Testissä uudet GastroMax-keittiövälineet

Kaupallinen yhteistyö: Orthex Group

Orthex tarjosi minulle testattavakseni GastroMax-tuotesarjan uusia keittiövälineitä, jotka leikkaavat, silppuavat ja raastavat vihannekset ja hedelmät erittäin nopeasti ja tehokkaasti. Kasvispainotteiseen ruokavalioon siirtymisen myötä ruoanlaittorutiinit ovat muuttuneet ja suurin osa ajasta menee ainesten kuorimisen, viipaloimisen ja silppuamisen kanssa. Suurella innolla lähdin GastroMax-testaajaksi kokeilemaan millainen vaikutus kunnon välineillä on ruoanlaitossa… 🙂

Testissä Orthex GastroMax keittiövälineet Kokemuksia Omakotivalkoinen

Pilko kasvikset ja hedelmät nopeammin

GastroMax-sarjan uutuudet helpottavat vihannesten esikäsittelyä ja nopeuttavat ruoanlaittoa. Käytännöllisten ja konepestävien välineiden avulla on helppo raastaa, pilkkoa, suikaloida ja leikata vihanneksia ja hedelmiä eri muotoihin. Myös ruokajätteen määrä vähenee, kun koko vihannes pystytään hyödyntämään viimeistä palaansa myöten. Alla lyhyesti testituotteista ja niiden käyttökohteista:

Testissä Orthex GastroMax keittiövälineet Kokemuksia Omakotivalkoinen

GastroMax Y-kuorija

Tämä ammattikokkien suosima Y-muotoinen kuorimaveitsi lyhentää kurkkujen, porkkanoiden sekä pehmeäkuoristen vihannesten ja hedelmien kuten tomaattien ja kiivien kuorimiseen kuluvan ajan. Liikkuva terä mukailee kuorittavan kasviksen / hedelmän muotoa ja se on ergonomisesti ranteelle parempi kuin perinteinen suora kuorija.

Testissä Orthex GastroMax keittiövälineet Kokemuksia Omakotivalkoinen

GastroMax Julienne-kuorija

Sahalaitaisella terällä varustettu Julienne-kuorija tekee tulitikkumaista julienne-suikaletta, joka jättää mm. porkkanan kivasti rapsakkaaksi. Julienne-suikale sopii erityisen hyvin salaattien ja laatikkoruokien valmistukseen, porkkanan lisäksi kannattaa suikaloida vaikkapa kesäkurpitsaa, perunaa sekä omenaa.

Testissä Orthex GastroMax keittiövälineet Kokemuksia Omakotivalkoinen

GastroMax spiraalileikkuri

Kynäterottimen tavoin toimivalla spiraalileikkurilla saa aikaan ohutta kasvisnauhaa, jota voi käyttää trendikkäästi kasvisspagettina. Tämä on ehdottomasti kiinnostavin tuote ja sen inspiroimana meillä syödään huomenna porkkana- ja kesäkurpitsaspagettia. 🙂

Testissä Orthex GastroMax keittiövälineet Kokemuksia Omakotivalkoinen

GastroMax Julienne-mandoliini

Julienne-mandoliini se vasta vauhdikas keittiöapulainen onkin, se nimittäin suikaloi kapeaa tulitikkumaista julienne-suikaletta ennätysnopeasti kaksoisterän ansiosta. Non-slip kädensija ja erillinen vihannespidike tekevät käytöstä helppoa sekä turvallista. Mandoliini sopii käytettäväksi monenlaisten kulhojen ja lautasten päällä.

Testissä Orthex GastroMax keittiövälineet Kokemuksia Omakotivalkoinen

GastroMax mandoliini

Erittäin terävä mandoliiniterä leikkaa ja siivuttaa helposti kaikki juurekset, vihannekset ja hedelmät, myös pehmeäpintaiset tomaatit. Molempiin suuntiin leikkaava kaksoisterä leikkaa sekä ohuita että paksuja siivuja oman tarpeen mukaan.

Testissä Orthex GastroMax keittiövälineet Kokemuksia Omakotivalkoinen
Testissä Orthex GastroMax keittiövälineet Kokemuksia Omakotivalkoinen

Pilko ja pienennä vauhdikkaasti

Itse tykkäsin eniten spiraalileikkurista ja molemmista mandoliineista, joilla saan helpotettua ja nopeutettua kasvissuikaleiden ja -viipaleiden leikkelyä. Pelkästään viipalointi ja suikalointi nopeutuivat ajallisesti yli puolella veitsileikkuuseen verrattuna, puhumattakaan tuosta spiraalileikkurista, jota vastaavaa jälkeä ei pelkällä veitsellä edes saa aikaiseksi. Täyden kympin tuotteet, joiden avulla kasvisruoka saa uudenlaista eloa… eikä sipulin viipalointikaan ole enää kärsimystä. 🙂

Tarkemmat tuotetiedot kaikista GastroMaxin uutuuksista löydät täältä: www.orthexgroup.fi/gastromax

Makoisaa iltaa kaikille!


Seuraa myös Instagramissa 

2 kommenttia “Testissä uudet GastroMax-keittiövälineet

 1. Olisi mielenkiintoista lukea minkälainen sun nykyinen ruokavalio on päivässä. Ruokapäiväkirja tyyppisesti. Voisin saada ideoita omaan ruokailuun. Olen ollut jo todella pitkään kasvissyöjä niin tuntuu että uusia ideoita kaivattaisiin. 🙂

  1. Nina: Ruokavalioni on aika simppeli ja pyrin syömään pääosin tuoreita kasviksia, vihanneksia ja hedelmiä fiiliksen ja saatavuuden mukaan. Laitan postaustoiveesi talteen ja yritän koostaa jonkinlaisen ruokapäiväkirjapostauksen vielä tässä heinäkuun aikana. 🙂 Alla kuitenkin ensihätään tämän päivän syömiseni:<br />
   <br />
   Aamupala <br />
   – smoothie (appelsiinituoremehua, pakastettuja mangolohkoja, babypinaatin lehtiä, sitruunasiivusta puristettu mehutippa, tuoretta ananasta, kourallinen mansikoita, ja teelusikkallinen chia-siemeniä)<br />
   – omena<br />
   – kahvi maidolla<br />
   – vettä<br />
   <br />
   Välipala Jungle Juice Barista (oli enemmänkin mieliteko kuin tarve :D)<br />
   – killer bee smoothie<br />
   – inkivääri-sitruuna shot<br />
   <br />
   Päivällinen<br />
   – olin edelleen liikenteessä ja söin tuhdin satsin kana-caesarsalaattia ilman krutonkeja<br />
   – vettä<br />
   <br />
   Jälkiruoka<br />
   iso latte-kahvi maidolla<br />
   <br />
   Välipala<br />
   – rasiallinen (125g) pensasmustikoita<br />
   – vähän myöhemmin kupponen kahvia<br />
   <br />
   Iltapala / iltaruoka (napostelun hengessä jääkaapin antimia sekoitellen)<br />
   – miniluumutomaattirasia<br />
   – kurkku- ja porkkanatikkuja<br />
   – kermaviilidippi taco<br />
   – 3 riisikakkua<br />
   – puoli pakettia eli noin 75g kalkunafilee leikkelettä (snellman savustettu, lihapitoisuus 84%)<br />
   – hunajamelonilohkoja<br />
   – sekalaisia muita hedelmäpaloja ja muutama mansikka jotka olivat aamulta jääneet rasian pohjalle :)<br />
   – vettä<br />
   <br />
   enempää en tänään taida syödä, mutta vettä pitäisi pikkuisen saada vielä juotua jotta tarvittava minimivesimäärä tulisi täyteen. Yritän juoda 2 litraa joka päivä ja hörppiä pullosta pitkin päivää, mutta välillä veden lipittäminen tuntuu kärsimykseltä. 😀 Olen sellainen joka saattaa pärjätä koko päivänkin ilman ainuttakaan vesihörppyä, paha tapa joka tuli nuorempana opittua ja nyt on vaikea kääntää oppia toiseen suuntaan. 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *