DIY – Artekia & Everyday Designia!

Ihastelin Everyday Designin osittain kierrätetystä teräksestä valmistettua kevytlinjaista lehtitelinettä* jo reilu vuosi sitten Design Market -tapahtumassa, mutta telineeseen ripustettavat paperi- ja juuttikassit eivät innostaneet minua. Yhtenä päivänä viime viikolla sen sitten keksin: tuunaan telineeseen omanlaisen kassiosan! 🙂 

Everyday design lehtiteline ja Artek kangaskassi - Omakotivalkoinen sisustusblogi
Everyday design lehtiteline ja Artek kangaskassi - Omakotivalkoinen sisustusblogi
Everyday design lehtiteline ja Artek kangaskassi - Omakotivalkoinen sisustusblogi

Erilaisia kangasvaihtoehtoja läpikäydessäni meinasin jo heittää loistavan DIY-ideani romukoppaan. Tavallinen valkoinen puuvillakangas olisi ollut vähän tylsähkön näköinen, eikä kangaskauppojen kuviovaihtoehdoistakaan löytynyt mieleistä. Eilen lamppu sitten päässäni syttyi ja keksin hyödyntää Artekin vahvasta puuvillasta valmistetun Propaganda-mallistoa* olevan kangaskassini tähän projektiin. Suuntasin viivana siskon luo ja lyhensin kassin kantohihnat telineeseen sopivaksi. 🙂 

Everyday design lehtiteline ja Artek kangaskassi - Omakotivalkoinen sisustusblogi
Everyday design lehtiteline ja Artek kangaskassi - Omakotivalkoinen sisustusblogi
Everyday design lehtiteline ja Artek kangaskassi - Omakotivalkoinen sisustusblogi

Tähän on tarkoitus säilöä lehtiroskikseen kannettavat roskapostit ja mainokset, mutta niiden puutteessa laitoin kuvausrekvisiitaksi Artekin puisessa Kanto-telineessä* säilytettäviä säästettäviä lehtiäni. Tyttö heitti kuvien napsimisen aikana ilmoille kivan idean legosäilytyksestä, johon tämä DIY-telineeni sopii myös. Kassin kyljessä olevan tekstin perusteella legot olisivatkin osuvampi täyte. 🙂

Yksi mielessäni käynyt idea oli ostaa kaksi telinettä ja tehdä niistä pyykkikorit valkoiselle ja tummalle / värilliselle pyykille, töpöttelemällä mustalla kalkkimaalilla valkoisesta kankaasta itse tehtyjen kassien kylkeen tekstit White ja Dark. Tämä houkuttelee minua kovasti ja kenties joskus tulevaisuudessa innostun toteuttamaan tämänkin suunnitelmani. 🙂

Aurinkoista lauantaita kaikille!

*sisältää kaupallisen linkin


Seuraa myös Instagramissa 

14 kommenttia “DIY – Artekia & Everyday Designia!

 1. Kiitos inspiroivasta blogistasi.<br />
  Olen alkanut toteuttaa unelmaani valkeasta kodista. Vanha sai lähteä ja tilalle on tullut uutta. Kaunista valkoista. <br />
  Olenkin tilannut viimeisten viikkojen monia tuotteita mitä kodissasi on. Viimeisin on juurikin Stringin säilytys jtuttu makkariin! Just samanlaisena kuin sinullakin.<br />
  Vielä on hankittavaa , onneksi täältä löytää niin parhaat vinkit .Tää on niin paras blogi että!!!!!

  1. Ihanaa: Tuosta makuuhuoneen String-hyllystä olen itse todella iloinen että menin moisen idean keksimään. On ihana kuulla että sinäkin innostuit toteuttamaan samanlaisen systeemin. &hearts; &hearts; &hearts; Kaunis kiitos piristävästä kommentistasi! &hearts; &hearts;

 2. Aivan ihana idea, itse olen kans harkinnut meille tota telinettä, mutta myöskään mua ei ole ne paperikassit kauheasti innostaneet. Tää on aivan superhyvännäköinen.

  1. Anna Maria: Paperikassit ovat jotenkin niin massiivisia tuossa sirossa telineessä ja juuttikassit vuorostaan niin eri maailmaa että itseäni jotenkin tökki sekin idea. 🙂 Artekin tai muun kankaisen kassin kanssa tuo teline pääsee omasta mielestäni paremmin esille ja oikeuksiinsa. 🙂

 3. Vitsit miten hyvä idea! Olen monta kertaa ollut kesän aikana jo ostamassa tuota telinettä, mutta samoin on vähän jäänyt pohdituttamaan tuo paperikassijuttu. Viimeksi juuri perjantaina otin telineen Sokoksella käteeni ja meinasin tällä kertaa sen oikeasti vihdoin kotiuttaa. Mutta sitten homma jumittui, kun tajusin telineitä olevan kahdenlaisia: toiset ovat ”kevyempiä” eli tuollaisia niin kuin sinulla ja toisissa taas on ns. pohjalevy. Jäin sitten pohtimaan, että kumpi niistä nyt olisi kivempi. Aiemmin mietin mustan ja valkoisen välillä, mutta sen osalta olen jo päätynyt valkoiseen. Huh, miten vaikeita ongelmia ihmisellä voikaan olla. ;-)<br />
  <br />
  Itse ajattelin juurikin jätesäilytykseen näitä käyttää eli pahvit ja paperit laittaa näihin, edelliset Koziolin kassit kun ovat jo hajoamassa. Tätä käyttöä ajatellen paperikassit eivät välttämättä ole tarpeeksi kestäviä ja muutenkin pitäisi alkaa kikkailemaan niiden värien kanssa (ruskeat pahville ja valkoiset paperille), ja mielelläni ottaisin juurikin valkoiset pussukat valkoiseen telineeseen. Tuollaisella kangaskassilla saisi oikean värin, kestävyyden ja uudelleenkäytön samalla kertaa, joten kiitos hyvästä vinkistä! 😀 Ja käytännöllistähän noissa on, että kahdella telineellä saa kolme säilytystä, kun sen kolmannen kassin voi laittaa niiden kahden telineen väliin. 😀

  1. Aamu: Ymmärtäkseni pohjalevyä myydään myös erikseen, eli tuohon minun telineeseen voi lisätä pohjalevyn myös myöhemmin jos tulee tarvetta. 🙂 Pohjalevyn kanssa telineessä voi säilyttää lehtiä pinottuna, tai jos on takka niin polttopuita. <br />
   <br />
   Paperi- tai juuttikassit ei ole minunkaan mieleeni, ne ovat niin isoja ja peittävät siron telineen alleen. Tuo kolmen kassin ripustus kahteen telineeseen on äärettömän loistava idea, toimisi todella hyvin varsinkin pyykeille kun joskus (lakananvaihtopäivinä varsinkin) on enemmän likapyykkiä ja kolmannen pussin voisi aina silloin laittaa extrana esille. Pullojen, paperiroskien ja pahvien kierrätyksessä kolmen kangaskassin säilytyssysteemi on myös loistava, harmi ettei omassa eteisessäni ole tilaa tarpeeksi, muuten olisin tuota kokeillut heti viivana. 🙂

 4. Hyvän näköinen teline! Kyseessä olevasta paperikassitelineestä haaveileville tiedoksi, että perjantain Hullujen Päivien tarjouksessa hinta on vain 27,90 🙂

  1. Hippu-76: Tuo Hullarikamppis oli hyvä, vielä kun olisi saatu hullarivalikoimaan nippu Artekin kangaskassejakin, olisi ollut edullinen setti siinä. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *