Memobottle – pulloista parhain!

Kaupallinen yhteistyö: Mukama.com

Memobottlen vesipullot saapuivat ja valloittivat hetkessä koko meidän perheen. 🙂 Parhaan ystäväni, kummitytön sekä siskojeni laukuistakin löytyy tälläinen uskomattoman kätevä litteä ja tilaa säästävä pullomalli ja yhdessä kuorossa olemme kaikki sitä mieltä, että tämä on yksi nerokkaimmin suunnitelluista arkitarvikkeista aikoihin. 

Memobottle litteät vesipullot - Raikas vesi on hyvinvoinnin perusta - Omakotivalkoinen tuotevinkki
Memobottle litteät vesipullot - Raikas vesi on hyvinvoinnin perusta - Omakotivalkoinen tuotevinkki

50 biljoonaa kertakäyttöistä vesipulloa vuodessa

Maailmassa myydään vuosittain yli 50 biljoonaa kertakäyttöistä vesipulloa ja pelkästään amerikassa avataan 1500 vesipulloa per sekuntti. Kertakäyttöpulloista tuleva turhan muovijätteen määrä on valtava ja päihittää monet muut teollisuuden muovitarpeet moninkertaisesti.

Meillä Suomessa juodaan enimmäkseen hanavettä ja monet kantavatkin laukuissaan hanavedellä täytettyjä kestopulloja, tässä asiassa olemme maailman kärkeä – kiitos hyvälaatuisen pohjavetemme. Meillä osataan tehdä paljon muutakin hyvin ja maailma saisi ottaa meistä mallia mm. Palpan pullonpalautuskäytönnössä, jonka ansiosta muovi- ja lasipullojen uusiokäyttöaste on jopa 90%. 🙂

Memobottle litteät vesipullot - Raikas vesi on hyvinvoinnin perusta - Omakotivalkoinen tuotevinkki
Memobottle litteät vesipullot - Raikas vesi on hyvinvoinnin perusta - Omakotivalkoinen tuotevinkki

Tavoitteena juoda 2,5 litraa vettä päivässä

Laadukas ja tiiviskorkkinen vesipullo on tärkeä tarvike kaiken ikäisille ihmisille. Monet meistä juovat aivan liian vähän, minäkin, ja varsinkin kesäaikaan olisi tärkeä huolehtia riittävästä vedenjuonnista. Nestettä saa toki monissa muodoissa, mutta ehta vesi on voitehista paras – sen tiesi jo Väinämöinenkin. 🙂

Uuden vesipullokokoelmani myötä aion testata millainen vaikutus vedellä on ihon kuntoon, vireystasoon ja näläntunteisiin. Näpyttelin kuukauden ajalle vesi-muistutukset puhelimeen, jotta saan tavoitteeni 2,5L / vrk täyteen ennen nukkumaan menoa. Kesäaikaan pitäisi kahvinjuojana nesteyttää varmasti enemmänkin, mutta itselleni tuo reipas pari litraa on jo huima haaste, jonka saavuttamiseksi on tehtävä töitä.

Memobottle litteät vesipullot - Raikas vesi on hyvinvoinnin perusta - Omakotivalkoinen tuotevinkki

Memobottle juomapullot – Mukama.com

BPA-vapaasta muovista valmistettuja Memobottleja jälleenmyy Suomessa mm. Mukama, joka sai eilen uuden vesipullokuorman verkkokauppaansa. 🙂 Käykäähän äkkiä nappaamassa omanne ja tuette samalla maailman vesijärjestön toimintaa (www.water.org). Jokaisesta myydystä pullosta lahjoitetaan nimittäin yksi dollari tärkeän asian tukemiseen – jokaisella on oikeus juoda puhdasta vettä!

Huomenna vietetään blogini 5-v synttäreitä ja luvassa on kaikenlaista kivaa koko viikonlopuksi. Tulkaahan kurkkailemaan mitä kaikkea olen teille onnistunut keksimään. 🙂

Aurinkoista illanjatkoa!


Seuraa myös Instagramissa 

Mainos alkaa

">
Mainos päättyy

24 kommenttia “Memobottle – pulloista parhain!

 1. Kauniin näköinen ja kätevän oloinen, ei käy kieltäminen 🙂 Tuon pullon kohdalla on myös helppo toteuttaa tässä viime päivinä netissä ollut vinkki (taisi olla MTV3:n sivuilla) kylmän juomaveden aikaansaamiseksi. Vinkissä laitettiin juomapullo puolilleen vettä ja asetettiin kyljelleen pakastimeen niin ettei vesi jäätyessään muurannut suuaukkoa umpeen. Sitten vain esim. ulos lähtiessä lisättiin pulloon loput vettä ja avot pullosta riittää raikasta vettä pitkäksi aikaa. <br />
  <br />
  Helppo niksi, mutta eipä ole itselläni tullut tehtyä. Lasten pieniä mehupurkkeja tosin olen valmiiksi pakastimessa viilentänyt.

  1. Vanilja: Molemmista on helppo juoda, pullon suu on toimiva tuossa reunassa, saa pullosta hyvän ja tukevan otteen yhdelläkin kädellä. :)<br />
   <br />
   Tuo maikarin vinkki on ihan mahtava, täytyykin kokeilla sitä heti tänään. 🙂 Kiitokset sinulle Vanilja! &hearts;

 2. Onko tuosta isommasta helppo juoda? Laukkuun tuo on toki sopivan kokoinen, mutta pyöreä pullo taas on ehkä kuitenkin paras käteen.

  1. K-K: On helpo juoda, ote on hyvä ja tukeva yhdelläkin kädellä pullon ollessa täysi. 🙂 Pyöreä pullo vie tilaa pienestä laukusta ja laukku muuttuu muodoltaan palloksi jos sinne laittaa pyöreän pullon. Litteä pullo toimii paremmin myös repussa, treenikamppeiden sekä läppärin kanssa. Lisäplussaa kunnollisesta korkista joka ei vuoda. 🙂

  1. Katti: Ohut pulloharja mahtuu Memobottlen sisään ja jos se on sellainen taivutettava malli, saa harjan pään väännettyä 90 asteen kulmaan ylänurkan putsaamiseksi. Pullossa riittää pelkkä astiapesuainevesi-seoksen ravistelukin, jos pulloa ei täytä mehuilla joista tarttuu voimakasta makua. Kerta viikkoon putsaan itse tuolla ravistelutekniikalla kuumalla vedellä ja puhdasta on tullut. 🙂

  1. Anna: Ei ole tehty, omalla rahalla täyteen hintaan tilasin nuo pullot itselleni ja vasta sen jälkeen (ensimmäisen pullopostauksen) Mukamalta olivat minuun yhteydessä kiittäen kivasta postauksesta. :)<br />
   <br />
   Suomessa on tarkka laki joka kieltää piilomainostamisen ja muun epärehellisen kaupallisen mainosmaisen toiminnan. Olen erittäin tarkka siitä että noudatan lakia enkä koskaan jätä mainitsematta yhteistyöstä, jos sellainen postauksen taustalla on. 🙂

  1. Tinde: biljoona vaikuttaa miljardia massiivisemmalta ja siksi sanavalinta tuollainen, samaa asiaa kuitenkin tarkoittaa vaikkei suomessa biljoona olekaan virallinen määritelmä kyseiselle luvulle. 🙂

  2. Sä googlasit tämän tiedon, ilmeisesti tältä nettisaitilta: <a rel="external nofollow" href="http://www.treehugger.com/clean-water/the-us-consumes-1500-plastic-water-bottles-every-second-a-fact-by-watershed.html&quot; target="_blank">http://www.treehugger.com/clean-water/the-us-consumes-1500-plastic-water-bottles-every-second-a-fact-by-watershed.html</a><br />
   <br />
   Siellä puhutaan USA:n vuosittaisesta vesipullomäärästä, 1500 per sekunti ja 50 miljardia, siis SI-järjestelmän mukaisesti lausuttuna, pulloa vuodessa. Vuodessa on 31 556 926 sekuntia kertaa 1500 on 47335389000 joka on 47 miljardia, amerikkalaisittain 47 billion. Tämä siis Jenkkilässä vesipullojen määrä vuodessa, ei koko maailmassa. Jostain tempaisit tuon luvun tarkoittavan koko maailmaa, eli koko maailman kulutus olisi tuhat kertaa jenkkien kulutus, 50 biljoonaa meikäläisittäin lausuttuna (eli 50 tuhatta miljardia). Meillä siis on luku biljoona, se on tuhat miljardia. <br />
   <br />
   Joka tapauksessa miten tässä kävi, oli käännöskukkanen ja ajatusvirhe sinun puoleltasi, josta edellinen kommentoija aivan asiallisesti huomautti. Sen sijaan että myöntäisit olevasi väärässä, keksi tuollaisen typerän selityksen. Miksi et kirjoittanut että maailmassa avataan &quot;joku tsiljoona pulloa&quot; vuodessa?

  3. Biljoona: Itseasiassa en, postauksessa mainitsemani tiedot löytyvät Memobottlen sivuilta. Amerikassa myydään kertakäyttöisiä vesipulloja moninkertaisesti muihin maailmanosiin verrattuna eikä suhdelukua voi laskea kaavasi mukaan. Maailman kokonaistilastoista oli niin montaa eri tietoa eri lähteistä, että katsoin parhaimmaksi käyttää malliesimerkkinä USA:n tilastoja – Maailmassa myydään YLI 50 miljardia kertakäyttöistä vesipulloa vuodessa, joista 1500kpl heitetään pois pelkästään Amerikassa per sekuntti. <br />
   <br />
   &quot;joku tsiljoona pulloa&quot; – onko tuo sinusta fiksu tapa puhua tärkeästä asiasta? Kuullostaa ihan lapsen puheeltakin, enkä halua käyttää tuollaista mututuntumalta kuullostavaa kuvausta tälläisestä aiheesta. 🙂

 3. SIis tuohan on samanlainen kuin taskumatti, jollaisia on povitaskuissa kulkenut ties kuinka kauan. 80-luvullakin oli jo sellaisia litteitä lasten retkipulloja. Mitä ihmeen maatamullistavaa ja nerokasta tuossa suunnittelussa on?

  1. taskumatti: En ole itse koskaan törmännyt tuollaisiin, joten minulle se on uusi juttu. Perinteiset taskumatit ja ne lasten muoviset mehumatit ovat täysin erilaisia, sellaista huonoa hapertuvaa muovia ja pyöreäreunaisia.

  2. Siis et koskaa tähänastisen elämäsi aikana ole esimerkiksi törmännyt tällaiseen: <a rel="external nofollow" href="http://www.kultajousi.fi/fi/taskumatti/18306/dp?openGroup=707&quot; target="_blank">http://www.kultajousi.fi/fi/taskumatti/18306/dp?openGroup=707</a><br />
   <br />
   Kuvailusi &quot;uskomattoman kätevä litteä ja tilaa säästävä pullomalli ja yhdessä kuorossa olemme kaikki sitä mieltä, että tämä on yksi nerokkaimmin suunnitelluista arkitarvikkeista aikoihin&quot; viittaa kyllä muotokieleen eikä materiaalivalintaan. Lasten retkipullot toden totta ovat ikävämpää materiaalia, jonne jää helpommin hajuja. Hapertumista en ole havainnut meidän mökiltä löytyvistä pulloista, jotka ovat serkkujeni pulloja 70-luvulta.

  3. taskumatti &amp; Biljoona: Käyttäisitkö jatkossa vain yhtä nimimerkkiä. Olisi muillekin keskusteluun osallistuville selkeämpää nähdä kuka kirjoittaa. Haluat varmasti antaa sellaisen vaikutelman että täällä on useampi ihminen kritisoimassa postaustani, mutta parempi olisi keskustelun kehittymisenkin kannalta olla avoimesti oma itsensä ja pysytellä yhden nimimerkin takana. <br />
   <br />
   Tuollaisia taskumatteja olen nähnyt paljonkin, Memobottlen pullo ei kuitenkaan ole tuollainen taskumatti. 🙂 Nuo vanhanaikaiset taskumatit eivät myöskään ole niin litteitä kuin Memobottlen pullot. En saisi tuollaista pientä pulskaa taskumattia mahtumaan arkilaukkuuni niin että sen vetoketju menisi kiinni.

  4. Valitsen nimimerkin kommenttiketjun mukaan ja IP-osoitteen fiiliksen mukaan ja näin ajattelin jatkossakin toimia

  5. nimimerkki: Tuo onkin todella aikuismainen tapa keskustella verkossa. 🙂 Kyllä omien sanojensa takana pitää pystyä seisomaan omalla nimelläänkin (tai nimimerkillä). Tuollainen anonyymiyden taakse piiloutuminen vie pohjan kritiikiltä aika lahjakkaasti.

  6. Sitten kun sinäkin alat julkaista kaiken saamasi asiallisen kritiikin ja asialliset negatiiviset kommentit niin sitten voin minäkin muuttaa nimimerkkikäytäntöäni. Ihan turha väittää, että julkaiset kaiken asiallisen kritiikin, kun et näin todellakaan tee. Että pata kattilaa soimaa tuossa aikuismaisuudessa, sanoisin.

  7. miksi?: Miksi minun pitäisi julkaista minkäänlaista kritiikkiä? Minun kotini, minun elämäni ja minun blogini – klisee ehkäpä, mutta täyttä totta. :)<br />
   <br />
   Esitän sinulle vastakysymyksenä että miksi tulet useamman kerran päivässä ärsyyntymään ja ärtymään blogiini? Kyseessä kun kuitenkin on sisustuspainotteinen hömppäblogi, jonka sisältö ei aiheuta ulkopuolisen ihmisen elämässä minkäänlaisia muutoksia tai pelkotiloja. Ymmärtäisin kiihkeän kritisoinnin jos blogini olisi esim poliittisesti kantaa ottava asiablogi tai uskonnollinen käännytyspaatos, joiden tarkoitus on tuoda kirjoittajan omaa agendaa esille ja saada mahdollisimman monta ihmistä puolelleen. Tälläiset vesipullo- ja sohva-asiat eivät aikuisten oikeasti ole vakavia asioita, joista kannattaa päiväänsä pilata ja tulla huonolle tuulelle. 🙂

 4. Mikähän on syy, ettei pullo sovi hiilihapollisille juomille (itse tykkään isosta hiilihapollisen veden pullosta kaataa pienempään, kun otan vettä mukaan eikä hanavesi ole yhtä mieluisaa)?

  1. Ei vichylle: En osaa vastata tuohon, itsekin asiaa hieman kummeksun. Mie en suosituksista piittaa ja laitoin pullooni sitruunavichyä. Mitään ongelmaa ei ilmennyt, vichy ei poreillut sen enempää kuin omassa pullossaankaan. Vichyä en kantanut mukanani joten en tiedä vaikuttaisiko pullon heiluminen laukussa hiilidioksiidin paineeseen, mutta vaikea uskoa että tuo olisi ongelmana, sen verran paksua ja jämäkkää muovia on valmistusmateriaali…

  2. Siis kaadatko kotona toisesta pullosta vettä tuohon (kun et siis mukana sitä kuitenkaan kantanut)? Eikö kotona voi juoda ihan lasista tai siitä alkuperäisestä pullosta?<br />
   <br />
   Jostain luin, että mikäli tuo pullo tippuu, hajoaa se pieniksi teräviksi paloiksi eli siinä mielessä kaupan muovipulloa vaarallisempi. Mutta tuskin se tosiaan vichystä hajoaa 😉

  3. Vichy: Kyllä, kaadoin miehen sodakoneella tehtyä sitruuna&quot;vichyä&quot; laitteeseen kuuluvasta pullosta omaan Memobottleeni. :)<br />
   <br />
   Vaikea uskoa että Memobottle hajoaisi tippuessaan pieniksi paloiksi, se on vahvaa muovia. Melkein teksisi mieli heittää oma pullo testiksi kylpyhuoneen laattalattialle, mutten taida uskaltaa… jos tuossa nyt olisikin lopulta jotakin perää. 🙂 <br />
   <br />
   Luulen että varoitustekstit ovat tuota tasoa amerikan markkinoista johtuen, kaikesta pitää varoittaa jottei joudu vastuuseen. Mikroaaltouuneissakin on teksti ettei kissaa saa sen sisäll kuivata, fööneissä lukee ettei saa kuivata hiuksia kylvyssä istuessaan. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *