Miniloma Tanskan Århusissa

Lähdin minilomalle Tanskan Århusiin huonekalu- ja sisustusketju Jyskin kutsumana ja teen tätä postausta hotellihuoneen divaanilla pötkötellen. Århus on mieletön paikka, jonka valttikorttina on monipuoliset ruoka- ja ravintolaelämykset sekä kaiken kattavat shoppailumahdollisuudet…

Tanskalainen design on läsnä kaikkialla ja mikä parasta, sisustuskauppoja on huomattavasti enemmän kuin Suomessa. Lähes jokaisesta korttelista löytyy jonkinlainen sisustuskauppa ja Magazin- sekä Salling -tavarataloista kokonaisten kerrosten täydeltä skandinaavista designia ja kauniita kodin tuotteita. Tässä muutama kuva aamulenkiltä:

Elämä Århusissa on aika erilaista kuin Helsingissä – kaupat ja palvelut aukeavat täällä vasta klo 10 ja suurin osa sulkeutuu jo klo 18, jolloin paikalliset suuntaavat hyggeilemään ravintoloihin. Ravintolakulttuuri on erilainen myös: meillä ravintolassa käydään yleensä vain erityistilanteissa kun täällä Århusissa syödään ulkona ihan normaalisti päivittäin. Ihmiset kerääntyvät ravintoloihin seurustelemaan, kaduilla kuljetaan pareittain tai ryhmissä, ja yllättäen juuri kukaan ei tuijota täällä puhelintaan. Elämää eletään tässä ja nyt, livenä juuri sellaisenaan, ja siitä tykkään kovasti! ♥

Me suunnataan shoppailemaan ja nauttimaan kevyestä syysateesta ihmisten ilmoille, ihanaa lauantaita kaikille! 🙂

8 kommenttia “Miniloma Tanskan Århusissa

    1. Hippu-76: täällä sade on lakannut ja nyt paistaa vähän aurinkokin. 🙂 Eilen oli ihan mieletön ilma, +11 astetta ja auringossa 15C. Oli melkoinen muutos lentomatkalla kun lumi ja räntä vaihtui vihreään luontoon ja lämpöön näinkin lyhyellä välimatkalla. 🙂

    1. Irina: Sostrene Grene on kiva kauppa, täällä ikkunan perusteella liike vaikutti minibutiikilta mutta sisällä odottikin yllätys ja Jättikokoinen myymälätila kahdessa kerroksessa. 🙂 Ostin sieltä vain pullon vettä janooni, mutta jos olisi ollut tilaa ja mahdollisuus niin olisin ostanut yhdet terästikkaat. 😀

    1. Päivi S: Ensimmöistä kertaa Tanskassa kävin ja varmasti menen toistekin, sillä kävi ilmi että sukua asuu siellä. 🙂 Ihana paikka ja ihmiset ovat mahtavia. <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *