DIY – Lumen hunnuttamat valkoiset kävyt!

Lumivalkoista joulutunnelmaa tavoitellessani keksin maalata viime syksynä keräämäni kävyt valkoisella kalustemaalilla. Kävyt ovat ikäänkuin lumen hunnuttamia ja vain toiselta puolelta lumipeitteen alla. 🙂 Tuunaus on äärettömän helppo ja nopea tehdä, vartissa saa sudittua suuremmankin määrän käpyjä kuivumaan. 

DIY valkoiset kävyt - Koristeluvinkki Omakotivalkoinen
DIY valkoiset kävyt - Koristeluvinkki Omakotivalkoinen
DIY valkoiset kävyt - Koristeluvinkki Omakotivalkoinen
DIY valkoiset kävyt - Koristeluvinkki Omakotivalkoinen
DIY valkoiset kävyt - Koristeluvinkki Omakotivalkoinen
DIY valkoiset kävyt - Koristeluvinkki Omakotivalkoinen

Kävyt kannattaa maalata kantaosasta alaspäin suuntautuvin ja kierreportaita muistuttavin vedoin. Näin maali tarttuu kiinni juuri sellaisiin kohtiin, mihin lumikin sataessaan laskeutuisi, mikäli käpy roikkuisi kuusessa. 🙂

Illalla tulossa postausta parvekkeelta, joten olkaahan kuulolla!


Seuraa myös Instagramissa 

16 kommenttia “DIY – Lumen hunnuttamat valkoiset kävyt!

  1. Syhi: Tee ihmeessä, tulee tosi kauniin näköiset ja sopii jouluna vaikka kuuseenkin ripustettuna. 🙂 Valkoisena ne tulevat vihreästä kuusesta kauniisti esiin. ♥

 1. Nää on kyllä ihania ♥ Josko saisi tänä talvena itsekin tuunattua muutaman lumisen kävyn. Tosin kaikkea kimallusta rakastavana taidan ropsaista märkään maaliin myös hieman glitteriä 🙂

  1. Kaisa J: Glitterhileet mukaan vain, itsekin olisin mielelläni laittanut muttei ollut. Sinooperissa on ihania kimalteita, just eilen kävin katsomassa niitä myymälässä, hitsit kun en tajunnut ostaa yhtä purkkia valkoista hilettä. 🙂

 2. Aiheeseen liittymätön kommentti, mutta mitä olet tykännyt teidän kuivaavasta pesukoneesta? Olenkin ne muutamat kirjoitukset jo lukenut mutta onko matkan varrella tullut vastaan jotain uutta huomiota, kehuja tai risuja? Minkälaisessa tilassa teillä se on, osuuko siihen esim roiskevesiä ja miten se on niitä sietänyt? Pohdiskellaan tässä kuivaavan pesukoneen hankkimista seuraavaksi ja muistin täältä lukeneeni kokemuksia 🙂

  1. Eikka: Olen edelleen oikein tyytyväinen pesukoneeseen ja sen moniin ohjelmiin. Olen &quot;pessyt&quot; talvivaatteita tuuletustoiminnolla ilman vettä ja takeista on tullut muhkeita ja tuoksuttomia. Varsinkin tytön kosteussuojattuun takkiin uskon tuolla tuuletustoiminnolla olevan etunsa, sillä suojaus ei kulu pois ja pitää lumen ja rännän takin ulkopuolella tänäkin talvena. Hihojen suut pesaisin nyrkkipyykkinä vedellä ennen kuin tuuletukseen laittamista, mutta takki oli muuten siistikuntoinen ja tahraton joten vesipesua ei tarvittu kauttaaltaan. :)<br />
   <br />
   Risuiksi voisin mieltää pellavalakanoiden pesun ja kuivaamisen kahdessa osassa. Ne painavat märkänä niin paljon, ettei yhdellä koneellisella niitä saa mitenkään kuivattua. Tuo ongelma koskee tosin kaikkia koneita alle 12kg, ja vika on ihanassa pellavassa ja sen märkäpainossa. 😀

 3. Onpa kivat kävyt! Itse olin suunmitellut spraylla maalata käpyjä, mutta täytyypä kokeilla noinkin:)!

  1. enkeli: Spraymaalilla saa maalattua hyvin myös, maalin säännöstely tosin voi olla haastavampaa kuin sudin kanssa. 🙂

 4. Me maalattiin tuollaisia käpyjä äidin kanssa kun olin lapsi ja edelleen ne samat kävyt roikkuvat jouluna kuusessa äidin luona. Kun muutin omilleni tein ensimmäisenä syksynä saman, maalasin itselleni valkoisia käpyjä ja ne ovat olleet joka joulu esillä, joko kuusessa tai muualla. Ne tuovat aina mieleeni lapsuuden ja äidin &hearts; Nyt ajattelin maalata uusia käpyjä omien lasteni kanssa, josko näistä valkoisista kävyistä tulisivat heille yhtä tärkeitä kuin minulle 🙂

  1. Cato: Kaunis muisto! &hearts; &hearts; Toivottavasti meillekin jää tästä hyvä muisto tulevaisuuden jouluihin. &hearts;<br />
   <br />
   Pääsiäiskäpyjäkin voi tehdä, maalamalla ne keltaisella tai vihreällä tai jopa molemmilla. Ensi pääsiäisenä ajattelin tytön kanssa askarrella tuollaisenkin projektin, näyttävät rairuohon ja pikkutipujen kanssa varmasti kivalta. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *