Ylelliset hotellilakanat edullisesti – 100% egyptiläistä puuvillaa!

Pellavalakanoissa jo useamman vuoden lähes yhtä soittoa nukkuneena kaipasin vaihtelua ja pienen materiaalivertailun tuloksena päädyin ostamaan itselleni Casa Stockmannin egyptinpuuvillaiset vitivalkoiset hotellilakanat*. Kyseisiä lakanoita olen omistanut ennenkin, joten tiesin niiden olevan laadukkaita. Vuonna 2009 ostin samaiset lakanat raskaushuuruissani vaaleanpunaisina ja vuotta myöhemmin tummanharmaana. Silloisen tuplapeiton vaihduttua kahteen yhden hengen peittoon, pistin lakanat eteenpäin siskoilleni missä ne edelleen palvelevat tarkoitustaan hyväkuntoisina. 🙂

Hotellilakanat perkaalipuuvilla kokemuksia Omakotivalkoinen
Hotellilakanat perkaalipuuvilla kokemuksia Omakotivalkoinen
Hotellilakanat perkaalipuuvilla kokemuksia Omakotivalkoinen

Egyptiläinen pitkäkuituinen puuvilla

Egyptiläinen puuvilla on erityisen pitkäkuituista puuvillaa, josta saa kehrättyä hyvin ohutta, hienoa, hohtavaa ja erittäin kestävää lankaa. Sitä käytetään kaikkein hienoimmissa petivaatteissa, tunnetuimmin hotelleissa, joissa pesun- ja kulutuksenkestävyydeltä vaaditaan paljon. 

Lankatiheys on korkealaatuisessa puuvillakankaassa vähintään 200TC (eng. thread count), mikä tarkoittaa ommeltujen lankojen määrää pysty-ja vaakasuunnassa neliötuumalle (1 tuuma = 2,54 cm). Koska egyptiläinen puuvilla on pehmeämpää ja kestävämpää kuin muut puuvillalaadut, on 200 TC.n egyptiläinen puuvillakangas myös laadultaan parempaa ja usein myös kalliimpaa kuin muut vastaavat puuvillalaadut. Mitä korkeampi lankatiheysluku on, sitä korkeampaa on laatukin.

Laatuun vaikuttaa luonnollisesti myös muut valmistustavat, kuten kudontatapa, joka vaikuttaa myös kankaan tuntuun iholla. Puuvillaperkaalista valmistetut lakanat tuntuvat erittäin sileältä, aavistuksen viileältä ja kuullostavat korvissa hieman rapsakalta… aivan kuin hotelleissa. ♥

Hotellilakanat perkaalipuuvilla kokemuksia Omakotivalkoinen
Hotellilakanat perkaalipuuvilla kokemuksia Omakotivalkoinen
Hotellilakanat perkaalipuuvilla kokemuksia Omakotivalkoinen

Hinta-laatusuhde kohdillaan

Kyseiset Casa Stockmannin 100%:sta egyptiläisestä puuvillasta valmistetut perkaalilakanat* ovat todellinen löytö niin laatua vaativalle kuin tarkanmarkan vaalijallekin. Hinta-laatusuhde on enemmän kuin kohdillaan ja samaa mieltä ovat myös mieheni sekä siskoni, joiden kodeista löytyy myöskin nämä hohtavan valkoiset lakanasetit. ♥

Hintahaarukka aluslakanoissa on 18-40€ riippuen lakanan koosta ja mallista (tavallinen vai kuminauhalakana). Tyynyliinat ovat 10-12€ kappaleelta (koot 50x60cm ja 60x80cm), ja pussilakanoiden osalta 35€ (sinkku) ja 60€ (tupla).

Itselleni ostin perinteisen 260x270cm kokoisen aluslakanan*, jonka saa pedattua sänkyyn niin tiukasti, ettei se lähde lötköttämään reunoistaan edes tytön möyriessä sängyllä. Pussilakana on uuteen Joutsenen tuplapeittooni sopiva 230x220cm tuplapussari* ja tyynyliinoja on kahdessa eri koossa, 50x60cm* kokoiset edessä ja 60x80cm* petauksessa takana. 

Hotellilakanat perkaalipuuvilla kokemuksia Omakotivalkoinen
Hotellilakanat perkaalipuuvilla kokemuksia Omakotivalkoinen
Hotellilakanat perkaalipuuvilla kokemuksia Omakotivalkoinen
Hotellilakanat perkaalipuuvilla kokemuksia Omakotivalkoinen

Ylelliset hotellilakanat – Sileät myös pesun jälkeen

Pussilakanan alapääty on suomalaiseen tapaan avonainen ilman neppareita tai nappeja. Yläpäädyissä on kädenmentävät aukot petaamisen helpottamiseksi, mikä on todella hyvä asia varsinkin tuplapeiton kanssa yksinään taistellessa.

Ensimmäisessä pesussa lakanat saattavat kutistua muutamalla sentillä, mutta itse en ole huomannut moista tapahtuneen. Myös silittäminen on helppoa materiaalista johtuen. Näistä saa helposti luotisuorat ja tärkätyn oloiset, joten jos kammoat ryppyisiä petivaatteita, ovat nämä oikea valinta.

Casa Stockmannin* egyptin puuvillaisia lakanoita on saatavana kahta eri sorttia, jotka eroavat ominaisuuksiltaan toisistaan kuin yö ja päivä; omani ovat sileää ja kahisevaa ”hotellimaista” perkaalipuuvillaa, ne toiset ovat erittäin pehmeäksi kivipestyä trikoolta tuntuvaa puuvillaa. Muistathan varmistaa tuotetiedoista kumpi laatu on kyseessä, mikäli suuntaat Stockmannille lakanaostoksille. 🙂

Pellavani saavatkin olla hetken aikaa ansaitulla tauolla, sillä nyt nautiskellaan sileästä ja kahisevasta hotellitunnelmasta… ja kohta pääsenkin pujahtamaan vällyjen väliin. 🙂

Ihanaa iltaa kaikille ja huomiseen!

*sisältää kaupallisen linkin

Lue myös: ➤ Vertailussa perkaalipuuvillaiset hotellilakanat


Seuraa myös Instagramissa 

40 kommenttia “Ylelliset hotellilakanat edullisesti – 100% egyptiläistä puuvillaa!

 1. Tuo puuvilla on hienompaa kuin vanhat valkoiset.lakanat, jotka nekin olivat kestäviä ja niin ihanan viileitä. <br />
  Tyylikkään oloiset ja kauniit!

  1. Hanne: Nämä Casan perkalelakanat ovat superhyvät, näiden väliin pujahtaa iltaisin ilolla. Kaikki ei ehkä tykkää tuosta kahisevasta äänestä, mutta minua se kahina rauhoittaa ja monesti kahistelen peiton reunaa tarkoituksella. 😀

 2. Taidan laittaa tilaukseen nämä! Balmuirin pellavalakanoista kylläkin haaveilen tällä hetkellä, mutta tuplapeiton pussilakana ja neljä tyynyliinaa ei oikeen sovi nyt budjettiin 😀 Kiitos vinkistä!

  1. MWS: Minullakin on ostoslistalla ne Optical White Balmuirit, tuplakoon pussilakana ja tyynyliinat kahdessa koossa. Hinta on hieman kirpeä ja siksi itsekin himmailen niiden hankkimisen kanssa. Ensi kesäksi olen kaavaillut niiden ostamista kun lomarahatkin putkahtavat tilille. 🙂

 3. Hei Miia ja kiitos mukavasta blogista.Eksyin tänne googlaillessani konmari kokemuksia ja nyt luen päivittäin kirjoituksiasi. Olen lueskellut myös vanhoja postauksiasi ja ihailen tapaasi ottaa ikävätkin kommentit vastaan. <br />
  Tuohon pussilakanapostaukseen liittyen, jos sulle tulee tarve poistaa niitä pellavalakanoita niin täällä on ainakin yksi kiinnostunut. Olen pellavista jo hetken aikaa haaveillut, mutta opintotuki ei jousta niiden hankintaan uutena nyt 😀 Oikein hyvää joulun odotusta sinulle! -Eija

  1. Eija: Kiitos ihanasta kommentistasi ja lämpimästi tervetuloa seurailemaan höpötyksiäni! &hearts; &hearts;<br />
   <br />
   En taida raaskia luopua nykyisistä J.F by Finlaysonin pellavalakanoistani, ne ovat olleet lempparini jo pari vuotta. 🙂 Mutta pidän sinut mielessäni tulevan varalta, koskaan en enää sano koskaan kun on kyse sisustuksesta ja tavaroista. :)<br />
   <br />
   Casa Stockmann -merkille on uutuutena ilmestynyt pellavalakanat, ne ovat laadukkaan tuntuiset ja hinnaltaa edulliset ollakseen hyvälaatuista pellavaa. Pussilakanan hinta on 59,95€ ja Stockmannilla on usein näitä -20% alennuskoodeja, joita hyödyntämällä säästää ihan mukavasti. :)<br />
   <br />
   Tunnelmallista joulunodotusta! &hearts;

 4. Ihanat lakanat, menee hankintalistalle ehdottomasti! &hearts; Minulla on käytössä Villa Stockmannin puuvillasatiinista valmistetut pussilakanat. Ihanat nekin! Kiitos vinkistä ja oikein hyvää joulun odotusta sinulle! 🙂

  1. Miia: Heipsan kaimaseni! &hearts; Villa Stockmannin puuvillasatiinit on kyllä rahansa arvoisia, kuten myös nämä Casa Stockmannin perkalelakanat. Käy ihmeessä hipelöimässä näitä perkaleita jos asioit Stockmannilla. Ne tuntuu aivan ihanilta iholla, sellaiselta viileältä ja no… hotellimaiselta, en osaa sitä tuntua ja fiilistä muutenkaan kuvata. :D<br />
   <br />
   Ihanaa joulunodotusta sinullekin! &hearts;

 5. Ihanat! Oletko ollut pettynyt vastaaviin Jotexin premium -lakanoihin vai miksi ne ovat jääneet pois käytöstä? Olen harkinnut niiden ostoa kun hankimme uuden sängyn ja olisi kiva uusia lakanat samaan syssyyn. 🙂

  1. pauliina: Jotexin lakanat olivat miehen lempparilakanat ja annoin ne hänelle mukaansa kun muutti syksyllä pois. 🙂 Nekin ovat todella kivat, harmaa tereraita on ihanan ylellinen. Siivekkeissä on hieman oikomista ja silittämistä, jos haluaa niiden olevan yhtä siistit kuin mallikuvissa. Itse en jaksanut silittää niitä ja sen vuoksi laitoin aina pellavat pesun jälkeen takaisin sänkyyni. 😀

 6. Tämä postaus tuli kuin tilauksesta! 🙂 olen jo pitkään etsinyt &quot;hotellilakanoita&quot;, jotka olisivat kohtuullisen hintaiset. Osaatko sanoa onko lakanat niin paksua materiaalia, että kuviollinen peitto ei näy läpi?

  1. Mustavalkohäntäkissa: Kävin tekemässä testejä tytön värikkäiden kuviollisten vaatteiden kanssa ja himpun verran näkyy läpi, jos on kirkkaat värit tai paljon mustaa kuviointia. Pastellinsävyinen kukkakuosi ei näy läpi. 🙂

 7. Onkohan näitä muun värisenä?<br />
  Toisaalta periaatteessa haluan aina ostaa suomalaista, pitää työpaikat Suomessa.

  1. Piia: Näitä lakanoita löytyy muissakin väreissä ja ne vaihtuvat sesongeittain. Nyt taisi olla myynnissä valkoisen lisäksi myös harmaata lakanaa. :)<br />
   <br />
   Suosin suomalaista itsekin mielelläni ja koen että työllistän saman määrän ihmisiä näillä Casa Stockmannin lakanaostoksillani kuin esim Finlaysonin lakanat ostamalla. Kummassakin merkissä tuotanto tulee ulkomailta, mutta kuljetus, varastointi ja myynti työllistää suomalaisia. Nyt kun aloin oikein miettimään niin ei tule mieleen yhtään lakanavalmistajaa jonka lakanat tehtäisi täysin suomessa, täällä tekstiilituotanto on niin kallista nykyisin.

 8. Harmi, että on tosiaan tuo ala-aukko ilman sulkemismahdollisuutta. En itse enää koskaan osta sellaisia pussilakanoita. Tulee halpa ja laaduton vaikutelma täkin näkyessä aukosta.

  1. Minna: Suomessa ei ole montaakaan merkkiä joista löytyisi ala-aukosta suljentamekanismi. Onneksi tuo puute on helppo korjata valkoisilla muovisilla painonapeilla (joita käytetään mm. Fine Little Dayn kuusilakanoissa), joita saa ison pussillisen edullisesti esim Eurokankaasta. Ne voi lisätä valmiiseen pussilakanaan ilman lankaa tai saksia, todella nopea ja helppo keino. 🙂

 9. Hei taas Miia, onkohan kyseessä nämä lakanat? <br />
  <a rel="external nofollow" href="https://stockmann.com/fi/brooklyn/koti/katso-kaikki/casa-stockmann-pussilakana–11392/11430?itemId=819261&quot; target="_blank">https://stockmann.com/fi/brooklyn/koti/katso-kaikki/casa-stockmann-pussilakana–11392/11430?itemId=819261</a><br />
  <br />
  Ykköstäkkien vaihduttua tuplapeittoon kaipailen juurikin tällaista kahisevaa hotellipussilakanaa tuplikseen. 🙂 Ostin (muualta) yhden perkaalisen pussilakanan, joka oli kyllä pettymys laadultaan. Haluaisin varmistua nyt, että tällä kertaa saan sellaista, mitä tahdon.

  1. Tanja: Juuri tuo lakanasarja kyseessä. 🙂 Postauksessani on suorat linkit pussilakanalle (tuplakoko löytyy pussilakanan omalta sivulta alasvetovalikosta normaalin pussarin alta), tyynyliinoille sekä aluslakanoille jos haluat koko petauksen samasta sarjasta. Varsinkin aluslakanana tuo kyseinen perkale on äärettömän hyvä. &hearts; &hearts;

 10. Mikä on sinun sänkysi leveys? Harmikseni noita lakanoita ei ole saatavilla 180 x 270 🙁 Mietin vain että onko 200 x 270 ihan liian iso 120 leveään sänkyyn…

  1. Marija: patjaleveys on 160x200cm ja meillä on tuo isokokoinen lakana. Se on hieman suuri, mutta pysyy superhyvin sängyssä jopa neidin pomppiessa sängyn päällä. 🙂 Kyseista lakanamallia saa myös kuminauhaversiona, eli sellaisena helposti pedattavana mallina. Olisiko sellainen parempi vaihtoehto, oikea kokokin taitaneen löytyä… 🙂

 11. Näyttävät ihan kivoilta 🙂 Jos lakanoihin haluaa todella panostaa, hotellilakanoistaan tunnetun italialaisen Fretten lakanat ovat kyllä omaa luokkaansa ja niitä myy nykyään suomalainen verkkokauppa Sisustus Delfino! Nämä lakanat myös valmistetaan Italiassa ja tuo egyptiläinen puuvilla on parasta ELS (extra long staple) luokkaa. Delfinon materiaalisivulta löytyy hyvin lisätietoa matskuista 🙂

  1. Uniikki: Fretten lakanat ovat varmasti hyvät, niistä olen lukenut paljon mutta käyttökokemusta ei itsellä ole. Nämä Casan lakanat ovat hintaansa nähden aivan loistavat, ihana kahina säilyy pesusta toiseen. &hearts;

 12. Kannattaa kokeilla, itse en enää muita halua! Ainakin tuossa Hotel Classic mallissa on pussarin alaosassa muuten tosi kiva piilonapitus, ei täkki pursuile 🙂

  1. Uniikki: Piilonapitus on ehdottomasti plussaa, tuo Hotel Classic -malli olisi omaan sänkyyn hyvä valinta. 🙂

  1. Elina: Aluslakana on perkaalipuuvillaa kuten pussilakana ja tyynyliinatkin. 🙂 Postauksen linkki johtaa oikeaan tuotteeseen. Saman näköisiä Casa Stockmannin lakanoita löytyy myös pehmeänä kivipestynä puuvillana, mutta siitä en itse tykkää kun on niin ryppyinen. 🙂

  1. Etsii…: en ole tuota itse vielä hypistellyt mutta kuvauksen perusteella tuo uusi Familon on juuri oikeanlainen rapsakka ja viileä perkaalipuuvilla, kuten myös Casa Stockmannin suosikkini. 🙂

 13. Onko Casa Stockmann tuotteissa Öko-Tex merkintää? Stockmann nettisivulla ei ollut mitään mainintaa siitä.

  1. Etsii: Ei taida olla kyseistä merkintää, en ainakaan muista että olisin nähnyt sellaista. Kannattaa kysyä asiasta suoraan Stockmannin asiakaspalvelusta, he voivat varmasti selvittää / kertoa puuvillan käsittelytavan ja -aineet. Merkin puuttuminen ei aina tarkoita sitä että kangasta olisi käsitelty Öko-Tex -merkinnän vastaisilla aineilla ja itse olen ihan huoleton tuon suhteen.

 14. Hei, Stokkan sivuilla lukee, että väri on luonnonvalkoinen? Onkohan väri muuttunut vai virhe tekstissä?

  1. Meri: Postauksen linkeistä aukeaa kyllä ihan oikeat tuotteet joissa värinä pelkkä valkoinen… hmm, oletkohan katsonut väärää tuotetta? Noita Casa Stockmannin lakanoita on useampia erilaisia valkoisia, mm. pehmeäksi kivipestyt puuvillaiset, jotka eivät siis ole nämä &quot;hotellilakanat&quot;. Mutta postauksen oransseista &quot;aluslakana&quot;, &quot;pussilakana&quot; ja &quot;tyynyliina&quot; -linkeistä löydät oikeat tuotteet ja tuotesivuilta voit valikoida oikean kokoiset lakanat ja pussilakanat omaan petiisi. 🙂

 15. Hei, ostettiin nämä Stokkalta ja varmistetttiin vielä et oli juuri tämä malli. Nyt otettiin paketista ja pestiin 60 asteessa ja käytettiin kuivausrummussa ja laitettiin sänkyyn. Ovat järkyttävän ruttuiset ja aivan todella kova ja karhean tuntuiset verrattuna vaikka puuvillasatiiniin. Hotellilakanathan ovat paksut ja pehmeät eikä nämä tunnu yhtään sellaisilta. Missähän vika?:(((

  1. Harmitus: Apua, en tiedä yhtään miksi on käynyt noin. Itse kuivaan yleensä narulla (joskus toki kuivaan myös koneella) ja ryppyisyys on aika minimaalista. Ettehän jättäneet lakanoita kuivausrumpuun pitkäksi aikaa kuivausohjelman päätyttyä? Minulla monesti rypistyy pyykki jos ne unohtuu tunniksikin koneeseen. Myös karheutta ihmettelen, minulla lakanat ovat sellaiset sileät ja pesuistakin huolimatta pysyneet kivan rapsakoina (rutisevat hieman korvanjuuressa kun vaihtaa asentoa). Casa Stockmannilla on kahdet samannäköiset lakanat: perus sileä perkaalipuuvilla (se oikea) ja kivipesty perkaalipuuvilla (ryppyisempi, ohuempi ja hivenen lötkömpi), toivottavasti teillä on tuo oikea versio eikä sitä kivipestyä perkaalia. 🙁

  1. fannira: Ovat aivan ihanat ja kivan rapsakat! 🙂 Suosittelen suurella lämmöllä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *