Skagerak – luonnonkauneutta Tanskasta!

Skandinaavinen muotokieli saa minulla sukat pyörimään kirjaimellisesti jalassa ja uusin kuolaamisen kohteeni on tanskalaisen Skagerakin minimalistisessa hengessä toteutettu tuotevalikoima. Skagerak on perustettu jo vuonna 1976, jolloin heidän valikoimansa keskittyi yksinomaan lattiapintoihin sekä portaikkoihin. Vuonna 1982 lanseerattiin ensimmäinen kalustesarja ja tuotevalikoima on siitä asti jatkanut laajentumistaan, kattaen tänä päivänä myös piensisustuspuolen sekä uusimpana aluevaltauksenaan posliinista valmistetun astiasarjan. ♥ 

Skagerak2.jpg

DG1C1C~0.jpg

Pantry%20Broedboks%2015.jpg

Nordic%20Krukke%20%C3%9814%2001.jpg

Nordic%20Sk%C3%A5le%2BKrukke%2001.jpg

Dania%20Loegkasse%2001.jpg

Nomad%20Boks%2BBakke%2014x42%2004%20%281

Fulla%20Opbevaring%20alle%20hvid%2003.jp

Nomad%2BNordic%2002.jpg

Norr%20Bakke%2025x46%2001.jpg

Nordic%20Skaal%2007_2.jpg

N%C3%A4ytt%C3%B6kuva%202015-02-10%20koht

N%C3%A4ytt%C3%B6kuva%202015-02-10%20koht

N%C3%A4ytt%C3%B6kuva%202015-02-10%20koht

ska0521_2.jpg

ska0522.jpg

lkasse%206a.jpg

Nomad%20Boks%2BBakke%2014x42%2001.jpg

Nomad%20Boks%2BBakke%2014x42%2002.jpg

Tälläisinä hetkinä sitä tulee toivoneeksi että koti olisi suurempi ja sisustettavaa tilaa olisi enemmän. 🙂 Miten kaunista olisikaan yhdistää Skagerakin tammisia kalusteita valkoisen ja väljän sisustuksen joukkoon, ilman että huoneista tulisi täyteen ahdettuja… Meillä kalusteita on määrällisesti jo nyt niin vähän, ettei niiden lisäksi jää paljoakaan vapaata tilaa sivupöydille, tikkaille, säilytyskalusteille tai ihanille puisille penkeille, joita ihastelen täällä kieli poskella. ♥

Hieman pienempiin yksityiskohtiin on tilanpuutteen vuoksi tyytyminen ja miesystäväni innostamana tilasin alimman kuvan mukaisen pitkulaisen puualustan ja sen päällä olevan puisen rasian Royal Designin verkkokaupasta, jotka aion sovitella makuuhuoneeseen käsi- ja vartalovoiteiden kaveriksi. Eiköhän nämä riitä vanerilaatikoiden kanssa tuomaan kotiin sitä luonnollisempaa lookkia. 🙂

Inspiroivaa iltaa!

Omakotivalkoinen_Miia.jpg

(Miljöökuvat: Skagerak.dk. Tuotekuvat Royaldesign.fi, postaus sisältää mainoslinkkejä)

12 kommenttia “Skagerak – luonnonkauneutta Tanskasta!

 1. Nuo posliiniset purkit ja kipot ovat kyllä todella kauniita. Tarvetta sellaisille ei ole mutta katsoahan saa silti 🙂

 2. Ompa kivannäköisiä, merkkinä mulle ihan uusikin! Täytyy ihastella sitä lisää jostain 🙂

 3. Samat teemat tuntuvat toistuvan usein inspiraatioissasi. Tämä tammi/puu -trendi taitaa olla jo kolmas? Miksi haluat heti luopua kaikista ostamastasi "kausijutuista" kun innostus niistä laantuu, kun hetken kuluttua olet kuitenkin ostamassa vastaavia tuotteita tilalle? Eikö olisi mielekkäämpää säilöä kausituotteet varastoon ja ottaa niitä sieltä pikku hiljaa esille, kun innostut taas jostain? Tässä välissä olet tainnut tammiset maustemyllyt, yrittiruukut, Vitriinit ja Aalto-alustat laittaa eteenpäin ja maalata Milk valaisimen valkoiseksi. Vähän sama juttu mustan sisustuksen kanssa; olet tainnut luopua koristetyynynpäällisistä ja muista mustista sisustusjutuista ja nyt haaveilet mustan lisäämistä. Kun vanhat sisustustavarat säilöisi vähäksi aikaa pois – ymmärtääkseni sinulla on kuitenkin säilytystilaa riittämiin, kun häkkivarastokin taisi olla tyhjä – tuntuisi ne taas uudelta, kun innostus samaan asiaan palaa. Ja näin koti saisi kivasti kerroksellisuutta samalla. 🙂

  1. Hertta: Tietyt jutut tuntuvat tosiaan tulevaan kausissa, puunsävyt jo toista vai peräti kolmatta kertaa kevään koittaessa. :)<br />
   <br />
   Syyni kierrättää eteenpäin mm. Iittalan tammipuinen alusta ei ollut pelkästään sen väri vaan se ettei sille ei ollut kunnollista käyttöä (ei kestä vettä enkä raaskinut ottaa sitä leikkuulaudaksi jota muutama lukijani ehdotti). Georg Jensenin puukantiset purkit pistin eteenpäin kromin vuoksi, puhtaasti siis värin takia. Milk-valaisin on omasta mielestäni 100 kertaa kauniimpi valkoisilla jaloilla ja sen tuunaamista en kadu yhtään. Nyt kun mietin, olen värin vuoksi itseassa kierrätänyt tavaraa eteenpäin yllättävän vähän, kromatuissa tavaroissakin muotoilu oli se ensimmäinen ns. &quot;vika&quot;, kristalliset valaisimet ja romanttiset elementit lähtivät melkeinpä kerralla 2012 keväällä. :)<br />
   <br />
   En ole luopunut koristetyynynpäällisistäni, kaikki Finlaysonin, Artekin ja henkkamaukan päälliset ovat edelleen tallessa. Mustista tavaroista olen maalannut osan valkoiseksi (Hay Hee Lounge, joka mustana osoittautui virheostokseksi tammilattian takia jo viikossa sekä kirppisjakkarat) ja muutamia laittanut kiertoon ihan muista syistä kuin värien vuoksi (mm. Musta Muuton Dots). Mustaahan meiltä hieman löytyy ja määrällisesti se on pysynyt samoissa mitoissa jo todella kauan. Mustaa en ainakaan näillä näkymin ole lisäämässä sisustukseen kuin ehkä Pöllö-kankaasta tehtyjen lakanoiden muodossa, jossa musta väri ei ole se juttu vaan ne söpöt pöllöt. &hearts;<br />
   <br />
   En kadu ainuttakaan eteenpäin kierrättämääni tavaraa ja tiedän sen että vaikka ne olisivatkin minula varastossa, en niitä sieltä kotiin hakisi. 🙂

 4. Huomenta!<br />
  <br />
  Luin blogiasi heti aamusta ja mitä ihanuuksia täältä löytyykään?! Todella kauniita erityisesti nuo posliinikulhot/-astiat. Ottaisin meille heti.<br />
  Myös puukorit olivat kauniita ja etenkin kun yksi olisi hakusessa posteja varten…<br />
  Aiheuttaa siis myös minulle sukkien pyörimistä jaloissa ja sydämen läpätystä. Huoh!<br />
  <br />
  T:Kirsi

  1. Kirsi: Nuo posliinikulhot ja -purnukat ovat todella kauniita, kuvissa näyttävät samettisen himmeältä posliinilta, sellaiselta joka tuntuu kädessä yhtä sileältä kuin veden hiomat kivet. &hearts; &hearts; &hearts;<br />
   <br />
   Tuotevalikoimassa on paljon ihania juttuja ja näin viime yönä unta että pääsin vierailemaan heidän liikkeessään Tanskassa. 😀 😀

 5. Voi apua, miten ihania juttuja ♥ Lottovoittoa odotellessa, niin voisi haalia alkuun nuo astiat, puiset korit sekä huonekalut 😉 Menee aina yli ymmäryksen, miten joku voikaan olla noin taitava ja ylipäätään osaa luoda jotain noin kaunista ♥ Sydän halkeaa….

  1. Susanna: Todella kauniita ovat, puukalusteiden ja posliiniastioiden pinta oikein kutsuu hipelöimään! &hearts; &hearts; &hearts;

 6. Oih, voisin ottaa noi kaikki. Paitsi mustan penkin ja peilin. Tuo vaalea kirjahylly jotenkin vetoaa muuhun paljon. Ja nuo puiset jutut. <br />
  Tiiätkö, sä annoit mulle sen punaisen langan, että mitä otan tämän kämpän tulevan sisutuksen kanssa. Se on valkoinen ja vaalea puu, lasin ja metallin lisäksi. Niin ei tule enää kauhean sekavaa, ja mulla on jo kuitenkin noita kämpässä ennestään. Kunhan vaan selkiinnytän/selkeytän(miten se taipuu).<br />
  Pitäs vissiin opetella suomen kieli uudelleen… Mutta kiitos ideasta 🙂

  1. Minsku: Ihan samoilla linjoilla olen kanssasi, itsekin voisin mieluusti katsella omassa kodissani näitä puunsävyisiä kalusteita jos vaan tilaa olisi enemmän tai lattia toisen värinen. &hearts; &hearts; Valkoinen ja vaaleat puulajit ovat klassinen skandinavinen valinta johon tuskin koskaan kyllästyy, hyvän punaisen langan valitsit! &hearts;&hearts;

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *