Ajaton & tyylikäs – Valkoinen Epoq-keittiö!

Epoq-keittiöiden kanssa yhteistyössä toteutettu keittiöremonttiprojekti oli koko viime vuoden tärkein tähtitapahtuma, mullistaen kodin ilmeen ja sisustuksen kokonaan. ♥ Epoq-keittiön valintaan johtaneet syyt olivat edullinen hintataso, laadukkaat ja monipuoliset kalustemateriaalit, erityisesti Epoq Integra -mallin upea ja klassinen ilme ja tasovaihtoehdoista löytynyt vitivalkoinen 4,2cm paksu Avonite-komposiittitaso, sekä asioimisen helppous – kodinkoneet löytyivät saman katon alta Gigantin puolelta markkinoiden edullisimpaan hintaan. Edellä mainitut plussapuolet sekä blogin kautta yllättäen avautunut yhteistyömahdollisuus sinetöivät päätökseni. 🙂

Omakotivalkoinen_Epoq_1075.jpg

Omakotivalkoinen_Epoq_1086.jpg

Omakotivalkoinen_Epoq_1442.jpg

Omakotivalkoinen_Epoq_1422.jpg

Keittiösuunnittelu

Keittiön suunnittelupuolen hoidin pääasiassa itse Epoqin omaa suunnitteluohjelmaa hyödyntäen. Käytännöllisyyden ja toimivuuden varmistamiseksi kävin keittiöammattilaisen kanssa suunnitelmani läpi, jotta kaikki komponentit ja yksityiskohdat tulivat huomioiduksi jo suunnitteluvaiheen yhteydessä. Itseltäni oli muutama erittäin tärkeä asia jäänyt paitsioon – en ollut esimerkiksi ottanut huomioon sitä että seinän vieressä aukeava astialaatikosto tarvitsee kalusterungon ja seinän väliin pienen välikappaleen, jotta laatikon reuna ei hitsaa kiinni seinään. Seinät kun harvoin ovat luotisuoria. 🙂 Myös kattilalaatikoston ulkoreunasta olin unohtanut peitelevyn, joka siistii ja yhtenäistää kalustekokonaisuuden ilmeen. Tämmöisiä pieniä juttuja siis korjailtiin, jotka helposti saattavat jäädä unohduksiin. Epoq ansaitsee ruusuja siitä, että asiakkaille on tarjottu mahdollisuus suunnitella keittiönsä itse, mutta tarvittaessa saa maksutonta palvelua suunnitelman tarkistamiseen ja korjaamiseen. Asiakasta ei jätetä yksin, eikä keittiösuunnitelman tekemisestä tai oman suunnitelman tarkastamisesta koidu ylimääräisiä kustannuksia. (Lue myös: keittiösuunnittelupostaus)

Omakotivalkoinen_1181.jpg

Omakotivalkoinen_Epoq_1398.jpg

Omakotivalkoinen_1183.jpg

Pintamateriaalien valinta Gigantin myymälän yhteydessä toimivassa Epoq-keittiönäyttelypisteessä

Epoq-keittiön voi halutessaan tilata Gigantin verkkokaupasta ilman erillistä vierailua myymälässä. Itse halusin varmistua kalusteiden ulkonäöstä ja kävin kahdesti Gigantin yhteydessä sijaitsevassa Epoq-keittiöpisteessä hipelöimässä ja vertailemassa kalusteovien ja työtasojen värejä sekä materiaalien tuntua ennen lopullisten valintojen tekoa. Valkoinen oli luonnollisesti itsestään selvä värivalinta meidän keittiölle, mutta mattapintaisten (Fasett, Trend, Plan, Integra) ovivaihtoehtojen ja korkeakiiltovalkoisen (Gloss) oven välillä tuli pähkäiltyä tovi jos toinenkin. 🙂 Päädyin lopulta mattaiseen vedinuralla varustettuun Integraan sen laatua huokuvan ajattomuuden ja tyylikkyyden ansiosta. Tätä päätöstä en ole sekuntiakaan katunut, sillä Integra on erittäin jykevä, kellastumista ja haalistumista ehkäisevällä UV-lakalla suojattu tyylikäs ovivaihtoehto. (Lue myös: inspiraatiopostaus Itäkeskuksen Epoq-keittiöpisteestä)

Pöytätason osalta päätös oli hyvin nopeasti tehty, vain yksi vilkaisu ja hipaisu Avoniten White -komposiittitasoon riitti vahvistamaan valintani. 🙂 Erittäin positiivinen yllätys oli, kun kuulin että samasta materiaalista valmistetun Avonite-altaan saa täysin saumattomasti kiinnitettyä tasoon, näin oli allasvalintakin sinetöity. ♥ (Lue myös: Epoq & Avonite -postaus)

Omakotivalkoinen_Epoq_1049.jpg

Omakotivalkoinen_Epoq_1034.jpg

Omakotivalkoinen_Epoq_9938682.jpg

Omakotivalkoinen_Epoq_1400.jpg

Kodinkoneiden valinta Gigantin valikoimasta 

Kodinkoneiden osalta seurasin pitkään Gigantin Facebook-sivuilla ilmoitettuja tuotetarjouksia ja kävinpä kärkkymässä myös Itäkeskuksen uuden Gigantin avajaistarjoustuotteitakin syyskuussa. 🙂 Uunin ja liesitason halusin ehdottomasti valkoisina, sillä ne olivat ainoat kodinkoneet jotka eivät piilottautuneet kalusteovien taakse. Uunivaihtoehtoja oli kaksi – Boschin valkoinen pyrolyysipuhdistuksella varustettu kiertoilmauuni sekä saman merkin ulkonäöltään hyvin samankaltainen mikrotoiminnollinen uuni. Meillä on hyvin harvoin lämmitetty ruokaa mikrossa, joten automaattinen uuninpuhdistusohjelma vei voiton. 🙂 (Lue lisää: Boschin valkoinen kalusteuuni)

Kylmäkoneiden suhteen minulla oli valmiiksi selvä visio – jääkaapin pitää ehdottomasti olla pöytätason alle asennettava laatikostomallinen, pakastimeksi kelpaa perinteinenkin malli. 🙂 Tämä toteutui, kiitos saksalaisen Liebherrin, jonka laatikostojääkaappiin saa asennettua kalusteovet. ♥ (Lue lisää: käyttökokemukseni kodinkoneista)

Kodinkoneiden hankkiminen Gigantista oli itselleni selvä valinta ihan jo yleisen hintatasonkin vuoksi, joka Gigantilla on selvästi kilpailijoitaan edullisempi. Keittiön yhteydessä tehdyt kodinkonekaupat varmistavat että kodinkoneet sopivat saumattomasti uusien keittiökalusteiden kanssa. Myös erikoismitoitettujen kodinkoneiden vaatimat harvinaisemmat kalusteratkaisut voidaan tehdä ja muokata keittiösuunnitelmaan suoraan myymälässä. 

Omakotivalkoinen_Epoq_1415.jpg

Omakotivalkoinen_Epoq_1097.jpg

Omakotivalkoinen_Epoq_1441.jpg

Omakotivalkoinen_Epoq_1093.jpg

Lisäpalveluiden tarvekartoitus

Epoq-keittiö on helppo kasata itsekin, sillä kaapistojen mukana tulee erittäin yksityiskohtainen ja selkeästi ymmärrettävä kasausohjekirja. Itse halusin kuitenkin päästä mahdollisimman helpolla ja siirsin asennusvastuun Epoqin yhteistyökumppanin Epokki Asennus Oy:n hoidettavaksi. Samassa yhteydessä sovimme asennustiimin kanssa muista keittiöremonttitöistä, kuten vanhan keittiön purkamisesta ja tarvittavien sähkö- ja putkitöiden hoitamisesta. Epokki Asennuksen tiimi tuli hyvissä ajoin ennen remontin alkamista kylään tarkastamaan mitat ja kartoittamaan kokonaistyön suuruutta. Kävimme yksityiskohtaisesti läpi remontin vaiheet ja aikataulut, he hoitivat puolestani myös sähkö- ja putkimiesten tilaamisen määräpäiväksi. Remonttityön aikana vastaan tuli muutamia yllätyksiä ja isojakin haasteita, mutta rautaiset ja kaiken kokeneet ammattilaiset ratkaisivat ne ennätysvauhdilla. Nyt jälkeen päin ajateltuna, en usko että olisin omin voimin selvinnyt keittiöremontista, sillä vanhan keittiön purkamisen ja pohjatöiden seurauksena tiukkoja tilanteita tuli eteen yllättävän paljon, varsinkin jos suhteuttaa sen talon valmistusvuoteen 2002… (Lue lisää: Remontin vaiheet osa 1, Remontin vaiheet osa 2, Remontin Grande Finale)

Omakotivalkoinen_Epoq_1457.jpg

Omakotivalkoinen_Epoq_1406.jpg

Omakotivalkoinen_Epoq_1410.jpg

Omakotivalkoinen_Epoq_1387.jpg

 Keittiöstä tuli todellinen kaunotar, ajattomuutta ja laatua huokuva kodin sydän! <3 

Kiitos Epoqille ja muille asianomaisille tästä upeasta yhteistyömahdollisuudesta ja maailman kauneimmasta valkoisesta keittiötoteutuksesta! Erityiskiitokset Antille, Makelle, Annalle, Saijalle sekä Roopelle! ♥

Omakotivalkoinen_Miia.jpg

(Yhteistyössä: Epoq)

21 kommenttia “Ajaton & tyylikäs – Valkoinen Epoq-keittiö!

  1. P: On ollut hieman takkuilua, mutta nyt sen pitäisi olla kunnossa. 🙂 Toivottavasti nyt toimii kaikilla selaimilla, Safarilla ainakin omalla koneellani ja tabletilla nyt toimii. 🙂

 1. Hei!:) ei liity aiheeseen mutta mikä/millainen lompakko sulla on? Käytäks sitä marimekon taskua lompakkona? Hyvän mielen vaatekaappiin on tulossa myytyjen tilalle yks ja ainoo lompakko enkä tiedä mikä olis käytännöllinen.. 🙂

  1. Juuli: Minulla on pieni MarcO´Polon nahkainen kukkaro, johon mahtuu kortitkin. :)<br />
   <br />
   Tämmöinen siis:<br />
   <br />
   <a rel="external nofollow" href="https://omakotivalkoinen.casablogit.fi/lue/2014/04/kortit-kukkarossa-arkikuvahaaste-osa-4&quot; target="_blank">https://omakotivalkoinen.casablogit.fi/lue/2014/04/kortit-kukkarossa-arkikuvahaaste-osa-4</a><br />
   <br />
   Käytönnöllisyyttä kannattaa miettiä omien tarpeiden mukaan, paljonko sinulla on etukortteja yms. ja tarvitsetko kalenteria tai muuta säilytystilaa esim muistilapuille. <br />
   <br />
   Itse tykkään nahkaisista lompakoista, nahkaliikkeistä ostin tämän MarcO´Poloni ja niissä on kauniita klassisia lompakkomalleja useita eri kokoja. &hearts;

  1. Anonyymi: Se on peitelista jonka alla kulkee sähkövedot saarekkeeseen. Tilalla oli aikoinaan väliseinä, josta johtuen lista on leveämpi kuin sähköjohto.<br />
   <br />
   Keittiövideosta löytyy pitkä kuvaus listasta:<br />
   <br />
   <a rel="external nofollow" href="https://omakotivalkoinen.casablogit.fi/lue/2015/01/videopostaus-valkoisesta-epoq-keittiosta&quot; target="_blank">https://omakotivalkoinen.casablogit.fi/lue/2015/01/videopostaus-valkoisesta-epoq-keittiosta</a&gt;

 2. Keittiö on ihana! Ja varmaan pienen perheenne tarpeisiin sopivan kokoinenkin. Kaappi eteisestä ehdottomasti pois. Vie pois tilantunnun ja on vain &quot;liikaa&quot;.. Ilman kaappia keittiö ja peilit hyvät. Sinuna pitäisi seinällä Dotsit, ei korkeita kaappeja eteiseen..

  1. LE: Tuo eteisessä oleva kaappi on lähdössä kesään mennessä vaihtoon, joten ei ole pitkäaikainen ratkaisu. 🙂 Kaappi pienentää tuota eteistä jonkin verran, dotsien kanssa seinusta on todella avara. &hearts;

 3. Heippa Miia! Kaunis tuo keittiösi 🙂 Itse olisin kiinnostunut, mikä on kustannus tällaiselle mudonmuutokselle? Omaasi olet varmasti saanut alennusta yhteistyön vuoksi ja se on tietenkin ehdottoman ok, olet kyllä jaksanut tehdä niin mielettömän monta ja hyvää postausta remontin alusta aina tänne loppuun saakka 🙂 Olisin vain kiinnostunut, mitä noin suunnilleen tämän kokoinen keittiö, remontit, putktyöt, sähkötyöt, kalusteet, kodinkoneet ym. kaikki yhteensä tulisivat Epqilla kustantamaan. Muutos on kuitenkin melko suuri ja kerrot hinnan olevan hyvin kilailukykyinen? 🙂

  1. Eini: Epoq on hintatasoltaan ehdottomasti yksi edullisimmista keittiövalmistajista markkinoilla. 🙂 <br />
   <br />
   Keittiöni kalusteet (rungot, ovet, laatikoiden etulevyt, liukukiskot ja laatikkomekanismit, sokkelit, saranat, peitelevyt, ilmastointiritilät, laatikkomatot, mausteteline, hana, Damixan electroninen vesisulkunappi ja Powerport-pistorasia) maksoivat ennen alennusta 2315€ (ovh). <br />
   <br />
   Taso ja allas tulivat erikseen, hinta niille 3200€. <br />
   <br />
   Karkaistu muotoleikattu optiwhite-välitilalasi noin 1000 euroa<br />
   <br />
   Kodinkoneiden osalta halusin panostaa ja valitsinkin aika arvokkaat vempaimet. 🙂 Yli 6000 tuli niille yhteishintaa liesituulettimen ja Savon TwistAround-pistokkeen kanssa. &hearts;<br />
   <br />
   Asennustyön hintaa on vaikea arvioida ulkopuolisena, suosittelenkin kysymään tarjousta suoraan Epokki Asennukselta. Hintaan vaikuttaa keittiön koko, tarvitaanko vanhan keittiön purkutyöt ja miten mittava projekti se on, mahdolliset vapaavalintaiset ja pakolliset muutostyöt (meillä aika massiivinen projekti lattian kautta vedettyine sähköineen) ja se kuinka paljon itse on valmis tekemään remppajuttua – haluatko avaimet käteen keittiön vai osa-asennuksen vaan. 🙂

  2. Eini: Lisäyksenä vielä… :)<br />
   <br />
   Pienehkön keittiön (noin meidän kokoisen) saa laminaattitasolla ja edullisella kodinkonepaketilla varustetuna noin 5000 eurolla. Kodinkoneet ovat pienissä ja keskikokoisissa keittiöissä useimmiten se suurin investointi, meilläkin. 🙂 Valinnoilla saa hintalappua tiputettua alaspäin, oma keittiöni on tuon kokoiseksi sieltä kalleimmasta päästä kodinkoneiden ja Avonite-tason vuoksi. 🙂

  1. nanna: Eteisen väliovi on samaan aikaa hankittu kuin meidän muutkin peiliovet (2010), vaikka se valaistuksesta johtuen näyttääkin kellertävältä tuolla peilinurkassa. 🙂 Niitä en ole ainakaan toistaiseksi vaihtamassa, sisustuksen idea oli jo vaihdon aikaan se että korkeat jalkalistat, massiiviset seinäpeilit ja peilivet tuovat ripauksen vanhan talon tunnelmaa modernin sisustuksen joukkoon. 🙂 Olisin tahtonut vieläkin korkeammat jalkalistat, mutta 10cm oli maksimi jonka remppaliike oli Starkista löytänyt, lisäongelmia tuotti myös pattereiden kiinnityksen joiden vuoksi jokaisesta patterin alla olevasta listasta piti leikata palat pois. Näillä 2010 tehdyillä valinnoilla mennään toistaiseksi eteenpäin. 🙂

 4. Hei, Mistä nuo isot valkoiset peilit ovat? Ihanat =) Oletko ollut keittiön laatuun (laatikoiden kiskot jne) tyytyväinen?

  1. Pilvi-Maria: peilit ovat Ikean Mongstad-peilit, joita ei valitettavasti valmisteta enää valkoisena (vain mustana löytyy).<br />
   Olen ollut todella tyytyväinen Epoqin kiskoihin, ovat kuin uudet edelleen, liukuvat pehmeästi ja hiljaisesti. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *