Olohuoneen monta ilmettä – Kivik-sarjan parhaat puolet!

Yksi syy miksi päädyin ostamaan Ikean Kivik-sarjan moduulisohvan on muunneltavuus useisiin erilaisiin kombinaatioihin huoneen koosta riippumatta. Erillisten nojatuolien ja U-muotoisen isomman sohvaryhmän lisäksi on monia muitakin variaatioita, joista yksi voisi olla vaikkapa tälläinen… 🙂

Omakotivalkoinen_18082016_6515.jpg

Omakotivalkoinen_18082016_6512.jpg

Omakotivalkoinen_18082016_6508.jpg

Omakotivalkoinen_18082016_6505.jpg

Omakotivalkoinen_18082016_6524.jpg

Omakotivalkoinen_18082016_6523.jpg

Omakotivalkoinen_18082016_6521.jpg

Vastakkain asetetut istuimet saavat olohuoneen näyttämään tunnelmalliselta. Huonetta rajaavan maton avulla olohuone on nyt oma tilansa ja selvästi irrallaan keittiöstä. Tyhjäksi jäänelle seinälle voisi lisätä vaikkapa takan tai tauluja. 🙂 

Nyt nautiskelen hetken aikaa olohuoneesta tälläisenä, kunnes keksin taas jonkinlaisen uuden keinon asetella nuo moduulit. Järjestyksen vaihtaminen on nopeaa ja helppoa, puolessa tunnissa saa mööpelit toisin jos inspiraatio iskee. 🙂

Ihanaa päivää kaikille!

Miia_signerina2015.jpg


OKV_INFOCONTACT.jpgOKV_Bloglovin.jpgOKV_Instagram.jpgOKV_Facebook.jpgOKV_Pinterest.jpg

37 kommenttia “Olohuoneen monta ilmettä – Kivik-sarjan parhaat puolet!

  1. Minna: Kivik toimii kyllä monella eri tavalla, itse tykkäsin kovasti U-muotoisestakin enkä tiedä kumpi on kokonaisuutena kivempi. 🙂

 1. Tämä on tosi hyvä järjestys!!! Vielä tosiaan, kun tyhjälle seinälle keksit jotain. Takka olisi hyvä vaihtoehto. Nuo sohvat olisi ihanat meillekkin.

  1. Heidi: Tykkäsin U-muodostakin, tämä on mielenkiintoisempi mutta runsaampi, U-muoto oli löhömäisempi ja askeettisempi. Molemmat hyviä. 🙂

 2. Näyttääpä kivalta! Jos innostaa niin voisit esitellä muutamia ehdotuksia/suunnitelmia takaseinälle ja vaikka toteuttaakin jonkin niistä. Joku suunnitelmista voisi olla vähän erikoisempikin tai ei välttämättä ihan omaan kotiisi toteutettava. Sulla on aina niin inspiroivia ideoita ?

 3. Moikka!<br />
  Kivalta näyttää. Tuohon vielä ne kauniit pellavaverhot niin a vot ja miksei<br />
  takkakin seinälle. Hay Crinkle torkkupeite on muuten aika kaunis. Meille<br />
  ajattelin vaalean harmaata. Ja Artekin kanto mustana. Täälläkin siis<br />
  unelmoidaan…<br />
  Tunnelmallista torstaita?.

  1. Raili: Verhot tämä vaatii kyllä, se kehystäisi ikkunaseinän kauniisti ja rauhoittaisi yleisilmeen. 🙂 Nyt nuo kamalat kaihtimet ovat liian suuressa roolissa. :)<br />
   <br />
   Hayn torkkupeite on ihana, vaaleanharmaana kaunein. &hearts; Artekin Kanto on täydellinen, minulla on valkoinen ja se vähän etsiskelee paikkaansa (edelleen vuosienkin jälkeen) ja nyt kun meille ei enää tule paperipostiakaan kuin kerran ehkä viikossa jos sitäkään (sähköiset laskut on jees!) ei Kantoa enää voi käyttää paperiroskienkaan keräyspisteenä. 🙂 Niin kaunis se kuitenkin on, etten sitä pois pistä. 😀

  1. MiraP: Mademoiselle on sen verran kookas ettei mahdu päätyyn, ihana olisi kyllä siellä jos olisi enemmän tilaa. 🙂

 4. Tykkään itse vastakkainasetelluista sohvista yleensäkin. Tosin divaanimalli (nuo tuolit) ei ehkä seurustelun kannalta ole paras mahdollinen sellaiseen yhdessä istuskeluun, kun vastapäätä on juttukaverit.

  1. Hyvä järjestys: Vastakkainasettelussa on tunnelmaa. &hearts; Divaanilla on mukava retkottaa vähän vinottainkin joten telkkarin katselu onnistuu ihan hyvin, ei tule niskakaan kipeksi kun ottaa kunnon löhöasennon ja heittää jalatkin ojoon. 🙂

  1. Hippu-76: Järjestyksen vaihtaminen on välillä kivaa, saa uutta ilmettä vaivatta ja tässä muutoksessa ei tarvinnut mitään muuta siirtää kuin tuolit, matto ja pöytä. 🙂 Monesti järjestyksen vaihto aloittaa isomman siirtelyvyyhdin joka leviää muihinkin tiloihin, mutta nyt ei niin käynyt. 🙂

  1. Laura: Divaanissa saa hyvän löhöasennon viistottainkin ja telkkarin katselu onnistuu luontevasti ja rennosti. 🙂

 5. Hyvältä näyttää! Oikein onnistunut muutos ja se mainitsemasi takka olisi varmasti enemmän kuin upea! Jokin simppeli ja moderni tunnelman luoja.. Oi, tee haaveilustasi totta ja hommaa se kotiisi. Maltan tuskin odottaa mahdollisia kuvia?Laita joitain kuvia/Esimerkkejä haaveidesi takasta. Itse kovasti haluaisin kotiimme ns.sisustustakan..

  1. M: Laitan tuon takkatoiveen talteen ja katson millaisen postauksen unelmieni takoista teille saan aikaiseksi. 🙂 Sisustustakan tärkein kriteeri on mahdollisimman aito leiskunta, sellaisia onneksi on jo muutamia joissa ledeillä on saatu hyvin todentuntuinen tuli takkaan. 🙂

 6. Näyttääpä upealta! 🙂 oon lukenut blogiasi kauan ja tykkään mielettömästi tavastasi sisustaa. Kaikkea positiivista sinulle 🙂

 7. Tosi hyvä muutos!<br />
  Sulla on todella kaunista ja ihailtavan siistiä ja selkeää. Ihailen, kun itse olen huithapeli ;/<br />
  Jotain lämpöä oma silmä kuitenkin kaipaisi; torkkupeitto, vähän väriä tyynyissä tai joku puunvärinen huonekalu. Mutta se ei taida olla sinun juttu. Pidät ihailtavasti oman linjasi. ?

  1. Jessy: Väriä en itse kaipaa enkä puisia yksityiskohtia tuon tummuneen tammiparkettilattian takia (en pidä eri sävyisten puulajien yhdistämisestä samassa tilassa). Verhoja kyllä kaivataan kovasti, ne tekevät tilasta hieman lämpimämmän ja rauhaisamman, uskon että verhojen ja torkkupeiton lisääminen riittää kokonaisuuden harmonian parantumisen suhteen. 🙂 <br />
   <br />
   Olen aikamoinen jästipää mitä tulee sisustukseen, minulla on vahva oma makuni jonka löytämiseen meni useampi vuosi. 🙂 Virheiden kautta olen oppinut tietämään omat tapani ja välttelemään sellaisia hankintoja joilla ei pitkää ikää omassa kodissani ole – vaihtelunhaluinen minimalisti on vaikea yhtälö. 😀

 8. Hei Miia,<br />
  Myös tämä järjestys näyttää hyvältä, pidän kovasti. Kivik kalusteiden kanssa on upeaa juurikin tuo muunneltavuus. <br />
  Nyt kun itse ,vihdoinkin, päätin omien osasten määrän ja mallin, niin huomaan, että nojatuoli osaa ei löydy enää Ikean sivuilta. Ei kai ole poisto?! Onkohan sinulla tietoa asiasta? Toki kyselen Ikeasta lisää, ajattelin vain jutella tännekin kun kuvia kodistasi käyn usein kurkkimassa ja ihastelemassa, sekä vinkkejä hakemassa. Kiitos siis Sinulle, jälleen!

  1. Avene: Kiitokset! &hearts;<br />
   <br />
   Käyn juuri parhaillaan keskustelua Ikean kanssa asiasta ja he vahvistivat tiedon että erikseen myytävä nojatuolimoduuli poistuu valikoimasta kokonaan. Muut osat ovat jäämässä ja nojatuolimoduuli saattaa löytyä sohvakokonaisuuksista jatkossakin, mutta erikseen sitä ei enää myydä. Harmi juttu, se oli paras palikka koko hommassa. 🙁 Odotan vielä lisäinfoa asian tiimoilta ja palaan sinulle kohta vielä uudestaan takaisin… 🙂

  2. Avene: Nyt näyttää siltä että sohvakokonaisuuksissakaan ei ole yhden istuttavaa moduulipalaa, vaan pienin on kahden istuttava jossa runko kiinteä. 🙁 Eiiiiiiiiii, ihan väärä päätös kyllä nyt lopettaa tuo nojatuolin valmistus. 🙁 🙁 Toivottavasti tilalle on tulossa jokin samankaltainen palikka ja toivottavasti divaania myydään jatkossa erillisenä kuten nytkin. Muuten tulee tupenrapinat. 🙁 <br />
   <br />
   Nonni, nyt selvis. 🙁 Tällä hetkellä tosiaan tilanne on se Kivik-sarjaa on saatavana kahden istuttavia moduuleja, kulmapala kulmasohva rakentamiseen sekä divaanimoduuli. Nojatuoli on poistunut valikoimasta salakavalasti eikä sitä tosiaan löydy enää verkkokaupasta eikä ilmeisesti varastostakaan. Myymälävalikoimaa kannattaa kysellä suoraan myymälöistä. Ei ole tietoa tuleeko tuolimoduulin tilalle tulevaisuudessa jotakin, vai jääkö mallisto tälläiseksi. Esitin heille toiveen itseni ja teidän asiasta kysyneiden puolesta että pitäisivät moduulin valikoimassa, mutta suurista massoista puhuttaessa ei kannata kauheasti pistää sen varaan. 🙁 Olen surullinen. 🙁

  3. Kiitos. Tiesin, että sinä tiedät! <br />
   Mutta eiiih, ei se nyt saa poistua!<br />
   Olisikohan tässä nyt minulla oppimisen paikka ja tehdä hieman nopeammin päätöksiä ;)<br />
   Yläkerran aula olisi huutanut nyt kahta divaania, yhden nojatuolin ja rahin, tietenkin valkoisena. Nyt siellä on 2 jättinojatuolia, kauniita nekin mutta uudistusta kaipaa.

  4. Avene: No ei tosissaan saa, valmiita isoja moduulisohvia on kaupat ja ketjut pullollaan jo muutenkin, mutta erillisiä nojatuolimoduuleja ani harvassa. Tässä Ikea menee nyt ihan metsään, kun nimenomaan tarvittaisi pieniä muunteltavia osia suurten massiivisten sijaan. :(<br />
   <br />
   Kannattaa kysyä myymälästä jos sieltä saisi nojatuolin ja rahin. Divaaneja onneksi löytyy vielä netistäkin ja toivottavasti eivät sitä päätä lopettaa myöhemmin. Kääks mikä juttu, olen ihan sanaton tuosta päätöksestä vaikken yleensä hermoile tuotteiden valmistusten lopetuksista. Nyt harmittaa ja paljon. 🙁

 9. Eikä, miten kivan näköinen kokoonpano. Ensin en edes tajunnut, että toisella puolella ovat tietysti nuo divaaniosat yhdessä. Voisi kuvitella, että pistäisi jotenkin silmään, mutta ei siis yhtään. Ja joka haluaa lötkötellä leveästi niin voi valita juuri sen puolen. Vitsit, tykkään isosti! 🙂 <br />
  Huh, meilläkin pitäisi vaihtaa sohva isompaa, jotta mahduttaisiin koko perhe lötköttelemään yhtä aikaa. Nyt istutaan kuin sillit suolassa… Moduleista rakentelu oli minullakin mielessä, saa nähdä mihin suuntaan ajatukset tästä kehittyy. 🙂 <br />
  <br />
  Kiitos sinulle ihanasta inspiraatiosta ja oikein mukavaa viikonloppua! 🙂

  1. Jessica: Tuo ikkunan puolen istuinpari koostuu kahdesta divaanista ja on reilusti pitempi. 🙂 Pituusero vastapuolen nojatuoleihin ei häiritse yhtään ja ne ovat livenä vieläkin kauniimmat eroteltuna. &hearts;<br />
   <br />
   On tosi harmi että Ikea lopetti tuon nojatuolimoduulin valmistuksen, juuri tänään asia selvisi ja olen tosi pettynyt heidän päätökseensä. 🙁 Moduulisohvat ovat kultaa, niitä kun voi välillä sommitella toisin päinkin ja erottaa palat toisistaan jos tarpeen. 🙂 Inspiroivia hetkiä sohvarakentelun pariin, suunnitteluvaihe on ihanaa aikaa. 🙂

 10. Tää on kiva!!Noin olen aattellut itsekin sohvat laittaa,sitten kun uusin belluksen jättisohvani:)ja ostan kaksi pienempää.Mutta miten onnistuu telkkarin katselu?Löhöilemällä?Mutta miten sinulla,kun ei ole käsinojia?

  1. Nanna: Löhöillen onnistuu, selkänojatyyny on sen verran pehmeä että siihen saa hyvin upotettua päänsä vinottaisessakin asennossa. 🙂 Jotain hyvää lörpöistä selkänojistakin joskus löytää. 🙂

 11. Pidänkuvan tunnelmasta.<br />
  Kuvittelen &quot;sohville&quot; löhööjät, leffailtaan…<br />
  <br />
  En poistaisi mitään. Tosin meillä enemmeän rustiikkia ja iso tulitakka (kämpän ulkopuolela seuraaviin naapureihin satoja kilsoja). Eli ei ehkä ihan sama.

 12. Valkoisen värin yltiömäinen käyttö tuntuu olevan trendikästä juuri nyt ja monihan siitä pitääkin. Omaan silmään näyttää siltä kuin elämä olisi imetty tuosta asunnosta.

  1. Sonja: Valkopainotteinen sisustustyyli on pohjoismaissa aina pinnalla, mutta trendikäs se ei valitettavasti tällä hetkellä ole. 🙂 Nyt on trendikästä sisustaa koti luonnollisilla materiaaleilla, vanerilla ja vaaleilla puulajeilla, sekä yhdistellä runsaammin värejä ja kuoseja. 🙂 Ikean uusi kuvasto jaetaan tällä viikolla (ja sitä saa mm. R-kioskilta), siellä on aika hyvä katsaus tämän hetkisiin sisustusilmiöihin ja kuumimpiin uutuuksiin. 🙂 Erittäin inspiroiva kuvasto, josta ei tällä kertaa löytynyt kuin pari sellaista tuotetta joita voisin omaan kotiini harkita.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *