Back to Basics – Tyylikäs & klassinen selkäreppu!

Aikuisen naisen asukokonaisuuksissa ei reppuja useinkaan näe, vaikka ergonomisesti se olisi olkalaukkua järkevämpi valinta. Kärsin kovista hartiajumeista ja sain jo pari vuotta sitten suosituksen opetella käyttämään selkäreppua. Tyylilleni uskollisena jääräpäänä en voinut kuitenkaan tyytyä mihin tahansa reppuun. Kun etsintäni ei heti tuottanut toivottua tulosta, kohautin olkiani moiselle suositukselle ja jätin asian sikseen. Reppuasia ehti vaipua unholaan, kunnes pari viikkoa sitten totesin etten yksinkertaisesti enää pysty kantamaan edes parin kilon painoista sporttikassiani olkapään ja niskalihasten varassa ilman kauheaa päänsärkyä. Nyt sporttikassin tilalla on trenssin(kin) kanssa yhteensopiva klassinen ja vedenkestävä Rains -reppu*, suoranainen unelma jossa voi turvallisesti kuljettaa läppäriä, treenikamppeita ja mitä milloinkin tarvitsee… ja hartiatkin kiittävät. 

Tyylikäs sateenkestävä Rains reppu aikuiseen makuun - Omakotivalkoinen
Tyylikäs sateenkestävä Rains reppu aikuiseen makuun - Omakotivalkoinen
Tyylikäs sateenkestävä Rains reppu aikuiseen makuun - Omakotivalkoinen

Tanskalainen Rains – Tyylikkäät sadevaatteet ja -asusteet

Tanskalainen sadevaatevalmistaja Rains tarjoaa laatu- ja tyylitietoisille pukeutujille kohtuuhintaisen tavan pysyä tyylikkäänä myös sadesäällä. Inspiraatio tuotesarjan kehitykseen on lähtöisin Kööpenhaminan sateisilta kaduilta ja yhdistää modernin kaupunkilaiselämän käytännölliseen pukeutumiseen. Tyylikäs Rains-reppu* ja erillistoimituksena saapuva musta Curve Jacket -sadetakki* täydentävät hienostuneesti nykyistä vaatekaappiani. ♥ Nyt ei sadekaan enää haittaa samalla tavalla kuin aikaisemmin, eikä todellakaan tule ikävä niitä muovipussiviritelmiä joilla mm. läppärin olen aikaisemmin suojannut. 

Tyylikäs sateenkestävä Rains reppu aikuiseen makuun - Omakotivalkoinen
Tyylikäs sateenkestävä Rains reppu aikuiseen makuun - Omakotivalkoinen
Tyylikäs sateenkestävä Rains reppu aikuiseen makuun - Omakotivalkoinen

Vedenkestävä läppärireppu

Polyuretaanista valmistetun repun mitat ovat 30x47cm ja sen sisään sujahtaa 13-tuumaisen tietokoneen lisäksi paljon muutakin. Rains -repusta on saatavana myös isompi 2-solkinen* malli, sekä useita muita laukkumalleja arkilaukusta matkalaukkuun. Jos joku siellä ruudun takana etsiskelee laadukasta ja nättiä sadetakkia, kannattaa ehdottomasti tutustua Rainsin valikoimasta löytyvään trenssimäiseen hupulliseen Curve Jacket* -takkimalliin, jota on saatavana mustan lisäksi myös pastelliväreissä sekä tummissa murrettuissa sävyissä. Omasta takistani teen teille asupostauksen heti ensiviikolla. 🙂

Tunnelmallista iltaa kaikille sateesta huolimatta! ♥

*sisältää kaupallisen linkin 

19 kommenttia “Back to Basics – Tyylikäs & klassinen selkäreppu!

 1. Ymmärrän täysin käsilaukun aiheuttaman hartia/niskakivun. Juuri pari päivää sitten vaihdoin pienempään laukkuun, johon ei mahdu paljon tavaraa, jotta sitä painoa ei laukkuun tulisi. Oli pakko jättää ylimääräinen roina pois. Silti sanon ihan rehellisesti ja suoraan, että en ole vielä koskaan nähnyt reppua, jonka laittaisin näin aikuisena selkään! 😀 Ennemmin mietin muita käsilaukun kantotapoja ja vaihtelen laukkuja, jotta on eri hihnamalleja käytössä ja vaihtelen myös kättä/hartiaa, jossa laukkua kannan. Reput saavat minun puolestani olla jatkossakin lasten laukkuja… 😀

  1. Heidi: Itsekin olen ajatellut reppujen olevan enemmän lasten laukkuja, kuin aikuisten, ainakin jos kyseessä on arkilaukku eikä erillinen urheiluveska. 🙂 Nyt oli kuitenkin pakko pistää terveys tyylin edelle ja lopulta tulin siihen tulokseen että reppu näyttääkin aika hyvältä. ♥ Todella tyylikäs myös trenssin ja korkkareiden kanssa, mikä on repulta lähes mahdotonta edes vaatia. 😀

 2. Tästä postauksesta ei selviä onko kyseessä mainospostaus. Asia tietty ok jos ei ole mutta jos kyseessä yhteistyö, sen pitäisi selkeästi näkyä.

  1. Nainen28v: Mikäli kyseessä olisi yhteistyöpostaus, lukisi se selkeästi postauksen alussa, postauksen lopussa sekä blogitunnisteessa. Tästä asiasta olen tarkka kuin porkkana enkä ole valmis mistään hinnasta rikkomaan lakia. Tästä postauksestani ei kyseisiä merkintöjä löydy ja on ihan tavallinen postaus – repusta jonka ostin itse Booztilta. 🙂

 3. Kiitos hyvästä vinkistä! Laukkumallisto kiinnostaa ja sellainen takki pitäisi lopultakin hankkia. Hyvää viikonloppua!

  1. Mallu: Rainsilla on todella hyvä valikoima, tuo reppu on kertakaikkiaan ihana ja pääsee heti tänään kunnon tulikokeeseen kun minun pitää kantaa siinä neljän kilon verran tavaraa yli tunnin yhtä soittoa. :)<br />
   <br />
   Hyvää viikonloppua! &hearts;

 4. Siis miten toi voi parantaa niska- ja hartiavaivoja? Nuo olkaimethan ovat ihan jäätävän kapeat? Itse olen ihastellut Fjällravenin Kånkenia pitkään, mutta juurikin kapeiden olkahihnojen takia jättänyt ostamatta ja käyttänyt reppuna jäätävän rumaa vanhaa sporttireppuani. On vaan pitänyt mennä terveys eikä ulkonäkö edellä.

  1. Anna: Kokeilepa kantaa monen kilon kassia messenger-mallisesti olan yli, siinä on selkäranka kierossa, niskalihakset kovilla ja olkapään luksaationikaan ei tykkää hyvää. Selkärepussa painopiste on suorassa, ryhti pysyy hyvänä ja niskalihakset saavat levätä. :)<br />
   <br />
   En voi käyttää ns. terveysreppuja tai juoksuun tarkoitettavia sporttireppuja, koska niissä on liian leveät olkaimet. Ne hiertävät kaulan sivut rikki ja se kirvely on pahempaa kuin huonojen kenkien aiheuttamat nirhaumat kantapäissä tai varpaissa. Vaikka olkaimet ovat tässä repussa ohuet, ne ovat todella mukavat. Eivät paina vaikka alla on vielä rintaliivienkin olkaimet. Ei tällä repulla ehkä maito- ja jogurttipurkkeja sisältäviä ruokakauppaostoksia kannata tehdä, mutta läppärin, viikonlopputarpeiden ja treenikamppeiden kantamiseen on kerrassaan loistava kapine. 🙂

  2. Kånken reppuun voi ostaa erikseen pehmustetut olkaimet. Itse ostin sellaiset partioaitasta. Hyvät on!

 5. Kivan näköinen reppu :)<br />
  <br />
  Nuo niska-hartiaseudun jumit ja kivut sekä niistä johtuvat päänsäryt on niiiin tuttua. Ennaltaehkäisyyn mm. juurikin omiin laukunkantomenetelmiin huomiota kiinnittäen voi onneksi vaikuttaa, mutta välillä tuntuu, että jumit vaan ilmaantuu tai esim. jo aamusta voi herätä niska &quot;rautakankena&quot;. <br />
  <br />
  Voi kun löytyisikin joku kotikäyttöinen laite, väline tai kikka, jolla lihaskivut saisi katoamaan eritoten ennenkuin äityvät päänsäryksi asti. Luulempa, että kiitollinen käyttäjäkunta olisi harvinaisen laaja, niin yleisestä vaivasta on kyse.<br />
  <br />
  Omasta kotoa löytyy kipukoukkua, lämmitettävää kauratyynyä ja pilatesrullaa, mutta en ainakaan itse ole niillä onnistunut kipeitä lihaksia taltuttamaan. Oletko sinä löytänyt markkinoilla olevista tuotteista apua?

  1. Vanilja: Niskajumi on inhottava riesa mistä ei meinaa päästä eroon. Välillä on parempia kausia mutta sitten se taas iskee katujyrän lailla ja päätä särkee monta päivää putkeen. 🙁 Minulla jumitus on hartia-kaula välin lihaksissa eniten, niiden jumitilaa ei ole helppo laukaista. lapaluiden seudulla on välillä myös jännitystä mutta ne saan usein kuumassa suihkussa paremmaksi. Niskaan en ole keksinyt vielä konsteja, mobilat ei auta, lämpö ei auta enkä ole kipukoukustakaan löytänyt apua. <br />
   <br />
   Ainut mistä olen kokenut hyötyä on hartioiden pyörittely ja niskan alueen varovainen venytys päätä sivulle kallistamalla. Tuota kun tekee pitkin päivää muutaman minuutin, niin se vähän auttaa. Hyvä tyyny on tärkeä, samoin se ettei niska saa kylmää (en kulje topeissa ulkona). Särkylääkettä yritän välttää, mutta sitäkin joudun välillä ottamaan kun niin pahasti särkee. Inhottava vaiva jota päätetyöskentely pahentaa.

 6. Käytännöllinen ja tosi perus reppu. Treeneihin ja sen läppärin kantoon ok. Tyylikkääksi ( korkkareiden kanssa eiii eiii ) ei kyllä voi sanoa millään. Tarkoitukseesi hartiajumin takia passeli.

 7. Etkö lopettanut salilla käymisen ja etkö tee töitä kotona? Ajattelin vaan noita syitä repun ostoon. Repun käytössä tulee varmaan pian jotakin ongelmaa tai muuten vaan et tykkää sitä käyttää, joten on syy laittaa reppu kiertoon.

  1. Vierailija: Sinä se jaksat… Miten ihmeessä sinulla riittää mielenkiintoa lukea jokainen postaukseni, syynätä se läpi suurennuslasilla ja poimia sieltä negatiivista kommentoitavaa? Mitäs jos totean että oikeassa olet, ihan kamala reppu, rumakin, täysin turha ja tarpeeton, rahat meni hukkaan – oletko sitten tyytyväinen? :)<br />
   <br />
   En lopettanut salilla käyntiä vaikka se ei minulle treenimuotona olekaan mieluisa, ja kyllä teen töitä kotona mutta välillä myös muualla, palavereissa ja tapaamisissa tarvitsen mm. konetta mukaani ja reissuissa noin ylipäätään muutenkin. Kummallinen käsitys sinulla että eläisin vain neljän seinän sisällä. 😀

  2. Bum: Tattis! 🙂 Toivottavasti vastapuolikin repesi nauruun ja tajusi samalla löysätä nutturaansa, ei elämän tarvitse olla niin negatiivista. 🙂

 8. Marimekolla on myös todella kaunis reppu, muistaakseni toimi-nimeltään :). Mustaa markiisikangasta ja nahkaiset olkahihnat 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *