Risut & Ruusut – Arvostelussa Ikean Kivik ja Bemz!

Ostin Ikean Kivik -nojatuolimoduulit olohuoneeseemme viime vuoden lopulla ja ruotsalaisen Bemzin mittatilauksena Ikean kalusteisiin valmistamat päälliset saapuivat kuukautta myöhemmin. Käyttökokemusta on karttunut noin viideltä kuukaudelta ja vaikka muutama miinus onkin ilmennyt, pidän kokonaisuutta erinomaisena vaihtoehtona etenkin lapsi- ja eläinperheisiin. 

Omakotivalkoinen_25052016_4481_2.jpg

Omakotivalkoinen_25052016_4465.jpg

Omakotivalkoinen_25052016_4470.jpg

Nojatuolit ovat hinnaltaan erittäin edulliset ja Kivik-sarjan moduuleja yhdistelemällä voi rakentaa lukemattomia variaatioita niin pieniin kuin suuriinkin koteihin. Plussaa annan Kivikin jämäkästä istuintyynystä joka on edelleen uudenveroinen, vaikka tyttö on käyttänyt tuoleja trampoliinina. Tuolit ovat pysyneet ryhdikkäinä ja siisteinä, mikä on itselleni tärkeää sillä Riviera Maison -tyylinen rennosti kuopallaan oleva istuin ei sovi sisustustyyliini. Miinusta joudun antamaan selkätyynyn laadusta, nojailun jälkeen se jää keskeltä ikävästi lommolle eikä helpolla asetu takaisin uomiinsa. Kunnon nyrkkeilymatseja saankin viikottain tehdä, jos en halua katsella ruttuisia selkänojia. Tuolien runko saa minulta kiitosta, en ole huomannut Kivikissä eroa vanhaan Bellus-sohvaani verrattuna. Muoviset tolppajalat ovat rumat kuin synti, mutta ovat niin matalat ettei niitä näe, ja tarvittaessa ne voi vaihtaa toisenlaisiin. 🙂

Omakotivalkoinen_25052016_4461.jpg

Omakotivalkoinen_25052016_4460.jpg

Omakotivalkoinen_25052016_4463.jpg

Omakotivalkoinen_25052016_4464.jpg

Bemziltä tilaamani valkoiset vaihtopäälliset ovat belgialaista pellavasekoitetta. Kankaaseen on tehty valmiiksi lianestokäsittely, jonka ansiosta meilläkin tuolit näyttävät edelleen puhtailta. 🙂 Koira on pari kertaa hypännyt valkoiselle tuolille hiekasta harmailla tassuillaan, itse olen tahrinut tuolia sulaneella suklaanpalalla ja tyttö on koheltaessaan roiskuttanut niihin mehua. Lika ja tahrat ovat tähän asti aina lähteneet veteen kostutetulla liinalla pyyhkäisemällä ilman puhdistusaineita. Kankaassa on oletettavasti myös jokin staattisuutta estävä käsittely, sillä tuoleissa ei juurikaan näy pölyä vaikka muualta olohuoneesta sitä löytyy rasittavuuksiin asti. 🙂

Omakotivalkoinen_25052016_4475.jpg

Omakotivalkoinen_25052016_4476.jpg

Olen iloinen että päädyin valitsemaan Kivik-tuolit ja vielä iloisempi olen Bemzin päällisistä, joilla edulliset tuolit muuntuivat tyylikkäämmiksi ja viimeistellymmän oloisiksi. Tuolit sopivat meidän tämän hetkiseen tilanteeseemme hyvin, mutta myönnän että olisin valinnut kymmennen kertaa kalliimman vaihtoehdon jos perheenjäsenemme ei olisi neljällä tassulla kulkeva karvaturri. 🙂 Itse koen Kivik-moduulien olevan parhaimmillaan juurikin lapsi- ja eläinperheissä, sekä vaihtelunhaluisten ihmisten kodeissa joissa kalusteiden paikkoja ja sisustusvärejä muutellaan usein. Selkänojatyynyjen vuoksi epäilen sohvasarjan eliniän olevan lyhyehkö, tosin tyynyä voi tuunata täyteläisemmäksi itsekin jos tarve niin vaatii. 🙂 

Arvosanaksi annan 7,5/10

+ edullinen hinta

+ muunneltavuus

+ hyvä runko

+ napakka istuintyynyn täyte

– selkänojatyyny ja lerput täytteet

– rumat muovijalat

– Ikean omat päällisvaihtoehdot kaipaisivat monipuolistumista (hyvä lisä esim premium-laatuiset kangasvaihtoehdot)

* * *

Aurinkoista iltaa kaikille!

Miia_signerina2015.jpg


OKV_INFOCONTACT.jpgOKV_Bloglovin.jpgOKV_Instagram.jpgOKV_Facebook.jpgOKV_Pinterest.jpg

18 kommenttia “Risut & Ruusut – Arvostelussa Ikean Kivik ja Bemz!

 1. Meillä on kolmen vuoden kokemus Kivikin divaanisohvasta ja selkänojatyynytkin on yhtä jämäkät ja kuosissaan kuin uutena. Alkuvuodesta sanoivat Ikeassa, että Kivikiin tulee keväällä uusi valkoinen päällinen….eipä ole näkynyt. Potaskaa puhuivat.

  1. Sari: Ovatkohan muuttaneet selkänojatyynyjen täytteitä, koska omat tyynyni eivät olleet jämäkät edes uuteena, vaan enemmänkin sellaiset untuvatäytteistä muistuttavat lörpäkkeet? Täyte pakkaantuu lisäksi aika ikävästi tyynyn alaosaan ja yläosan kulmat ovat "tyhjillään". Ei tuo iso miinus ole mutta tykkäisin skarpimmasta nojatyynystä joka ei ole rutussa nojailun jäljiltä. 🙂 Minulla tuli näissä mukana uusi valkoinen päällinen, Dansbot olivat nimeltään. En tiedä kyllä millainen ero niillä oli vanhaan päälliseen, ilmeistikin vain käytetty puuvilla oli eettisempää tms. En tykännyt niistä ja tilasin Bemziltä pellavapäälliset. ♥

 2. Samaa mieltä selkätyynyistä, muuten ollaan oltu omiimme tyytyväisiä! Toi kangas näyttää kuvissa aikakin tosi samalta, kuin se Ikean "uusi" valkoinen kangas, joka on meillä. Tuli valikoimiin n. 1,5v sitten sen vanhan valkoisen tilalle, joka keräsi liikaa pölyä.

  1. Elina: onkohan nojatyynyjen valmistuksessa jotain eroja? On uusia jämäköitä ja lörppöjä sekä vanhjoja jämäköitä ja lörppöjä… hmmm… Tuolien alkuperäisen Ikean Dansbo-päällisen sanottiin olevan uutta mallistoa viime vuoden lopulla, ei ollut siitä malliakaan myymälässä joten ostin sikaa säkissä. Ne olivat hieman kermaan vivahtavat enkä tykännyt niistä. Olivat niin vähän aikaa käytössä (noin 3vkoa) etten ehtinyt niistä perustamaan oikein mielipidettäkään. Hintaansa nähden olivat varmasti ihan hyvät, mutta Bemzin pellavasekoitetta olevat päälliset ovat superit. 🙂

 3. Kivik-selkätyynyn voi käytön jälkeen vain kääntää ympäri ryhdikkään muodon saamiseksi, ei tarvitse moukaroida.

  1. Tems: On käännelty ja väännelty, yhden kerran vaihdoin ne ylösalaisin päällisenkin sisällä, mutta ei auta. Täytettä on ikäänkuin liian vähän ja sen takia tyyny painuu kasaan eikä pysy napakkana.

 4. Mä niin haluaisin nuo tuoliosat, mutta vaikka sanot niitä edullisiksi, niin ne on mulle erittäin kalliit. En ikinä tule saamaan tuollaisia, nyyh ;( Tai mitään muutakaan nojatuolia/sohvaa. Tässä aito köyhä. Mutta nuo on tosi tosi kivannäköiset. Minua arveluttaa vain tuo matala selkänoja. Loppuuko kesken ollakseen täysin mukava?

  1. Minna: Olen jonkin verran nähnyt siistikuntoisia Kivik-sarjan tuolimoduuleja (ja kokonaisia sohvia joista saa osat erilleen) myynnissä Tori.fissä ja Huutonetissä. Värillä ei ole väliä jos ostaa uudet päälliset esim Ikeasta. Jos et kaihda käytettyä hyväkuntoista, niin kannattaa seurata kirppispalstoja. Joku onnellinen sai valkoisen divaanimoduulin Huutiksesta 50€:lla Tampereen seudulta, huippulöytöjä tekee aina välillä. &hearts;<br />
   <br />
   Selkänoja ei ole matala vaikka näyttää siltä, se on todella mukava ja ylettää minulla suorassa istuessani lapaluiden yläreunaan, lähes niskaan asti. Tuolin mittasuhteet ovat tuollaiset jännät, istuinosa tulee niin paljon eteenpäin että selkänoja näyttää miniltä. 🙂

 5. Moikka!<br />
  Lörppöjen tyynyjen pelastus on vanulevy, jota saa eurokankaasta tai etolasta.<br />
  Sitä kun kietoo tyynyn ympärille riittävän kerroksen, niin napakkuus lisääntyy.<br />
  Meillä on ollut tuo ongelma kaikkien höyhenillä täytettyjen sohvien ja tuolien<br />
  kanssa. Viimeksi pujotin vielä tyynyt sellaiseen trikooputkeen, jotta päälliskangas<br />
  oli helpompi laittaa takaisin tai ottaa pois. Eurokankaasta ainakin saa trikoota eikä<br />
  koko hoito maksa paljon. Sohva on pysynyt kuosissa jo muutaman vuoden.<br />
  Suosittelen.

  1. Raili: Hyviä täyttövinkkejä, täytyykin katsoa tuollaista putkityynyä kaupasta, h&amp;m:llä sellaisia ainakin joskus oli myynnissä. 🙂

 6. Onhan Kivikin selkätyynyt ilman päällisiä ihan lörpät, mutta napakat päälliset ryhdistävät kyllä tyynyt kuosiin ja pysyvät myös kauniina käytössä. Millainen tuo Bemzien mitoitus on? Ja onko kangas napakkaa tekoa? Jos on paljon ylimääräistä tilaa niin silloin ymmärrän jos tyynyt eivät pysy kuosissa.

  1. Sari: Bemzin mitoitus vastaa ikean omaa, istuvat tuoliin kuin hansikas. &hearts; ikean selkänojatyynyt olivat lörpöt omissa alkuperäisissä ikean dansbo-päällisissäänkin, Bemzin kangas on napakkaa ja paksua tekoa.

 7. Moikka! Valuvatko teillä nuo itse istuintyynyt käytössä? Meillä on Ikean sohva ja hetken istuskelun jälkeen istuintyyny lähtee valumaan niin, että tyynyn joutuu joka kerta työntämään takaisin kiinni selkänojaan… Ei iso vaiva, mutta rasittavaa. 😀 <br />
  <br />
  Aurinkoista perjantaita!<br />
  <br />
  Terkuin, <br />
  Janina

  1. Janina: istuintyynyt pysyvät tiukasti paikoillaan rungon etureunassa olevan tarranauhan ansiosta. Sen vastakappale on istuintyynyn pohjassa eikä ne liiku edes silloin kun tyttö tuolilla hyppii. 🙂

 8. Ainakin ektorpien täyte vaihtui aikanaan.Kyllästyin niihin juurikin muodottomien selkätyynyjen vuoksi.olivat keskeltä painuneet,muodottomat möllykät!Epäsiistin näköiset.Olkkarissa ollut vuosia Belluksen magnum divaanisohva.Ryhdikäs ja muotonsa säilyttänyt!

  1. Nanna: Bellus on paras, kaksi sellaista omistaneena en voi kuin kehua kyseistä merkkiä! &hearts; Kivikin runko on yhtä hyvä, mutta selkänojatyynyt selkeästi huonompaa laatua. Tuohon hintaan en täydellistä odottanutkaan, mutta silti olen hieman pettynyt. Täytyy itse laittaa tyynyihin lisätäytettä mikä onneksi on helppoa. 🙂

 9. Hei Mia
  Muistatko mikä on kankaasi nimi noissa päälisissä?Hakusessa juurikin tuollaiset, mutta Bemzin sivuilta en osaa noita etsiä.
  Kiittäen Tiina

  1. Tiina-Kaisa: kyseiset päälliset ovat Bemzin Belgian Linen Blend -kangasta sävyssä Absolute White. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *