Muutosten syksy – Uusi lattia, uudet ovet, uudet listat & uusi sisustus

Loppuvuonna tapahtuu suuria sisustusmuutoksia, joista mullistavimman vaikutuksen tulee tekemään joulukuussa asennettava uusi kaunis lattia, jihuu! 🙂 Muutokset eivät suinkaan rajoitu uudenkarheaan lattiaan, sillä listat ja väliovetkin menevät lattianvaihdon yhteydessä kokonaan uusiksi. Myös seinät saavat uuden maalipinnan, tosin sävy tulee olemaan lähes jokaisessa seinässä tuttu paperinvalkoinen…

Sisustusinspiraatiota ja valmistautumista sisustusremonttiin

Uudesta lattiasta en paljasta teille vielä muuta kuin sen että se on sävyltään vaalea ja uskomattoman kaunis. ♥︎ Vanha kellastunut tammiparketti kun vaihdoksen myötä lähtee, vapaudun samaan hengenvetoon kaikista sisustusrajoitteista, joita tähän asti olen joutunut sietämään. Jatkossa voin tuoda kotiini myös vaaleita puunsävyjä, ilman että ne ovat epäsoinnussa tummankeltaisen tammilattian kanssa.

Sisustusinspiraatiota ja valmistautumista sisustusremonttiin

Väliovet vaihtuvat moderniimpaan malliin, kuten myös seiniä ja ovia kiertävät listat. Eteisen seinällä olevien peilien suhteen tulen todennäköisesti myös tekemään jonkinlaisia muutoksia, mutta se on vielä aikomustasolla ilman uutta ideaa.

Värimaailma kotona tulee olemaan entistäkin vaaleampi, selvästi modernimpi ja myös luonnollisempi. Nyt on ihan mieletön fiilis ja päähän oikein tulvii toinen toistaan kivempia sisustusideoita, joista varmasti kuulette vielä. 🙂

Sisustusinspiraatiota ja valmistautumista sisustusremonttiin

Seuraavat viikot keskityn uusien sisustusideoiden ohella raivaamaan kodista kaiken turhan pois, jotta lattianvaihto on helppo hoitaa yhden huoneen taktiikalla – sillä oletuksella että saan mahdutettua meidän kaikki tavarat yhteen makkariin.

Huomenna vietän vapaapäivää ja pääsen kunnolla keskittymään kommentteihinne ja niihin vastaamiseen. ♥︎ Luvassa on myös monen toivoma vaatekaapin suursiivouspostaus videoineen!

Leppoisaa iltaa kaikille!


Seuraa myös Instagramissa 

18 kommenttia “Muutosten syksy – Uusi lattia, uudet ovet, uudet listat & uusi sisustus

  1. Minna: kodin ilme muuttuu lattian myötä kertalaakista, en malttaisi itsekään odottaa että näen lopputuloksen. 🙂

 1. Innolla odotan kuvia uudesta lattiasta ja muusta sisustuksesta. On totta, että kellastunut tammi rajoittaa muuta sisustusta. Tulee varmasti raikkaan ja ihan uuden näköinen koti.

  1. KastehelmiB: Muutos on varmasti mullistava, niin suuri pinta-ala on lattialla että värin vaihtaminen jo pelkästään saa aikaan täysin uudenlaisen tunnelman. <3

  1. Nanna: Huonekalut eivät näillä näkymin ole menossa vaihtoon, mutta tilanne saattaa muuttua lattian vaihdon jälkeen… Suuria muutoksia tuskin tulee, ehkä korkeintaan jotakin pienempää kalustetta saatan uusia / vaihtaa. 🙂

  1. MiraP: Loppuvuodesta alkaa kunnon pyöritys, ensin otan vanhat listat pois ja maalaan kaikki seinät, sen jälkeen tuleekin jo uusi lattia ja ennen sitä irroitetaan vanha pois. Saa nähdä miten saan kaikki tavarat soljuvasti liikkumaan ja siirtymään huoneesta toiseen kun uutta lattiaa aletaan laittamaan paikoilleen. 🙂

 2. Moikka!

  Kyselenpähän täältä vanhan postauksen kautta tuosta tammiparketista jos olisit törmännyt jossain lattianvaihdon sijasta parketin freesaukseen 🙂 Pohdiskelen, saisiko tuollaista kellastunutta sävyä muutettua riittävästi hionnalla ja esim. valkolakkauksella, vai olisiko turvallisin kerätä vanha alta pois.

  Ps. Ihana blogi!

  1. Katja: Kiitokset, ihana kuulla että tykkäät! <3 <3

   Jos parketti ei ole tehdaslakattu, saa sen hiomalla ja öljyämällä sävytettyä kauniiksi, mikäli lattiaa ei ole hiottu aikaisemmin. Parketin laadusta riippuen hiontakertoja voi olla 1-3, esimerkiksi vanhan mosaiikkiparketin saattaa hyvinkin voida hioa jopa 3 kertaa, kun taas edullisen perusparketin voi hioa vain kerran – riippuu täysin siitä miten paksu puuviilukerros vaneripohjan päällä on. 🙂

   Jos parketissa on tehtaalla valmiiksi laitettu lakkapinta, eli se on alunperin myyty tehdaslakkapinnalla, ei sitä kannata alkaa hiomaan. Lakka on todella järeää ja peruslaatuiset parketit hioutuvat paikoitellen puhki, jonka takia sävytys ei enää ole mahdollista. Tasaisen väristä lattiaa on mahdoton saada ja siksi meillä vuodn 2002 tehdaslakattu tammiparketti purettiin pois uuden tieltä.

   1. Suurkiitokset vastauksestasi, täytyykin siis tutkia tarkemmin millaista nykyinen parketti on ja onko huolto tarkoituksenmukaista 🙂

    Aurinkoista kesää teille!

    1. Katja: Jos löydät tietoa vanhasta parketista niin autan mielelläni ratkaisemaan ongelman jos vaan osaan. 🙂 Myös kuvista voi pystyä päättelemään onko pinnassa tehdaslakka.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *