Videopostaus: Vaatekaapin raivaus – Suursiivous osa 3

Suursiivous jatkuu ja nyt vuoronsa saa vaatekaappi, joka kaipasikin jo järeämpää läpikäyntiä. Kuntosalitreenin myötä osa vaatteista on liian suuria ja niiden tilalle olen ostanut uusia. Tätäkin asiaa käyn läpi videolla… 🙂

Vaatekaapin suursiivous vinkit videopostaus
Vaatekaapin suursiivous vinkit videopostaus

 Kivaa illanjatkoa kaikille & huomiseen!


Seuraa myös Instagramissa 

Mainos alkaa

">
Mainos päättyy

16 kommenttia “Videopostaus: Vaatekaapin raivaus – Suursiivous osa 3

  1. Marija: Ostin ne Urban-A liikkeen kesäalesta Erottajankadulta. Ovat yhtä hyvät, ainoa ero on lahkeen pituus, joka Urban-A:n UAC-merkin leggareissa on lyhyempi kuin kilometrijaloille suunnitelluissa Vilan Surfacessa. 🙂 Kyseisiä legginsejä löytyy heidän verkkokaupastaan alesta täältä:

 1. Olipa mukava video. 🙂

  Tässähän rupeaa taas sormet syyhyämään. Voisi olla aika katsastaa omakin vaatevarasto uudestaan. Kiitos inspiraatiosta!

  1. Hippu-76: Ollos hyvä! 🙂 Siisti ja siivottu vaatekaappi on mitä parhainta arjen luksusta. Niin mukava on etsiä aamulla päälle pantavaa kun kaikki sellaiset epäsopivat vaatteet ja puhkikuluneet sukat on heivattu huitsin tuuttiin. 🙂

 2. Ah, vitsi mä tykkään näistä sun videoista.
  Itse ehdin siivota vaatekaapin ennen tätä sun videota, ja ei sieltä kyllä paljon lähtenyt. Pitäis ottaa vissiin uusiksi koko homma, koska tekee tiukkaa laittaa vaatteet sinne. Liian paljon vaatteita kaappitilaan nähden. Mulla on suurin osa niistä vaatteista väärää kokoa. Eli aivan liian pieniä. Ne on uudenveroisia, mutta ei mahdu päälle. En raaski laittaa kiertoon, koska haluan laihtua ja mahtua niihin. Jos antais niille puolivuotta aikaa, ja sitten pistäis kierrätykseen… Joo, just tyhjensin karkkipussin… Mistä sais ostettua itsekuria?

  1. Minna: ihana kuulla että videoni inspiroi, tälläinen palaute lämmittää aina mieltä ja kannustaa tietysti myös jatkamaan suursiivous-sarjan kuvailua. 🙂

   Itsekuria tarvitsisin välillä lisää minäkin, just vedin väsyneenä kolme jätskipuikkoa kerralla napaani. 😀 Pienistä jutuista se lopulta aina lähtee liikkeelle, parempi vähän tänään kuin paljon vasta huomenna… Minäkin jätin neljännen twister-mehujään pakastimeen vaikka ”peli oli ikäänkuin menetetty jo kolmen jäden jälkeen”. Pitää kaivaa jostain sopukoistaan se pienikin tyytyväisyyden tunne ja ammentaa siitä voimaa jokaiseen tulevaan hetkeen. Näillä eväillä sain itse aikoinaan palautettua kuria kurittomaksi muuttuneeseen elämääni. 🙂 paljon tsemppiä! <3

 3. Ihailtavaa, että vaatekaapistasi löytyy ainoastaan ne vaatteet, joita tarvitset/käytät. Tuohon, kun itsekin pääsisi joskus 🙂

  1. SatuJii: Pienin askelin vaan eteenpäin niin jossakin vaiheessa pääsee maaliin. 🙂 Näin tein minäkin, tosin ensimmäinen raivaus 2008 oli ihan älytön ja kiukkuisena ja turhautuneena pistin monta jätesäkillistä vaatetta menemään kerralla. Kaappeihin jäi silti vielä monta sataa vaatetta ja siitä henkinen työ vasta alkoi. 🙂

 4. Heippa! Tämä ei liity mitenkään tähän postaukseen, mutta kysympä silti. Mitä tarkoittaa Casa-blogien etusivulla jokaisen blogin kohdalla ”puhekupla”, jossa aina lukuna 0? Ymmärtäisin tuon tarkoittavan kommenttien määrää, mutta näin siitäkin huolimatta että postausta on kommentoitu.. Ihmettelynä vaan?

  1. Lisa: puhekupla tarkoittaa juurikin kommenttien määrää, mutta viime päivityksen jälkeen meidän laskuri meni rikki ja sen vuoksi lukema on kaikissa nyt tilapäisesti nolla. 🙂 korjauksen alla on, kunhan pari toiminnallisesti tärkeämpää juttua saadaan ensin korjattua. 🙂

 5. Kiitos paljon Miia tästäkin siivouspostauksesta! Karsiminen ja järjestys on blogisi suola ja nämä postaukset ovat suurinta herkkuani. Olen myös tottunut luopumaan turhasta tavarasta eikä se ole ollut minulle koskaan vaikeaa, koen henkistä kuormaa turhasta ja liiasta tavaramäärästä. Jälkeenpäin rankalla kädellä karsimisen jälkeen jonkun tavaran poisheittäminen on kaduttanut, kun olisinkin jonakin hetkenä sitä tarvinnut, mutta aina kuitenkin selvinnyt tilanteesta jotenkin muuten 🙂 Onko sinulle koskaan käynyt niin?
  Haluaisin kysyä myös, että käykö sinulle tottuneelle tavarasta luopujalle koskaan niin, että siivotun ja järjestetyn vaatekaapin jälkeen jonkin ajan kuluttua voisitkin mennä vielä pidemmälle ja karsia vielä vähäsen jääneistä vaatteista ja tavaroista, vaikka et olisi ostanut mitään uutta tällä välin?

  1. Rina: en koe koskaan kaivanneeni mitään takaisin oikeasti, parin mööpelin kohdalla koin hetkellisesti alakuloa kun epäilin tehneeni tyhmän valinnan mutta viikkoa myöhemmin en edes paljolti enää muistanut niitä. 🙂 Enemmän taisi olla henkisen puolen riippuvuutta kuin todellista tarvetta alunalkaenkaan. 🙂

   Tuohon raivaamiseen jää vähän koukkuun, itsekin olen monesti raivannut uudellen ja uudelleen vaikkei mitään uutta olisi tupaan tullutkaan. Se vapautuneisuuden tunne on siinä se suurin kiksin aiheuttaja, ikäänkuin käänteinen euforia mitä ostaminen aiheuttaa. 🙂 Toistaalta siihen vaikuttaa myös harjaantuminen, mitä enemmän saa turhaa kuormaa pois elämästä, sen ronkelimmaksi ja vaativammaksi muuttuu jäljelle jääneiden vaatteiden ja tavaroiden suhteen. Silmät jotenkin avautuvat prosessin myötä ja se mikä ennen oli ihan okei, onkin muuttunut turhaksi ryönäksi. Tavaraa on sopivasti silloin kun mitään tarpeellista ei puutu ja arki rullaa hyvin. En olisi huolissani ”liikakarsimisesta”, se lienee nykypäivänä hyvin vaikea edes saavuttaa kun ihania tavaroita ja vaatteita putkahtelee vastaan tuon tuosta. 🙂

 6. Mukava video ? Kiitos siitä! Tästä ehkä saa puhtia nyt omankin vaatekaapin siivoukseen ? Joku päivä haluaisin noin niukan ja ilahduttavan vaatekaapin itsekin! Pikkuhiljaa tavotteeseen. Luopuminen vaan tuntuu niin vaikealta. Selkeesti käytän vaan pientä osaa vaatteista, mutta sitten ei osaa vaan laittaa poiskaan niitä kaikkia. Vaikka muutaman vuoden sisällä paljon onkin lähtenyt, mutta selkeesti lisää saisi poistaa, kun ei ne vaan kaikki eksy edelleenkään päälle..

  1. Jonna: Kiitokset kivasta palautteesta. 🙂 Itse ehdottaisin että pakkaat kaikki pitkään käyttöä vailla olleet vaatteet laatikkoon tai pussiin ja viet pois tilaa viemästä esim verkkovarastoon (jos lämmin tila) tai vaatekaapin yläkaappiin tms. Näin saat varsinaisille käyttövaatteillesi hyvin tilaa ja selkeytät samalla ajatuksiasi pois pakattujen vaatteiden osalta. Poissa silmistä, poissa mielestä toimii ihan oikeasti ja sen myötä myös vaatteiden henkinen ylivalta hälvenee. 🙂

  1. E: Kestävät ballerinasukat ovat Lindexistä monen vuoden takaa. Ovat sellaiset mustat mikrokuituiset, jotka eivät nukkaannu, haalistu tai kulu edes puhki vaikka koko tämänkin kesän olen ne jalassa kulkenut. Ne myytiin aikoinaan kolmen parin paketeissa, mutta ihan samaa ei ole pariin kesään näkynyt. Uudet steps-sukat ovat olleet ohuempaa materiaalia ja niissä on ollut silikoniset sisäreunat (jotta sukat pysyvät paremmin jalassa). Takeista postaan vielä erikseen asupostauksen muodossa. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *