pystyy, tänään se oli aamun ensitunteina.

Seesteistä sunnuntaita kaikille!


Seuraa myös Instagramissa 

6 kommenttia “Meidän aamut…

  1. Eikö lapsen voi pukea vasta kun aamupuuhat on tehty eli hampaat pesty ja puuro syöty? Säästyy turhalta rumbalta!

    1. Maikki: Tyttö haluaa vaihtaa päivän vaatteet päälle ennen aamupalaa, joten meidän tapauksessa mennään vaikeimman kautta. 🙂

  2. Meillä lapset pukee aina aamupalan ja hampaidenpesun jälkeen juurikin sen takia ettei vaatteet sotkeennu. Hei, hankippa hänelle sellainen ihanan upottavan pehmeä aamutakki, johon on ihana pukeutua heti herättyään, niin hänellä ei ole kiirettä pukeutua lähtövaatteisiin. Meillä lapset rakastaa niitä 🙂

    1. Kati: Pörröinen aamutakki on ostoslistalla. 🙂 Karvatossut joissa liukuestenappulat pohjassa olisivat myös tosi kivat ja käytännölliset. 🙂

    1. Anna: Onhan se näin, mutta minusta on tärkeää että lapsi saa itsekin vaikuttaa itseään koskeviin asioihin iän ja asian mukaan. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *