Synttärilahjat & flenssuilua!

Ystäväni tekivät melkoisen salapoliisityön selvittääkseen minulle mieluisan synttärilahjan ja sain heiltä jälkikäteen sapiskaa kun en ollut suostunut heille mitään vinkkiä etukäteen antamaan. 🙂 Ronttiryökäleet olivat sitten parina iltana pläränneet blogiani läpi ja päätyneet lopulta Eva Solon yrttiruukkuihin, joista postailin teille kuun puolivälissä. Ruukkukokoelmani kasvoi rakkaiden ystävieni ansiosta kahdella 11cm kokoisella ruukulla… ♥♥♥

Omakotivalkoinen_2249.jpg

Omakotivalkoinen_2252.jpg

Eilinen oli varsin tapahtumarikas päivä, eikä ihan parhaalla mahdollisella tavalla. 🙂 Iltapäivällä vointi oli todella huono ja ajattelin jo hetken aikaa hädissäni, että olen saanut vatsataudin tai jonkin ruokamyrkytyksen. Huonosta voinnistani huolimatta jouduin kohtaamaan arjen extrahaasteita taistellessani mm. pesukoneen poistovesiputkiston tukkeutuman sekä jääkaappiin vahingossa kaatamani 1,5L maitopurkin putsausoperaation kanssa. Huono oloni oli onneksi vain flunssaa edeltävä vatsanpohjassa asti tuntuva hönttiolo, koska aamulla herätessäni olin kuin Fantastic Four -elokuvan tulimies – kuumetta 39,8 ja nousujohteessa, jiihaa. Nyt pötkötän peiton alla finrexiniä sisältävän kupposen kanssa ja yritän saada kuumetta hieman alemmas, jotta saisin nukuttua pari tuntia. Näin korkeassa kuumeessa sairastaminen on yleensä ollut vauhdikasta ja jos vanhat merkit pitävät paikkaansa, olen paremmassa kunnossa jo huomenna. Eteisen seinän pohjatyöt on tehty ja enää puuttuu puunaulakon kiinnitys. Tänään en kuitenkaan taivu vaadittaviin suorituksiin (poraus ja bodaaminen) sen osalta, mutta heti kun olen tervehtynyt niin hoidan hommat kuntoon. 🙂 

Mukavaa torstaipäivää kaikille täältä sairashuoneelta! 🙂

Omakotivalkoinen_Miia.jpg

13 kommenttia “Synttärilahjat & flenssuilua!

 1. Hyvän näköisiä ruukkuja, mielenkiintoni heräsi voisiko noita käyttää ihan ruukkukukkien ruukkuna. Voiko kasvin laittaa tuohon muoviruukussaan vai pitääkö ne istuttaa? Eikös pakkauksen kuvassa ole syklaami, vai näenkö väärin? Onko tuo kokonaan huurretusta lasista valmistettu? Näin sellaisia finnish design shopissa. Pitäisi vähän uusia kukkaruukkuja. Eilen nappasin prismasta mukaani ihan kivan vekkimallisen harmaan pyöreän ruukun, mutta noita voisi hankkia muutaman.

  1. gärlin: Voi käyttää myös ruukkukasveille. 🙂 Ylemmän ruukkuosan pohjassa on reikiä joista pujotellaan juurijatkenaru lenkeiksi alempaan vesiruukkuun. Itse laittaisin viherkasvin tuohon oman muoviruukkunsa kanssa, jotta multa ei sottaa vettä tummaksi. Muovuruukku täytyy vaan asetella tämän toisen ruukun sisään niin että muoviruukun pohjassa olevat kastelureiät osuvat samaan kohtaan kuin Eva Solon pohjassa olevat narut. :)<br />
   <br />
   oma ruukkuni on yrteille sopiva 11cm, mutta viherkasveille suosittelen isompaa 13cm kokoa. Ainakin Finnish Design Shopissa on tuota isompaa ruukkua saatavana. :)<br />
   <br />
   Ruukkuni ovat valkoiset, eli yläruukku on valkoista posliinia ja alaruukku valkoista huurrettua lasia. Ruukkua on saatavana myös harmaana sekä kokonaan huurrettuna, jolloin myös yläruukku on samanlainen huurrettua lasia oleva kuin alempikin.

  2. Esim Lechuzan ruukuissa on sama naru-kastelu systeemi. Itselläni on selliaset ja kukat viihtyvät tosi hyvin niissä. Olen istuttanut ne sisärukkuun, narun avulla mullan kosketus pysyy sopivana.Umpinaisen ulkoruukun vuoksi mahdolliseti mullan värjää<br />
   mä vesi ei näy:) Myös yrtit ovat kivan näköiset niissä. Minua miellyttää myös Lechuzan muotkilei, moderni ja simppeli.<br />
   <br />
   <a rel="external nofollow" href="http://www.inessa.fi/shop/haku/prod__11859_lechuza_mini-cubi_altakasteluruukku_valkoinen_all-in-one&quot; target="_blank">http://www.inessa.fi/shop/haku/prod__11859_lechuza_mini-cubi_altakasteluruukku_valkoinen_all-in-one</a&gt;

  3. ruukuista: Noita Lechuzan ruukkuja en olekaan koskaan tarkemmin tullut katsoneeksi, kiitokset vinkistäsi! &hearts;

 2. Pikaisia paranemisia! Pitäisi itsekin täydentää nuita ruukkuja. Onnistuin tässä jokin aika sitten huitaisemaan tuon meidän ainokaisen lattialla ja alaosahan siinä meni rikki.

  1. moonangel: Auts, tuollainen on aina kurjaa. 🙁 Voisikohan sen alaosan korvata jollakin toisenlaisella osalla, esim mukilla tai kupilla joka olisi mitoiltaan sopiva? Ei menisi hyvä yläosa ihan hukkaan. &hearts;

  1. Marja K: Aika nopeasti paranin tällä kertaa, vaikka nuha ja köhä kestivätkin vielä pari viikkoa tervehtymisen jälkeen. 🙂

 3. Höh, tuntuu tuo tauti käyvän kaikki immeiset lävitse. Itse en ole vielä sairastanut, mutta tytär on jopa kaksi kertaa kuukauden aikana. Paranemisia! Älä nyt rupea sitten puolikuntoisenakaan hötkyilemään sen kämpän kanssa!

  1. Minsku: Nyt keväällä on ollut kyllä montaa eri pöpöä liikkeellä, tyttö sai osansa myös korvatulehdusepidemiasta, josta onneksi itse säästyin. Leppoisasti otin sairaspäivät, ja paraninkin huomattavasti nopeammin kuin normaalisti. 🙂

 4. Aivan ihana lahja, onnea syntymäpäivän johdosta! 🙂 Ja pikaista paranemista, melkoinen kuume sinulla ollut! 🙁

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *