Toivepostaus – Ennen ja jälkeen sisustusmuutoksen & tavaroiden karsimisen!

Jana, Ulla ja M esittivät eilisen Buustia kevätkarsintaan -postauksen yhteydessä toiveen vertauskelpoisesta kuvamateriaalista vuoden 2012 ja 2016 sisustustyyleistä ja tavaramäärässä tapahtuneista muutoksista. Tässä muutama kuvakollaasi, joiden avulla työn määrää on helpompi hahmottaa. Tavaraa oli karsittu reippaalla kädellä jo nelisen vuotta, mutta villiintymiseni pehmeisiin sävyihin, kromiin ja luksukseen sai hetkellisesti kodinkin aivan sekaisin. Kauniitahan nuo kaikki hopeaa hohtavat tavarat yksittäin olivat, mutta huh mikä määrä ja runsaus… Näitä vanhoja kuvia katsellessa alkaa tavaraähkyn aiheuttama hikikin puskea päälle. 🙂

Kodin sisustusmuutos ennen ja jälkeen kuvat tavaroiden karsimisen jälkeen - Omakotivalkoinen

Ruokailutila – Muutoskuvat ennen ja jälkeen

Ruokailutila oli kuorutettu tilpehöörillä vuonna 2012 ja moni yksittäinen hieno idea ja tavara hukkuu tuohon sekamelskaan. Tammikuussa 2015 valmistunut keittiöremontti teki luonnollisesti suuren muutoksen koko kodin yleisilmeeseen ja tuo juhlavampi sisustustyyli olisi hillitymmässä mittakaavassa näyttänyt varmasti paremmalta uuden keittiön kanssa. Vanhassa sisustustyylissä ei itsessään ole mitään vikaa, mutta omaa tyyliäni se ei totisesti ollut. 🙂

Kodin sisustusmuutos ennen ja jälkeen kuvat tavaroiden karsimisen jälkeen - Omakotivalkoinen

Keittiö – Muutoskuvat ennen ja jälkeen

Keittiössä muutos on enimmäkseen rakenteellinen ja kuvat eivät mielestäni ole suoraan vertailukelpoisia. Pienemmät asiat voi kuitenkin rinnastaa ja vanhassa tyylissäni eniten häiritsee tuo pienen tilpehöörin määrä jokaisessa rakosessa, hyllyssä ja kolosessa. Ikkunan edustakin on täytetty siivousaineilla, miksi oi miksi kun kaappitilaakin oli niille ihan sopivasti olemassa. 😀

Kodin sisustusmuutos ennen ja jälkeen kuvat tavaroiden karsimisen jälkeen - Omakotivalkoinen

Olohuone – Muutoskuvat ennen ja jälkeen

Olohuone on kuin kaksi eri kotia ja kohdetta, ei uskoisi että kyseessä on sama tila neljän vuoden erotuksella. Ennen vanhaan yhdestä huoneesta löytyi vähän kaikenlaista – oli muhkeaa mattoa, punoskoreja, ziljoona erilaista koristetyynyä, hopeiseksi suhuteltuja koristeoksia, tekstitarroja, seinävalaisimia, shampanjatelinettä kukkaruukkuna, kromia, silkkiä, bling-blingiä…

Tässähän oikein hengästyy kun kirjoittaa mitä kaikkea yksi pieni olohuone on sisältänyt. Nättiähän tuolloinkin oli ja itse olin tietysti onneni kukkuloilla kaikista ihanista tavaroistani, mutta herttinen sentään, ei ihme jos koin kotini muuttuneen ahdistavaksi paikaksi tuossa tavarapaljoudessa. 🙂

Kodin sisustusmuutos ennen ja jälkeen kuvat tavaroiden karsimisen jälkeen - Omakotivalkoinen

Kaappien sisältö tavaranraivauksen jälkeen

Kaappien sisällä on tapahtunut myös muutoksia – leffakokoelmani on siirtynyt nettiin ja ainoat fyysisessä muodossa olevat elokuvat ovat tytön Disney-kokoelmaan kuuluvat plätyt. Varastoitavaa sisustustavaraa ei ole enää nimeksikään, ennen muinoin tilpehööriä löytyi vähän joka huoneesta ja kaapista.

Varsinkin kynttilöitä olin kerännyt sellaisen määrän että niiden polttamiseen meni vuosi jos toinenkin. Nyt olen siinäkin asiassa maltillisempi, kruunukynttilöitä lukuunottamatta kaikki kynttiläni ovat esillä ja niitä tulee poltettua säännöllisesti. Pientä elektroonista krääsää ja muuta sekalaista löytyi monta Ikean edesmenneen Kasset-sarjan laatikollisen verran. Nykyisin en omista laatikoitakaan ja sekalaisen tilpehöörin voi laskea yhden käden sormilla. 

Kodin sisustusmuutos ennen ja jälkeen kuvat tavaroiden karsimisen jälkeen - Omakotivalkoinen

Työkalujen karsiminen

Työkalujen määrä on enää vain murto-osa siitä mitä hillosin kaapeissani aikaisemmin ja näidenkin joukosta suurin osa kuuluu ns. varmuusvarastoon tulevaisuuden mahdollisia tarpeita silmällä pitäen. Siististi järjestetystä lokerikkojemmastani löytyi ennen vanhaan vara-saranoita, useampi antenniliitin, huonolaatuisia nauloja, rikkinäisiä muovitulppia ja muuta mukavaa. 

Säästin kaikki huonekalujen mukana tulleet ylimääräiset mutterit ja ruuvitkin, joiden joukosta ei koskaan kuitenkaan löytynyt oikeaa lisäosaa sen hetkisiin timpurointeihini. Oli täysin turhaa työtä ja päänvaivaa etsiskellä roinan joukosta yhtään mitään… nyt tilanne on paljon parempi ja näen yhdellä vilkaisulla missä oikean kokoinen ruuvi luuraa, vai joudunko lähtemään rautakauppaan ruuvinhakureissuun. 

Kodin sisustusmuutos ennen ja jälkeen kuvat tavaroiden karsimisen jälkeen - Omakotivalkoinen

Vaatteiden karsimisen jälkeen – Huikea muutos

Vaatteita voi järjestää monin eri tavoin ja ainoa huomioitava seikka on niiden helppo käytettävyys. Kaappiin nätisti asetellut boksit ja korit pitävät hyllyt siisteinä, kunhan vaan muistaa mitä vaatelajia missäkin boksissa on. Kengät ovat säilytyksen suhteen hankalimmasta päästä, ne vievät paljon tilaa eikä niitä voi pinota päällekkäin ilman kenkälaatikoita, ellei tahdo kulkea ryttyisissä ja vääntyneissä saappaanvarsissa.

Vanhoista kuvista näkee miten suuri kehitys on tapahtunut jo pelkästään organisointi- ja järjestelykyvyissäni. Silmä on harjaantunut näkemään asiat paremmin ja vaate- sekä kenkäkuorman pienentyminen on mahdollistanut erilaisten viikkaustapojen kokeilun avoimesta säilytyskokonaisuudesta umpinaisiin laatikoihin. 

Kodin sisustusmuutos ennen ja jälkeen kuvat tavaroiden karsimisen jälkeen - Omakotivalkoinen

Makuuhuone – Muutoskuvat ennen ja jälkeen

Makuuhuoneessa nautiskellaan nykyisin keveästä mielestä ja levollisesta tunnelmasta. Koristetyynyjä en petauksessa käytä enää ollenkaan ja kaikki sellainen pieni nysvääminen päiväpeittojen suoristelun ja torkkupeittojen asettelun kanssa on jäänyt pois. Luhdan Pilvi-päiväpeiton voi heittää sängylle miten päin hyvänsä, peitot ja tyynyt saavat olla rennosti rempallaan. Ihana kun iltaisin voi pujahtaa peiton alle ilman petauksen purkamista. Säästyy aikaa sekä illalla että aamulla, kun sänky on pedattu 10 sekunnissa. 🙂

Jos sinulta jäi eilisiltainen karsimisvinkkejä sisältänyt kevätbuusteripostaus väliin, voit käydä lukemassa sen TÄÄLTÄ!

Aurinkoista päivänjatkoa kaikille!40 kommenttia “Toivepostaus – Ennen ja jälkeen sisustusmuutoksen & tavaroiden karsimisen!

 1. Hitsi miten on mennyt nopeasti tämä neljä vuotta, ihan tuoreessa muistissa on tämä(kin) lookki. 🙂 Tämä 2012 sisustus oli kyllä tosi kaunis, mutta en yhtään ihmettele että ihan hengästys iskee kuvista (ja jo ihan kirjoittaessa :D). 🙂 Muistan kun meinasin ostaa meillekin tuon divaanin, onneksi ei mahtunut mitenkään päin mihinkään meille… ja onneksi tuli edes tuli sentään otettua mittoja 😀 <br />
  <br />
  Mulla on ollut karsimista ja raivaamista myös paljon ja edelleenkin vielä on. Raivaamismatkalla on tullut ihania, ainutlaatuisia, mahtavia ja upeita elämän oivalluksia, vaikka onkin ollut ihan hirveää ja läkähdyttävän uuvuttavaa välillä, ja tullut käytyä niitä raskaita ja kipeitäkin elämänasioita. &hearts; Mutta eikö vain, miten ihanaa, miten paljon enemmän valoa on tullut elämään ja tiloihin!!! &hearts;<br />
  <br />
  Haleja ja kivaa päivää Miia &hearts; &hearts;

  1. Soili: sanos muuta. 🙂 Ei siitä ole kuin hetki kun kannoin selkä väärällään tavaraa siskolle ja äidille ja pidin tiuhaan tahtiin blogikirppiksiäkin. Viimeisimmästä blogikirppiksestäkin on kohta vierähtänyt vuosi. :D<br />
   <br />
   Nuo elämän oivallukset ovat arvokkaita ja tavaroiden lisäksi niillä on ollut silmiä avaava vaikutus myös muihin elämän osa-alueisiin. Tavaran puljaamisen ohella olen opetellut pienentämään sähkönkulutusta ja ruokalaskua, poistamaan lähes kokonaan ruokahävikin ja skarpannut kierrätyksen kanssa niin että jätteet tulee lajiteltua pikkutarkasti pahveihin, papereihin, biojätteisiin, lasiin, metalliin, ongelmajätteisiin, tekstiilijätteisiin, energiajätteisiin, jotta sekajätettä tulisi mahdollisimman vähän. :)<br />
   <br />
   Kyllä tätä nykyistä kotia ja sisustusta tulee katseltua paljon suuremmin silmin ja paremmin mielin. &hearts; &hearts;

 2. Mahtavia muutoksia 🙂 täytyypäs tehdä omaan kotiin samanlainen tempaus-olisi nimittäin tarpeen.

  1. Katariina M: Muutos on kyllä melkoinen, varsinkin kun katsoo kuvia rinta rinnan. 😀 Tee ihmeessä samanlainen tempaus! &hearts;

  1. Ansku: Kodikkuus on jokaiselle omanlaisensa käsite, minulle tämä nykyinen sisustus ei pelkästään näytä vaan myös tuntuu paljon kodikkaammalta. &hearts;

 3. Ahh silmä lepää näissä jälkeen kuvissa. Ja kyllä näistä vaan saa boostia omaan karsimisprojektiin! Nyt siivoamaan–&gt; 😀

  1. Jana: Ihana olet! &hearts; Lähetän sinulle paljon buustaavia ajatuksia sinne siivouksen keskelle! &hearts;

 4. Uudet kuvat ja sisustus on tosi kauniita, varsinkin keittiö, rt ja makkari. Olohuoneen viherkasvihyllyä pidän muotijuttuna ja turhakkeena, vaikka mukavasti elävöittääkin tilaa. Entisestä elämästäsi ottaisin edelleen vain tuon vaatevalikoiman. Se ei näytä liioitellun runsaalta, vaan ihan normaalilta. ?

  1. Affe: Keittiö oli ennen ihan karmea, hyhhyh. 😀 Makuuhuone on myös todella paljon viihtyisämpi ja rauhallisempi, sen huomaa parhaiten siitä miten levolliselta tuntuu kömpiä petiin vaikka olisi huonollakin tuulella, makkarissa viimeistään rauhoittuu. :)<br />
   <br />
   Minulla ei ollut tuohon aikaan paljoakaan enempää vaatetta kuin nyt, mutta käytettäviä vaatteita oli huomattavasti vähemmän. Pinoissa ja henkareissa oli monta juhlamekkoa ja muuta harvoin käytettävää joita en juhlien tullen mielelläni kuitenkaan päälleni pukenut. Liian sekalaisia vaatteita joista harva sopi keskenään yhteen.

 5. Ohoh mikä muutos! Ihan kauniita tavaroita ollut ennenkin, mutta tosiaan liikaa. Mielenkiintoisia tällaiset ennen-jälkeen vertailut. Makkarin kehyksetkin olivat ilman valokuvia?

  1. Cocobrio: Makkarin kehyksissä oli välillä kuvat, mutta laitoin taustapahvin niiden päälle blogikuvia varten. 😀 Kehysten takakansi oli helposti irtoavaa sorttia, mutta olihan siinä oma vaivansa. Lopulta jätin pahvin paikoilleen ja kuvat jäivät sinne alle piiloon, kun kyllästyin veivaamaan niitä edes takaisin. Blogikirppiksellä myin vahingossa yhden kehyksen oman kuvani kanssa kun olin unohtanut ottaa sen sieltä pois. 😀 😀 Ihana ylläri uudelle omistajalle nähdä meidän perhepotretti ajalta jolloin tyttö oli ihan vauva. 😀

 6. Kiitti kuvista! <br />
  En kyllä oikein tiedä, kummasta tyylistäsi pidän enemmän. Ehkäpä kuitenkin siitä omastani, joka on tuosta puolivälistä 🙂

 7. On kyllä muutosta tullut paljon. <br />
  Nuo ennen kuvat ovat juurikin niitä, joiden vuoksi alun perin blogiasi aloin seurata.<br />
  Tykkäsin tyylistä, toki aika runsasta oli ja ehkä se häiritsi, kun tavarat ja kalusteet vaihteli koko ajan paikkaa. Niin vierasta meikäläiselle, kun huomaan esim. joulukuvista, että meillä on 3 tai 4 joulua näyttänyt miltei tismalleen samalta, vain pienen pieniä eroja.<br />
  <br />
  Mutta joo, ero on kyllä niin suuri, että ymmärrän, jos itseäsi häiritsee nuo vanhat kuvat, jos ympäristö ei tuntunut omalta. Itse pidän välimallista, eli tyyliltään kuin nuo ennen kuvat, mutta ei niin runsaana. <br />
  <br />
  Olen vuosia pyrkinyt myös, että esim vanhat/pieneksi lapsille jääneet kamat pyritään kierrättämän asap. Nyt tosin on homma päässyt vähän repsahtamaan, kun molemmilta on jäänyt niin paljon vaatteita. Silti tuon oman vaatemäärän kanssa toimin juurikin päinvastoin kuin sinä. Tuntui, että itsellä oli tosi vähän vaatteita. Oli tosi tuskaa keksiä jotain päälle pantavaa ja tuntui, että töissäkin itsellä kiertää vain pari asukokonaisuutta. On kivempaa, kun on enemmän valinnan varaa ja eri tyylisiä vaihtoehtoja. Olen toki esim kengissä ja laukuissa koittanut pyrkiä klassisempiin ja aikaa kestäviin valintoihin, mutta muuten pukeutumisessa en kestä enää, jos ei ole mistä valita.<br />
  <br />
  p.s. Ne sinulta vuosia sitten ostamani tähtityynyt ovat edelleen joka päiväisessä käytössä makuuhuoneessa, vaikka makuuhuoneen sisustus muuten muuttuikin miltei kokonaan. 🙂 niin ahkeraan meillä päivittyy.

  1. Marie: Tykkään vaihdella järjestystä ja olen tehnyt sitä lapsesta asti. 🙂 Vaihtelu virkistää ja järjestystä vaihtamalla saa kodin tuntumaan uudelta ja raikkalta ilman ostoksien tekemistä. 🙂 Nyt järjestys on ollut mm. makuuhuoneessa aika pitkään samanlainen eikä minulla ole mitään intoa alkaa sitä muuttamaan. Jotkin asiat loksahtavat joskus paikoilleen ja vaihtelunhalu häviää hetkeksi (ja joskus pitemmäksikin aikaa kuten makuuhuoneen osalta on nyt käynyt). :)<br />
   <br />
   Tähtityynyt ovat ihania, tähti on kuviona klassikko ja aikaa kestävä. &hearts; &hearts;

 8. Aika hassua kun tykkään enemmän vanhasta olohuoneesta. Toisaalta taas nykyinen makkarin on kivempi ja uusi keittiö aivan ihana.

  1. Pia: vanha olohuone oli aika täysinäinen, paljon kaappeja ja pientä tavaraa esillä. 🙂 Kaunis se on minusta vieläkin, mutta ei ollut oma juttuni sitten kuitenkaan vaikka pitkään tuollaisesta luxushenkisestä sisustuksesta haaveilinkin. 🙂 Uusi keittiö on totisesti parempi, sen suhteen varmasti jokainen lukija on kanssani samaa mieltä… vanha oli kamala pommi. 😀 😀

 9. Wau.<br />
  Kadehdittavan karsinnan olet kyllä saanut tehtyä, ja hatunnosto ilmeisen selkeälle visiolla, joka sinulla on täytynyt olla matkan varrella. Nuo tyhjät (!!) laatikot näyttävät kyllä aivan käsittämättömiltä – voiko jollain oikeasti olla tuollaista..??? Olet tainnut olla konmarittaja jo ennen KonMaria! <br />
  Itsellä on karsinta suunnitteilla, mutta tuollaiseen puhtauteen en tule kyllä ikinä pääsemään. Kaipaan nyt jo vähän personal traineria viereen… :/<br />
  Ihailen kotisi selkeyttä, vaikka itse tarvitsen enemmän kodikkuutta. Tuo olisi kyllä upea pohja omille säädöille :)<br />
  Hyvää kevättä!

  1. Jessy: Visiot ovat olleet selkeät, jopa niinä hetkinä kun koti on ollut kauheassa kaaoksessa. 🙂 Sisustustyyli tosin vaihtui lennosta, kun tajusin ettei luxus olekaan oma juttuni. Juhlavat, kromiset ja ylelliset elementit näyttävät kuvissa aina niin kauniilta ja ihanilta, mutta tuntuivat lopulta vieraalta omassa kodissani. Pitkään mietin mikä ihme minua vaivaa kun kertakaikkiaan en löytänyt oikeaa järjestystäkään, kunnes tajusin että tavaraa on liikaa ja mm. siivoaminen liian vaivaalloista. Herätys haaveista todellisuuden tajuamiseen ei ollut kiva – sen lisäksi että minulla meni rahaa hukkaan hirveä määrä, jouduin kasvokkain monen lukijan kanssa, joilla ei ollut ennestäänkään minusta mitään hyvää sanottavaa. 🙂 Kova kolaus ja paha paikka, mutta kehitti ja kasvatti minua valtavasti ihmisenä sekä bloggaajana. 🙂

 10. On kyllä huikea muutos ja ison urakan olet karsimisessa tehnyt. Uusi tyyli on kyllä ehdottomasti enemmän minun makuuni ja erityisesti tuo teidän keittiö on ihana! Voi kun saisi itsekin aikaiseksi toteutettua tuon karsimisprojektin ihan reilulla kädellä. Olisi varmasti vapauttavaa ja oikeasti hyödyllistä, kun ei olisi turhia tavaroita nurkkia täyttämässä. Vielä kerran onneksi olkoon sulle onnistuneesta projektista!

  1. Henna: Turhien ja jatkuvasti paikkaansa etsivien tavaroiden karsiminen pois elämästä on todella vapauttavaa ja saa aikaan jopa euforisen hyvän olon tunteen. 🙂 Pienellä raivaamisella saa suuria tuloksia, se jos mikä motivoi jatkamaan ja käymään kaappi ja huone kerrallaa oman kodin tavaroita läpi. 🙂 Tsemppiä projektiisi, pienin askelin kohti maalia vaan rohkeasti! &hearts;

 11. Huh,mikä muutos!aivan eri planeetoilta!itse en tykkää yhtään moisesta bling blingistä ja kyllä,tavaraa hirmuinen määrä.Sanomattakin selvää,että nykyinen sisustus tosi kaunis.Raikas,valoisa ja avara.

 12. Hei Miia<br />
  Nykyinen tyylisi miellyttää enemmän. Nyt on todella kaunista ja harmoonista.<br />
  Ihmisen elämässä nyt vain on erilaisia aikakausia. Jälkeenpäin voi muistella<br />
  hymyssäsuin. Tai lievää kauhua tuntien kuten meillä sähkönsinistä/sinapinkeltaista<br />
  kautta, jos sitä edes haluaa muistaa. Aikansa kutakin.

  1. Raili: Meilläkin oli tuo sininen kausi, todella paha sellainen. 🙂 Aivan kaikki oli sinistä – sohva, matot, valaisimet, astiat, valokuvakehysten reunat, verhot, lakanat, päiväpeitto, jopa kylpyhuoneen kaakelit ja tietysti kaikki muukin kylpyhuoneessa mattoja ja hammasmukeja myöten. 🙂 Hulvatonta aikaa jota on kiva muistella hymyssä suin… silloin oli nuori ja tooodella innokkaasti laittelin kotia. Siihen aikaan se oli kyllä ihan hieno sisustus, muodikaskin. 🙂

 13. Ei vitsi, on kyllä tosi upea muutos. Itsellä on karsintaprojekti ollut menossa jo jonkin tovin. Omissa nurkissa pyörii aivan valtava määrä kaikenlaista käsityötarviketta. Vaatteista ja huonekaluista ei ole ollut vaikeaa luopua, mutta ne käsityötarvikkeet ovatkin sitten ihan eri juttu. Asiaa ei auta yhtään, että taloudessa asuu myös ahkerasti nikkaroiva mies. Meillä on valehtelematta yli 10 vasaraa, mutta niille kaikille on kyllä oma käyttötarkoituksensa. 😀 Paljon on kyllä sellaista, että ehkä joskus saattaisi tarvita, mutta tuskin seuraavaan viiteen vuoteen…. Tällaisista postauksista saa onneksi hieman perspektiiviä omiin touhuihin, eli kiitos siitä. 🙂

  1. mai: Nikkarointi ja käsityöt ovat haastavia karsittavia niitä harrastaville. Siskoni rakastaa kutoa ja virkata, hänen mies taas nikkaroida. Heillä oli todella paljon kaikenlaista jemmassa, mutta joutuivat karsimaan kumpikin puolet varastoistaan pois kun muuttivat pienempään asuntoon ja isoilla kaapeilla varustettu ylimääräinen &quot;askarteluhuone&quot; hävisi sen myötä. Projekti oli heille haastava mutta siskoni ei ole jälkikäteen hetkeäkään katunut. On kuulemma paljon mukavampi tarttua tuumasta toimeen nykyisin, kun ei ole liikaa kaikenlaisia vaihtoehtoja erilaisista langoista. Sisko on pelkästään tämän vuoden aikana saanut tehtyä useita erilaisia virkkaustöitä alusta loppuun asti valmiiksi – päiväpeittoja, amigurumi-pehmohahmoja, yms. :)<br />
   <br />
   En tiedä toimisiko teillä samantapainen tyhjennystekniikka, voisitte vaikka pakata puolet harrastustarvikkeista isoihin laatikoihin ja pinota varaston tai vaatehuoneen kulmaan odottamaan. Silloin ne eivät olisi kokonaan poissa, mutteivat näkösälläkään muistuttamassa itsestään. 🙂

  1. Njääh: makuja on monia ja ymmärrän täysin sinua, tykkäsin aikoinaan itsekin tuosta vanhasta sisustustyylistäni. &hearts; Toivottavasti löydät jotakin positiivista tästä nykyisestäkin, vaikka onkin melko erilainen. 🙂

 14. Kaikki muut huoneet ovat mielestäni kokeneet myönteisen muutoksen vanhaan verrattuna mutta olohuone on kyllä vanhoissa kuvissa omaan makuuni kaunis eikä mitenkään ylikoristeellinen vaikka silkkityynyjä paljon sohvilla onkin. Keittiön muutos on kyllä ihan nappi. Upea, vähäeleinen ja tätäpäivää.

  1. Tiina: Keittiön muutos on massiivinen, ja pelkästään hyvällä tavalla. 🙂 Itse viihdyn meidän nykyisessä olohuoneessa paremmin kuin vanhassa, vaikke tavaraa nyt mitenkään megapaljon ollut ennen vanhaankaan. 🙂

 15. Todella suuri muutos kun nyt jälkikäteen kuvia katselee. Pitkään jo blogin lukijana täytyy edelleen ihmetellä huikeaa muutosta 🙂

  1. moonangel: Muutos on kyllä suuri, sen huomaa todella selkeästi kun laittaa uudet ja vanhat kuvat vieretysten. 🙂

 16. Kiitos näistä kuvista! Olen seurannut blogiasi jo ensimmäisten kuvien aikaan ja vaikka on tiedostanut, että suuri muutos on tapahtunut, ei sitä siltikään aina osaa käsittää kuinka suuri se on ollut. Sinulla kun on koko tyyli ja ilmeisesti ihan kaikki tavarat ja huonekalut vaihtunut niin muutos tuntuu vielä suuremmalta.<br />
  <br />
  Nykyään nuo ensimmäiset kuvat tuntuvat olevan ahdistavan täynnä tavaraa, kauhistuttaa miten sitä on tullutkin tuollaisen tavaramäärän keskellä asuttua. Itse toki elänyt ihan samanlaisen tavarameren keskellä ja nykyään jaksan kyllä ihmetellä miten hengittäminen entisessä kodissa on edes onnistunut. :D<br />
  <br />
  Meidänkin kotona on tässä vuosien varrella näkynyt ihan samanlainen muutos tavaroiden vähenemisessä, huonekalut ja tavarat eli tyyli pysynyt kuitenkin enemmän samana kuin sinulla eli muutos ei ihan noin rajulta näytä. <br />
  <br />
  Kiitos, kun olet jakanut näitä vähentämisprosesseja täällä blogissa. Ovat toimineet minulla(kin) suurena innoittajana useaan otteeseen.

  1. Iitu: Ei sitä aina muistakaan miten paljon koti on oikeasti muuttunut, vaikka sen mielessään tietääkin. 🙂 Näitä vertailupostauksia on kiva tehdä kun itsekin aina yllättyy. :D<br />
   <br />
   Paljon kaikkea tilpehööriä kyllä oli, ja kauhea pölyjen pyyhintä. 😀 Silloin se ei tuntunut niin mullistavalta mutta vähempään siivoamiseen tottuneena en ikimaailmassa haluaisi joutua takaisin tuohon tilanteeseen. 😀

 17. Minäkin kuulun niihin, jotka pitävät vanhasta olohuoneestasi enemmän, muilta osin nykytilanne on parempi. Oletko tahnyt julkista laskelmaa, kuinka paljon vuodessa sinulla menee rahaa sisustukseen?

  1. Minna: Olen tehnyt laskelmat sisustukseen menevistä euroista, lukema on melkoinen enkä tiedä kehtaanko sitä edes blogissani julkaista. 😀 Turhaa on tullut osteltua, ennen useammin kuin tänä päivänä. Mutta tuhansia euroja on mennyt hukkatielle viiden vuoden aikana, se on varmaa ja vähän harmittavaakin jos oikein alkaa euroja miettimään. Virheistä onneksi oppii, jos ei kerralla niin pikkuhiljaa. 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *