Muista miestä – Isänpäivän & joulun lahjaideoita!

Isänpäivä on meille tärkeä ja silloin isiä hemmotellaan sänkyyn tuodulla aamupalalla, herkkuruoalla, mukavalla tekemisellä sekä tietysti lahjapaketilla. Tyttö jo kovasti miettii millaisen kortin askartelisi isilleen tänä vuonna, ilmeisestikin luvassa on jotakin kimaltavaa sillä neidin ostoslistalla on sinista kartonkia, hileliimaa ja aakkostarroja. Lahjasta keskustelemme tytön kanssa aina yhteisesti, mutta lopullisen päätöksen teen minä – neiti kun on vasta viisi ja ostaisi iskälle mm. formula-auton, lentokoneen, brätkän, Puuha-Pete värityskirjan sekä kokonaisen laatikollisen pätkis-patukoita. 😀

Isanpaivan lahjavinkit miesten suusta - Omakotivalkoinen

1. Bugatti Diva Espressokone* | 2. B&O Play H6 -nahkakuulokkeet* | 3. Cabstone 2xUSB-autolaturi* | 4. Newport Chicago -kylpytakki* | 5. Jacob Jensen Dimension -rannekello*. | 6. Arock Moltas -kalvosinnapit*. | 7. Alessi vedenkeitin*. | 8. Apotheke partavaahto* | 9. Fazerin sinistä

Suosikkilahjat isälle

Kyselin Whatsupin avustuksella hieman miespuolisten tuttujeni mielipiteitä isänpäivä- ja joululahjoista, ja aika perinteisiä toiveita sieltä tulla tupsahteli – kahvia ja itseleivottua pullaa/kakkua/piirakkaa suoraan sänkyyn kannettuna, liput lätkämatsiin, tuhtia pihviä ja punkkua ruoaksi, sekä iltasauna saunaoluen kanssa. Tavaralahjat ovat miestenkin mielestä kivoja, mutteivat välttämättömiä. Elektroniikka tuntuu olevan aina ykkösenä, niin isänpäivänä, synttäreinä, kuin joulunakin. Elektroniikkaostoksissa kannattaa kuitenkin olla tarkkana ja yrittää onkia tietoonsa millaisille vempaimille on tarvetta, vinkiksi tuli jokaisen suusta – älä osta sikaa säkissä. 🙂

Myös keittiön pienkoneet nousivat esiin ja kaksi miestä kuudesta unelmoi saavansa joulupukilta kahvikoneen, yksi toivoo vuorostaan induktioliedelle sopivaa viheltävää vedenkeitintä. Omalle miehelleni ostin vuosia sitten synttärilahjaksi kollaasikuvassakin olevan Andreas Seegatzin suunnitteleman kromatun Bugatti Diva -kahvikoneen* ja on kyllä loistava vempain, vaikka itse sanonkin. ♥

Kysyin miesten mielipidettä kello-, koru-, sekä tekstiililahjoista ja kuin yhdestä suusta tuli myöntävä merkki mm. kylpytakeille, alusvaatteille, sukille sekä kelloille. Vaikka otantani on verrattain pieni ja suppea, uskon että moni muukin mies ilahtuisi reilunkokoisesta muhkeasta kylpytakista tai lantiopyyhkeestä, millainen saunoja sitten onkaan kyseessä. Miehet myös tuntuivat luottavan naisten (ja lasten) makuun ja vaatelahjatkin olivat tervetulleita… lupasin mainita postauksessani että erityisesti villasukkia toivotaan.

Tässäpä hieman miesten suusta kuultuja vinkkejä tuleviin juhlallisuuksiin ja erityisesti jouluun. Kiitokset miun miesköörilleni avusta! 🙂

Kuvat: Alessi, Apotheke, Arock, B&O, Bugatti, Cabstone, Jacob Jensen, Newport, *sisältää kaupallisen linkin14 kommenttia “Muista miestä – Isänpäivän & joulun lahjaideoita!

 1. Miksi sinä OSTAT lahjan lapsesi isälle? Etenkin, kun ette asu samassa osoitteessakaan… Eikö lapsen askartelema ja ehkä päikkärissä tekemä lahja riitä?

  1. Ihmettelen: osallistun lahjan ostamiseen koska hän on rakas minullekin. 🙂 Ostanhan lahjoja myös ystävilleni heidän merkkipäivänään… ja joskus hemmottelen heitä muulloinkin. Lapsen askartelut riittävät miehelle todellakin, ei hän ole koskaan odottanut minulta mitään lahjomista. Tulen itse vaan niin iloiseksi kun saan antaa lahjoja ja jos tiedän että jokin tietty juttu on mieluisa, ostan sen ilomielin. Turhuuksia en ostele ja jos on vähänkään epävarmuutta, ostan jotakin sellaista jonka voi syödä tai käyttää pois muulla tavoin. 🙂

  2. Olipa hassu kysymys – oli sitten nykyinen parisuhdestatus millainen vaan, niin kyseessä kuitenkin on oman lapsen isä, ja lapselle jos jollekin on hieno ele näyttää, että aikuiset voivat elää toisistaan välittäen ja asiallisesti, vaikka osoite olisi sama tai eri. Jos perheen tapoihin kuuluu lahjojen antaminen, niin en näe mitään eroa siihen, että sitä ei voisi antaa myös isänpäivänä. Lapselle isänpäivä on yleensä iso juttu, onhan siitä puhuttu päiväkodissa / hoidossa / tarhassa / kerhossa ihan varmasti ja lapsen iloon on kiva lähteä mukaan.

  3. Anna: Lapsen iloon ja intoon on ihana lähteä mukaan, oli sitten Halloween, joulu tai vaikka isänpäivä. 🙂 Tyttö on kova askartelemaan ja tykkää tehdä pieniä yllätyksiä ihan muutenkin vaan. Juuri piirsi kauniin kuvan tädillensä "lahjaksi" odottamaan kun seuraavan kerran näkevät. 🙂 Ja vaikka osoite olisi eri, on tytön isä aina yhtä tärkeä… minullekin. ♥

 2. Sorry jos on liian henkkoht kysymys, mutta oletko vielä lapsesi isän kanssa yhdessä? Etkö jossain vaiheessa asustellut yksin? Palasitko siis exän kanssa yhteen, vai onko tämä nykyinen kihlattusi joku uusi?

  1. utelias: On liian henkilökohtainen kysymys, en tahdo keskustella parisuhdeasioistani julkisesti ainakaan vielä. 🙂

 3. Vuosien kokemuksella voin sanoa, että itsetehdyt kortit ja herkullinen aamupala ovat niin isä kuin äidin mieleen. Yhteinen aika perheen kesken ja ehkä vierailut mummolassa/pappalassa, jos siihen on mahdollisuus.<br />
  Kaikenlainen tavaralahjominen tuntuu turhalta.<br />
  Tämä siis vain minun mielipiteeni. Hyvää pyhäinpäivää t. Tiina

  1. Tiina: Niin ovat, varsinkin sänkyyn äitienpäiväaamuna kannettu kahvikuppi on luksusta. &hearts; Tavaralahjominen on tavallaan turhaa, enkä itsekään osta koskaan mitään sellaista jonka tarpeellisuudesta tai mielekkyydestä en tiedä etukäteen. Kunnioitan myös ihmisten toiveita, joten jos sanovat selkeästi että eivät tahdo tavaralahjaa niin silloin en myöskään tavaraa heille ostele. 🙂

 4. Itse menen aina lasten kanssa kauppaan ja he saavat valita isänpäivälahjan. Isä on saanut heidän valintojen tuloksena stigan rattikelkan, monia pelejä, joskus kaupan parhaan suklaakalenterin. Lapset ovat innoissaan valinneet ja yhdessä isän kanssa on sitten testattu uusia leluja. Pienet silmät ovat loistaneet ja isäkin on päässyt leikkimään. Antajansa näköinen lahja ja monta itsetehtyä korttia.

  1. Jopo: Mekin käymme yhdessä kaupoilla valikoimassa isille lahjan, mutta tyttö on aikaisempina vuosina ollut niin pieni että hänen ehdottamansa jutut ovat olleet varsin mielenkiintoisia. 😀 Olen sitten itse ehdotellut muutamia juttuja joista tyttö on valinnut mieleisensä ja yhdessä sen olemme paketoineet. 🙂

 5. Voi hyvän tähden miten tämän blogin kommentteihin tulee todella usein aivan pelkkää sontaa!!<br />
  Mikä ihmisiä vaivaa, kun toisten tyyliä elää onnellisena omanlaistansa elämä arvostellaan joka käänteessä!?<br />
  Herätkää nyt herrajjumala kaikki katkerat rouvat ja neidit siellä tahoillanne. Ei piä ottaa kaikkea niin kauheen tosissaan… 😀 <br />
  Täydet pisteet blogin pitäjälle edelleen jaksamisesta vastata myös näihin &quot;alta lipan&quot;-kysymyksiin ja kommentteihin. Tsemppiä jatkossakin!

  1. Kati: Kiitos Kati tsemppaamisesta! &hearts; &hearts; &hearts; Sitä välillä tarvitsee kun kommenttiboksiin saapuneita kommentteja lukee läpi ennen niiden julkaisua. Tänäkin aamuna oli taas sellainen satsi asiattomuuksia odottamassa, että yhdestätoista kommentista vain viisi lopulta julkaisin. 😀 Itse olen jo aikalailla tottunut tähän menoon, mikä ei ole tietenkään hyvä asia, sillä mielestäni kenenkään ei tarvitsisi tottua ilkeilyyn tai haukkumiseen. Julkisen kirjoittelun kiroja ei voi kuitenkaan välttää ja olen niin jästipää että pidän kiinni rakastamastani blogikirjoittelusta vaikka saisin kuinka ala-arvoista &quot;maahanpalauttelua&quot;. :)<br />
   <br />
   Ihanaa viikonloppua! &hearts;

 6. Ihmettelin vaimon antaessa minulle viime vuonna isäpäivälahjaa illalla kahdestaan, eipä se ollutkaan ihan isänpäivälahja. Paketissa oli Calvin Kleinin stringit! 😀 Käski sovittamaan heti.<br />
  <br />
  Lapset (8 ja 4), molemmat olivat piirtäneet ja vanhempi oli ostanut minulle merkkaripussin omista pienistä säästöistään. =)

  1. Morri79: tuommoiset aikuisten yllärit on aina kivoja. 😀 Ja ihanat lapset sinulla, omista rahoista ostetut lahjat on lapsille aina todella tärkeitä. &hearts; Muistan kuinka itsekin lapsena ostin viikkorahoillani isinpäivälahjan ja jännityksellä aina katselin kun iskä avasi pakettia. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *