Naisellisia koruhaaveita minimalistiseen tyyliin!

En ole koskaan ollut koruihminen enkä oikeastaan edes tiedä millainen oma korumakuni on. 🙂 Nuorena ostelin vaateostosten yhteydessä rihkamakoruja, mutta nekin jäivät kaappeihin käyttämättöminä lojumaan. Pukeutumistyylini on pelkistynyt vuosi vuodelta ja olen tänä vuonna joutunut jo kahdesti tilanteeseen, että asukokonaisuus olisi tarvinnut jonkinlaisen “nostatuksen” toimiakseen täydellisesti. Lyhythihainen musta luottomekkoni ja klassiset keskivertokorkkarit ovat vuosia riittäneet tekemään siistin ja juhlavan vaikutelman, mutta nyt kaipaan jotakin pientä extraa… Siispä seikkailin nettikaupoissa selailemassa koruvalikoimia kartoittaakseni millainen minimalistinen makuni voisi ihan oikeasti olla… ja josko löytäisin kaulakorun jonka kelpuuttaisin osaksi juhlavaa pukeutumista. 🙂

Omakotivalkoinen_25082016_7044.jpg

Omakotivalkoinen_25082016_7036.jpg

Omistan tällä hetkellä neljä koruiksi luokiteltavaa asustetta – yhden kellon, yhden rannekorun ja kaksi sormusta. 🙂 Ihana olisi omistaa myös korvakorut, mutta reikäni ovat menneet jo vuosikymmen sitten umpeen, enkä toistuvien tulehdusten vuoksi ole reikiä uudestaan käynyt laitattamassa. Hirmuisesti tekisi kyllä mieli ja tänäänkin jäin kultaliikkeen ikkunan eteen jumittamaan… melkein menin kysymään onnistuisiko reikien teko samantien, mutta jätin kuitenkin väliin (kuten monet kymmenet kerrat aikaisemminkin). Haaveilen pelkistetyistä hopeisista korvakoruista, joissa olisi jokin pieni juju – suosikkini ovat lähes poikkeuksetta Efva Attlingin valikoimaa. 🙂

Omakotivalkoinen_Korvakorut_2.jpg

1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  6

Omakotivalkoinen_25082016_7052.jpg

Daniel Wellingtonin pelkistetty nahkarannekkeinen kello sopii sekä arkeen että juhlaan ja sen avulla on monet asut koristeltu. Joissakin tapauksissa kokonaan hopeinen / teräksinen rannekello olisi parempi valinta ja iskin silmäni kahteen alla olevan kollaasin malliin, jotka ovat samanaikaisesti klassisia ja naisellisen siroja. En pidä timanteistä enkä säihkeistä (paitsi vihkisormuksessa) ja sen vuoksi korukellovalikoimasta löytyy hyvin harvoin jos koskaan mitään sellaista, mikä miellyttäisi omaa silmääni. Sormuksia käytän harvakseltaan ja niihin en ole valmis panostamaan montaakaan kymppiä, omani ovat Snö of Swedeniltä ja riittävät tarpeisiini vallan mainiosti. Himotuksia silti toki riittäisi, Efva Attlingiltakin kaksin kappalein. ♥︎

Omakotivalkoinen_Kellotjasormukset_2.jpg

1  |  2  |  3  |  4

Omakotivalkoinen_25082016_7040.jpg

Omakotivalkoinen_Rannekorut_2.jpg

1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  6

Rannekorujen kanssa olen todella tarkka ja uskon että olen löytänyt makumieltymykseni niiden suhteen – hopeaa, ohut papuranneke, yksinkertainen koriste, ei kimallusta. Pelkistetyt renkaatkin kelpaisivat ja harkitsen parhaillaan josko joululahjaksi ostaisin itselleni kollaasikuvan numero kolmosen… Kyseinen Efva Attlingin (yllätys :D) hopeakoru sopisi hyvin yhteen ainokaisen jo olemassa olevan Love Knot -rannekoruni kanssa… joka sekin on Efvan mallistoa. 🙂

Omakotivalkoinen_25082016_7039.jpg

Omakotivalkoinen_kaulakorut_2.jpg

1  |  2  |  3

Kaulakorulle olisi suurin tarve, mutta oikeanlaista ei tunnu löytyvän mistään. Efva Attlingin ja Sophie by Sophien valikoimissa on kolme upeaa mallia, mutta kaipaisin jotakin enemmän… Jonkinlaista statementtia huokuvaa koristetta, joka kuitenkin olisi yksinkertaisella tavalla kaunis. Kolusin kaulakoruja eri nettikaupoista yli tunnin, mutta se oikea jäi odotuttamaan itseään. Se hyvä puoli tässä nettiseikkailussa kuitenkin oli, että nyt tiedän vähän paremmin mistä pidän ja mistä en. 🙂 Suosikkimerkkejäni ovat näemmä Sophie by Sophie, Efva Attling sekä Snö of Sweden. 🙂

Lieneekö ikä vai mikä, joka on saanut minut “katsomaan asioita myös boksini ulkopuolelta”. Ennen sanoin koruille pyhpah, nyt koen tarvitsevani niistä täydennystä yksinkertaisiin asukokonaisuuksiini. Tai sitten syynä on lukuisat Coco Chanelin ja Audrey Hepburnin elämänkerrat, joita olen ahminut tämän vuoden aikana. 🙂 He ovat minun silmissäni klassisen pukeutumistyylin kuningattaria, jotka osaavat panostaa juuri oikeisiin asioihin ilman ylilyöntejä. ♥︎

Ihanaa illanjatkoa kaikille!

Miia_signerina2015.jpg

(Tuotekuvat: Efva Attling, Sophie by Sophie, Dyrberg/Kern, Esprit. Sisältää kaupallisen linkin)


OKV_INFOCONTACT.jpgOKV_Bloglovin.jpgOKV_Instagram.jpgOKV_Facebook.jpgOKV_Pinterest.jpg

19 kommenttia “Naisellisia koruhaaveita minimalistiseen tyyliin!

 1. Ihania koruja! Täytyypä mennä tutustumaan näihin valikoimiin kun seuraavan kerran tarvitsee uutta korua. Mulla on lemppareina omasta pienestä korukokoelmastani tämä Lumoavan Nefer (<a rel="external nofollow" href="http://lumoava.fi/korusarjat/nefer)." target="_blank">http://lumoava.fi/korusarjat/nefer).</a> Se on sopivan yksinkertainen, pieni juju, tarpeeksi pitkä kaulaketju, sen lisäksi sarjaan kuuluvat myös korvakorut ja rannekoru. Mä olen ehdottomasti sarjaihminen ja siksi haluan, että kaulakorun lisäksi saa myös korvikset ja rannerenkaan, jotta sitten jos haluaa pukeutua ja laittaa kaikkia niitä päälle niin ovat toisiinsa sopivat. 🙂 Toisena sarjana mulla on Vanamo Kalevalalta, mutta siinä ärsyttää se, että sitä on ihan kaikilla…

  1. Johanna: Tuo Lumoavan Nefer on todella kaunis. &hearts; Kaulakoru on upein osa sarjasta, rannekorussa on vähän liikaa eloa ja koristeellisuutta omaan makuuni. Kalevalan korut ovat myös kauniita mutta sarja ei sykähdytä minua &quot;tarpeeksi&quot;. Lieneekö syynä juuri se että sitä näkee niin paljon ja lähes jokainen korukauppa myy Kalevalaa. Kotimaisista korumerkeistä Lumoava on kyllä ihan ykkönen minulle! &hearts;

  1. Sandra: Kalevalan korut ovat kauniita mutta eivät ole minun juttuni. Pore ja Vanamo ovat merkin kauneimmat sarjat, mutta jokin jää puuttumaan… en tiedä miksi, mutta ne eivät &quot;sytytä&quot; tarpeeksi. 🙂

 2. Jos harkitset vielä korvareikien laittamista, niin suosittelisin vahvasti laitattamaan ne lävistäjällä. Lävistysneula ei arpeuta korvareiän ympäristöä ja on muutenkin hygieenisempi tapa tehdä reikä kuin ns. ampumalla (varsinkin, jos korvissa on jo valmiiksi arpimuodostumaa vanhoista rei´istä). <br />
  <br />
  Kiitos raikkaasta blogista ja mukavaa syksyn alkua! 🙂

  1. Olin tulossa kirjoittamaan ihan samaa. Lävistäjällä tehdyt reiät myös paranevat paljon nopeammin, koska kudos ei rusennu samalla tavalla kuin ampumalla tehdessä. Lävistäjältä saa myös asiantuntevat ohjeet hoidosta. Monesti ihmiset tekevät sen virheen, että desinfioivat lävistystä liian voimakkailla antiseptisillä aineilla, vaikka useimmiten suolavesiliuos on paras vaihtoehto.

  2. Minna: Minulle on kahdesti ammuttu ja yhdesti lävistetty (viimeisin oli lävistämällä) ja tulehtuivat todella helposti laittotavasta riippumatta. Minulla myös umpeutuu reiät todella nopeasti enkä voi olla päivääkään ilman korviksia jos en halua alkaa väkisin niitä runnomaan takaisin rusahdusten kera. 😀 Ihotyyppini on nopeasti parantuvaa ja helposti arpeutuvaa mallia, ongelmallinen juuri korviksien kanssa. Lävistämällä laittaisin jos korvikset vielä haluan. Hellävaraisempaa ja kuten sanoit, hygienisempääkin. 🙂

  3. B: Kokemusta on molemmista tavoista ja tulehduksia oli paljon myös lävistystekniikalla tehtyjen reikien kanssa. Lävistämiseen ehdottomasti menisin jos vielä korvikset laitatan. 🙂

  1. M: Olen selaillut etsyä mutta se ei ole kauppapaikkana yhtään minunlaiseni. Koen sen vähän hankalaksi ja olen kuullut että siellä on kaikenlaista myyjää markkinoilla. Mielummin keskityn koluamaan kotimaan tarjontaa, tälläkin kun on vaikka millä mitalla vaihtoehtoja joita en ole vielä löytänyt. 🙂

 3. Selasitko läpi Tiffany&amp;co:n valikoiman? Siellä käyn joskus fiilistelemässä lähinnä rannekoruja ja korviksia. En jostain syystä ole &quot;oppinut&quot; käyttämään kaulakorua mutta ilman rannekorua, korvakoruja ja sormuksia en lähde mihinkään 🙂

  1. hani: Tiffanylla on varmasti vaikka ja mitä, mutta heidän &quot;price range&quot; menee vähän korkeamman puoleiseksi. 🙂 New Yorkin reissun yhteydessä pitäneen käydä myymälässä vierailulla, josko jokin kaunis tuliainen itselle sieltä voisi löytyä (kukkarolle sopivaan hintaan). 🙂

 4. Höh,olisimpa kuten sinä…<br />
  Rrrrakastan koruja, vihki/kihlasormukseni ovat kuin harakalla, mummon rippisormus, miehen ostamat pari extrasormusta, mummon ortodoksiristiketjussa, helmikorut, miehenmukaan ainakin sata erilaista sormusta, viisitoista kelloa (joista nyt miellyttää ruusukultainen hevosenkuolainketjukello eniten).<br />
  Ja mä riikinkukko tykkään eniten pukea joulunpunaista, kirkkaanvihreä niitä räikeimpiä jalokivisävyjä…<br />
  <br />
  Näytän sairaalta beigessä…vaikka se kai olisi tyylikästä. Pinkki, oranssi, lila, petrolinsininen, sähkönsininen ja musta, ne kaikki mulle päälle yhtäaikaa ja olen &quot;normaali&quot;.<br />
  <br />
  Tykkään noista postauksesi korvakoruista hirmuisesti,niissä on se juttu ja silti käy värienkin kanssa.

  1. mari: Itse toivoin pitkään että olisin koruihminen, olisi ollut niin paljon mukavampi miettiä asukokonaisuuksiakin kun olisi korutkin olleet mukana kuvioissa monipuolistamassa. 🙂 <br />
   <br />
   Kollaasin korvakorut ovat kaikki ihania, tekisi kyllä niin mieli käydä laittamassa reiät jotta voisin ostaa yhdet noista kaunottarista omakseni. &hearts;

 5. Snö of sweden…muotokieletään mun lempisarja johon sorrun vähänväliä. Ja vähänväliä tarkottaa jotain kaukana olevaa mun haaveesta minimalistina. Pari kuukautta ne kestävät, sen jälkeen pinnoie irtoaa ja ihokosketuksessa ollut pinta on kauhean värinen 🙁

  1. tiitis: Käytän Snö of Swedenin sormuksia niin harvoin ettei niiden kanssa ole vielä ilmaantunut vastaavaa ongelmaa. On todella harmi jos niille käy noinkin nopeasti tuolla tavalla. 🙁

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *