Valkoisten kynttilänjalkojen kokoelmani!

Yksinkertaisen helppoa, ajattoman tyylikästä ja minimalistista arkea tavoittelevana sisustajana minulla on yksi heikkous, jonka suhteen en noudata vähemmän on enemmän -periaatettani. Tämä poikkeus on kynttilänjalat, joita voi määrän perusteella sanoa jo jonkinlaiseksi keräyskohteeksi. 🙂

Valkoisten kynttilänjalkojen kokoelma - Sisustusblogi Omakotivalkoinen
Valkoisten kynttilänjalkojen kokoelma - Sisustusblogi Omakotivalkoinen
Valkoisten kynttilänjalkojen kokoelma - Sisustusblogi Omakotivalkoinen

Freemover Rolf kynttilänjalat

Uusimmat kokoelmani jäsenet ovat ruotsalaisen Freemoverin Rolf-kynttilänjalat*, joiden 50-lukua henkivä muotoilu on designer Maria Lovisa Dahlbergin näkemys täydellisestä ajattomuudesta. En voisi yhtään enempää olla samaa mieltä suunnittelijan kanssa, kynttiläjalat ovat kaikessa eleettömyydessään näyttävä ja aikaa pelkäämätön sisustuselementti. ♥

Valkoisten kynttilänjalkojen kokoelma - Sisustusblogi Omakotivalkoinen
Valkoisten kynttilänjalkojen kokoelma - Sisustusblogi Omakotivalkoinen
Valkoisten kynttilänjalkojen kokoelma - Sisustusblogi Omakotivalkoinen

Valkoiset kynttilänjalat joissa on ideaa

Olen hyvin tarkka siitä millaisia kynttilänjalkoja kelpuutan kotiini. Niiden taustalla olisi hyvä olla jonkinlainen idea, joko suunnittelijan näkemyksen, tuotantotavan tai muun erikoisuuden osalta. Vuodesta 1962 alkaen valmistuksessa olleet graafiset By Lassen -kyntteliköt* ovat täällä Suomessakin saavuttaneet jo jonkinlaisen kulttimaineen, vaikka naapurimaiden Ruotsin ja Tanskan tasolle niiden suosiossa ei sentään ole vielä päästy.

Kuvan vasemmassa nurkassa etualalla oleva Normann Copenhagenin Nocto* edustaa uutta muotokautta, vaikkakin sen esikuvana on ollut entisajan kynttiläpidikkeet, ajalta ennen sähköjen keksimistä. Pelkistetyt Design House Stockholmin Lotus -lyhdyt* muistuttavat majakkaa ja niiden pienet yksityiskohdat kertovat, että suunnitteluun on selvästi käytetty aikaa ja ajatustyötä. Iittalan Nappulat* vuorostaan edustavat kotimaista muotoilua, niissäkin mielestäni on nähtävissä viitteitä 50-60-lukujen tunnelmasta. 

Valkoisten kynttilänjalkojen kokoelma - Sisustusblogi Omakotivalkoinen

Kynttilät toimivat sisustuselementteinä läpi vuoden

Kynttilät ja kynttilänjalat ovat meillä näkyvästi esillä ympäri vuoden, myös kesäaikaakin. Ne toimivat sisustuselementteinä sekä yksistään että yhdessä, ja niiden avulla on yhtä helppo tuoda tunnelmaa kuin viherkasveilla ja kukkakimpuilla. Designiltaan arvokas kynttilänjalka on pitkäikäinen kodin kaunistaja – loistava lahjaidea kevään valmistujille ja miksei myös hääpareillekin. ♥

Tunnelmallista tiistainjatkoa kaikille!

*sisältää kaupallisen linkin


Seuraa myös Instagramissa 

17 kommenttia “Valkoisten kynttilänjalkojen kokoelmani!

 1. Heiiiiii, sama sääntö pätee kynttilänjalkoihin aivan kuten sohvatyynyihinkin…koskaan ei voi olla liikaa 😀 Mukavaa tiistaita!

  1. iDiS & iNTeRiÖÖRi: Niin muuten pätee. 🙂 Minulla ei onneksi ole ihan järjetöntä määrää koristetyynynpäällisiä, mutta nekin ovat uhkaavasti alkaneet lisääntymään. 🙂 Marimekon tyynynpäällisiä olen kuolannut kielipitkällä, viimeksi tänään hipelöitsin mustavalkoista Kivet-päällistä. 🙂

 2. Harvoin kommentoin, mutta nyt on pakko! Ota mademoiselle tuolilta tyyny pois. Pääsee tuo kaunis muotokieli esille paremmin! Yleensä koristetyynyt on ihania, mutta tässä tapauksessa vain liikaa.

  1. Anna-Maria: Minusta kuusityyny on suloinen Mademoisellen kanssa. ♥ Ja ihana pehmike selän taakse, varsinkin nyt kun minulla on selän kanssa kipuilua taas ollut. Muotokielestä olen kyllä kanssasi samaa mieltä. 🙂

 3. Voi huokaus, miten upea kokoelma! Usea noista ihanuksista on täällä haaveena, mutta kotiin on päätynyt vasta Nappuloita.

  1. Syhi: Nappulat ovat must have, ihan oikeasta päästä olet aloittanut. 🙂 Minulla taisi olla By Lassen Kubus -kynttelilkkö ensimmäisenä näistä, vai olisiko sittenkin ollut Nappulat ekat täälläkin.. ♥

  1. K-K: Lotus-lyhdyt ovat todella näyttäviä mustana, ja valkoisen ja kuparin yhdistelmäkin on aika hienon näköinen variaatio. 🙂

 4. Hei. Ei liity postaukseen mutta olisiko sinulla antaa vinkkiä mistä löytäisi valkoisen nukkamaton 8-10 cm korkuisella nukalla? Tyyliin samanlainen kuin Vallilan operetti tai iskun chic matto.. Kiitos avusta!!

  1. pauliina: Näin äkkiseltään ei tule muita paikkoja mieleeni kuin Hobbyhall, VM Carpet ja Mattomaailma, joissa on aika laaja valikoima nukkamattoja. 🙂 Oletko kokeillut googlettaa kuvahakuna matto pitkänukkainen tai korkea nukkamatto?

 5. Onko tuo sinun kuusi tyynynpäällinen vitivalkoinen? Itsellä joskus oli sama , mutta se ei ollut yhtään niin valkoinen, kun olisin halunnut sen olevan.?

  1. Pitju: Ei ole ihan vitivalkoinen, muttei kermanvalkoinenkaan. Siltä väliltä… samaa valkoisen sävyä kuin esim Marimekon paksummasta kankaasta tehdyissä tyynynpäällisissä. 🙂

   Ei se kyllä niin kermainenkaan ole ettei sitä voisi laittaa vaikkapa Bemz-päällisen kanssa rinnakkain, sävyeroa ei juurikaan näy ellei sitten kumarru vertailemaan. Onkohan kangas mahtanut vaihtua toisenlaiseen tässä vuosien varrella ja siksi valkoisen sävy on erilainen?

   1. En tiedä kankaan vaihtumisesta, mutta se minun ei ollut hyvän valkoinen, mutta ei se ollut myöskään kerman valkoinen. Annoin sen pois, kun se väri alkoi häiritsemään. Harmittaa todella paljon, koska muuten tykkäsin siitä . Olisi se kyllä sopinut Tarja Ritari designilta ostamaani poro tyynynpäällisen kanssa, jota käytin jouluna. Minulla on se pellavan värinen. Samasta paikasta olen tilannut myös ihan vitivalkoisen tyynynpäällisen, joka nyt on sohvalla. siinä valkoisuus on täydellinen ja olisin toivonut, että kuusipäällisessä valkoinen olisi ollut sama.

    1. Pitju: Tarja Ritari Designin pellava on todellakin valkoista, siihen aikoinaan kiinnitin ensimmäisenä huomioni ja innostuin aivan todella että kerrankin on joku joka ymmärtää valkoisuuden päälle. 🙂 Tarjan tekstiilit on ihan parhaita! <3 <3

 6. Nuo Freemover Rolf- kynttilänjalat ovat todella ihanat. Mulla on edelleenkin ne ja nyt ne on päässeet keittiön pöydälle. ❤️ Lotus-tuikkulyhtyä olen vielä etsinyt, mutta en sitä enää tule löytämään. 😭

  1. Pitju: freemoverin jalat on todella hyvälaatuiset ja tykkään niiden ajattomuudesta. On tosi harmi että Lotus-lyhdyt poistettiin valikoimasta mallistouudistuksen yhteydessä kokonaan. Useampikin on niistä minulta kysellyt ja laitoin 2022 viestiä kysyäkseni valmistajalta josko sitä voisi esim rajallisen erän tuoda takaisin myyntiin. Lupasivat laittaa korvan taakse, mutta sanoivat että sen paluu on epätodennäköinen. Pidän silmät auki ja laittelen sinulle viestiä jos satun jostakin kirppiksiltä sen bongaamaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *