V E R H O T olohuoneessa!

Ette arvaa millainen tuuri minulla kĂ€vi! 🙂 Piipahdin Stockmannin sisustusosastolla etsimĂ€ssĂ€ kynttilöitĂ€ ja silmiini osui kaksi samanlaista Villa Stockmannin pellavaverhoa*, joita meillĂ€ aikoinaan oli ja jotka kutistin pesussa todella pahasti (pesin epĂ€huomiossa 40°C). Olen toki nĂ€hnyt kyseisiĂ€ verhoja useasti vuosien varrella, mutta ne ovat olleet ns. uutta erÀÀ ja paljon kermaisempia kuin NÄMÄ vanhat ikkunoissamme olleet vuoden 2013 ensimmĂ€isten myyntierien verhot. Nyt yllĂ€tyksekseni verhojen sĂ€vy olikin lĂ€hes puhtaanvalkoinen, Ada & Ina pellavanĂ€ytteet kulkevat onneksi laukussa mukana ja sain verrattua sĂ€vyjĂ€ jo kaupassa. En meinannut uskoa silmiĂ€ni, saanko tosiaan kaksi puuttuvaa verhoa juuri oikeassa sĂ€vyssĂ€ ja valmiiksi ommeltunakin. KyllĂ€-toteamuksen jĂ€lkeen ryntĂ€sin suoraan kassalle ja kannoin hykerrellen kaksi kaunista verhoa kotiin. 🙂

Puhtaanvalkoiset pellavaverhot olohuoneessa - Omakotivalkoinen
Puhtaanvalkoiset pellavaverhot olohuoneessa - Omakotivalkoinen
Puhtaanvalkoiset pellavaverhot olohuoneessa - Omakotivalkoinen
Puhtaanvalkoiset pellavaverhot olohuoneessa - Omakotivalkoinen
Puhtaanvalkoiset pellavaverhot olohuoneessa - Omakotivalkoinen

VĂ€risĂ€vy on lĂ€hes tĂ€ydellinen. Vivahde-ero on niin pieni, ettei sitĂ€ meinaa erottaa edes tĂ€stĂ€ kuvasta, jossa verho on Bemzin pÀÀllisen ja Ada & Inan Linnea -kangasnĂ€ytteen kanssa pÀÀllekkĂ€in. ♄

Puhtaanvalkoiset pellavaverhot olohuoneessa - Omakotivalkoinen
Puhtaanvalkoiset pellavaverhot olohuoneessa - Omakotivalkoinen
Puhtaanvalkoiset pellavaverhot olohuoneessa - Omakotivalkoinen
Puhtaanvalkoiset pellavaverhot olohuoneessa - Omakotivalkoinen

En osaa sanoa miten paljon Villa Stockmannin pellavaverhojen* vÀrisÀvyt vaihtelevat kappale- ja erÀkohtaisesti, ovatko ne kaikki nykyisin yhtÀ valkoisia vai onko nÀiden kahden kanssa kÀynyt valkaisuaineonnettomuus tehtaalla. Pellava kun on luonnonmateriaali ja vÀrieroja voi syntyÀ hyvinkin pienistÀ muutoksista kankaan eri valmistus- ja vÀrjÀysvaiheissa.

MyymĂ€lĂ€ssĂ€ oli vain nĂ€mĂ€ kaksi verhoa, joten en voinut tehdĂ€ vertailua sen enempÀÀ. Valkaisevalla Perlana Whitella saa kyllĂ€ kermaisuutta taitettua pellavasta, sen huomasin itse omista verhoistani ja lakanoistani kun niitĂ€ aikoinaan pesin. LieveilmiönĂ€ on verhojen kutistuminen, varsinkin jos menee kĂ€ynnistĂ€mÀÀn koneen 40°C pesuohjelmalla. Oma suositukseni pellavaverhojen pesuun onkin Perlana White, viileĂ€- / kylmĂ€pesu ja venytys kosteana, mikĂ€li kutistumisvaraa ei ole. Tuolla niksillĂ€ pitĂ€isi onnistua saamaan hohtavan valkoista jĂ€lkeĂ€ hieman kellastuneista ja kermaisistakin verhoista. Omat verhoni ovat noin 3cm liian pitkĂ€t, mutten ala niitĂ€ lyhentĂ€mÀÀn jotta minulla on kutistumisvaraa edes tuon verran tulevaisuuden varalle valmiina. 

Ihanaa viikonloppua!

*sisÀltÀÀ kaupallisen linkin26 kommenttia “V E R H O T olohuoneessa!

 1. NYT on tÀydellistÀ! Voi ettÀ miten kauniit verhot ja kuinka ne tuo pehmeyttÀ huoneeseen. MÀÀkin haluun:) Itse tykkÀÀn, kun nuo verhot ovat hieman ylipitkÀt. Nappijuttu! Iloa viikonloppuunne &hearts;<br />
  <br />
  -Maria

  1. Maria O: PehmeyttÀ ja kehystystystÀ tuohon pÀÀtyseinÀÀn. &hearts; <br />
   <br />
   TĂ€mĂ€ &quot;futismamma&quot; kotiutui juuri pikkumimmien matsista ja kohta on pÀÀstĂ€vĂ€ saunan lĂ€mpöön sulattelemaan jĂ€seniĂ€ ja parantelemaan kannustushuudoista kĂ€heĂ€ksi muuttunutta ÀÀntĂ€. 🙂 Ihanaa viikonloppua sinulle myös! &hearts;

 2. Hei!<br />
  Saanko kysyĂ€ mitĂ€ verhot maksoivat? Minulla on etsinnĂ€ssĂ€ samanlaiset ja HemtexillĂ€ nĂ€inkin kauniit, puhtaan valkoiset pellaverhot. Hinta siellĂ€ on n. 55€per verho. <br />
  Mukavaa viikonloppua!

  1. Tiina: Verhon kappalehinta on 69,95€, pituus 260cm joka taitaa olla 10cm pitempi kuin Hemtexin versiossa… ellen vÀÀrin muista. 🙂 <br />
   <br />
   Ihanaa viikonloppua! &hearts;

 3. Aivan tĂ€ydelliset! Ihana tuuri kĂ€vi sinulla 🙂 Verhot on kyllĂ€ niin piste iin pÀÀlle olohuoneeseesi tehden siitĂ€ kotoisan ja lĂ€mpöisen. Heti sellainen virallisuus hĂ€viÀÀ ja tulee kodillisempi lopputulos, kun on kauniit verhot ikkunoissa.

  1. Sem: Oli kyllĂ€ Hannu Hanhen onni ettĂ€ sattui juuri kaksi tuollaista verhoa vastaan ja vielĂ€ sopivassa sĂ€vyssĂ€kin. 🙂 Onneksi tulin katsoneeksi Villa Stockmann osaston pöydĂ€llĂ€ olevia kynttilöitĂ€, muuten olisi verhot saattaneet jÀÀdĂ€ huomaamatta. 🙂

  1. Jessica: No niin oli. 🙂 🙂 Toivottavasti tĂ€mĂ€ &quot;uusi&quot; valkoisempi sĂ€vy on nykyinen normi, ovat nimittĂ€in todella hyvĂ€n sĂ€vyiset ja kauniin valkoiset. &hearts;

 4. Heippa, ovatko nuo sinun verhosi juuri nuo jotka linkitit tuolta Stockan sivuilta tuohon? 🙂

  1. Terttu: Juuri nuo samaiset verhot. 🙂 Tuotetiedoissa lukee luonnonvalkoinen mutta omani eivĂ€t ole luonnonvalkoista nĂ€hneetkÀÀn. 🙂 Kyseinen vĂ€rinimi oli kĂ€ytössĂ€ jo vuonna 2013 jolloin ostin ensimmĂ€iset pellavaverhoni. Nekin olivat ihanan valkoiset, kuten nĂ€mĂ€ uudetkin ovat. &hearts;

 5. Moikka!<br />
  HyvÀt on. SÀvy on parempikin kuin nÀytteesÀ. AlakÀÀnne nÀyttÀÀ olevan<br />
  niin leveÀ, ettÀ pituutta saa lisÀÀ jos kutistuu pesussa. Onneksi pesua ei<br />
  vielÀ tÀssÀ vaiheessa tarvitse ajatella kovinkaan paljon. Nappivalinta.<br />
  LĂ€mmintĂ€ viikonloppuaâšœ.

  1. Raili: AlĂ€kÀÀnne on melko reilu, sieltĂ€ saa tarvittaessa lisÀÀ mittaa otettua jos kutistuu. Ainut ongelma on ettĂ€ verhon reuna kuluu jos se on pitkÀÀn kĂ€ytössĂ€ ennen avaamista ja taitteet kohta jÀÀ ikĂ€vĂ€sti nĂ€kyviin. Raita ei olisi ehkĂ€ niin selkeĂ€ jos olisin vanhasta verhosta ennen pesua avannut taitteen. 🙂 SiitĂ€kin viisastuneena teen monet asiat nyt toisin kuin ekalla kerralla. 😀 :D<br />
   <br />
   Aurinkoista sunnuntaita! &hearts;

 6. Siis aivan ihanan nÀköistÀ!KyllÀ valkoinen on kaunista.Verhot piste iin pÀÀlle.

 7. Eikös kutistunutta pellavaa saa elvytettyÀ silittÀmÀllÀ mÀrkÀnÀ/kosteana. Ainakin puuvillaan ja viskoosiin tuo konsti tepsii. ItsellÀ on roikkunut jo yli 10 vuotta samat pellavat olohuoneen ikkunassa. 60 asteessa olen tainnut aina vÀlillÀ ne pestÀ.

  1. Pellavainen: Tuota niksiĂ€ kokeilin vanhoihin verhoihin (kaksiin, joista toiset nĂ€mĂ€ Villa Stockmannin ja toiset pellavakankaasta itse ompelemani) eikĂ€ toiminut. Puuvillaan toimii ja pari paitaa olen pelastanut kun ovat menneet pituudesta kasaan (miehen paitiksia). 🙂

 8. Todella kauniit verhot mutta miestĂ€ni aika kalliit. Vai koetko ettĂ€ olisi hintansa arvoiset? Itse tahtoisin uusia olohuoneen verhot ja tuo olisi kyllĂ€ niin nappi valinta meille. Kun verhoni pitÀÀ olla yksivĂ€riset ja vĂ€reistĂ€ paras on valkoinen. Vai mitĂ€ suosittelet &quot;panosta – pihistĂ€&quot; vastineeksi?

  1. Maria: Valkoinen pellava on melko tyyris materiaali kankaanakin, hyvĂ€laatuinen pellava on noin 20-25€ / metri. Siihen nĂ€hden nuo Villa Stockmannin verhot ovat laatuunsa nĂ€hden edulliset ja minusta rahansa arvoiset. &hearts;<br />
   <br />
   TykkÀÀn sileistĂ€ ja ryhdikkĂ€istĂ€ pellavaverhoista enkĂ€ ole löytĂ€nyt yksiĂ€kÀÀn jotka kilpailisivat nĂ€iden Stockmannin verhojen kanssa samassa hintaryhmĂ€ssĂ€. Monet muut edulliset pellavaverhot ovat sellaista lakanapellavaa, ryppyistĂ€, kivipestyĂ€ ja ohuehkoa. Hintakaan ei ole montaa kymppiĂ€ edullisempi. Himlan pellavaverhot / kankaat ovat laadultaan samalla tasolla kuin nĂ€mĂ€ Stockat, mutta niiden hinta on lĂ€hes tuplasti kalliimpi. Sen vuoksi asetan Villa Stockmannin pihistĂ€-kategoriaan ja panostusryhmĂ€ssĂ€ on sitten Himlat ja Ada &amp; Inan mittatilausverhot. 🙂

 9. Onko nuo verhot siis jotakin seosta, vai miksi ei voi pestÀ kuin matalissa lÀmpötiloissa? Olen suosinut pellavaa, koska sille ei tapahdu mitÀÀn korkeissakaan lÀmpötiloissa, ja sen kanssa voi olla muutenkin huoletta.

  1. Saara: Materiaali on 100% pellavaa ja suosituspesu 40°c. Nykyajan pellava ei kestÀ korkeita pesuasteita, vÀrit haalistuvat ja kangas kutistuu. TÀmÀ koskee lÀhestulkoon kaikkia pellavatuotteita lakanoista verhoihin ja astiapyyhkeisiinkin. Lakanoissa on usein kutistumisvaraa ihan reippaasti ja siksi ne onkin suotava pestÀ 60°c, verhoissa tuota kutistumisvaraa ei kuitenkaan ole ja ohjeen mukainen 40°C pesukin vie mittaa useita senttejÀ.

 10. Juu minÀkin ihmettelin alhaista pesulÀmpötilaa.omistan vain pellavaverhoja yhteensÀ viidet ja pesen aina kuudessakympissÀ.

  1. Nanna: En tiedĂ€ miksi nykyisin pellavan pesuohje on max 40°C ja miksi kankaat haalistuvat ja kutistuvat voimakkaasti korkeammissa asteissa. Kankaat on yleensĂ€ esikutistettu mutta siitĂ€kin huolimatta verhoilla on taipumus mennĂ€ pituudesta kasaan useita senttejĂ€. En uskalla edes arvioida millaiset nukkekodin verhot koneesta tulisi ulos jos pesisin 60°c. 🙂

  1. Sirpa: Ilman muuta! 🙂 Sohvan ovat Ikean Kivik-sarjan nojatuolit (2kpl) ja divaanit (2kpl) ilman kĂ€sinojia ja pÀÀlliset olen tilannut BemziltĂ€ ruotsista joka valmistaa vaihtopÀÀllisiĂ€ Ikean tuotteisiin. Kangas Belgian Linen sĂ€vyssĂ€ absolute white. 🙂

Vastaa

SÀhköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentÀt on merkitty *