Kylässä: Lauri Ylösen upea koti & tuparitunnelmaa!

Yhteistyössä Alvardag / Lauri Ylönen / Laurin talot, MTV3

Blogiani somessa seuraavat lukijat saivatkin jo eilen ensimakua Lauri Ylösen uuden kodin tupareista… Pääsimme bloggaajaporukalla tutustumaan Laurin suunnittelemaan ja Alvardagin toteuttamaan upeaan CLT:stä (Cross Laminated Timber) rakennettuun taloon, jonka persoonalliset yksityiskohdat ovat mielettömän hienoja. Laurin kodin rakennusvaiheita seurataan MTV3:lla huhtikuussa alkavassa Laurin talot -ohjelmassa, jossa kurkistetaan myös Elastisen, Duudsoneiden Jarpin ja Aleksi Valavuoren koteihin… Hypätkääpä mukaan tuparikierrokselle! 🙂

Omakotivalkoinen_LaurinTalot_Alvardag_31

Omakotivalkoinen_LaurinTalot_Alvardag_31

Omakotivalkoinen_LaurinTalot_Alvardag_31

Omakotivalkoinen_LaurinTalot_Alvardag_31

Omakotivalkoinen_LaurinTalot_Alvardag_31

Me bloggaajat pääsimme etuoikeutetusti kurkkimaan kulissien taakse ja jutustelemaan talon suunnittelusta vastanneen Laurin kanssa ennen muiden tuparivieraiden saapumista. Ohjelman teon lomassa puikkelehdimme kameroiden kanssa Laurin kotona ja ihastelimme yhteen ääneen kodin tunnelmaa sekä tyylikkään rouheita materiaalivalintoja. Minuun kolahti erityisesti talon graafinen muotokieli sekä uskomattoman upeat lattiasta kattoon ulottuvat ikkunaseinät, jotka tuovat luonnon suorastaan iholle asti. ♥︎ Voin kuvitella mielessäni miltä ikkunoista avautuvat maisemat näyttävätkään keväällä luonnon herätessä eloon, se jos mikä on todellista zen-tunnelmaa. 🙂

Omakotivalkoinen_LaurinTalot_Alvardag_31

Omakotivalkoinen_LaurinTalot_Alvardag_31

Omakotivalkoinen_LaurinTalot_Alvardag_31

Omakotivalkoinen_LaurinTalot_Alvardag_31

Omakotivalkoinen_LaurinTalot_Alvardag_31

Huhtikuussa maikkarilla alkava kymmenosainen Laurin talot -sarja seuraa kuinka Lauri Ylönen suunnittelee ja toteuttaa itselleen, Elastiselle, Jarpille ja Aleksi Valavuorelle täysin uudenlaiset talot, joissa on hyödynnetty innovatiivista talotekniikkaa, ekologisia ratkaisuja, nerokkaita ideoita ja inspiroivaa modernia näkökulmaa. Sarjan kuvataan vievän katsojansa kotisohvalta paikkoihin, joissa he eivät ole koskaan käyneet ja esittelevän sellaisia ratkaisuja asumiseen, niin älyteknologian, ekologisuuden kuin muotoilun kannalta, joista Suomessa ei ole vielä osattu edes haaveilla. Näkemieni ja kuulemieni juttujen perusteella uskon vahvasti että Laurin arkkitehtuurinen visiointi toteutuksineen tulee viemään monelta jalat alta…. innolla siis sarjaa odotellen… 🙂

Omakotivalkoinen_LaurinTalot_Alvardag_31

Omakotivalkoinen_LaurinTalot_Alvardag_31

Omakotivalkoinen_LaurinTalot_Alvardag_31

Omakotivalkoinen_LaurinTalot_Alvardag_31

Omakotivalkoinen_LaurinTalot_Alvardag_31

Omakotivalkoinen_LaurinTalot_Alvardag_31

Omakotivalkoinen_LaurinTalot_Alvardag_31

Sanomattakin taitanee olla selvää että nämä tuparikemut olivat “The best possible tupari experience in the world”! 🙂 Kiitokset Laurille, Elalle, Jarpille, Aleksille ja koko Alvardagin väelle mahtavasta päivästä! 🙂

Iloista tiistaita kaikille!

Miia_signerina2015.jpg

Yhteistyössä Alvardag / Lauri Ylönen / Laurin talot, MTV3


OKV_INFOCONTACT.jpgOKV_Bloglovin.jpgOKV_Instagram.jpgOKV_Facebook.jpgOKV_Pinterest.jpg

8 kommenttia “Kylässä: Lauri Ylösen upea koti & tuparitunnelmaa!

 1. Katsoin kuvia muistakin blogeista. Laurilla on kyllä todella hyvä maku (samalainen kuin itselläni ;)), hienoja ajatuksia ja uskallusta toteuttaa erilaisia ideoita. Olen jo odttanut milloin se ohjelma alkaa. Ja vielä pitää odottaa 😉 <br />
  <br />
  Jäin vain miettimään miten henkilökohtaisesti oikeasti koet asunnot, talot ja erilaiset tilat, jotka ovat kuitenkin materiaaleilta ja väritykseltään muuta kuin missä itse viihdyt? Puu, musta, ruskea jne. eivät blogin mukaan kuulu suosikkeihisi ja puusta olet pyrkinyt pääsemään eroon.

  1. Laurintalot: Laurilla on hienoja ajatuksia erityisesti ekologisuudesta ja materiaalien käytöstä. Arkkitehdin silmää on totisesti herralle siunaantunut. :)<br />
   <br />
   Oma kotini on hyvin valkoinen, pelkistetty ja valoisa, mutta rakastan muitakin sisustustyylejä. Oma unelmani on vähän samankaltainen kuin Laurillakin, olisi ihana päästä suunnittelemaan kokonaisia koteja joihin voisin tuoda niitä toisenlaisia upeita asioita joita omaan kotiini en voi tuoda. Haluaisin upean nykysisustusta noudattavan valkoisen kivitalon, merenrantalon jossa Riviera Maison -henkinen skandinaavinen tunnelma sametin sileine massiivilankkuineen, mustan puhuvan modernin &quot;poikamiesnainen-boksin&quot;, ja pienen punaisen mummonmökin järven reunalta. Jokainen noista olisi yhtä ihana sekä sisustaa että asustaa, mutta jos loppuelämän kotia miettii niin valkoinen kivitalo tammilankkulattialla olisi se oikein ja parhain vaihtoehto minulle. &hearts;<br />
   <br />
   Puu on todella kaunis ja kuljen mm Habitatissa aina kieli pitkällä tammikalusteita sivellen (mattainen massiivitammi, ei lakattu kiiltopintainen). Jos oma lattiani olisi jotakin muuta kuin vuosien tummentamaa tammea, haluaisin tammisen lipaston / senkin, tammitarjottimen saarekkeelle ja kenties myös pari tammista jakkaraa (ei Artekin, vaan samaa samettisen sileäksi hiottua massiivitammea kuin Habitatinkin kalusteet). <br />
   <br />
   Oman kotini haluan olevan silmälle miellyttävä, rauhallinen, ja levollinen. Liian samanlaisten mutta silti selvästi eriväristen puulajien yhdisteleminen ei ole minun juttuni eikä näytä hyvältä oikeastaan missään muuallakaan. 🙂

 2. Huikeaa!!! Miten sie oot noin lähelle uskaltanut mennä tuota Jarppia kääk (duudsoni) ja ehjänä olet vielä? 😉 On teillä ollut ihan mielettömän hieno ilta siellä. Elastinen… ja kaikki…. ai niin ja se talokin. 🙂 <br />
  <br />
  Mulla on muuten yks &quot;pieni&quot; haave, sellainen että ois mahtavaa joskus tavata Elastinen, jutella hänen kanssaan syvällisiä ja kevyitäkin juttuja. Tällainen haave ollut jo vuosia, sellainen ihmeellinen, jännä haave. Kerkisittekö te juttelemaan julkkisten kanssa vai menikö ihan sisustusjuttujen parissa?<br />
  <br />
  Mukavaa iltaa Miia &hearts;

  1. Soili: Oli tosi kiva päivä ja ilta, todella symppiksiä kavereita, varsinkin Lauri jonka vieressä jännitys häipyi ennen kuin ehdin edes ajattelemaan jännitystä. 🙂 Jonkin verran ehdittiin höpöttelemään mutta syvällisyyksiin asti ei sentään päästy. 🙂 Elastinen olisi kyllä mahtava keskustelukumppani, enkä kyllä pistäisi yhtään vastaan jos tarjoutuisi mahdollisuus jutustella Laurinkin kanssa enemmän, hänen visionsa ja ajatuksensa asumisesta, rakentamisesta ja sisustamisesta osuvat niin naulan kantaan että olisin varmasti kuin vieteriukko nyökyttelemässä &quot;kylläjooaiiiiivan&quot;. :)<br />
   <br />
   Ihanaa iltaa! &hearts; &hearts;

  1. Gittan: Muistaakseni Lauri kertoi suunnitelleensa sen itse ja toteuttaneensa tuon idean yhdessä puusepän kanssa. Yritin muistiinpanoistani ja Laurin Talojen sivuilta kaivaa puusäleiden valmistajan tietoja, mutten onnistunut niitä löytämään. Puusäle oli pinnaltaan todella sileä, puulajikettakaan en kuollakseni nyt muista vaikka siitä jotakin puhetta kyllä oli kun takkaakin olohuoneessa ihastelin… Pahoittelut ettei minusta ollut sinulle tämän enempää apua. &hearts;

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *