Arvostelussa Bosch In´genius ProSilence 57 -imuri

Yhteistyökumppanini Bosch muisti minua joulun aikaan yllätyspaketilla, josta paljastui Skandinavisk Nordlys -tuoksukynttilän lisäksi heidän uusin In´genius ProSilence 57 -imurinsa. Olen vuosia vannonut uskollisuuttani Dysonin imureille ja suurella mielenkiinnolla testasin pärjääkö markkinoiden hiljaisin imuri tehokkuudessa ja toiminnallisuudessa Dysonille… 🙂

Bosch_Ingenius_ProSilence_57_78237821.jp

Bosch In´genius ProSilence 57 -imurin näyttävä tiikerimainos ei ole tv:ssä jäänyt varmastikaan teiltä huomaamatta ja pakko myöntää että ennakkoasenteeni maailman hiljaisimmaksi mainostettua imuria kohtaan oli hieman epäuskoinen – voiko niin hiljaista imuria ollakaan ja jos voi, millainen on sen tehokkuus. Muutamia superhiljaisiksi mainostettuja imureita omistaneena ja testanneena olen aina saanut pettyä joko ääneen tai tehoon, ne kun eivät ole koskaan kohdanneet toisiaan saman kuoren sisällä. Käynnistäessäni In´genius ProSilence 57 -imurin ensimmäistä kertaa olin kuin puulla päähän lyöty, imuri on aidosti hyvin hiljainen ja moottorin ääni hyrrää niin pehmeästi, että ääni on jopa miellyttävää kuunneltavaa – aivan kuin kissan kehräystä. 🙂 Innovatiiviset eristysmateriaalit, moottorin vaimennus, optimoitu ilmankierto ja hiljaiset lisätarvikkeet tekevät imurista äärimmäisen hiljaisen äänitason ollessa vain 57 dB.

Omakotivalkoinen_14012017_0207.jpg

Miellyttävän käyntiäänen lisäksi oli positiivista huomata miten tehokkaasti imuri imee itseensä hiekan, kivet, hiukset, pölyn ja varsinkin keittiön lattialla olevat muruset, jotka oikein ropisivat putkea pitkin säiliöön. 🙂 Portaattoman tehonsäädön ansiosta imuvoimaa on helppo jalalla säätää erilaisilla pinnoilla liikkuessa. Matoille suositellun puolitehon imuvoima on erittäin hyvä ja iloisena yllätyksenä jopa pienemmät matot pysyivät lattialla suorassa eivätkä menneet ryttyyn imun voimasta. Paljaalla lattialla tehdyn pölypallerotestin perusteella imuri kilpailee Dysonien kanssa samassa sarjassa – pölypallerot ja irtohiukset imeytyvät imuriin jopa 15cm päästä. 

Uusi Bosch QuattroPower Systemin huipputehokas järjestelmä tekee superpuhdasta jälkeä erittäin alhaisella energiankulutuksella. Optimoidun ilmatiiviyden, tehokkaan pölynerotusjärjestelmän ja pestävän HEPA-suodattimen ansiosta poistoilman pölyjäämäluokka on A ja näin ollen imuri sopii myös allergiakoteihin.

Omakotivalkoinen_14012017_0213.jpg

In´genius ProSilence imurin mukana tulee viisi suulaketta – SilentClean Premium -yleissuulake, koville parketti-, laminaatti- ja laattamateriaaleille tarkoitettu lattiasuulake, sekä teleskooppiputkeen kiinnitettävät rakosuutin, huonekalusuutin ja harjasuutin. 12 metriä pitkän johdon ansiosta imuroimisen toimintasäde on suuri, eikä virtajohdon paikkaa tarvitse vaihdella välttämättä edes kaksikerroksisessa kodissa. Imurin kyljissä kulkevat ilmatäytteiset turvatyynyt estävät huonekalujen ja seinien kolhiintumisen sekä naarmuuntumisen, neljä pehmeästi pyörivää pyörää saavat imurin liikkumaan kaikkiin ilmansuuntiin – jopa kylki edellä. Varressa olevasta kahvasta saa hyvän otteen ja imuroiminen on ergonomisesti mukavaa pitkiäkin aikoja. 🙂

Omakotivalkoinen_14012017_0215.jpg

Boschin In´genius ProSilence 57 on loistava imuri, joka aidon oikeasti päihittää Dysonin hiljaisuudellaan. Jos jotain miinusta pitää keksiä, sanoisin että Boschin ainoa miinus on pölypussillisuus. Pölypusseilla on toki omat etunsa, ne tekevät joissakin tapauksissa poistoilmasta puhtaampaa, mutta itse koen tyhjennettävän pölysäiliön parempana, edullisempana ja pitkäikäisempänä ratkaisuna. Mikään ei nimittäin ärsytä enempää kuin se hetki kun yrität imuroida ja pölypussi onkin täyttynyt. 🙂 Tuo on kuitenkin makuasia, tiedän että moni tykkää enemmän pölypussillisista imureista. Ja mitä olisi imuripostaus ilman kuuluisaa tiikerivideota? 🙂 

https://youtu.be/Np24ahmyGcI

Pisteitä Boschille kolisee 9/10, plussaa uskomattomattomasta hiljaisuudesta, erinomaisesta imutehosta, kevyesti liikkuvasta rungosta, monipuolisista suulakkeista ja kivasta ulkomuodosta. Miinusta annan pelkästään pölypussista ja myönnän nöyränä että Dyson ei ole aina kaikessa sittenkään ykkönen. 🙂 

Leppoisaa sunnuntaita kaikille!

Miia_signerina2015.jpg

(Tuotekuva: Bosch, imuri saatu joululahjaksi Boschilta)


OKV_INFOCONTACT.jpgOKV_Bloglovin.jpgOKV_Instagram.jpgOKV_Facebook.jpgOKV_Pinterest.jpg

9 kommenttia “Arvostelussa Bosch In´genius ProSilence 57 -imuri

 1. Kumpaa imuria nyt sitten käytät, Dysonia vai Boschia? Missä säilytät Boschia, kun Dysonhan taitaa olla sinulla vessan oven vastapäätä.

  1. Imuri: Käytän kotona jatkossakin Dysonin rikkaimuria, Boschin annoin äidilleni jolla oma imuri oli niin huonossa kunnossa ja renkaat täynnä hiuksia ja karvoja ettei se enää edes kulkenut nätisti lattialla. 🙂 Jos päätyisin takaisin perinteisen lattiaimurin käyttäjäksi, haluaisin todennäköisesti tuon Boschin omaankin kotiini. 🙂

 2. Ihan ensin, sinulla on kiva blogi ja kaunis koti. Sielu ja silmä lepää sitä ihastellessa. :)<br />
  Asia: Mikä malli sinulla on dysonin imurissa? <br />
  Itsekin hankkimassa, mutta varsimalleissa tulikin vastaan monta mallia ja hintaluokkaa.<br />
  Mahdollisimman tehokas saisi olla. Olen ihastunut varsi/rikkaimureihin juurikin niiden näppäryyden takia ja sen etteivät vaadi paljoa säilytystilaa kun sitä ei muutenkaan ole liikaa. Onko dysonin varsiimuri mielestäsi ihan yhtä tehokas kuin &quot;perusimurit&quot;? Vai jopa tehokkaampi.. Vielä hieman arveluttaa minkä hankkisi..kiitos jos jaksat vinkata. 🙂

  1. Marjo: Kaunis kiitos sinulle! &hearts;<br />
   <br />
   Minulla on Dyson DC45 Digital Slim varsi-imuri, johon olen todella tyytyväinen. Imurin imuteho on lähes vuoden käytön jälkeen edelleen uuden veroinen ja positiivista on ollut se miten nopeasti ja helposti saa nykyisin imuroitua. Imuroin viidessä minuutissa lähes 60m2 kokoisen eteis-keittiö-olohuone-kylppäri tilan ja teen sen mielelläni päivittäin. 🙂 Edellinen johdollinen Dyson-imurini oli myös mainio vempain, mutta siinä piti aina jaksaa ensin kaivaa imuri kaapista ja laittaa johto seinään, jonka takia en todellakaan jaksanut joka päivä imuroida vaikka koiran ja kurakelien takia olisi tarvinnutkin. :)<br />
   <br />
   Minusta tuo Dysonin DC45-rikkaimuri on yhtä tehokas kuin tavallinenkin imuri. Ainoa asia mikä tietysti on &quot;huonompaa&quot; on säiliön koko. Rikkaimurissa se on pienempi ja sitä saakin koko kodin imurointikäytöllä tyhjentää parin viikon välein. Tavallisessa imurissa tyhjennyssykli on huomattavasti pitempi, jopa parikin kuukautta. Plussaa annan kuitenkin siitä että pienempi säiliö on helpompi tyhjentää, on kevyt kannatella jopa yhdellä kädellä eikä lennä pölyt roskapussin reunan yli niin helposti. :)<br />
   <br />
   Alla vielä linkki postaukseeni, jonka olen rikkaimurista tehnyt:<br />
   <br />
   <a rel="external nofollow" href="https://omakotivalkoinen.casablogit.fi/lue/2016/04/katevaa-nopeaa-tehokasta-siivoamista-uudella-dyson-digital-slim-rikkaimurilla&quot; target="_blank">https://omakotivalkoinen.casablogit.fi/lue/2016/04/katevaa-nopeaa-tehokasta-siivoamista-uudella-dyson-digital-slim-rikkaimurilla</a&gt;

  2. Kiitos nopeasta ja hyödyllisestä vastauksestasi! 🙂 itseäni ärsyttää tällä hetkellä kaikkein eniten juurikin imurin kaappiin änkeminen (ahdas) pois ottaminen ym käyttövalmiusasiat. Usein imuri lojuukin ties missä huoneissa esillä, että on valmiina käyttöön. Juu ja ei ole kaunista katselatvaa sisutuksellisesti. :D<br />
   Luulenpa että tuo rikkaimuri olis mun juttu. 🙂

  3. Marjo: Minulla rikkaimurin helppo käyttönotto on aktivoinut siivoamista ja tehnyt siitä mielekkäämpää. 🙂 Rikkaimurin kiinnitin kylpyhuoneen ovisyvennykseen kylppärin ovea vastapäätä, josta se ei paljoa näy. Ei sekään ole silmille hivelevän kaunista katseltavaa mutta hyöty menee haitan edelle tässä tapauksessa… ja onhan se onneksi vähän nätimpi kuin tavallinen imuri huoneen nurkassa. 🙂

 3. Hei,
  Mitä mieltä olet SilentClean Pemium -suulakkesta vs kovan pinnan suulake?
  Mua harmittaa, kun SilentClean Premium -suulake raapii lattioita ja päästelee samalla ärsyttävää ääntä. Imuroidessa pitäisi suurin osa hommasta (=lattiat) tehdä tuolla kovan pinnan suulakkeella, joka on rakenteeltaan kuin halpisimurin prototyyppi ;). SIlentClean on ok matoille.

  1. Riitta: kyseinen suulake on harvemmin käytössä, tykkäsin itsekin enemmän siitä litteämmästä lattiasuulakkeesta, jossa enemmän “karvoja”. Se liukuu kevyemmin lattialla ja sopii myös sellaisten mattojen imurointiin joissa ei ole pitkää nukkaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *