Kirjat kaappiin & kaapille paikka!

Sovittelin eilen illalla Muuramen kaappia vähän sinne sekä tänne ja lopulta se päätyi olohuoneeseen. Yksi monista ideoistani oli sommitella peura-hyllyn alla olevat matalat Muuramet tai makuuhuoneen vaatekaapin virkaa toimivat kaappi moduulit tuolle pitemmälle tyhjälle seinälle uuden kaapin jatkeeksi, mutta hylkäsin kummatkin vaihtoehdot – miksi rikkoa valmiiksi hyvää kokonaisuutta. 🙂 

Kaappi kirjoille - Sisustusideat Omakotivalkoinen blogi
Kaappi kirjoille - Sisustusideat Omakotivalkoinen blogi
Kaappi kirjoille - Sisustusideat Omakotivalkoinen blogi

Kaikenlaisia kokeiluja

Vaihtoehtoja kaapin paikaksi olisi ollut muitakin. Osa niistä olisi vaatinut suurempia muutoksia kuten mm. eteisen peilien poistamista ja niiden tilalle kokonaisen kaapiston siirtämistä (makuuhuoneesta, leveyttä yht. 270cm). Keittiössä String-hyllyjen alapuolella kaappi näytti hyvältä, mutta ruokapöytä olisi pitänyt siirtää lähemmäs olohuonetta, joka ei huokuttele yhtään. Tytönkin huoneeseen kaappia sovitin, mutta neiti itse ilmoitti ettei halua sitä, joten se vaihtoehto meni siinä.

Kaappi kirjoille - Sisustusideat Omakotivalkoinen blogi
Kaappi kirjoille - Sisustusideat Omakotivalkoinen blogi

Kaapin uusi funktio

Kaappi löysi lopulta hyvän paikan ja funktion olohuoneen kirjakaappina. Kirjoja ei minulla montaakaan ole, mutta nyt niillä on järkevä sijoituspaikka pölyltä suojassa, eivätkä ne enää seikkaile valtoimenaan pitkin hyllyjä ja pöytiä. Kirjaston kirjoillekin on nyt oma hyllynsä, jonne tyttökin voi lainakirjat aina lukemisen jälkeen laittaa talteen. Aikaisemmin lainakirjat ovat olleet vinksin vonksin olohuoneessa laatikossa sekä tytön huoneessa hyllyllä. Vanha järjestely oli huono ja myönnän että pari kertaa olen joutunut tänä vuonna maksamaan sakkoja myöhässä palautetuista hyllyyn unohtuneista lastenkirjoista. 😀

Kaappi kirjoille - Sisustusideat Omakotivalkoinen blogi
Kaappi kirjoille - Sisustusideat Omakotivalkoinen blogi

Kirjat kaapissa kirjakaapissa

Muuramessa on mahdollisuuksia vaikka mihin, enkä ole täysin pois sulkenut tuota eteiseen liittyvää suunnitelmaani. Peilit ovat notkuneet eteisen seinällä vuodesta 2009 asti ja ne ovat yksi niistä harvoista asioista, joista en ole tähän päivään mennessä suostunut luopumaan. Niiden poistaminen tuntuu liian radikaalilta teolta ja on olemassa iso mahdollisuus että tulisin katumapäälle aika nopeastikin. Siksi asiaa pitää miettiä pitkään ja hartaasti, antaa ajatusten ja visioiden kehittyä rauhassa.

Juuri kun ehdin sanomaan että olohuone on hyvällä mallilla mitään poistamatta tai lisäämättä, tulen lisänneeksi sinne kaapin. Olohuoneessa on nyt kaappilisäyksen jälkeen vieläkin mukavampi tunnelma. Jotenkin kodinomaisempi ja runsaampi, vaikka kaappi itsessään onkin hyvin pelkistetty ja huomaamaton valkoista suurta seinää vasten. Jännintä asiassa on kuitenkin se, että minulla on oikea ”kirjahylly”, kirjat kaapissa kirjakaapissa. 🙂


Seuraa myös Instagramissa 

43 kommenttia “Kirjat kaappiin & kaapille paikka!

 1. Lasten kirjoista ei pääkaupunkiseudun kirjastoissa peritä myöhästymisistä maksua. Ainoastaan kadonneet tai vahingoitetut kirjat pitää korvata?

  1. SanniKaarina: Minulta on peritty, viimeksi maksoin kolme päivän myöhästymisestä 0,60€ sakkomaksua. 😀 Tuo maksuttomuus taitaa koskea vain alaikäisten omilla kirjastokorteilla tehtyjä lainauksia, ei aikuisten lainaamia lastenkirjoja?!? Tai näin ainakin lukee Helmetin omilla sivuilla. Täytyykin kysyä saako alle 7v jo oman kirjastokortin, joskus oli tuo minimi-ikä nimittäin kortin saamiselle mutta siitä en löytänyt mitään mainintaa nyt.

  2. Helmetin sivuilta poimittua, kun muistelin ettei minulta ole peritty myöhästymismaksua lasten kirjoista:<br />
   Myöhästymismaksut <br />
   Myöhästymismaksu/vrk/aikuisten aineisto/laina 0,20 €<br />
   <br />
   Ja toiseksi: sähköisten palveluiden käyttäjänä voisit käyttää helmetin palvelua, missä muistutetaan pari päivää ennen eräpäivää lainan päättymisestä (ja voi tarvittaessa uusia lainan, jos ei ehdi palauttamaan ;)). En minä ainakaan vain siitä, että tiedän missä lainakirja on (lapsen yöpöydällä tai sen laatikossa, omani omalla yöpöydällä) voi muistaa sen palautusajankohtaa!

  3. Helmet: Käytän sähköisiä palveluita vain kirjojen varaamiseen, muutoin en jaksa sivuilla seikkailla. Minulta tuo maksu on peritty, kumma juttu että kaikilta ei ole. En kuitenkaan jaksa alkaa taistelemaan parin euron takia, omaa syytänihän se alunperinkin oli että unohdin palauttaa Risto Räppääjän ajoissa. :)<br />
   <br />
   Kun lainakirjat ovat niille tarkoitetussa paikassa, muistan niiden olemassa olon ja voin varmistaa palautusajankohdan. Mikäli kirja on jossakin ties missä, en välttämättä muista että kyseinen lastenkirja edes on ollut lainattujen joukossa.

  4. Helmet: Nyt en enää ihmettele miksi lastenkirjoissa on niin huono valikoima ja kaikki &quot;parhaat&quot; on aina lainassa. 🙂 Minusta olisi kyllä ihan tärkeää lapsillekin opettaa että kirjat palautetaan määräajan puitteissa, viikkorahoista vähennettävä myöhästymismaksu (jos syys siis lapsen eikä aikuisen unohdus) olisi hyvä motivaattori tuossa &quot;ikuisuuslainojen&quot; ehkäisyssä. 🙂

  5. Muistutuksen eräpäivistä saa siis sähköpostiin, ei tarvitse käydä helvetin palvelussa. Sekä lasten eikä aikuisten lainat saa nykyään uusia viisi kertaa, mikä pidentää laina-aikoja.

  6. Ainakin aikuisten kirjoissa samaa kirjaa saa varata 5 krt putkeen, jos kukaan muu ei ole kirjaa varannut. Tarpeellinen palvelu, joka säästää aikaa, vaivaa ja myös myöhästymismaksuja. En minä ainakaan ehdi aina lukea kaikkea lainaamaani kuukauden sisällä, joten jatkan lainoja jos pystyn. Eikä tällainen käytäntö opeta lapsiakaan mielestäni huonoille tavoille.

  7. Helmetistä: En halua turhaa sähköpostia joksi Helmetin meilit lasken. Miksi ihmeessä riehut siellä koneen toisella puolen?!? Jatkossa hieman asiallisemmat sanavalinnat kiitos, mutta eiköhän tämä keskustelu ollut tällä kertaa nyt tässä.

  8. K-K: Me pyritään lainaamaan vain se määrä kirjoja jotka ehdimme lukea laina-aikana ilman pidennyksiä. Joskus mutta hyvin harvoin laina-aikaa olen pidentänyt, mutten koskaan sellaisesta kirjasta joka on uudehko ja jonka tiedän kiinnostavan monia (vrt Konmari, jossa älyttömät varausjonotkin).

   1. K-K: Nojatuoli on normaalia syvempi, mutta ihan ryhdikkäästikin siinä pystyy halutessaan istumaan. Divaani on 163cm pitkä eli pitempi kuin minä ja jos laitan päälaen kiinni selkätyynyyn, on jalkapohjat divaanin päädyssä. Minulle ja itseäni lyhyemmille (kuten tytölle) divaani käy myös sängystä ja parit pienet torkut on tullut siinä otettua. Kaksi divaania tuolla tavalla vierekkäin vastaa parisänkyä kun asettuu pötköttämään poikittain. Silloin &quot;pedin&quot; leveys on 163cm ja pituus 180cm. :)<br />
    <br />
    Nojatuoli on lopetettu mutta divaani jatkaa valikoimassa ainakin toistaiseksi. 🙂

  9. Oli näköjään Helmetin muuttunut helvetiksi (auto correct), jos siihen viittasit. Muuten yritin sinulle ja muille lukijoille kertoa palvelusta, joka oikeasti omasta mielestäni on hyvä. En riehua &gt;3

  10. Riehun: tuon hel**tin takia kommenttisi vaikutti todella äkäiseltä ja kiukkuiselta. Ihmettelin miten tälläisestä aiheesta voi niin paljon hermostua että täytyy moisia voimasanoja ottaa asiansa tueksi. 😀 😀

  11. Uuutuuskirjan tai suositun kirjan lainaa ei voikaan pidentää, koska siitä joka tapauksessa varauksia! Ja uutuuksien pikalainoja (7 vrk) ei voi edes uusia. Ei lainausajan jatkaminen ole keneltäkään pois eikä kyllä minusta opeta lastakaan väärille tavoille. <br />
   Ja monesti uusin lainaa vaikka 2 päiväksi, jos tiedän etten ehdi palauttaa sitä eräpäivään mennessä vaan vasta 2 päivän päästä pääsen kirjastoon. Helmetiltä myös tulee kaikki kerralla lainatut kirjat yhdessä meilissä, jos on valinnut eräpv muistutuksen eikä tule muuta postia, joten se ei se ole kovin roskaavaa. 🙂

  12. K-K: Ei voi uutuuksien laina-aikaa pidentää mutta moni suosittu kirja on pitkässä varausjonossa vielä sen jälkeenkin kun uutuuden aika on ohi, vrt juurikin tuon KonMari. <br />
   <br />
   Meidän perheessä periaate on se että lainataan vain se määrä kirjoja jotka on mahdollisuus ehtiä lukemaan, eikä hamstrata turhan takia niitä kotiin. Joskus saattaa käydä niin että jotakin muuta tapahtuu eikä ehdi lukemaan koko kirjaa ajoissa, silloin on ihan ok pidentää laina-aikaa. :)<br />
   <br />
   Helmetin viestit eivät varmastikaan roskaa tai tuki sähköpostia, mutta minun tapauksessani vastaanotan useita kymmeniä henkilökohtaisia tärkeämpiä viestejä joka päivä ja siksi minimoin kaiken itselleni turhan pois. En koe tarvitsevani Helmetin sähköpostiviestintää ja minulle se on turhaa postia, vaikkei monille muille olekaan. 🙂

 2. Kivan näköistä. ? Olisin itsekin laittanut kaapin samalle paikalle. Eilen jo heti ajattelin tuota paikkaa. ?

 3. Ny kyllä näytä hyvältä . Olohuone on liian täysinäisen näköinen , nuo sohvat on liian isot tuohon tilaan . Tänä on ehkä huonoin muutos mitä olet tehnyt ?<br />
  Mihin Mademoiselle tuoli nyt sijoittuu ?

  1. Ei ei: Kiitokset mielipiteestäsi. 🙂 Olohuone miellyttää minua ja varsinkin illan tunnelmavalossa divaaneilla köllötellessä on ihana antaa katseen seilata kaapista keittiön kautta vastapuolen peura-hyllyyn. &hearts; <br />
   <br />
   Olisi mielenkiintoista tietää minkälainen ja minkä kokoisen sohvan tuohon tilaan kuvien perusteella valitsisit. Haluaisitko kertoa (ja kenties linkittää suoraan tuotteeseen) omasta visiostasi enemmän?

 4. Tykkään kyllä. Vielä parempi olisi, jos seinä olisi edes aavistuksen &quot;jonkinvärinen&quot; 🙂

  1. Mirja: Minä tykkään että kaikki seinät ovat puhtaanvalkoisia. 🙂 Varsinkin kun tuo samainen seinä jatkuu myös eteisen puolelle ulko-ovelle asti.

 5. Hei Miia!<br />
  Syksy laittaa sisustusvimman ihan uusille kierrokselle, ei meinaa perässä pysyä.<br />
  Mistä keksitkin noita uudistuksia! Itse keksin koko ajan uutta maalattavaa ja tuu-<br />
  nattavaa. Nettiä on tullut selailtua ja useasti pulpahtaa kuvia kodistasi eri vuosilta<br />
  ja tyyleistä. Sinulla on ollut tosi kauniita kokoonpanoja, mutta kyllä tämä nykytyyli <br />
  miellyttää minua eniten. Omaa kotiani terästän mustalla ja jollakin tehostevärillä,<br />
  mutta valkoisesta en luovu. Uutukaiseni, Artekin Kanto (valkoisena) sopii sävyltään<br />
  täydellisesti maalikäsittelyn saaneiden tuolien kanssa. Onnistuneet valinnat tekevät<br />
  olon niin onnelliseksi, mutta tämänhän sinä tiedätkin?.

  1. Raili: Syksy on sisustuksen osalta minunkin lempparivuodenaikani, ihana on kesän jälkeen tehdä pientä uudistusta ja freesata kotia. :)<br />
   <br />
   Monta ilmettä on nähty blogivuosien aikana ja tämä nykytyyli on kyllä niin vahvasti omani että suuria muutoksia tuskin enää samassa mittakaavassa koskaan nähdään (greige-kromista ja runsaudesta vitivalkoisuuteen). :)<br />
   <br />
   Valkoinen pohja antaa paljon mahdollisuuksia tehostevärien käytölle.Upeimmilta näyttää kirkkaat värit kuten vihreä, punainen, keltainen, oranssi, pinkki ja sininen. &hearts;<br />
   <br />
   Onnistuneet valinnat kantavat pitkälle ja tekevät niin iloiseksi, ihana olla kotona jossa viihtyy. &hearts;

 6. No tuo on kyllä totta. Muistin väärin. Omilla lapsillani on ollut kortit jo eskarivuonna. Olen kirjaston suurkuluttaja, ollut jo 40 vuotta. Välillä oli kausi, kahden vanhimman ollessa pieniä, kun kirjat tulivat kirjakerhosta ja lasten kirjat lainattiin kirjastosta. Lopulta tulin siihen tulokseen, että kirjoja ei ole mitään järkeä ostaa, kun kirjastosta saa ja sinne voi palauttaa. Säästyy varastoimisen vaivalta ? Nimim. Vintillä hyllymetreittäin kirjoja

  1. SanniKaarina: Minä olen myös ollut kirjaston aktiivinen käyttäjä, varsinkin nuorena siellä tuli säännöllisesti käytyä ihan jo koulunkin puolesta. Kirjastoissa on harmittavan pitkät jonot uutuuskirjoista (esim KonMarista aikoinaan) ja välillä päädyn ostamaan oman kirjan kun en jaksa odottaa kuukausitolkulla. 🙂 Siskon kanssa vaihtelemme ja ostamme yhdessä myös välillä kirjoja, esim Robin Cookit olemme tällä jakamistekniikalla vuorotellen aina lukeneet.<br />
   <br />
   Olin siinö oletuksessä että kirjastokortissa on 7v ikäraja mutta taidankin heti jo ensi reissulla kysyä saisiko tyttö itselleen ikioman kortin. 🙂

 7. No mutta tuo kaappihan sopii tuohon kuin nappi otsaan 🙂 Inhoan muuten tuota sanontaa, vaikka se kertookin hyvin sen mitä ajattelee. Nyt on sellainen, etten minä ainakaan muuttais mitään. Tai no laittaisin ehkä valokuvia ja isoja kasveja, mutta en sen kummempaa. Siis piensisustusta vain.

 8. Oikein onnistunut sisustus tälläkin kertaa. Kokonaisuus näyttää harmoniselta ja kodikkaalta kaikessa yksinkertaisuudessaan. <br />
  <br />
  Kaapistot eteisen seinällä saattaisivat tehdä nyt niin ihanan valoisasta ja avarasta eteisestä tukkoisen. Ihan heti en lähtisi siis tuota muutosta tekemään. Jos pohdintasi jälkeen kyseiseen ratkaisuun kuitenkin päädyt, niin on mielenkiintoista nähdä lopputulos. Harvemmin olen ratkaisuistasi ollut eri mieltä.<br />
  <br />
  Toivon levollisia koti-iltoja sinulle ja perheellesi.

  1. Hippu-76: Tuo tukkoisuus minuakin mietityttää, vaikka tilan puolesta senttejä riittäisikin 40cm syvälle kaapistolle. Mietin myös miten suuri vaikutus varsinkin talviajaksi on sillä että peilejä ei olisi tuplaamassa sitä vähäistä valoa joka ikkunoista sisälle virtaa… Olohuoneessa kaappi on oikein kivan näköinen, tuo pientä korkeuserottelua muutoin matalien kalusteiden joukkoon. Vähän särmää ja linjojen rikkomista. :)<br />
   <br />
   Ihanaa loppuviikkoa ja kohta jo kolkuttelevaa viikonloppua sinulle Hippu! &hearts;

  2. Itsekin kiinnitin huomiota siihen miten tuo korkeusero antaa särmää ja lisää sopivasti huoneeseen eloisuutta ilman että levollisuus poistuu.<br />
   <br />
   Kiitos! Huomenna on vielä töitä, mutta sitten voi ottaa lunkisti. 🙂

  3. Hippu-76: Korkeusero tekee hyvää silmille, saa vähän vaihtelua. :)<br />
   <br />
   Minulla oli tänään lyhyt päivä ja pääsin vaihtamaan vapaalle hyvissä ajoin. 🙂 Ihana ilma ollut tänään, seiskan aikaan oli mukava juoda aamukahvia aurinkonpaisteessa. &hearts;

 9. Hei,<br />
  <br />
  Helsingissä ei lastenkirjoista peritä myöhästymismaksua oli se kenen kortilla tahansa lainattu. Myöhästymismaksu peritään vain aikuisten aineistoista näin lukee kirjaston sivuillakin ja tiedän tämän kun olen kirjastoissa työnkin puolesta paljon asioinut:)

  1. Anna: Minulta kyllä veloitettiin kolmen päivän myöhästymisestä 60cnt maksu. Mene ja tiedä miksi näin ja täytyy seuraavalla kerralla kysyä mikä käytäntö oikein on. En ala noin pienestä summasta kitisemään enää jälkikäteen (oma vika että myöhässä palautin) mutta en mielellään maksa turhastakaan, varsinkaan jos maksua ei kaikilta kirjaston asiakkailta veloiteta.

 10. Olohuone kivempi nyt, kun siinä paljaalla seinällä on tuo kaappi. Ehkä se on se tuttu ja turvallinen näkymä: mun tulee siitä mieleen se vanha Bestå.<br />
  <br />
  Meillä ei ainakaan mene lastenkirjoista myöhästymismaksua, vaikka aikuinen olisikin lainannut. Tai toki jossain vaiheessa, mutta saa olla yli viikon myöhässä.

  1. Marie: Vähän on Bestå-tyylistä fiilistä kieltämättä. :)<br />
   <br />
   Minulta veloitettiin viime kerralla kolmesta päivästä 60cnt, ja kerran aikaisemminkin olen maksanut lasten kirjasta myöhästymismaksua. Onkohan eri kirjastoilla eri käytännöt vai mistähän moinen eriarvoinen kohtelu juontaa juurensa?!? Outoa.

  1. Tässä sisustuksessa on liikaa symmetriaa, suoria kulmia ja suoria linjoja minun silmääni. Divaaniosien eri istuinsyvyys ei riitä tekemään tästä asetelmasta kiinostavaa.

 11. &quot;Jännintä asiassa on kuitenkin se, että minulla on oikea &quot;kirjahylly&quot;, kirjat kaapissa kirjakaapissa. :)&quot;<br />
  <br />
  Useassa kuvassa kuitenkin pino olkkarin pöydällä ;)<br />
  <br />
  Aika massiivinen kaappi muutamalle kirjalle kyllä, vaikka itsekin tykkään ja omistan Muuramea. Olisin kyllä varmaan neuvotellut lapseni kanssa (=suostutellut), että kaappi menee hänen huoneeseensa, missä kertomasi perusteella on yksi tyhjä huone eikä vaatesäilytystä, mihin tämä olisi ollut hyvä vaihtoehto?<br />
  <br />
  Joutuuko TV:ä katsomaan niska vinossa? Meilläkin on aiemmin ollut sohva ja TV tuossa kulmassa, mutta sohvassa oli käsinojat, jolloin siihen nojaen sai pidempiin katseluihin kiva makuuasennon oikeampaan linjaan.

  1. kirjat ja kaappi ja sohvat: Kirjapino pöydällä tuo kodikasta tunnelmaa, päällimmäisenä on yleensä se joka on lukukierroksessa meneillään. :)<br />
   <br />
   Kaapille oli monta muutakin paikkaa joten en katsonut että minun pitää painostaa tyttöä ottamaan kaappia huoneeseensa. Minulla ei ole yhtään tyhjää huonetta kotonani, tytön vaatteetkin on hänen huoneessaan laatikoissa hyvässä järjestyksessä. :)<br />
   <br />
   Ei tarvitse katsella niska vinossa televisiota, kiitos divaanien joissa saa ihanat löhöasennot myös vinottain. 🙂

  2. Kirjoitusvirhe tuossa, tarkoitus olis kirjoittaa tyhjä seinä, ei tyhjä huone. Näin siis tytön huoneesta kertovassa postauksessa mainitsit elokuussa, että oven viereinen (?) seinä on tyhjä. Eikä silloin myöskään lueteltu kaikkien muiden tavaroiden joukossa vaatteita, niin kuvittelin etteivät ne kyseisessä kuvissa esiintyvässä kalusteessa olleet. Ja lähinnä siis ajattelin, että olisi siksi ollut hyödyllisempi siellä kuin muutaman kirjan (joita kodikkuuden vuoksi pidetään pöydällä) säilyttimenä. Kaunis kuitenkin tuossakin tuo Muurame.

  3. Korjaan: tuolle tyhjälle seinälle kaappia tytön huoneeseen ajattelin, mutta neiti halusi pitää seinustan frozen-linnansa paikkana, jossa se on valmiita uusiin leikkeihin. 🙂

 12. Kirjastokorttiasiaan: minulle kerrottiin, ettei kortin saamiselle ole ikärajaa, vaan vanhemmat itse arvioivat, milloin lapsi voi saada kortin. Vanhemmat vastaavat kuitenkin alaikäisen lainoista, vaikka ne on lainattu lapsen omalla kortilla. Niinpä meidän 4-vuotiaalla on nyt oma kortti ja sen kanssa käydään kirjastossa innokkaasti.

 13. Mietein noita divaaneja vieraiden kannalta. Miten mukava vieraiden on niissä istuskella ja juoda vaikka kahvia, kun nojaaminen on melko hankalaa. Lastenjuhlissa tämä tuskin on ongelma, mutta entä kun mummut ja vaarit tulevat synttärikahville? Keittiön pöytäsikin on niin pieni, ettei siihen mahdu kaikki vieraat istumaan… eikä se nyt ole muutenkaan mukava paikka juhlissa istuskella vain keittiönpöydän ääressä 😀

  1. Lasten mehuhetki: Vieraita käy aika harvakseltaan enkä muutenkaan halua tehdä sisustusratkaisuja vieraiden mukaan. Minä ja tyttö olemme kuitenkin se parivaljakko joka joudumme elämään kaiken keskellä 24/7, toisin kuin vieraat jotka voivat halutessaan istua nojatuolissa ja ruokapöydän ääressä divaanien sijaan sen pari tuntia mitä kylässä aikaansa viettävät. 🙂 <br />
   <br />
   Valitettavasti meidän mummut ja papat eivät pääse käymään kylässä enää tässä elämässä, joten asiaa ei tarvitse erikseen ottaa huomioon. 🙁

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *