Kätevää, nopeaa & tehokasta siivoamista uudella Dyson Digital Slim -rikkaimurilla!

Hullujen Päivien Dyson-imuritarjousten kanssa meni ihan venkoiluksi ja lopulta tulin tilanneeksi varrellisen Dyson DC45 Digital Slim -rikkaimurin*. 🙂 Perusteluni rikka-imuriin päätymiselle on siivouksen nopeutuminen, sillä tykkään pyyhkimisen sijaan imuroida hyllyihin ja valaisimiin laskeutuneen pölykerroksen. Kevyttä ja johdotonta rikkaimuria on helpompi kantaa mukana ja nostella korkeuksiin, lisäplussaa varresta jonka avulla puhdistuu lattiakin.

Dyson Digital Slim rikkaimuri kokemuksia - Siivousvinkit Omakotivalkoinen
Dyson Digital Slim rikkaimuri kokemuksia - Siivousvinkit Omakotivalkoinen
Dyson Digital Slim rikkaimuri kokemuksia - Siivousvinkit Omakotivalkoinen
Dyson Digital Slim rikkaimuri kokemuksia - Siivousvinkit Omakotivalkoinen

Turbotoiminto erityisen tehokkaaseen imurointiin

Imurissa on kaksi tehoa – normaali ja buusteri. Voimakkaamman imutehon saa painamalla imurin päässä olevaa MAX-nappia, mutta rehellisesti sanottuna, en keksi mihin tuollaista superimuvoimaa voisi kotioloissa tarvita. 🙂  Imurin akku kestää manuaalin mukaan jopa 20 minuuttia, mutta itse suristelin sillä innostuksissani menemään yli 30 minsaa. Akku varmasti heikkenee vanhetessaan, mutta näin alkutekijöissään en voi kuin kehua rikkaimurini tehoa ja kestoa – kyllä tällä siivoaa 80m2 kokoisen kodin lattiasta kattoon.

Dyson Digital Slim rikkaimuri kokemuksia - Siivousvinkit Omakotivalkoinen
Dyson Digital Slim rikkaimuri kokemuksia - Siivousvinkit Omakotivalkoinen

Läpinäkyvä pölysäiliö

Imurin pölysäiliön sisällön perusteella ei uskoisi että imuroin maanantaina koko kodin ja melko huolellisestikin. 🙂 Talon läheisyydessä on muutama rakennustyömaa, joiden lisäksi katusiivous ja koira lisäävät pölyn ja lian määrää sisätiloissa. Meillä saisi imuroida mielellään joka päivä, jos ei halua nähdä pölyä seinän vierustoilla, ovien takana ja olohuoneen lasitasolla. 

Dyson Digital Slim rikkaimuri kokemuksia - Siivousvinkit Omakotivalkoinen
Dyson Digital Slim rikkaimuri kokemuksia - Siivousvinkit Omakotivalkoinen

Dyson Digital Slim rikkaimuri – Mukaan latausteline

Dyson Digital Slim -imurin* voi ladata johdolla tai erillisen seinään kiinnitettävän lataustelakan avulla. Halusin imurin olevan kädenulottuvilla ja helposti saatavilla, jotta pääsen lopullisesti eroon viikottaisesta siivouspäivästä. Tavoitteena on pitää koti aina siistinä ja siivota sotkut muun arkitoiminnan ohessa ilman erillistä siivouspäivää. Mitä helpommaksi asian itselleen tekee, sen paremmin hommat hoituu. 🙂 Telakan kiinnitin kylpyhuoneen oviaukko-syvennykseen (olohuoneen ja ruokailutilan väliin) ja virran lataamiseen saan viereisestä datakaapista, jonka sisällä siis kaikki nettiin liittyvät talon asiat, piuhat ja pistokkeet. Hauskinta hommassa on se ettei imuri näy eteisestä tai keittiöstä katsottuna, eikä edes parvekkeen ovelta keittiöön päin tiiraillessa. Loistava paikka piilossa kaiken keskellä. 🙂

Olin niin innoissani tästä uudesta vekottimestani, että taiteilin teille pienen imurointivideon. Ihan mieletön rikkaimuri ja saattaa olla etten tule tarvitsemaan vanhaa tavallista imuriani enää laisinkaan, sen aika näyttäköön. 🙂

Ihanaa iltaa kaikille & huomiseen!

*sisältää kaupallisen linkin16 kommenttia “Kätevää, nopeaa & tehokasta siivoamista uudella Dyson Digital Slim -rikkaimurilla!

 1. Tuntuu siltä kuin imuri olisi oikein harkittu katseenvangitsija, niin räikeästi se hyppää esiin kaiken valkoisen keskeltä. Tulee mieleen se Sinkkuelämää-jakso, jossa Charloten galleriaan tulee se tollo mies ihailemaan palosammutinta 😀 Missä muuten säilytät normaalia imuria?

  1. öhh: No ei sentään, tuo on Dysonin värittömin malli (vain muutama värillinen nappula). 🙂 Normaalia imuria säilytän kylpyhuoneen korkeassa kaapissa, jossa siivousvälineetkin ovat. Ihan helposti sen sieltä saa kaivettua esiin, mutta rikkaimurilla olen saanut jo ruokapöydän alueen imuroitua samalla ajalla kun olen vanhan imurin vasta kaivanut kaapista ja tökännyt töpselin seinään. 🙂

 2. Paljonko maksoit tuosta Dysonista? Vaikuttava ja kompakti vempele! Inhoan imuroimisessa imurin ottamista ja takaisin tunksemista siivouskaappiin.

  1. Kissi: tuon mallin Hullut Päivät hinta oli 249, jonka maksoin. 🙂 Ensimmäisten imurointikokemusten perusteella on jokaisen lantin arvoinen. Kyllä taas arki on piirun verran helpompaa ja yksinkertaisempaa. :)<br />
   <br />
   Imurin änkeäminen kaappiin ja takaisin on imuroinnissa se ärsyttävin osa. Monesti jätän imuroimatta vaan siksi etten juuri sillä hetkellä jaksa kaivaa imuria kaapista. 😀 Laiskuuttahan tuo on, mutta minkäs teet… Elämän helpottaminen on parasta mitä itselleen voi tehdä, oli kyse siivoamisesta tai muista pakollisista jutuista, sitä paitsi siivousvälinevarustelu on kivaa. 🙂

 3. Nyt en kyllä ymmärrä?! Hankitko teille kotiin tavallisen imurin ja sitten ihan huvin vuoksi vielä erikseen rikkaimurin? Eiks teillä oo aika pieni koti kuitenkin? Vai siis onko multa mennyt jotain ohi ja vanha imuri hajonnut? Eikö se ollut ihan hyvä?<br />
  <br />
  Anteeksi suuri kysymystulva. Olen vaan ymmälläni :).

  1. Anna: Joo ja en, olisin voinut ihan hyvin jatkaa imurointiani pelkästään vanhalla imurillani, tarvittaessa olisin voinut luopua siitä kokonaankin ja siivota lattiat rikkaharjalla tai kuivamoppauksella. Halusin kuitenkin tehdä siivoamisesta itselleni helpompaa ja mukavampaa, ja samalla yritän luopua viikottaisesta siivouspäivästä kokonaan. Rikkaimurin ostamiselle on siis hyvä syy, mutta välttämätön ostos se ei ollut. 🙂

 4. Mä niin tahtoisin varsi-imurin, koska en viitsi enää nostaa imuria takasin kaappiin. Joudun tähän aikaan vuodesta imuroimaan hiekat moneen kertaan päivässä.<br />
  <br />
  Mulla oli yksi varsi-imuri(Electroluxin ergorapido tai joku sinne päin) vuosia sitten, mutta se oli niiiiiin surkea teholtaan ettei tosikaan. Tosin se oli nätti kuin mikä, tuo Dyson ei ole hirveän kaunis. Mutta nuo nykyajan varsi-imurit taitaa korvata tehollaan jo tavallisen imurin.

  1. Minna: Tekniikka on kehittynyt valtavasti ja monet nykyiset rikkaimurimallit ovat tehokkuudeltaan yhtä hyviä kuin perinteiset johtoimurit. Oma Dyson-rikkaimurini on todella hyvä ja melkein uskallan väittää että se imee tehokkaammin ja pitemmältä matkalta hiekan, pölyn ja hiukset kuin vanha imurini, joka sekin on hyvä laite. 🙂 Ergorapido on olemukseltaan kaunis, mutta monelta olen kuullut pettyitä mielipiteitä sen tehosta. Dyson ei yllä ulkoisesti ihan samaan tasoon, muttei ole missään nimessä rumakaan. Tämä valkoharmaa D45 on kaunein Dysonin rikkaimuri, muut mallit ovat värikkäämpiä. 🙂 Pienen esteettisen erheen sietää onneksi koska hyöty on niin suuri. 🙂

 5. Täällä yksi imurihullu, joilta löytyy imureita monenlaisiin imurointisessioihin ;). Noita Dysonin ladattavia imureita on kaksi, joista toinen on vanhempaa mallia ja toinen uudempi, ja ovat päivittäisessä käytössä. Niin helppoa ja nopeaa ottaa esille ja käyttää. Sitten meillä on yksi tavallinen tehokas imuri, jota käytetään silloin kun koko huusholli imuroidaan (220 m2). Sitten on vielä vanha tavallinen imuri, jota käytetään &quot;ulkotilojen&quot;, kuten esim. autotallin, imurointiin. Sitten on myös sellainen imuri, jota käytetään remonttipölyjen ja -roskien imurointiin, ym. oikein likaisiin juttuihin, jos/kun sellaisia sotkuja syntyy. <br />
  <br />
  Kaikkia sisäimureita säilytämme parin neliön komerossa, siellä voi ladattavat ladata, ja kaikki mahtuvat sinne hyvin, ja muutakin tavaraa.

  1. Imurihullu: 220m2 kokoisen kodin imuroinnissa hyvän imurin merkitys takuulla korostuu. 🙂 Itse huuveroin 80m2 kotiani nyt tällä rikkaimurilla ja ajattelin laittaa vanhan tavallisen mallisen Dysonini eteenpäin kun en sitä ole huhtikuun jälkeen kertaakaan käyttänyt. Imuri on siivouksen aatelisosastoa, ilman sellaista en haluaisi enää joutua olemaan. 🙂

 6. Jep. Pikku-Dysonilla välisiivousta ensimmäistä kertaa tehdessäni huomaan, että akku ei kestä, kuin viitisen minuuttia.?

  Turboasennossa noin minuutin.

  Imuroi kyllä hyvin.

  1. Vihtori: minulla akku kestää koko kodin imuroinnin ja vain pari kertaa akku on loppunut viimeisen metrin kohdalla. Tällöin olen imuroinut patjankin, jolloin aikaa on mennyt pitempään. Tosi kurjaa tuollainen huono akku, onkohan imurisi ihan kunnossa??? 🙁

 7. Heippa. Vieläkö olet tyytyväinen imuriin? Harkitsen tällaista 83 neliön asuntoon,mutta pidemmän aikavälin kokemuksia en ole dysonin varsi imureista löytänyt. Kiitos jo etukäteen!

  Terveisin P

  1. P: Olen edelleen erittäin tyytyväinen enkä enää koskaan palaa johdollisen perusimurimallin käyttäjäksi. 🙂 Meillä on 80m2 ja imurilla imuroi edelleen koko kodin ja puolet päälle yhdellä latauskerralla. En ole huomannut että teho olisi heikentynyt vuosien aikana. Yhtäkään lisäosaa tai varasuodatinta en ole koko tänä aikana ostanut, täyden kympin imuri (vaikkakin aika kovaääninen sellainen 😀 )

 8. Onko tuo sinulla oleva malli DC 45 myynti jo lopetettu? En ainakaan itse löydä sitä mistään. Mikähän olisi sitä vastaava Dyson johdoton imuri?

  1. Ulla: mallisto on uusiutunut ja tekniikkakin parantunut, sanoisin että dysonin uusin v8 absolute imuri on toiminnoiltaan aika lähellä vanhaa DC 45 -mallia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *