11-vuotias hauvavauvani Miffe!

Rakas karvaturrini Miffe on jo 11-vuotias iloinen mummonen ja hyvällä tuurilla vietämme tänä vuonna koirankeksikakkuisia tusinajuhlia 12v synttäreiden kunniaksi. 🙂 Miffe on “rodultaan” cockapoo, joka on maailmanlaajuisesti yleistynyt nimitys cockerspanielin ja villakoiran sekoituksesta ja pelkästään Instagramissa on jo lähes miljoona kuvaa Miffen rotusisaruksista ympäri maailman. Cockapoota ei ole Suomessa virallisesti rekisteröity roduksi eikä cockapoo-sekoitukselle ole minun tietojeni mukaan virallisia kasvattajiakaan, mutta muualta maailmalta niitäkin jo löytyy. 🙂 Miffe ja koirien taivaaseen blogini alkumetrien aikaan matkannut velikoira Roope ovatkin syntyneet reilusti aikaisemmin kuin yleistynyt rotusekoitustrendi on puhjennut kukkaansa…

Omakotivalkoinen_16012017_0233.jpg

Omakotivalkoinen_16012017_0239.jpg

Miffe on äärettömän lempeä, rakastavainen ja lojaali elämänkumppani, jonka sydän on puhdasta kultaa ja mieli vieläkin pentumaisen virkeä. Miffe ei hauku ollenkaan, ei edes vastaantuleville ärisijöille. Kovin hyvää vartijaa tästä hauvelista tuskin olisi kiltin ja uteliaan luonteensa ansiosta koskaan tullutkaan, vaikka olisi pennusta asti koulinut. Roope-veli sen sijaan oli toista maata ja puolusti ylväästi reviiriään tarpeen vaatiessa. 🙂 Miffen parhaimpiin puoliin kuuluu tottelevaisuus ja seurallisuus – Miffe tykkää tulla sohvalle kainaloon ja sänkyynkin viereen nukkumaan jos vaan antaa. ♥︎

Omakotivalkoinen_16012017_0244_2.jpg

Omakotivalkoinen_16012017_0227.jpg

Miinuspuolia on helposti takkuuntuva turkki ja krooniseksi muuttuneet tulehdukset, jotka vaivaavat pään alueella alvariinsa. Poskipoimuissa ja vasemmassa korvassa on jo pitkään ollut kestolääkitystä vaativa tulehduskierre, mutta päivittäisellä hoidolla tulehdukset vaikuttaisivat pysyvän nyt jollakin tavalla aisoissa. Silmätulehduskierre saatiin onneksi katkaistua ja ongelmaa ei ole esiintynyt sitten viime syksyn.

Turkin suhteen ainoa hoitotapa on karvojen trimmaaminen hyvin lyhyeksi. Cockapoo-koirien karvanlaatu vaihtelee koirakohtaisesti ja Miffe kuuluu valitettavasti niiden pahimpien takkuturkkien joukkoon. Miffellä on sekä pumpulin pehmoista että karkeaa karvaa, laineita ja kunnon kikkuroita, jotka menevät solmuun keskenään kuin huovutettu villa kämmenien välissä. Ja koska Miffellä (tai cockapoolla yleensäkään) ei ole karvanlähtöaikaa, joutuu trimmauskone koville vähintään neljä kertaa vuodessa… viimeksi viikonloppuna kun ajelin karvoja yli viisi tuntia eikä tullut edes valmista, kuten kuvista huomaa. 🙂 Minkäänlaisia muotoilupäitä ei trimmerissä voi käyttää, sillä ne jäävät huovuttuneisiin takkukasoihin kiinni – ainoa keino onkin keriä Miffen karva kuin lampaalla konsanaan. 🙂

Omakotivalkoinen_16012017_0245.jpg

Kuvasin teille pienen videon lenkkikaverini Miffen menovauhdista, joka on kaikkea muuta kuin tasaista jolkottelua. 🙂 Miffe inhoaa tuulenpuuskia ja karvattomana tuivertavat tuulahdukset tuntuvat hassulta ja kutittavalta. Ulkoa sisään mentäessä pitää aina juosta täyttä vauhtia lähimmälle matolle, heittäytyä sen päälle myöryämään ja hangata selkää sekä kylkiä. Tuo hassu tapa on ollut Miffellä ihan pennusta asti. 🙂

Kivaa alkanutta viikkoa kaikille!

Miia_signerina2015.jpg


OKV_INFOCONTACT.jpgOKV_Bloglovin.jpgOKV_Instagram.jpgOKV_Facebook.jpgOKV_Pinterest.jpg

Miia / Oma Koti Valkoinen - -

10 kommenttia “11-vuotias hauvavauvani Miffe!

  1. Aiva ihana ja suloinen koira! ?<br />
    Olisin kysynyt miksi nykyisin et vastaile kommentteihin ennen kuin olet tehnyt monta uutta postauta?

    1. Hesse: blogiuudistuksen myötä tammikuu on hieman normaalia kiireisempi ja näpyttelenvastauksia puhelimella, mikä on hieman haastavaa teknisesti. Yritän kyllä kiriä kommenteissa kiinni parhaani mukaan, mutten voi jättää kokonaan postailemattakaan sillä kommentoimattomatkin lukijat toivovat sisältöä. Blogin lisäksi keskustelen lukijoiden kanssa myös Facebookissa, sähköpostitse ja Instagramissa. Pahoittelut jos kommenttisi on jäänyt ilman vastausta. Toivottavasti saan mahdollisimman pian vastattua niihin joissa vastaus on jäänyt odottamaan itseään.

    2. Hesse: kevät kun koittaa niin eiköhän koiruliakin näe taas useammin, ainakin lenkki- ja ulkoiluaiheisisa postauksissa… ja tietty myös Miffen tulevana synttärinä. &hearts;

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *