Valaisintestailua – Normann Copenhagen Bell White

Pistin Normann Copenhagenin vitivalkoisen Bell -valaisimen* viime viikolla tilaukseen ja melkoinen kaunotar paketista paljastuikin. ♥︎ Veikkaukseni uutuusvalaisimen himmeän mattaisesta pinnasta meni nappiin, hykertelin tyytyväisyyttä jo ennen kuin sain pakettia kokonaan edes auki. 🙂

Normann Copenahgen Bell valaisin olohuoneessa - Sisustusblogi Omakotivalkoinen

Valaisin on kooltaan medium, halkaisija näyttävä 42cm ja korkeuttakin hulppeat 44cm. Ajatuksena oli ripustaa kaksi valaisinta molempiin kattopistokkeisiin, mutta yksikin riittää jo kokonsa puolesta täyttämään sekä tilan että valaistuksen tarpeen. Ripustin valaisimen testimielessä roikkumaan keittiön puolimmaiseen kattokoukkuun nähdäkseni miten kirkon kelloa muistuttavan Bellin muotokieli sopii sisustukseen…

Normann Copenahgen Bell valaisin olohuoneessa - Sisustusblogi Omakotivalkoinen

Yksi ainoa miinus minulla on annettavana ja se koskee valaisimen johtoa, joka on ns. raakaversio. Valaisinpaketti ei sisällä pistoketta, sokeripalaa eikä kattokupua, joten kiinnitystä varten on piipahdettava Clas Ohlsonilla ostamassa valaisintarvikkeita. Lisäksi minua mietityttää nelimetrisen johdon valkoisen kangaspäällysteen purkautuminen. Mikäli johtoa leikkaa lyhyemmäksi, se kun ei lyhentämättömänä mahdu erikseen ostettavan kattokuvun sisään vaikka mitä tekisi. 

Normann Copenahgen Bell valaisin olohuoneessa - Sisustusblogi Omakotivalkoinen

Seuraavat työvaiheet olisivatkin sitten valaisinpistokkeen, ripustusliittimen ja kattokuvun ostaminen, johdon leikkaaminen oikeaan pituuteen, kattokuvun ja muovisen ripustusliittimen taiteileminen johdon ympärille ilman että tekstiilipäällyste purkaantuu ja viimeisenä pistokepalikan kytkeminen johdon päähän. Hintaansa nähden joutuu aika paljon ottamaan riskejä ja olenkin hieman epävarma uskallanko tähän haasteeseen tarttua. 

Normann Copenahgen Bell valaisin olohuoneessa - Sisustusblogi Omakotivalkoinen

Lisäksi jäin miettimään tuota Bell -valaisimen* kokoa – jos ja kun olohuoneeseen tuleekin vain yksi valaisin (keskelle olohuonetta, kohdistettuna pöydän päälle), olisiko isompi L-kokoinen paremman näköinen? Tätä täytyy nyt pureksia hetken aikaa ennen lopullisen päätöksen tekemistä. Ajatuksia otetaan vastaan mieluusti. 🙂

*sisältää kaupallisen linkin45 kommenttia “Valaisintestailua – Normann Copenhagen Bell White

 1. Lamppu on kyllä hieno, mutta jotenkin en koe että se täydellisesti sopii ympäristöönsä.. toki jos itse tykkäät, niin sehän on tärkeintä 🙂 Sen lisäksi ettei se mielestäni ole täydellinen muotonsa puolesta, olen myös sitä mieltä, että tuon hintaluokan lampun pitäisi olla asennusvalmis ja on aika mälsää, jos pitäisi lähteä askartelemaan, en usko että itse rupeaisin siihen.

  1. Lamppu: Minusta valaisimen muoto on kiva, sopii hyvin mattavalkoisiin kukkaruukkuihini. Koko jäi kuitenkin vähän mietityttämään, isompi valaisin on todella suuri ja tämä medium ehkä aavistuksen pienehkö ollakseen keskellä huonetta yksinään. Valaisimen sähkötyöt ovat suurin miinus, minulle ei tullut mieleenkään että tämän hintaluokan valaisimesta voisi puuttua kaikki liittimet kiinnitystä varten. Toisaalta nyt kun asiaa mietin, ei Muuton Myy-valaisimessakaan ollut mukana mitään. En tiedä onko tämä yleinen tapa ruotsissa jättää asentaminen ja tarvittavien palikoiden hankkiminen aina asiakkaan tehtäväksi.

 2. Bell on pitkään ollut oma suosikkini! ♡ Tuo valkoinen on upea!<br />
  <br />
  Kuinka korkealle ajattelit valaisimen sijoittaa? Ymmärrän, että nyt ripustit sen vain koemielessä tuohon, mutta aika raskaalta se kieltämättä näyttää. Ehkä kuitenkin oikealla paikallaan keskellä huonetta ja oikealla korkeudella se näyttää paremmalta! 🙂 <br />
  Ja melko inhottavaa tuo ripustussetin puutteellisuus!

  1. Heidi: Bell on muodoltaan ihana, industriaalinen ja kauniin samettinen mattapinta. &hearts;<br />
   <br />
   Korkeus olisi todennäköisesti jotakin mallikuvien kaltaista, jos sen ripustaisin olohuoneen pöydän päälle. Valaisinta ei voi laskea liian alas (tulee tv:n eteen) eikä oikein nostaa ylemmäskään (näyttäisi oudolta pöydän päällä). <br />
   <br />
   Tuo kytkentäliittimien ja kattokuvun puute on minulle iso miinus, vaikka Clasun lamppujen kanssa olenkin taiteillut pariin otteeseen. Näin arvokkaaseen valaisimeen kajoaminen on melkoinen riski, enkä uskalla sitä tehdä. 🙁

 3. Tosi kaunis valaisin,mutta sopisi ennemmin ruokapöydän ylle.Minusta tuossa kuvassa liikaa.Sopisi jokin plafondimainen….

  1. Nanna: Ruokapöydän päälle se sopisi jos ruokapöytä olisi eri paikassa. 🙂 Noin suuri valaisin tukkisi ikkunasta tulevan valon ja peittäisi taustaseinän kasviruukut kokonaan taakseen, jonka vuoksi pienempi ja sirompi valaisin on ruokapöydän päällä parempi.

 4. Älä osta isompaa, tuokin on jo aika massiivisen näköinen pieneen huoneeseen jossa on jo paljon massiivisia huonekaluja ja tavaraa. <br />
  <br />
  Monissa desing lampuissa olen huomannut myös tuon johto-ongelman enkä myöskään kankaista ole uskaltanut leikata. Olen ratkaissut ongelman matalammissa huoneissa tekemällä jonkinlaisen solmun keskelle johtoa joka tietyissä, yksinkertaisissa lampuissa toimii hyvin.

  1. Hh: Muuton Myy valaisimessa oli sama juttu, kaikki palikat puuttuivat. Ratkaisin ongelman samalla tavalla kuin sinäkin, eli ostin töpselin ja kattokuvun mutta jätin johdon leikkaamatta ja kieritin sen lenkille. Tuollainen rento tapa sopii hyvin Muuton Myylle, mutta Bell:n se ei mielestäni sovi. Pakko olisi leikata johto jos sen meinaan kattoon laittaa, isossa tai pienemmässä koossa.

 5. Minusta tuo näyttää kuvassa sopivan kokoiselta. Mmm, jos pätkäset johdon, niin laita liimaa tai teippi johdon ympäri siihen kohtaan mistä aiot pätkästä. Sitten ei ainakaan purkaudu.

  1. Minna: Kiitokset liima/teippivinkistä, tuollainen kirkas pikaliima saattaisi olla hyvä ratkaisu purkautumisen estämiseksi. Topsy-puikolla kun valelisi sitä ihan reunaan niin johdon pää mahtuisi vielä kattokuvun pienestä aukosta pujottautumaan. 🙂

 6. Luulisi tuohon hintaan saavan tykötarpeet mukaan. Minä laittaisin koko lampun palautukseen ja lähtisin Ikeaan.

  1. huh huh: Minulle ei tullut mieleenkään että valaisimesta saattaisi puuttua kattokupu ja jonkinlainen ripustuslenksukka. Töpseliä ei kaikissa valaisimissa ole ja sen korvaa silloin sokeripala joten tuo ei ole niin suuri haitta, mutta kokonaisuudessaan saa taituroida aikoimoisen homman jos mielii saada valaisimeen virran päälle. 🙂

 7. Heippa ja kiitos ihanasta blogista. Olen saanut sinulta valtavasti inspiraatiota 🙂 ajattelin vinkata, että hullareiden katalogissa näyttäisi olevan mehiläispesä valkoisena &hearts;

  1. modernisti maalla: Kiitokset kivasta kommentistasi! &hearts; Hullarikuvastossa oli mehiläispesä, mutta hopeareunuksilla. Se vitivalkoinen on ollut erikoiserä aikoinaan ja huutokaupat ovat melkeinpä ainoita mistä sitä voi löytää. Toivon että valkoisesta valaisimesta tehtäisi uusi tuotantoerä, sormet ristissä odottelen josko ihme jonain päivänä tapahtuisi. 🙂 Sen aion kyllä ostaa vaikkei olisi aikanaan paikkaakaan jonne sen ripustaisi. &hearts;

 8. Olimpas hätäinen, on tuossa silti tuota kromia. Pahoittelut, innostuin niin kovasti kun itselleni haaveilen. Luin sitten nopeasti, että valkoinen jes! 😀

  1. modernisti maalla: Minullekin käy usein noin kun intoudun liikaa löydöistäni. 🙂 Pistin tuttavalle eilen innoissani viestiä että String Pocket irtoaa hullareilla alta satasella, kunnes tajusin että tarjous koskee vain uutta mustaa hyllyä eikä valkoista joka tutullani on ostoslistalla. 😀

 9. Ei sovi missään tapauksessa olohuoneen tyyliin, investoi esim. Artekin klassisiin valaisimiin! Lisäksi tuo valaisin kellertää. Vaihtoon siis!

  1. ässä: Artekin valaisimiin on investoitu, 4kpl löytyy jo kokoelmastani ja jos vitivalkoisen mehiläispesän jostakin löytäisin niin sellaisen ehdottomasti ostaisin. :)<br />
   <br />
   Bell-valaisin on vitivalkoinen, ei lainkaan kellertävä luonnossa. Mattapintaisena se imee itseensä luonnonvaloa ja valkoisen vivahde muuttuu valaistuksen sävyn perusteella. 🙂

  1. ??? hehhehheh! Miten osuva kommentti nauran täällä ihan katketakseni. Kaunis on valaisin, mutta todellakin tuossa ihan sotilaan kypärän näköinen.

 10. Kaunis valaisin, mutta mielestäni aika massiivinen ja jotenkin liikaa olohuoneeseesi. Toki voisi tulla eri fiilis jos näkisi kuvattuna eri puolilta asuntoa eikä vain yhdestä suunnasta ja niin että näkyisi koko asunto eikä vain pieni pala kokonaisuutta. Ja olisi varmaan myös kannattanut pienellä koukulla viritellä siihen kohtaan ja oikealle korkeudelle mihin sen sijoittaisit. Mitä materiaalia valaisin muuten on?<br />
  <br />
  Jos valaisin on mielestäsi nappivalinta niin älä anna puutteiden tai kommenttien häiritä vaan mars mars Clasulle 😀 Sinä näet kuitenkin kokonaisuuden toisin kuin me täällä ruudun takana 🙂

  1. Sari: En viitsinyt alkaa poraamaan kattoon reikää malliripustamista varten ennen kuin teen päätöksen valaisimen suhteen. Katto on maalattu reilu vuosi sitten kovalla työllä enkä halua sitä alkaa paikkailemaan turhanpäiten. :)<br />
   <br />
   Valaisin on mattaisella maalilla maalattua terästä, painaa kuin synti. Oli pieni ähellys saada yksinään tuo valaisin roikkumaan kattopistokkeen koukkuun kun meinasi käsivoima vasemmasta hauiksesta pettää. 😀 <br />
   <br />
   Päädyin palauttamaan valaisimen takaisin ja jäin harkitsemaan L-kokoista isompaa mallia. Olohuoneessa on niin isoja kalusteita että yksinään keskellä kattoa roikkuvan valaisimenkin pitää olla kohtuullisen kokoinen.

 11. Nätti! Oliko sulla edelliset lamput olkkarissa artekin ne valkoset aika pienet, nimeä en muista…? Itse suunittelen niitä meidän uuden talon olkkariin, 2kpl. Kattokorkeus normaali, ei huiman korkea. Mut mitä olet mieltä kuuluuko olkkarin lamppujen olla isommat? Käykö sellaiset pienet:D linkkaatko mulle sun olkkarista kuvan niillä lampuilla=) muistelen et oli niin kivan näköinen. Ja itse mietin et eihän lamppujen tarvitse hypätä silmille, koon puolesta. Sirotkin kivat. Thanks!=)

  1. K H: Artekin A330s -valaisimet olivat ennen olohuoneessa, nykyisin ne roikkuvat keittiössä saarekkeen päällä. 🙂 Jos valaisimia on olohuoneessa vain yksi, tykkään sen olevan hieman isompi jotta se on tasapainoisempi. Jos valaisimia on useampia, pienempikin valaisin riittää. Artekin valaisimissa parasta oli niiden kevyt ja siro muoto, ne ikäänkuin hävisivät taustaansa. Valoteho olisi ollut riittämätön jos niitä olisi ollut vain yksi, siksi suosittelenkin suoraan isompaa valaisinta jos sinulle olisi tulossa vain yksi valaisin keskelle kattoa. :)<br />
   <br />
   Tässä muutama postauslinkki, joissa valaisimet näkyvät olohuoneessa:<br />
   <br />
   <a rel="external nofollow" href="https://omakotivalkoinen.casablogit.fi/lue/2016/01/k-o-t-i-valmiina-viikonlopun-viettoon&quot; target="_blank">https://omakotivalkoinen.casablogit.fi/lue/2016/01/k-o-t-i-valmiina-viikonlopun-viettoon</a><br />
   <br />
   <a rel="external nofollow" href="https://omakotivalkoinen.casablogit.fi/lue/2015/12/uudet-nojatuolit-talvista-tunnelmaa&quot; target="_blank">https://omakotivalkoinen.casablogit.fi/lue/2015/12/uudet-nojatuolit-talvista-tunnelmaa</a><br />
   <br />
   <a rel="external nofollow" href="https://omakotivalkoinen.casablogit.fi/lue/2015/12/viikonlopun-tunnelmia&quot; target="_blank">https://omakotivalkoinen.casablogit.fi/lue/2015/12/viikonlopun-tunnelmia</a&gt;

 12. Hei Miia<br />
  En ole ennen kuullutkaan, että lamppua voi myydä ilman tykötarpeita. Luulisi, <br />
  että kattokupu varsinkin on osa valaisimen designia. No, puutteista voi selvitä<br />
  rautakauppa käynnillä. Onko lamppu oikean kokoinen, se pitäisi todeta paikan <br />
  päällä, jotta voisi nähdä kokonaisuuden. On makukysymys pitääkö isoista vai<br />
  pienemmistä lampunista. Huonekorkeuskin vaikuttaa. Kuvien perusteella koko<br />
  voisi olla oikea. Kaunis se kuitenkin on. <br />
  Miltähän sellainen ripustus näyttäisi, jossa asennus kattopistokkeeseen olisi<br />
  jommassa kummassa pistokkeessa ja oikeassa ripustuskohdassa koukku tai<br />
  vastaava, josta lamppu roikkuisi. Eipä tarvitsisi lyhentää johtoa niin paljon ja<br />
  jäisi pelivaraa, jos myöhemmin muuttaakin mieltään. Tällaisia näkee, mutta <br />
  enpä tiedä pitäisinkö itsekään sellaisesta. Olet kyllä taitava versioimaan, joten<br />
  jokin erilainen tapa ripustaa olisi mielenkiintoista nähdä tai edes lukea ajatuk-<br />
  siasi asiasta.<br />
  Onnea asennuspuuhiin?

  1. Raili: Ruotsissa on ilmeisesti melko yleistä myydä valaisimet ilman kytkentäpalikoita ja jokainen sitten itse hankkii tarvittavat lisävarusteet oman kotinsa mukaan. Periaatteessa tuo on ihan fiksuakin, mutta itse täyden palvelun valaisimiin tottuneena koen että tuollainen timpurointi on haastavaa ja riskaabeliakin hinnan huomioon ottaen. :)<br />
   <br />
   Päädyin palauttamaan valaisimen ja jäin harkitsemaan yhtä kokoa suurempaa Belliä. Se tulisi keskelle olohuonetta, pöydän yläpuolelle, korkeus arviolta sama kuin tässä mallikuvassa. Ajattelin taiteilla paperista tuollaisen kuvun ja ripustaa sen teipillä keskellä kattoa testatakseni ennakkoon valaisimen sopivuutta. En enää toistamiseen halua tuota palautusrumbaa ja kantamista, valaisin kun ei ole aivan kevyt kaveri. 🙂

  2. Hei Miia<br />
   <br />
   Mielenkiinnosta katselin kuvia, miten lamppu on kiinnitetty. Kaikissa <br />
   löytämissäni kuvissa näytti, että johto vaan putkahti katosta sellaisenaan.<br />
   Hupsis sentään.<br />
   Voi kunpa löytäisit valkoisen mehiläispesän, joka vaikuttaa olevan se oikea<br />
   unelmiesi valaisin. Mallin tekeminen on hyvä idea. Ja hankintaa voi aina siirtää<br />
   ja ties vaikka löytyisi joku vieläkin ihanampi yksilö?.

  3. Raili: Suurin osa kuvista on sellaisia joissa ei näyt tuo kiinnityskohta ollenkaan, ja niissä missä se näkyy on juuri tuo mainitsemasi putkahdustyyli. Mehiläispesä vitivalkoisena olisi unelmien täyttymys, niitä haluan ehdottomasti kaksi kappaletta olohuoneen kattoon. &hearts; &hearts;

 13. Sopisikohan tilaan kuitenkin paremmin jokin keveämpi kattovalaisin? Kuvasta on tosin vaikea arvioida miltä valaisin tilassa oikeasti näyttää. Muoto on kaunis, mutta ainakin näissä kuvissa näyttää tilassa jotenkin raskaalta.

  1. hani: Kuvasta on hieman vaikea nähdä miten valaisin istuisi jos olisi oikealla paikalla eikä tuossa olohuoneen ulkoreunassa roikkumassa. Valaisimen muotokielestä pidän kovasti, mutta koko on vähän väliinputoaja, ei tarpeeksi pieni ollakseen siro eikä tarpeeksi suuri ollakseen näyttävä yksinään.

  1. Jeera: Jalkavalaisimet ovat olohuoneessa hieman hankalasti aseteltavat peräseinän String-hyllyn takia. Valaisimelle ei olisi paikkaa kuin ikkunanurkassa ja siellä se jäisi kirjaimellisesti taka-alalle ja pimentoon. Lattiavalaisimia rakastan kyllä muutoin, olisi ihanaa jos olohuone olisi neliön muotoinen ja saisin sinne paremmin ryhmiteltyä erilaiset funktiot. &hearts; Nojatuolin vieressä lattiavalaisin pääsisi parhaiten oikeuksiinsa mutta koiran ja tytön vuoksi ei sellaista voi ainakaan tuolla tuoliasettelulla harkita. 😀

  1. Janzu: Kukkakaupasta löytyi aralia. 🙂 Plantagenissa on myös isoja Aralioita, joten jos satut asumaan Plantagenin läheisyydessä niin käyhän kurkkaamassa. 🙂

  1. lukku: Valaisin sopisi myös ruokapöydän päälle, mikäli ruokailutila olisi erilainen. Nyt ruokapöytä on suoraan ikkunan edessä ja tuollainen iso valaisin tukkisi ikkunanäkymän ja sisälle paistavan auringonvalon (jota ei suomessa ole koskaan liikaa). 🙂

 14. Mitäs vikaa entisissä valoissa oli? Tuntuu, että kuukauden välein olet vaihtamassa jotain ennestään hyvää mattoa, tuolia tai valaisinta uuteen. Tai minulle lukijana välittyy, että kyseinen asia olisi toimiva, mutta itsellesi tilanne on varmaan toinen kun ostat jatkuvasti uutta. Olin ennen vakkarilukija, mutta tällä tavalla ainakin oma mielenkiintoni on mennyt kotiasi kohtaan ihan täysin kaikki mitä uudistat on nyykyään jotenkin niin ennalta arvattavaa. Seuraavaksi varmaan vaihtuvat keittiön tuolit, ruokapöytä tai hyllyn kombo. Itseäni inspiroi sisustuksessa kerroksellisuus, mielikuvitus ja kauniit erilaiset asetelmat, jotka nykyään tuntuvat puuttuvan kodistasi tyystin.

  1. Anna-Maija: Ei niissä ollut mitään vikaa, ne siirtyivät prameammalle paikalle saarekkeen päälle jossa ne tulevat paremmin oikeuksiinsa. :)<br />
   <br />
   Toivottelen sinulle mukavaa ja aurinkoista kevättä, kenties joskus vielä tapaamme täällä blogimaailmassa!

 15. Kääks, ei todellakaan pidä joutua itse askartelemaan tollaisia juttuja, jos lamppu maksaa yli kympin! :O Ehdottomasti ilmaisisin mielipiteeni palauttamalla lampun…

  1. Jenni: Itsekin vähän kauhistuin siitä miten paljon minun pitää nähdä vaivaa saadakseni valaisimen kattoon. 🙁 Ymmärrän että eri maissa on erilaiset systeemit ja valmistajalle itselleen on helpointa myydä tuotteensa mahdollisimman simppelinä versiona. Tämän hintaiselta valaisimelta kuitenkin kaipaisi viimeistelyä ja vaivattomuutta, joka esim Artekin valaisimissa on erityisen hyvä juttu. Niissä ei tarvitse kuin avata paketti, säätää ripustuslenksu oikeaan kohtaan johtoa, ripustaa se roikkumaan kattokoukkuun, pyörittää ylimääräinen johto kattokuvun sisään piiloon, liittää töpseli pistokkeeseen ja nostaa kattokupu ylös ja voila. Lapsikin tuon osaisi tehdä jos saisi. 🙂

 16. Ollaan kyllä niin toistemme vastakohdat tässä lampussa.<br />
  En tykkää lampusta yhtään. Kypärä tulee mieleen ja kuvissa näyttää vähän halvaltakin. Tosin en ole ikinä nähnyt tätä livenä.<br />
  Lamput ovat kyllä niin vaikeita ostaa, parhaiten näkee käykö vasta kun on paikallaan. Meilläkin on yksi aivan ihana lamppu vaatehuoneessa odottamassa isompaa asuntoa, nyt on lamppupaikat täynnä.<br />
  <br />
  Artek kyllä kuuntelee asiakkaitaan, jos sinne toiveita esittää , voi joku päivä yllättyäkin. Lamppumalli kun on olemassa, ainoastaan väritys muuttuu yhden osalta.

  1. Lanttuleikkuri: Tuo kypärävertaus pitää ihan paikkansa, mutta siltikin Bell on minusta muotoilultaan kaunis. &hearts; Tykkään kovasti myös pyöreistä kukkaruukuistani, joten taidan olla muutenkin perso pyöreille muodoille joissa mattainen viimeistely. :)<br />
   <br />
   Täytyykin olla Artekiin yhteydessä josko tekisivät toiveestani (en ole varmastikaan ainut maailmassa) uuden erän tuota vitivalkoista mallia. &hearts; &hearts;

 17. Itse olen aina tykännyt Bell-lampusta, haaveissani se harmaa roikkuisi keittiössä ruokapöydän päällä. Mielestäni kirkonkellon muoto on hauska ja vähän erilainen!<br />
  <br />
  Omassa olkkarissani kattoa ja huonetta koristaa kotimainen Secton Octo-lamppu (valk). (Artek on ihan kiva, mutta mehiläispesätkin tehdään kuulemma Kiinassa, se oli itselle ja hintaan nähden pettymys.) Octo on niin kaunis ja kevyt, että ei isosta koostaan huolimatta ole liian raskas. Toki korkea huonekorkeus auttaa. Joka tapauksessa siinäkin on kangaspäällysteinen johto, jota tuttu sähkömies lyhensi kuvun sisään. Vuoden se on tuossa roikkunut eikä ole miksikään rispaantunut. Suomalaista designia 😉

  1. S: Tuo on hyvällä tavalla erilainen valaisin, tuo ripustuskohta varsinkin on erittäin nerokkaasti kehitelty. &hearts; Octot ovat kauniita mutta niissä minua itseäni häiritsee niiden sävy, vaalea versiokaan ei ole ihan valkoinen. Peittävällä valkoisella maalilla maalattuna voisin niistä innostua enemmänkin, mutta valaisimen syvin olemus kärsisi tuollaisella peittävällä viimeistelyllä. Minusta valaisimen henkeen kuuluu luonnollisuus ja tietynlainen pehmeys. &hearts;

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *