Tavoitteena kaunis ja kuulas iho!

Huonosti nukutut yöt ja iän tuoma ihon kimmoisuuden väheneminen ovat selvästi alkaneet näkyä kasvoissa ja koin pienimuotoisen kriisin tässä taannoin asian tiimoilta. Olen aina ollut ilmeikäs ihminen, mutta vasta viime aikoina olen huomannut että naururypyt silmäkulmassa eivät siloitu enää itsestään ja ne ovat todella tulleet jäädäkseen. Tykkään luonnollisesta meikistä ja käytän meikkiä hyvin hillitysti. Arkisin saatan sipaista poskille väriä aurinkopuuterilla ja lisätä ripsiväriä, mutta muutoin olen yrittänyt antaa ihoni hengittää ja levätä. Pinterestin Beauty-kansiossani on hirmuinen määrä kauniita meikki- ja kampausideoita, joita kolusin läpi koko aamun saadakseni inspiraatiota omaan kauneudenhoitooni…

Pinterest Beauty kansio Omakotivalkoinen
Pinterest Beauty kansio Omakotivalkoinen
Pinterest Beauty kansio Omakotivalkoinen
Pinterest Beauty kansio Omakotivalkoinen
Pinterest Beauty kansio Omakotivalkoinen
Pinterest Beauty kansio Omakotivalkoinen

Ihon muutokset ja pintakuivuus

Ihoni on muuttunut rasvaisesta sekaihosta pintakuivaksi ja olen hieman pulassa sen kanssa. Kasvojen iho on alkanut ikävästi hilseilemään ja vanhat hoitorutiinini eivät enää toimi. Kosteusvoiteena pitkään käyttämäni Decubal ei enää imeydy riittävän syvälle ja tuntuu että se jää pyörimään kuivan ihon pinnalle.

Puhdistusaine on vuorostaan liian tymäkkää tavaraa, josta johtuen Decubalin perusvoidekaan ei ehkä toimi. Mene ja tiedä missä mättää tällä kertaa. 😀 Kahvikuorinta kahdesti viikossa on auttanut pahimman talvikauden yli, mutta se ei yksistään riitä pelastamaan tätä omituisesti käyttäytyvää nassunahkaani.

Luonnollisen meikin perusta on mahdollisimman hyvinvoiva iho, enkä pidä ajatuksesta että heleän lopputuloksen saamiseksi joudun ottamaan ison meikkiarsenaalin käyttööni. Melkein jo ryntäsin peite- ja meikkivoideostoksille, mutta päätinkin sen sijaan yrittää hoitotuotteiden avulla pelastaa sen mitä pelastettavissa on.

Philosophy ihonhoitotuotteet

Inspiraatiota Philosophy ihonhoitotuotteista

Philosophyn tuotteista olin kovasti kiinnostunut jo silloin kun Suomen markkinoille ilmestyivät, mutta asia hautautui ja unohtui kaiken muun alle. Olen todella skeptinen kosmetiikan suhteen ja ziljoonakertaa todennut kehujen olevan täyttä puppua. Nyt kuitenkin päätin pettymyksenkin uhalla ostaa ylistettyjä Philosophyn tuotteita ja hartaasti toivon että parin viikon kuluttua minulla on teille hyvää kerrottavaa näistä. Mitä ilmeisimmin tuotteiden tuoksu on aika karmea, mutta jos ne toimivat lupaamallaan tavalla syväkosteuttaen ja ikääntymisen merkkejä häivyttäen, lupaan liputtaa näiden puolesta forever. 🙂

Microdelivery Exfoliating Facial Wash on hellävaraisesti kuoriva kasvojenpuhdistustuote päivittäiseen käyttöön. Se uudistaa ihoa, tasoittaa sen sävyä ja auttaa häivyttämään pieniä juonteita.

Miracle Worker Cleanser sisältää maito- ja aminohappoja, joiden anti-ageing vaikutus saa ihon hohtamaan kuulaana ja nuorekkaana (kröhöm, uskoako tätä nyt ihan täysin :D). Tätä tuotetta aion käyttää kasvonaamion tapaan kerran viikossa.

Purity Made Simple Mineral on ylelliseksi hoitotuotteeksi kuvattu puhdistusöljy, joka ylläpitää ihon kosteustasapainoa ja poistaa ylimääräistä ihotalia ja epäpuhtauksia. Tämä tuote tulee minulle itse tehtyjen kuorintanaamioiden pohjaksi. Puhdistusöljyn joukkoon aion sekoitella kahvinporoja, hunajaa, kanelia, sokeria ja mitä nyt milloinkin on tarpeen. 🙂 Tuote toimii myös hyvänä meikinpoistoaineena.

Hope in a Jar on erittäin täyteläinen kosteusvoide kuivalle iholle. Sen hoitavat ainesosat auttavat ylläpitämään ihon luonnollista kosteustasapainoa samalla kun tuotteen sisältämän antioksidantit suojaavat ihoa ulkoisilta tekijöiltä. Sopii päivä- ja yövoiteeksi.

Hope in a Tube silmänympärysvoide on kehitetty palauttamaan iholle sen menettämä kiinteys ja kosteus. Antioksidantteja sisältävä voide suojaa ihoa ympäristön haittavaikutuksilta ja madaltaa pieniä juonteita. Tämän tuotteen osalta olen erityisen toiveikas. 🙂

Nappasin hetki sitten muutaman lähikuvan ryppyisestä ja hilseilevästä lookistani, mutta näkymä on kyllä nyt niin karu etten kehtaa julkaista niitä tässä yhteydessä. 😀 Säästän kuvat parin viikon päästä ilmestyvään postaukseeni, jossa toivottavasti on kuvituksena myös uusi heleämpi ja rypyttömämpi minä.

Mukavaa päivää kaikille!

Kuvataltioinnit: Pinterest Beauty-kuvakansioni, tuotekuvat: Philosophy17 kommenttia “Tavoitteena kaunis ja kuulas iho!

 1. Tutulta kuulostaa.. Mulla on aina ollut kuiva ja atopiaan taipuvainen iho ja erityisesti kasvojen alueelta haastava. Tälä talvi on ollut erityisen haastavaa, mutta tuntuu että kaiken muun kiireen ohella se ihon hoito on jäänyt taka-alalle. Täytyypä ryhdistäytyä!

  1. jadore: Tämä on ollut kyllä ihmeellinen talvikausi, ei ole edes ollut niin kylmää kuin aikaisempina vuosina mutta silti tuntuu että olen muuttumassa käärmeeksi joka luo koko ajan uutta nahkaa. 😀 Toivottavasti nämä Philosophyn tuotteet ovat maineensa veroisia. 🙂

 2. Olin itsekin aiemmin perusvoidelinjalla mutta iän myötä tein saman huomion kuin sinä. Nykyään suosikkini on Biothermin Biosensitive -sarja. Hajustamaton ja ainakin oma ihoni tykkää. Ainoa ongelma on melko suolainen hinta. Ainakin Sokos myy. Muista Biothermin tuotteista en tykkää ollenkaan, ärsyttävät ihoa ja tuoksuvat tosi voimakkaasti

  1. Minttu: Biosensitive -sarjaa en olekaan kokeillut, täytyy laittaa muistiin ylös tuo jos Philosophy osoittautuukin pettymykseksi. Noissa Philosophyissä ei pitäisi olla parfymia mukana, ainakin ne tuoksahtavat lääkevoiteilta… 😀

 3. Suosittelen pintakuivalle iholle ennemmin ohutta ja kosteuttavaa voidetta, kuin paksua ja täyteläistä. Pintakuiva iho ei tarvitse lisää rasvaa vaan kosteutta mahdollisimman tehokkaasti. Esimerkiksi Vichyn aqualia thermal pintakuivan ihon voide on ollut omassa käytössä erinomainen. Siitä löytyy myös rasvaisempi versio jos light tuntuu liian kevyeltä. Myös La Roche Posay: ltä löytyy pintakuivan ihon voide jos haluaa tuokuttoman viiteen. Näissä myös ihoa rauhoittavaa lähdevettä. Oma ihoni tykkää molemmista ?

  1. Hei,<br />
   <br />
   Olen itse kamppaillut samojen ongelmien kanssa, kunnes löysin Dermalogican ihonhoitosarjan. Kitsastelin alkuun koska tuotteet ovat melko kalliita Suomessa, mutta löysin suuren englantilaisen kauneudenhoito verkkokaupan, josta saa ostettua niitä edullisemmin ja ostan nykyään lähes kaikki ihonhoito ja kosmetiikkatarvikkeet sieltä. En vain ole yhtä hyvää ihonhoitosarjaa onnistunut löytämään ja hinta on sen verran suolainen, että Suomesta en niitä osta.

  2. hani: Vichyn voiteet olivat ihan suosikkejani (olisiko peräti ollut tuo Aqua Thermal juurikin se luottorasvani, sellainen pienehkö hieman litteä pumppupullo siihen aikaan…) ennen kuin brändi päätti seitsemisen vuotta sitten uudistaa ainesosansa. 🙁 Kokeilin tuossa pari vuotta sitten muutamaakin eri voidetta, mutta ne olivat molemmat todella ohuita ja iho jäi hieman kiristelemään. Silloin tosin ihoni oli rasvaisempi ja käytin sekaiholle sopivia puhdistustuotteita, jotka olivat kuiville kohdille liian voimakkaasti putsaavia. Nykyiselle iholleni ne saattaisivat sopia nyt paremmin. La Rochea Posaytä en ole kokeillut, täytyykin etsiä siitä lisää infoa ja tutustua paremmin, kiitokset vinkistä! &hearts; &hearts;

  3. Linda: Dermatologicaa on paljon kehuttu ja kyseisen merkin tuotteet olivat harkinnassa. 🙂 Jos nämä Philosophyt osoittautuvat huonoiksi, kokeilen ehdottomasti Dermatologicaa seuraavaksi. 🙂

 4. Piristävää lukea taas blpggauksiasi kun en ole vähään aikaan ehtinyt! Itse käytin pitkään ihonhoitosarjana Exuviancea, mutta nykyisin hoidan ihoani Dermalogica AGE Smart -sarjalla ja 1-2xvuosi otan luottokosmetologilla HydraFacial hoidon! Olen päässyt eroon monista ikääntyvän (olen 49 ) ihon ongelmista ja erityisesti pintakuivasta, hilseilevästä ihosta! Hiusongelmiini (pälvikaljua, kuiva katkeileva, oheneva) löysin tyttäreni avulla hyvän sarja Nioxin Biotiini (vitam). Tällä hetkellä tuotteet joista en hevillä luovu eikä ole edes tarvetta! Erityisen tyytyväinen olen että olen selättänyt iänikuiset talvikauden iho- ja hiusongelmat!

  1. Doris: Kiva että tulit piipahtamaan! 🙂 Tuota Dermatologicaa täytyy kyllä kokeilla itsekin, sitä on moni kehunut. Meidän iho-ongelmat kuullostavat hyvin samanlaisilta, täytyy googlettaa tuo HydraFacial-hoito ja katsoa josko itsekin innostuisin käymään kosmetologin tuolissa. :)<br />
   <br />
   Kiitos kokemuksiesi jakamisesta ja loistovinkeistä! &hearts; &hearts;

 5. Suosittelen todella lämpimästi Kiehls:in tuotteita! Itse olen myöskin skeptinen kaikkea uutta kohtaan ja olen aina käyttänyt vain apteekin rasvoja (ceralan, essex), kunnes sain muutaman Kiehls:in näytepakkauksen ja sille tielle jäin. <br />
  Kiehls:in pisteiltä saa näytepakkauksia, suosittelen testaamaan, ovat hintansa arvoisia. 🙂

  1. J: Kiehlsin tuotteita en ole kokeillut, täytyykin tutustua niihin paremmin. 🙂 Kiitokset vinkistäsi! &hearts;

 6. Kokeilehan Garnierin misellivettä :). Itse käytän sitä näin talviaikaan meikkien puhdistuksessa ja ihoni on voinut todella hyvin. Misellivesi riittää itsessään puhdistamaan niin silmä- kuin pohjameikinkin, eikä erillistä huuhtelua normi vedellä tarvita – iho kiittää! Yleensä tuo hilseily on minulla joka talvinen ongelma, mutta tänä talvena sitä ei ole esiintynyt ollenkaan enkä keksi muuta syytä kuin juuri tuon miselliveden käytön :).

 7. Itsellä myös pintakuiva iho, joka aikaisemmin reagoi kaikkeen mitä söin/tein. Mutta luultavasti vain hoitotavassa se vika. Itselleni on parhaiten sopinut Avenen tuotteet. Cleansing mousse saa sekä silmämeikin että meikkivoiteen häviämään hellävaraisest ja light hydrating creme on pitänyt iho sileänä, eikä näppyjä ole lainkaan. Oma ihoni reagoi vahvasti hajusteisiin sekä parabeeneihin, ja näissä ei ole kumpaakaan. Joten kannattaa kokeilla, kaikki ihot tosiin reagoivat eri tavalla eri tuotteille. Meikkeisdä olen suosinut Dr. Hausckan tuotteita. Toivottavasti sinäkin löydät parhaat itsellesi!

  1. Nina: oikean tuotesarjan löytäminen on aina niin haastavaa, se mikä sopii toiselle todella hyvin, ei välttämättä sovikaan itselle. Olen lisännyt nyt myös vedenjuontia, josko sekin helpottaisi kuivaa ihoa. kahvinporonaamion jälkeen iho on aina hetken aikaa ihanan kimmoisa ja kosteutettu, mutta vaikutus katoaa vuorokaudessa. Saa nähdä tuleeko tällä Philosophyllä hyviä tuloksia vai menikö rahat hukkaan. Onneksi on teidän suosittelemat tuotteet jo listattuna puhelimen muistiossa jos Philosophy ei toimi minulla. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *