Uutta sohvaa etsimässä!

Olen harkinnut uuden sohvan ostamista jo vuoden verran, mutta vasta viime viikkojen aikana sohvan vaihtaminen on ollut vakavammin mielessä. Vanha sohvamme on raskasrakenteinen ja turhankin massiivinen, ja olohuoneeseen tarvittaisi kokonaisuuden kannalta huomattavasti keveämpää istuinkalustetta. Pelkät nojatuolitkin ovat yksi varteenotettava vaihtoehto, mutta käytännöllisyyden vuoksi tulemme erittäin suurella todennäköisyydella päätymään perinteiseen sohvaan. Muutama kiva sohvamalli onkin jo kiikaroituna valmiiksi ja tässä kevään aikana täytyy käydä huonekaluliikkeissä niitä koeistumassa.

HTH Como sohva valkoinen - Uutta sohvaa etsimässä Omakotivalkoinen
HTH Como sohva valkoinen - Uutta sohvaa etsimässä Omakotivalkoinen
Isku Avalon sohva valkoinen - Uutta sohvaa etsimässä Omakotivalkoinen
Isku Nordic sohva valkoinen - Uutta sohvaa etsimässä Omakotivalkoinen
Adea Band sohva valkoinen - Uutta sohvaa etsimässä Omakotivalkoinen

Mallin osalta katselemme ensisijaisesti kulma- tai divaanimuotoista moduuleista rakennettavaa sohvaa. Keveillä jaloilla ja riittävällä sohvan alla olevalla ilmatilalla varustettu isompikin sohva näyttää sirommalta kuin nykyinen Belluksen jyhkysohva. 🙂

L-malli peittäisi kätevästi taakseen myös olohuoneen sysiruman patterin, tätä olen kaivannut vanhan mustan kulmasohvamme ajalta. Materiaaliksi olisi järkisyistä parasta valita nahkaa, mutta pidän mieleni avoimena myös kangasvaihtoehtojen puolesta.

Olisin kiinnostunut kuulemaan kokemuksia HT Collectionin sohvista, joten jos sinun kotoa sellainen löytyypi, tulisin todella iloiseksi jos jakaisit oman mielipiteesi ja kokemuksesi sohvasta! ♥

Mukavaa alkanutta uutta viikkoa!

Kuvat: HT Collection, Isku Koti, Adea


Seuraa myös Instagramissa 

66 kommenttia “Uutta sohvaa etsimässä!

 1. Minulla on tuo HT Collection Como sohva vitivalkoisella kankaalla. Kankaat vesipestäviä mutta ei ole ollut vielä tarvetta pestä. Olen suojannut istuin ja selkänojan valkoisella kankaalla. Istuin ja selkätyynyt ovat tosi napakkaa kangasta ja sisällä oleva täyte "rarisee" aavistuksen istuessa. Sohva on aika painava. Toimitusaika oli myös pitkä, johtuen kangasvalinnasta jota ei löytynytkään varastosta. Sohvaan olen tyytyväinen, vaikka ei tämä mikään löhösohva olekkaan.

   1. Juuri tuo linkin malli se on! Ja tosiaan olen tykännyt tosi paljon. Tykkään myös kun istuintyynyt ovat tosi mukavat istua, mutta ei liian pulleat omaan makuun.

 2. Vuosia HT Collectionin sohvan omistaneena voin suositella. En tiedä toista yhtä kestävää ja muotonsa pitävää sohvaa.

  1. Mirkku: Ihana kuulla että olet ollut tyytyväinen. 🙂 Itsekin luottavaisemmin mielin käy ostoksille kun kuulee hyviä kokemuksia. 🙂

 3. Eipä ol kauan kun ehdotin uutta sohvaa. <br />
  Voi voi kuinka vannoit ysäri Belluksen olevan niin hyvä että!<br />
  Nyt lopetan täällä käymisen ihan tuon lukijoiden aliarvioimisen vuoksi.<br />
  Onneksi löytyy laadukkaita blogeja vielä.

  1. Sohva: Bellus on merkkinä erinomainen ja laadultaankin huippuluokkaa, kokemusta on kahdesta Bellus-sohvasta. Belluksella ei ole kuitenkaan saatava sellaista mallia jonka haluaisin, ja se onkin ainut syy miksi olen katsellut muitakin vaihtoehtoja. Bellus-sohva ei myöskään ole ysäriä, silloin muodissa oli muhkeat muotoillut sohvat ja reclinerit ja tämä tyylisuunta on itseasiassa tekemässä paluuta. Eihän se nyt ole lukijoiden aliarvioimista jos sanon että sohvan vaihtaminen ei ole ajankohtaista (kommentoitko joulu-tammikuussa, näin muistelisin) tai että uuden sohvan ostamisen tullessa eteen katson ensisijaisesti Belluksen valikoimaa. Meillä ostoksien ajankohtaisuus ei ole sidonnainen blogiin tai bloggaamiseen vaan muihin asioihin. Lisäksi meitä on kaksi jotka yhteisesti päättävät uuden sohvan hankinnasta.<br />
   <br />
   Mukavaa kevään jatkoa ja iloisia kesäpäiviä kaikesta huolimatta!

 4. Tosi hyvännäköisiä sohvia nämä kaikki! Ostin itse Finsoffasta Milan-sarjan sohvan joulun alla. Aika paljon samaa näköä kuin näissä vaihtoehdoissa. Sirot metallijalat ja tilaa sohvan alla. Oma sohvani on vaaleanharmaa, mutta kangasvaihtoehtoja oli tosi paljon ja palvelu minun osallani ainakin oikeen asianmukaista. Sohvan sain suunnitella valitsemistasi moduleista, joita niitäkin oli erilevyisiä. Tykkään kun käsinojatkin ovat sirot ja valitsin itselleni oikein leveän kulmaosan, siihen mahtuu hyvin kaksikin ihmistä pötköttämään 🙂 toimitusaika oli &quot;vain&quot; neljä viikkoa, joten kävi hyvin tällaiselle malttamattomallekkin. Siinä onkin hommaa kun lähtee kaupoille koeistumaan, kovin monet sohvat näyttää hyviltä kuvissa ja sitten istuessa ei sovi omalle takamukselle ollenkaan 😀 <br />
  Onnea sohvan metsästykseen!

  1. Juuli: Kiitos vinkistäsi, käynkin heti googlettamassa tuon Finsoffan vaihtoehdon. 🙂 Kuullostaa ainakin todella kivalta, ja ehdoton plussa että saa itse rakentaa kokonaisuuden moduuleista, hyvän palvelun kera. &hearts;

 5. Meillä on Iskun Family-sarjan sohvat. Olen ollut niihin todella tyytyväinen vielä reilun 8-vuoden käytön jälkeen. Eivät ole mitenkään painuneet ja kangas on laadukasta, käytön jälkiä ei paljoa näy, vaikka on koira perheessä. Onneksi valittiin laadukas kangas ja siinä huomaa että hinta ja laatu kulkee käsi kädessä. Löytyy paljon kangasvaihtoehtoja sekä myös nahka. Sohvan saa rakenneltua eri moduuleista sekä voit valita myös käsinojat ja jalat. Löytyy mös metallijalat, jollaiset itsellänikin on. Imurilla mahtuu hyvin imuroimaan sohvan alta ja se oli myös meidän kriteeri. Jos itse valitsisin nyt uudet sohvat, päätyisin ehkä samaan malliin, mutta ottaisin valkoisen nahkasohvan. Nykyiset on harmaat ja kankaiset. Tulisi aivan eri fiilis. Voin lämpimästi suositella!

  1. Marja K: Myös Family-sarja kuullostaa hyvältä. 🙂 Sirot metallijalat on ajatuksena, samoin materiaalivalintana vitivalkoinen nahka. Käsinojat saisivat olla ohuehkot, niiden päälle ei tartte jatkossa enää saada läppäriä. 🙂

 6. Itselläni on tuo Adean Band just noilla suorilla tolppajaloilla, ei siis niillä perinteisillä lenkkijaloilla mitkä Bandissa on. Olen kyllä tosi tyytyväinen. Bandissa on hyvää siis se, että päällys on kokonaan irrotettava ja sen voi survoa ikiomaan pesukoneeseen. Kannattaa siis selvittää HT Collectionistakin se, että onko päällys mahdollisesti irrotettava jos mielit kangassohvaa. Valkoisesta kangassohvasta aina pelotellaan, mutta ei se nyt oikeasti niin hankala ole 😉 Etenkin jos on irrotettava verhoilu ja se on jotain puuvillakanvaasia. Valkoista puuvillaahan saa tosiaan pestä mielin määrin niin paljoin kuin haluaa ilman pelkoa värin haalistumisesta 😀 Kaikki äidit ja nettipalstojen pätikset aina kammottelevat valkoista kangassohvaa, mutta ei se nyt tosiasiassa ole läheskään niin mahdoton kun luulisi, jos tosiaan on tarkka sen verhoilukankaan kanssa.

  1. Hanna: Bandin osalta tuo päällisten irrotettavuus ja vaihtaminen houkuttelisi. 🙂 Valkoinen kangassohva on meillä varmasti aika kauhea valinta, jopa laadukkaalla materiaalilla ja likaahylkivällä aineella käsiteltynä. Koira on tottunut olemaan sohvalla halutessaan enkä viitsi melkein 10-v mummelia enää opettaa pysymään sohvalta poissa. Nahkasohvan kanssa ei pahemmin ole tarvinnut varoa mitään, kaikki lika lähtee niin helposti pyyhkäisemällä pois. Kangassohvan suhteen saan varmasti sydänkohtauksen jos toisenkin, koska meillä elellään täällä valkoisuuden keskellä välillä kuin pellossa. 😀 :D<br />
   Riskin ehkä kuitenkin saatan ottaa, kangassohva on niin paljon kotoisampi kuin nahkainen. &hearts;

 7. Meillä on Pohjanmaan kalisteen Flipper- sohva, kotimaista laatua ja kivan ilmavan näköinen! Värivaihtoehtoja löytyy myös monia 🙂 Olemme kyllä sohvasta kvasti tykänneet 🙂

 8. Hei, meillä on como kulmasohva valkoisella nahkalla. Sohva on monikäyttöinen, sillä välillämme olemme pitäneet ne erillään jolloin käytössä on sohva ja divaani. Nahkaisena on kaunis , siro ja nahkaisena tyynyt pysyy jämäkkänä. Helppohoitoinen ja kestävä. Tykkäämme kovasti.

 9. Reilut 2 vuotta juurikin ylimmäisen HT Collectionin Comon kanssa takana, pari pesuakin tehty (vesipestävä valkoinen puuvillakangas) ja edelleen päivittäin ajattelen että tämä meni niin nappiin! Ihan täydellinen ostos, siro, kaunis, laadukas, kestävä, pestävä, KOTIMAINEN, tyylikäs ja kyllä tässä kummasti löhöääkin – kaksi aikuista mahtuu mainiosti pötkölleen (leveys noin 250cm) .

  1. Tina: Kiitos kokemuksistasi! &hearts; &hearts; Kyllä se varmaankin on Comoa lähdettävä katsomaan pikapuoliin. 🙂

 10. Meillä on Ht-collectionin sohva ollu jo muutaman vuoden ja en kyllä vaihtaisi. Ajaton muotoilu ja sopiva istuin leveys lyhyemmillekin ihmisille. Meillä on tumma, irrotettavilla päällisillä, mutta ei ole ollut tarvetta pestä koneessa. Uskallan suositella.

  1. ansku: Tuo on hyvä juttu että istuinkorkeus on sopiva myös meille lyhykäisille ihmisille. 🙂 Monesti sohvan istuinkorkeus nousee suhteessa sohvan alla olevaan ilmatilaan ja kantapäät ei enää ylety lattialle jos sohvalla istuu niinkuin ihmisten kuuluisi. 😀 Itse olen kyllä rötvääjä ja lokoisaa sohvaa etsimässä. Ryhdikäskin pitää silti olla, ettei ihan kuopalle menisi ekan vuoden aikana. 😀 Kiitos sinullekin kokemuksiesi jakamisesta! &hearts;

 11. Ihailen tota sun tapaa vastata negatiivisiin kommentteihin! Moni ei pystyis samaan ? Jatka samaan malliin ja mielenkiinnolla jään seuraamaan mihin sohvaan päädyit! Haaveissa itselläni tuo ensimmäinen vaihtoehto vaikka en ole vielä päässyt koeistumaan

  1. Noora: Como on täydellisen muotoinen ja kommenttien perusteella täydellinen muiltakin osin. 🙂 <br />
   <br />
   Pyrin jättämään sarvet ja torahampaat syrjään vastaillessani blogiin tulleisiin negatiivisiin kommentteihin. Mielestäni jokainen ansaitsee asiallisen vastauksen enkä tahdo kylvää lisää negatiivista ilmapiiriä. 🙂 Olen kiristänyt kommenttien julkaispolitiikkaani tässä kevään aikana ja jättänyt suoraan kaikki sellaiset kommentit julkaisematta, joiden ainoa tarkoitus on loukata. Nettimaailma on nykyisin hyvin raadollinen paikka ja joillakin tuntuu hämärtyneen nettikirjoittelun asialliset rajat. Toivottavasti edes jokunen ilkeämielistä kommenttia minulle jättänyt miettii &quot;sanomisiaan&quot; ja tajuaa olleensa asiaton, kun kommenttia ei julkaistu. Muuta en voi toivoa. &hearts;

 12. Laadukasta sohvaa jos etsii niin suosittelen Laulumaan sohvia, niitä joissa on avainlippu – ovat taatusti valmistettu Suomessa. Kangasta/nahkaa/eri moduuleita/eri malleja jne… Lisäksi pienellä lisäsummalla saa painumattomuustaatut istuintyynyt. Meillä 2 nykyistä sohvaa sieltä ja kummassakin painumattomat istuintyynyt ja täytyy sanoa että ei mitään painaumia vaikka sohvat ovat tosi kovalla käytöllä. Suosittelen lämpimästi!

  1. Riitta: Laulumaan sohvia en tullut edes harkinneeksi, täytyykin kurvata tästä hetipuoliin heidän nettisivuilleen kurkkaamaan valikoimaa. 🙂 Kiitokset vinkistäsi! &hearts;

  1. jjj: Muuton rest on hyvän mallinen mutta sitä ei saa vitivalkoisena… Muistaakseni Muuton sohvissa on valmiit värivaihtoehdot, joita ei voi vaihtaa muihin kankaisiin. 🙁

 13. Minusta vanha sohvasikin on istunut todella hyvin sisustukseen 🙂 Toivottavasti se löytää itselleen vielä hyvän kodin jos päädytte sohvan vaihtamaan.<br />
  <br />
  Itse olen ollut todella tyytyväinen Interfacen valkoisiin nahkanojatuoleihin. Niiden tultua taloon olen jo usean vuoden ajan haaveillut nykyisen sohvan vaihtamisesta. Ilman muuta uusi sohva olisi Interfacen valkoinen nahkasohva. Toistaiseksi kaverilta käytettynä ostettu Iskun sohva ajaa kuitenkin asiansa. Se on hyvälaatuista vaaleaa kangasta. Nahkaan verrattuna kankaisen sohvan puhtaana pitäminen on huomattavasti haastavampaa.<br />
  <br />
  Interfacelta löytyy myös moduulisohvia, jotka mielestäni täyttävät nuo sinun kriteerisi. Kannattaa katsoa esimerkiksi Nana sarja.<br />
  <br />
  <a rel="external nofollow" href="http://www.interface.fi/sohvat/nana/&quot; target="_blank">http://www.interface.fi/sohvat/nana/</a><br />
  <br />
  Interfacen kotimaisuus on myös ehdottomasti plussa 🙂

  1. Hippu-76: Vanha Bellus-sohva on ollut todella hyvä hankinta aikoinaan, se on kestänyt erinomaisessa kunnossa elämänmenoa ja täytteetkin ovat ryhdikkäät. 🙂 Harmi ettei Belluksen valikoimasta löydy oikean muotoista sohvaa, mielelläni olisin pitäytynyt hyväksi todetussa merkissä. 🙂 Comokin on kyllä todella upea, sen muoto on todella kaunis. &hearts;<br />
   <br />
   Kurkkaan myös Interfacen valikoiman, kiitokset ideasta ja kokemuksestasi! &hearts;

 14. Ihana tuo ensimmäinen sohva! Ja divaanisohvat myös. Itse tykkään isoista sohvista, johon mahtuu löhöilemään koko perhe.:) Minkä väristä sohvaa olette ajatelleet?

  1. Tanja: Valkoista sohvaa olemme katselemassa, ainakin ensisijaisesti. 🙂 Divaanimallinen sohva ratkaisisi myös olohuoneen ruman patterin piilottamisongelmani, ja koko perheen rötkötyssohvalle olisi tarvetta. 😀

 15. Uusi sohva kiikarissa täälläkin jollakin aikavälillä, jään mielenkiinnolla odottelemaan valintaa ja käyttökokemuksia. Kivan näköinen tuo Como, en ollut huomannutkaan sellaista. Minä olen nyt kiinnostunut tuosta Adean Bandistä, Interfacen Tetestä ja myös jotkut Bo Conceptin nahkasohvat voisivat kiinnostaa.

  1. Tuuli: BoConceptilla on kauniin muotoisia sohvia myös. &hearts; Como on minusta todella kiva, ja Adean Band tietysti myös. 🙂

 16. Miten saat pyykit pysymään noin hohtavan valkoisina? <br />
  Käytätkö valkaisevia aineita/pulveria? <br />
  Oletko huomannut mustien raitojen/kuvioiden kärsivän?

  1. lyylinen: Lakanoille ja valkoisille vaatteille olen aina silloin tällöin tehnyt ruokasoodapesun (eli liottanut ruokalusikallisessa soodaa tunnin pari ja sen jälkeen pessyt pyykin normaalisti koneessa). Nykyisin pesen valkopyykin Perlana Whitella, ja sen jäljiltä ei ole kertaakaan tarvinnut tehdä soodakirkastusta valkoisille pyykeille. Perlana White poistaa deodoranttitummentumatkin, ja vaalensi aavistukseen kermaan taittavan pellavakankaan vitivalkoiseksi (verhokangas). :)<br />
   <br />
   Mustavalkoiset vaatteet pesen normaalilla kirjopesuaineella, muuten leviää musta väri valkoisiin kohtiin.

 17. Mitä tapahtuisi jos miehesi sanoisi ettei halua enää valkoista sohvaa? (Vai onko hänellä yhtään sananvaltaa?)<br />
  Ja oletteko ostamassa uutta vitriiniä sen tilalle minkä siirsitte tyttäresi huoneeseen?

  1. sini: Olemme yhtä mieltä siitä että sohva on valkoinen jatkossakin. 🙂 En ole ostamassa uutta vitriiniä.

 18. Meillä on Interfacen Mango sarjan sohva, kevytrakenteinen ja todella siro sohva. 🙂 Sohva pysyy kuosissa hyvin istumisenkin jälkeen. Ja mun mielestä parasta on että sohvatyynyt ei ole irrallset, näin sohva säilyttää ryhtinsä huomattavasti paremmin kuin irrallisilla tyynyillä olevat sohvat. 🙂

  1. Heli: Irrallisten tyynyjen kanssa on kyllä ihan totta, että sohva saattaa nopeammin menettää muotoaan. Varsinkin lapsiperheessä ovat irtotyynyt varmasti usein pitkin lattioita majan aineksina. 😀 Mango on kaunis! &hearts;

 19. Olet todella vähän, jos juuri lainkaan, päästänyt läpi sohvaa kritisoivia kommentteja, esim. minun kommenttejani on jäänyt bittiavaruuteen useampi. Nyt kuitenkin sohvan uusiminen on &quot;vuoden ollut mielessä&quot;. Jos itsekin olet ollut sohvaan tyytymätön, miksi kova sensuuri?<br />
  <br />
  Mikä muuten on julkaisupolitiikkasi? Onko &quot;sohva on ruma&quot; julkaisukelpoinen vai pitääkö mielipiteet perustella? Onko negatiivinen kommentti sellaisenaan loukkaava tai epäasiallinen?

  1. sohva: Mistä tiedät kuinka paljon juuri nimenomaan sohvaa koskevia kommentteja olen jättänyt julkaisematta? Omiesi lisäksi?<br />
   <br />
   Olen vastannut jo vuoden 2013 lopussa sohvaa koskeviin kysymyksiin että sohvan vaihtaminen on ollut mielessä, ja olihan minulla Karlstad-divaani kokeilukin vuosi sitten:<br />
   <br />
   <a rel="external nofollow" href="https://omakotivalkoinen.casablogit.fi/lue/2014/03/valkoinen-karlstad-divaani&quot; target="_blank">https://omakotivalkoinen.casablogit.fi/lue/2014/03/valkoinen-karlstad-divaani</a><br />
   <br />
   Mietiskelin myös postauksen verran sitä onko sohva ylipäätään tarpeellinen tai välttämätön ratkaisu olohuoneen istuinkalusteeksi:<br />
   <br />
   <a rel="external nofollow" href="https://omakotivalkoinen.casablogit.fi/lue/2014/02/pitaako-olohuoneessa-olla-sohva&quot; target="_blank">https://omakotivalkoinen.casablogit.fi/lue/2014/02/pitaako-olohuoneessa-olla-sohva</a><br />
   <br />
   En julkaise blogissani trollaavia kommentteja, ja mietin pitkään haluanko julkaista tätä sinunkaan kommenttiasi. Sohvasi on ruma -kommentti ei ole kritiikkiä vaan sisällötön toteamus, vähän sama kuin sanoisin täysin tuntemattomana ihmisenä sinulle ohi kulkiessani että laukkusi on ruma. Mikä on tuossa se merkittävän tärkeä sisältö jonka pitää ehdottomasti nähdä päivänvalo? Joskus ne negatiiviset mielipiteet voi pitää itsellään, kaikkea ei aina tarvitse suoltaa ulos.<br />
   <br />
   En pidä sohvaani edelleenkään rumana, makuasioista kiistelyyn ei kannata elämäänsä tuhlata.

 20. Hei Miia. Nyt on mennyt minulta kokonaan ohi…mutta ihanaa. ….olet tässä ilmeisesti avoliittoon astellut. Sydämelliset onnittelut teille molemmille! Muistelisin kun vähän aikaa kirjoitit pikkuperheestä, sinusta ja tytöstä ja siitä kun asutte kahdestaan. Olen oikein onnellinen puolestasi 🙂 Terveisin se Turkulainen joka osti sulta Hay Heen ja pellavaverhot 🙂

 21. Tulin vain huvikseni lukemaan kommentteja ja huh huh, on sinulla välillä kestämistä näissä kommenteissa! Tuntuu, että hirveä haloo yhdestä sohvasta.:/ Jotkut ihmiset on niin inhottavia. Pisteet sinulle, kun jaksat silti olla asiallinen. Onneksi meitä positiivisia lukijoita taitaa kuitenkin löytyä paljon enemmän?:) Rentouttavaa pääsiäistä teille!

  1. Tanja: Kiitoksia kivasta kommentistasi! &hearts; Uskon itse vanhaan sanontaan &quot;asiat riitelevät, eivät ihmiset&quot;, makuja on monia ja jokaisella on oikeus pitää omasta mielipiteestään kiinni, myös minulla. 🙂

 22. Meillä on ollut nyt vuoden verran kotimainen HT Collectionin Donna avokulmadivaanina (<a rel="external nofollow" href="http://www.htcollection.com/tuote/donna/)" target="_blank">http://www.htcollection.com/tuote/donna/)</a> enkä voisi olla tyytyväisempi! Kaikki kankaat saa irroitettua (jopa rungon) ja pestyä. Täyte osittain höyhentä, mikä tekee mielstäni tosi rennon ja ylellisen vaikutelman, runko massiivipuuta. Moduuleita helppo muokata ja kulmasohvakin rakentuu suorasta sohvasta divaanilla, jota voi halutessaan pitää myös erikseen. Näitä myy Helsingin keskustassa Kuusilinna (<a rel="external nofollow" href="http://www.kuusilinna.fi/)," target="_blank">http://www.kuusilinna.fi/),</a> joka on muutenkin käymisen arvoinen paikka, jos sohvaostos on ajankohtainen 🙂 Erittäin asiantuntevaa ja hyvää palvelua!

  1. Heini: Kiitokset vinkistäsi, täytyykin laittaa heti talteen tuo Kuusilinnan osoite ja käydä myös siellä katsomassa sohvaa. 🙂

 23. Tuo sohvan etsiminen ei todellakaan ole helppo homma :/ Meillä on ollut etsinnässä sohva varmaan jo pari vuotta. Nyt YO juhlien lähestyessä etsintä on taas vilkastunut. <br />
  Eka sohva olis mun makuun, väri tosin ei passaa meille, vaikka valkoisesta haaveilenkin.

  1. Mia: Oikeanlaisen sohvan löytäminen on haastavaa. 🙂 Se on niin arvokas ja isokokoinen ostos, ettei virheisiin hirveästi ole varaa. Sohvan pitää olla laadukas ja ulkoisesti aikaa kestävä, ja aina parempi jos se miellyttää silmää vielä kymmenenkin vuoden päästä. 🙂

 24. Meillä on ollut iskusta ostettu HT Collectionin Como kulmasohva divaanipalalla jo muutaman vuoden ajan, ja täytyy sanoa että siitä on tullut koko kodin sydän, missä perhe kokoontuu hektisen päivän päätteeksi &hearts; <br />
  Sohvan moduuliosat saa irti toisistaan ja muuntui helposti viime vuonna muuton yhteydessä. Päälliset saa irti ja pestyä ja olen tässä uutta kotia sisustaessani miettinyt ehkäpä vaihtavani sohvaan uudet pellavapäälliset. HT:n sivut ovat muuten uudistuneet sitten viime visiittini, oletkos huomannut? Sieltä voi nykyään katsella kankaita niitä uusia päällisiä varten, vaikka ilmeisesti voivat tehdä ne myös itse toimittamastani kankaasta. Ja iskussa oli joku kamppiskin comosta ja päällisistä, tosin se taisi olla uuden sohvan ostajalle, joten itse en siitä hyödy.<br />
  Mutta voin siis lämpimästi suositella kyseistä sohvaa!

  1. Lilli: Kiitos kun tulit jakamaan kokemuksesi! &hearts; Como vaikuttaisi olevan nyt meillä ykkösvalintana, ainut mitä ei olla päätetty on modulien määrä ja materiaalivalinta. Vitivalkoisella nahalla hinta kohoaa pilviin ja toisaalta olisi ihana saada vähän vaihteluakin ja valita kangas. Koiran takia pitää vielä vähän mietiskellä raaskiiko kangasverhoiltuun sohvaan panostaa, päällisiä saa nimittäin olla pesemässä turhankin usein. 🙂

 25. Meillä on ollut HT-collectionin vitivalkoinen kangassohva kaksi vuotta. Sohva on todella tukeva, tyynyt ovat säilyttäneet muotonsa täydellisesti ja kankaat on ihana saada 100% irrotettuna pesuun. Voin suositella lämpimästi!

  1. Helena: Koira- ja lapsitaloudessa pestävyys on tärkeä valintakriteeri, kiitokset suosituksestasi! &hearts; &hearts; &hearts;

  1. Anneli: Divaanisohvat ovat minusta kivoja edelleen, vaikkeivat olekaan muodin tai trendien mukaisia. 🙂 Divaanisohva peittäisi taakseen ihanasti meidän ruman olohuoneen patterin, ja samalla siistisi koko ikkunaseinustan. Monta käytännönhyötyä siis. 🙂

  1. Markku: Natuzzin sohvat ovat hyvämaineisia ja todella laadukkaina pidettyjä. 🙂 Olisi mielenkiintoista kuulla itsekin Natuzzin omistajien ajatuksia sohvistaan, toivottavasti heitä eksyy tänne kommenttiboksiin. 🙂

 26. Jos Miia et ole kerennyt luopumaan vanhasta sohvastasi ja harkitset myyntiä niin täällä heti yksi kiinnostunut ❤️ Meillä ollut sama sohva joka kokenut kovia mutta haluaisimme uuden samanlaisen kun rahikin löytyy. 🙂

  1. Hanna: Bellus on hyvä merkki ja tuo nahkasohva on kiva. &hearts; Laitoin sen jo eteenpäin lokakuussa, sai hyvän kodin perheeni jäseneltä. &hearts;

 27. Meillä on HT-collectionin Elle -sohva. Sohva maksoi paljon mutta on ollut järkyttävä pettmys istuttavuuden suhteen. Sohva on käytännössä &quot;makuusohva&quot; sillä selkänoja on matala ja höyhentyynyt eivät muotoaan. Elle on hyvännäköinen sohva tyynyt juuri juuri pöyhittynä mutta ei enää vartin istumisen jälkeen. Istuma-asentoon ja koko sohvaan tuo lähtökohtaisen ongelman se, että istuinosa on tosi leveä ja selkänoja matala ja pehmeä. Tästä johtuu, että istuja &quot;kippautuu&quot; nopeasti puolimakaavaan asetoon. <br />
  Hyvä puoli Ellessä on ollut se, että verhoilu on runkoverhousta myöten irrotettava ja pestävä. Tehdaskankaan laatu on myös ollut ok.<br />
  Mutta en Ikinä enää ostaisi tätä uudelleen. Harmitus ollut valtava kun tajusimme kalliin ostomokamme. Nätti sohva mutta ei siinä voi istua.

  1. Liina: En henkilökohtaisesti pidä pehmeistä selkänojista ja Ikean Kivik -moduuleissa on tuo sama ongelma kuin kuvaamasi HT-Collectionissa. Hintaero vaan on huima, Ikeassa pienet epäkohdat ei haittaa läheskään niin paljon kuin kymmenkertaisesti arvokkaamassa Ellessä. :(<br />
   <br />
   Tosi kurja kuulla että noin arvokas sohva on pettymys, samalla salaa kiitän itseäni siitä etten päätynyt Elleen. Koiraperheenä on tärkeää että päälliset saa helposti pestyä ja Bemzin irtopäällisvalkoima Ikean sohvasarjoihin oli se lopullinen kimmoke valita Ikean Kivik näiden muiden ns. laatusohvien sijaan.

 28. Como näyttää ja tuntuu kyllä ihan täydelliseltä sohvalta. Tilasin sen juuri äsken valkoisella pellavaverhoilulla. Voi rakkautta! 🙂 Odotan niin paljon, että saan sen kotiin. Hinta aluksi vähän hirvitti, mutta laadusta kannattaa maksaa. Kiva kuulla, että täälläkin on sohvasta paljon positiivisia kokemuksia. 🙂

  1. Leena: Comosta olen kuullut valtavasti hyvää, on varmasti laadukas sohva ja hyvän valinnan takuulla teit! 🙂

 29. 4 kk ja valkoisen natuzzi kulmasohvan osto kaduttaa. Värjäytyy heti ja nahka alkaa venymään. Softcare hoitoaine ei putsaa.

  1. Riitta: voi ei. 🙁 Uskaltaisinkohan suositella Universal Stonea puhdistamiseen? Se on hellävarainen luonnonmukainen tuote eikä kuivata nahkaa, vaikka tehokkaasti lian puhdistaa. Sillä saattaisi puhdistua ainakin värjäytymät. Venymiseen ei auta mikään, sohvassa ilmeisesti hieman pehmeämpi nahka joka joustaa nopeammin käytössä. Siinä huono piirre on juurikin istuintyynyjen venymät jotka jäävät ruttuiseksi kun sohvalta nousee ylös. 🙁

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *