Huonoja uutisia Ikea Kivik -faneille!

Olen parissakin eri yhteydessä viikon aikana törmännyt uutiseen/juoruun että Ikea olisi lopettamassa Kivik -sarjan valmistamisen ja päätin selvittää pitääkö uutinen paikkaansa. Ikeasta kerrotaan että Kivik-sarja jatkaa edelleen valikoimassa, mutta yksittäin myyty nojatuolimoduuli on poistumassa kokonaan. Valikoimaan kuuluu jatkossa kahden istuttava sohva käsinojineen, kulmapala kulmasohvan rakentamiseen sekä divaani (ja ehkä rahi, josta en muistanut kysyä), joiden lisäksi on valmiita sohvakokonaisuuksia edellä mainituin osin. Yhden istuttava pala on siis historiaa, mikä on erittäin huono päätös Ikealta, sillä juuri tuollaisia pieniä ja muunneltavia sohvamoduuleja tarvitaan ja Ikea on ollut ehdottomasti paras tälläisten ratkaisujen tarjoamisessa. 

Omakotivalkoinen_19082016_7817.jpgOmakotivalkoinen_19082016_7818.jpgOmakotivalkoinen_19082016_7819.jpg

Trendit muuttuvat ja kulmasohvat tekevät uutta tuloaan, mutta samaan aikaan kotien neliöt pienenevät ja ihmiset asuvat kaupungeissa ahtaammin kuin koskaan aikaisemmin. Tykkään kovasti U-muotoisista sohvista mutten missään nimessä siltikään halua isoa sohvaa tai isoja paloja siirreltäväkseni. Minulle tärkeintä on muunneltavuus, kuten eilisessä Kivik-postauksessanikin mainitsin ja pienet osat ovat suurten kokonaisuuksien luomisessa juuri niitä tärkeimpiä. Sohvasarjoja on toki muitakin ja valinnanvara ei lopu tässä valmiissa maailmassa kesken, mutta Kivikissä yhdistyi kaikki minulle tärkeät asiat edullisesta hinnasta, täysin irroitettavaan verhoiluun, Bemziltä tilattaviin vaihtopäällisiin ja moduulien helppoon siirrettävyyteen sekä monipuolisiin asettelu- ja laajennusmahdollisuuksiin. Nytpä ei enää tarvitse harkita oman sohvan laajentamista, sillä kahden istuttavaa kiinteää runkoa en halua enkä sitä jaksaisi yksinäni myöskään siirrellä. Divaaneja ei mahdu enempää ja kulmasohvasta en ole kulmapalan kanssa laisinkaan kiinnostunut… harmittaa. 🙁

Nojatuolimoduuleja saattaa löytää vielä myymälöistä, joten jos sellainen ostoslistalla on, pitää liikkeissään olla nopea. Tuotteita ei ymmärtääkseni voi Ikeassa varailla, joten tuuripelillä pitää onneaan käydä koittamassa ja viimeiset hetket niiden löytämiseen ovat nyt tässä. Sanoinko jo että minua harmittaa, enkä taida olla vastaanottamieni kommenttien ja viestien perusteella ainut. 🙁 Ei Ikea, ei näin!!!

Miia_signerina2015.jpg


OKV_INFOCONTACT.jpgOKV_Bloglovin.jpgOKV_Instagram.jpgOKV_Facebook.jpgOKV_Pinterest.jpg

8 kommenttia “Huonoja uutisia Ikea Kivik -faneille!

 1. Hei älä! Sama täällä. Ostin viime joulukuun alussa divaanin ja kaksi yksittäistä nojatuolia, tarkoituksenani saada niitä yksittäisiä juuri pari lisää takkahuoneeseen 4 sohvan ryhmäksi pyöreän pöydän ympärille. (samalla kerralla ei mahtunut autoon, enkä halunnut kerralla heti sijoittaa toista satsia rahaa, enkä tiennyt että olisi kiirekään.) No, kun sopiva auto ja ajankohta onnistui tässä kesällä, niin kappas vaan, lopettavat sen. Sain Tampereen Ikeasta yhden. (ilman päällisiä ostin, sillä Isunda harmaa oli myyjän mukaan loppunut jo ajat sitten) Nyt sitten olen koittanut metsästää Tori.fi ja Huuto.netistä jos jollakin olisi myydä Isunda harmaa päällisiä, olen myös postauksesi ansiosta tilannut näytteet Bemziltä, ja harkitsen sitten sitä, jos ei tuota mistään löydy. Tosi harmi. Olisi ollut kiva tietää se jo viime joulukuussa, niin olisin ilman muuta sijoittanut pikaisesti pariin lisäosaan, kuin että nyt jään ilman. 🙁

  1. Mari: Olisi ollut hyvä tiedottaa asiasta ajoissa, koska monella olisi varmasti ollut ostoksia tehtävänään. Koko sohvasarjan idea on ollut siinä että sitä voi modifioida tarpeiden mukaan ja yhden istuttava pala on merkityksellisimmässä osassa koko hommassa. Itsekin olisin saattanut varmuudeksi ostaa yhden nojatuolin extraa tulevaisuutta varten. Issunda-päällinen on kaunis ja hyvä, onneksi Bemzilläkin on hyvät päälliset. Ainut ongelma on se että joutuisit ostamaan kaikkiin paloihin uudet päälliset (jos ovat samassa tilassa), sillä samaa kangasta ei Bemzillä ole ja varsinkin pellavakankaiden sävyt ja tuntuma saattavat vaihdella tuotantoerittäin. Pidän peukkuja että onnistuisit löytämään puuttuvan palasen. ♥ On tämä kyllä melkoinen päätös Ikealta, kurjaa monelle muullekin kuin minulle. 🙁

 2. Hei. Tämä ei nyt liity tähän vaan aikaisempaan postaukseesi. Mietin, että kuinka löydät noita kivoja sivustoja netistä. Itsekkin yritän etsiä uusia tuulia, mutta huomaan pyöriväni samoilla sivustoilla. Sinulta olen saanut innoituksen hankkia Artekin valaisimet olohuoneeseeni, joihin olen tavattoman tyytyväinen. Olen ajatellut hankkia tyttärien huoneeseen Chost-tuolit työtuoleiksi. Antaisivat avaruutta, mutta mitkä on sinun käyttökokemuksesi. Sinulla on joskus ollut sellaiset. Sähköistykö ne, tuliko herkästi naarmuja? Ajatellen niitillisiä farkkupeppuja…

  1. Mirkku: Googlettelen aika paljon ja haen ihan kuvahaun avustuksella kivan näköisiä tuotteita. :)<br />
   <br />
   Ghost-tuolien paras puoli on niiden keveys ja se etteivät ne &quot;tuki&quot; pientäkään tilaa. Materiaali on yllättävän kestävä eikä naarmuunnu kovin helposti, mutta farkkujen takataskujen niitit saattavat kyllä aikaan saada jälkiä. Sähköistymistä en ole itse koskaan havainnut. Ovat kyllä ihanat tuolit, varsinkin jos päälle laittaa talveksi valkoisen taljan, ihanan näköistä! &hearts; &hearts;

 3. Sama juttu oli Karlstad sohvien kanssa aikoinaan, arvaa harmittiko. Nyt sit ollaan tilailtu päällisiä Bemziltä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *