Kotipuutarha rakenteilla – Eva Solon yrttiruukut!

Ostin ensimm√§isen Eva Solon yrttiruukkuni jo sisustuksenvuonna nakki ja puolimuusia, eli t-o-d-e-l-l-a kauan sitten. ūüôā Nyt kokoelmassani on n√§it√§ kotipuutarhurin apulaisia nelj√§, ja kyll√§ se vaan on nyt √§√§neenkin my√∂nnett√§v√§ ettei toista yht√§ toimivaa pienikokoista yrttiruukkua optimistisesta asenteestani huolimatta ole l√∂ytynyt. Kokeiltu on useita erilaisia viherpeukaloiden vippaskonsteja ja parikin erilaista yrteille sopivaa ruukkumallia, mutta ilman juurijatkeita (Eva Solon ruukuissa mukana) ei minun hoidossani yrtit pitk√§√§n hengiss√§ selvi√§. Eva Solon ruukuissa ne rehottavat v√§lill√§ liiankin villin√§ yrttisadon niitt√§misest√§ huolimatta. T√§ydet 10 pistett√§ n√§ille ruukuille annan ja viel√§ bonusmerkin p√§√§lle! ūüôā

EvaSolo_yrttiruukut.jpg

Omakotivalkoinen_1918.jpg

Omakotivalkoinen_1912.jpg

Omakotivalkoinen_1914.jpg

Eva%20Solo%20Herb%20pots_rt.jpg

Omakotivalkoinen_1909.jpg

Ongelmani yrttien kanssa on l√§hinn√§ kastelussa – en osaa s√§√§nn√∂stell√§ vett√§ oikein ja kastelen joko liian v√§h√§n tai liian paljon, ja v√§lill√§ saatoin unohtaa kastelun kokonaan. ūüôā Kastelun lis√§ksi pit√§isi viel√§ osata ulkoa eri yrttilajikkeiden tarvitsemat vesim√§√§r√§tkin, basilika tarvitsee paljon vett√§, rosmariini ja timjami huomattavasti v√§hemm√§n. Mullan pintakosteuskaan ei aina kerro totuutta, sill√§ esim Sagaformin ruukussa mullan pinta saattoi olla rutikuivaa vaikka yrtin juuret lilluivat vesilammikossa…

Eva Solon ruukuissa on imukykyisest√§ narusta valmistetut juurijatkeet, joita pitkin yrtti voi kastella itse itse√§√§n oman tarpeensa mukaan, aivan kuin luonnossa. ‚ô• Ainut mit√§ pit√§√§ muistaa on viikottainen (yrtist√§ ja auringonvalosta riippuen 1-2 kertaa viikossa) kastelu, jossa ruukun alempaan osaan kaadetaan pari desi√§ vett√§. N√§it√§ ruukkuja aion mets√§st√§√§ pari kappaletta nyt lis√§√§, jotta saan keitti√∂n sein√§hyllylle timjamin ja basilikan lis√§ksi my√∂s herneenversoa, minttua, sitruunamelissaa, oreganoa, korianteria sek√§ persiljaa. ūüôā¬†

Kivaa torstaita kaikille!

Omakotivalkoinen_Miia.jpg

(Tuotekuvat: Eva Solo)

5 kommenttia “Kotipuutarha rakenteilla – Eva Solon yrttiruukut!

 1. Hei. <br />
  <br />
  Laitatko ruukut sellainaan tuonne vai istutatko multaan? Ruukulla tai ilman? <br />
  <br />
  Aurinkoa ja yrttikautta odotellessa!

  1. Viherpeukaloton: Ihana nimerkki sinulla, täällä ilmoittautuu toinen samanlainen. :)<br />
   <br />
   Yleens√§ laitan kaupan valmisyrtin Eva Solon ruukkuun sen omassa muoviruukussa, pysyy multa paremmin kasassa. ūüôā Pit√§√§ vaan katsoa ett√§ muoviruun pohjassa olevat rei√§t on kohdistettu narujatkeen kohdalle, jotta juuret saavat imetty√§ vett√§ narua pitkin. :)<br />
   <br />
   Jos haluat kasvattaa yrtin kokonaan itse siemenist√§, voit k√§ytt√§√§ Eva Soloa ihan normaalinakin ruukkuna, eli ensin pujottelet juurijatke-narun pohjassa olevista rei¬īist√§ mukana tulevan ohjeen mukaisesti lenkeiksi, sitten laitat yrteille sopivan mullan suoraan ruukkuun ja painat siemenet multaan. Elmukelmua p√§√§lle ja siell√§ se pieni siemen parin viikon kuluttua puskee ensimm√§isen taimen esiin. :)<br />
   <br />
   Aurinkoista loppuviikkoa! &hearts;

 2. On kyll√§ tosi hyv√§n√§k√∂iset ruukut. Aivan liian tyyriit mulle, mutta eik√∂h√§n noita korvaavia l√∂ydy… tai sitten ei…<br />
  Mie nimittäin ajattelin, että koska meillä ei voi viherkasveja allergian takia olla, niin voisin yrttejä ruveta kasvattelemaan. Oli tuossa jo useampi vuotta sitten kiinnostus niihin, mutta jotenkin unohtui. Ja nyt sinä sittten olet saanut minut innostumaan. Mun vaan pitäis löytää sellainen joku ryhmäruukku, että veisi mahdollisimman vähän tilaa. <br />
  Ei sinua huvittais Miia kertoa, mitkä vedensaannin puolesta vois pistää samaan ruukkuun? Basilika, ruohosipuli(no ei ehkä yrtti, mutta kuiteskin), minttu, sitruunamelissa jne. nämä tavalliset vain kiinnostaa.

  1. Minsku: Minulla on ne pienemmät 11cm kokoiset ruukut jotka ovat jostakin syystä melkein kaikkialta loppu. Isompi ja kympin kalliimpi ruukku on halkaisijaltaan 13cm ja siihen saa mahtumaan kaksi tai peräti kolmekin yrttiä jos ottaa ne pois muoviruukuista. :)<br />
   <br />
   Itsell√§ni ei ole kokemusta Plantuin tai Fiskarsin isommista yrtinkasvatusyksik√∂ist√§, mutta kehujen perusteella ne ovat huippuja. ūüôā Plantuihin mahtuu yrttien lis√§ksi kasvamaan my√∂s salaatteja, joten jos p√∂yt√§tilaa tuollaiselle isommalle ruukkusysteemille vaan on, niin suosittelen tutustumaan sek√§ Plantuin ett√§ Fiskarsin indoor garden -kasvatusruukkuihin. &hearts;

  2. Minsku: Hupsan, unohdin vastata tuohon viimeiseen kysymykseen. :)<br />
   <br />
   basilika on sellainen vesisieppo ett√§ sen kanssa en laittaisi muita lajikkeita. Mintun ja sitruunamelissan voi laittaa samaan. Ruohosipuli on aika haastava lajike, itse laittaisin sen herneenversojen kanssa tai ihan yksin√§√§n. ūüôā

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *